Няякакви главанаци отново подвеждат премиера, казва депутатът от ГЕРБ

Георги Марков: Деница Сачева-министър? Това е лудост, провокация! Борисов да я оттегли!

152205 | 2 дек. 2019 | 21:33

И е много тъжно, че точно утре, на рождение ден на ГЕРБ, някой така тежко компрометира тази партия и самия Борисов, който се се чуди какво добро да направи за страната, а отвътре някой го проваля и него, и управлението.


 - Г-н Марков, здравейте, малко е късно да ви търся, часът е 20.50. Къде ви намирам?

- Валя, в чужбина съм. Имам здравословен проблем, бях на преглед и бързам на куц крак  да се прибирам, че утре ще имаме извънредно заседание на парламента за приемане на бюджета. Кажи какъв е проблемът?

 

- Вие сте депутат от ВНС, бил сте и конституционен съдия. Имало ли е във вашата практика случай, в който министър да встъпи в длъжност, без да е гласуван от парламента, както това ще се случи утре с Деница Сачева? Титулярът Бисер Петков, чиято оставка също не е гласувана от парламента, ще предаде в 12.00 часа поста министър на труда и социалната политика на тази дама, която никой не я е избирал!

- Ти направо ме шокира! Познаваме се от 20 години, нямам основания да не ти вярвам. Ако беше някой друг журналист, щях да кажа, че се шегува!

 

- Цитирам прессъобщение на Министерство на труда и социалната политика.

- И в най-лошите си сънища не съм мислил, че ще доживеем, и то на 30-ата година от демокрацията, някакви главанаци да подведат до такава степен Борисов, че да нанесат такъв тежък удар на парламентаризма и парламентарната демокрация. Това е нечуван скандал! И тези хора, които са писали това съобщение, и са си наумили такова приемане-предаване, трябва да си отидат завинаги от администрацията и от управлението на политическия живот. В петък ние гласувахме, че във вторник ще приемаме бюджета. Нямаме съобщение за гласуване на промени в правителството. А и да има, как  така ще се организира публично приемане и предавене на министерски пост, преди решението на парламента? Това са лудости! И е много тъжно, че  точно утре, на рождение ден на ГЕРБ, някой така тежко компрометира тази партия и самия Борисов, който се се чуди какво добро да направи за страната, а отвътре някой го проваля и него, и управлението.

Но понеже подхванахме тази госпожа, да ти кажа за нея.

 

- Имате предвид г-жа Деница Сачева.

- Да. Ако имаме гласуване, аз няма да гласувам за нея.

 

- Защо?

- Защото аз познавам добре Конституцията. Ти хубаво припомни, че съм бил 9 години конституционен съдия по предложение на д-р Желев, и когато чух за скандалите около тази жена, прочетох интервююто й от 5.10. 2013 година – раданкъневско срещу ГЕРБ, аз няма да гласувам за нея. Повърнах от гнусотия! Аз ще гласувам по съвест, а съвестта ми не позволява да гласувам за тази жена..

Борисов има още малко часове, да си оттегли това предложение и да накаже провокаторите! Това е провокация към българската демокрация!

 

- Ако утре кандидатурата на Деница Сачева бъде вкарана за гласуване в парламента извънредно сутринта, така че в 12.00 часа тя официално да поеме министерския пост, какво ще стане?

- При създалата се ситуация, това ще е най-голямото самоунижение на българския парламент в 30-те години демокрация!


От категорията

Нов ръст на случаите на коронавирус у нас - 276 при направени 4 736 PCR теста

-1601009563.jpg

В болниците също има увеличение - 814 души са в лечебни заведения, т.е. 34 души ...

30 септ. 2020 | 01:47

Слънчев, но ветровит ден! Максималните температури ще са между 18° и 23°

-1600668409.jpg

На места в северозападните райони ще има превалявания от дъжд

30 септ. 2020 | 07:58

БСП-Шумен: Напусналите парламентарната група да напуснат и парламента

-1539696311.jpg

С тези действия, те подронват престижа на партията, обиждат гласоподавателите ...

30 септ. 2020 | 09:59

Парламентът преодоля президентското вето върху Закона за съдебната власт

-1601298947.jpg

Законопроектът бе приет на 3 септември 2020 г. на второ четене и върнат за ново ...

30 септ. 2020 | 09:50