Цветанов: Няма наследник на Митьо Очите

13211 | 17 юни 2012 | 13:51

Той категорично заяви, че МВР няма да допусне да бъде запълнен вакуумът на пазара за дрога

Автор:Няма конкретно име, което да бъде посочено за наследник на Митьо Очите по морето и да се свързва с лидерство и организирана мрежа от дилъри. Това каза в Бургас вътрешният министър Цветан Цветанов.

Митьо Очите

Той категорично заяви, че МВР няма да допусне да бъде запълнен вакуумът на пазара за дрога. Цветанов посочи, че според данни от Интерпол, организираната престъпност е доста мобилна и групи наркодилъри се придвижват из целия Европейски съюз.

Затова МВР предприема действия на регионално ниво всички известни представители на организираната престъпност да бъдат предавани на съседни области или съседни държави, когато те се придвижват, за да извършат престъпна дейност. В летния период голяма част от тези представители на организираната престъпност се стремят да отидат там, където има повече поток от туристи и да извършат своята си дейност, коментира Цветанов. Той подчерта, че на организираната престъпност няма да й бъде позволено да диктува туристическия сезон или туристическия бизнес.

"Вие видяхте каква беше реакцията на министерството с един от емблематичните инвеститори в Бургаски регион Брендо и това, което направихме. Преди година и половина надали някой щеше да си представи, че това е човекът, който организира наркотрафика от Южна Америка за Европа - 40 тона годишно заедно с италианската мафия", посочи Цветанов, цитиран от Дарик радио.

Министърът присъства на презентацията на проекта на община Бургас за превръщането на бомбоубежището в морската градина в туристическа атракция. Очаква се до месец вътрешното министерство да прехвърли на кметството собствеността върху скривалището, за да може общината да кандидатства за европейско финансиране за преустройството му.
От категорията

Енчев: Телефонният разговор на Радев със Заев поражда тревоги. Ще капитулира ли София пред Скопие?

-1615661027.jpg

Мотивите на Заев за експресния диалог са ясни – да сондира готовността на ...

1 дек. 2021 | 12:18

Кеворк Кеворкян: Бъдеще от мола и памет за Станчов

-1461834919.jpg

Прекалено много разчитаме на пришълците отвън – а трябва да мине много време, ...

28 ноем. 2021 | 12:47

Велизар Енчев: Консултации на партии в мол изглеждат като търговия

-1602931711.jpg

България се намира в тежка икономическа криза. А това, че бюджетът за новата ...

27 ноем. 2021 | 17:03

Как си отиде БГА „Балкан“ и (не) дойде АЕЦ „Белене“

-1638268337.png

Андрей Райчев, Кънчо Стойчев, Първан Симеонов и приятели са авторите

30 ноем. 2021 | 12:23