19FortyFive: Най-голямата грешка на Байдън: Направи Русия и Иран по-силни

Русия печели от политиката на Байдън въпреки боевете в Украйна

19FortyFive: Най-голямата грешка на Байдън: Направи Русия и Иран по-силни

25015 | 23 окт. 2023 | 21:42

Производството на петрол в САЩ вече е намаляло с цели три милиона барела на ден - или близо 20% от ерата на Тръмп


19FortyFive

 

Президентът на САЩ Джо Байдън допусна основната си грешка в енергийния сектор – неговата политика навреди на Америка, като в същото време осигури нови приходи на враговете й – Русия и Иран, коментират в редакцията* на онлайн изданието 19FortyFive.

 

"Фокус“ представя превод на материала без съкращения и с уточнението, че той отразява единствено гледната точка на автора му.

Русия често е наричана "бензиностанция с армия“ поради силната зависимост на нейната икономика от петрола и газа.

 

"Безразсъдната енергийна политика на президента Джо Байдън, включително безмилостната му война срещу американския петрол, сериозно подкопа националната сигурност. Агенцията за енергийна информация на САЩ току-що оцени резервите в Стратегическия петролен резерв на страната на 351 милиона барела – около половината от неговия капацитет“, съобщава вестник The New York Post. "Екипът му току-що се похвали, че планира да отвори само три федерални петролни и газови находища за производство през следващите пет години – исторически минимум“.

 

Редакторите на вестника продължават: "Програмата предвижда поетапно намаляване на добива на петрол и газ в Мексиканския залив“, както и "нулев обратен лизинг на петрол и газ във водите на Атлантическия океан, Тихия океан и Аляска“. Прекрасно, няма какво да кажа. Не можем да позволим на зелените фанатици да унищожат националната ни сигурност... Производството на петрол в САЩ вече е намаляло с цели три милиона барела на ден - или близо 20% от ерата на Тръмп, установи Комитетът за просперитет.

 

Русия печели от политиката на Байдън въпреки боевете в Украйна

През 2020 г. руската икономика изпита затруднения поради падащите цени на петрола. Байдън даде да се разбере на света, че планира да намали производството на петрол и газ в САЩ. Нарастващото производство на петрол при неговия предшественик Тръмп накара саудитците да увеличат собственото си производство, за да се конкурират. Цените на петрола се повишават стабилно след избирането на Джо Байдън през ноември 2020 г. В деня на изборите през 2020 г. цените на суровия петрол бяха 35,70 долара за галон, а в събота (20 октомври 2023 г.) бяха 88,50 долара.

 

Списание Resources Seeking Alpha съобщи малко след изборите, че планираните от Байдън действия за намаляване на шистовия добив ще повишат цените.

 

"Шистовата индустрия в САЩ, ключов катализатор за растеж на глобалните доставки за пазара на петрол, ще бъде подкопана в близко бъдеще. Според сценария на Байдън производството на петрол в САЩ никога няма да се върне към предишния си максимум", заключи списание Seeking Alpha.

Точно това се случи.

 

През 2021 г., в навечерието на навлизането на руските войски в Украйна, приходите на Москва от петрол се увеличиха с 60%, което донесе 30% увеличение на приходите в руската хазна.

 

Малко след като встъпи в длъжност, Байдън пренебрегна престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, лишавайки Америка от всички лостове за влияние върху страната от Арабския полуостров. Някога Саудитска Арабия си сътрудничи с администрацията на Рейгън и свали цените на петрола толкова много, че съветската икономика се срина. Но този път Саудитска Арабия застана на страната на Русия и запази високи цени, въпреки конфликта в Украйна.

Саудитска Арабия и Русия се споразумяха, за да поддържат цените високи. Това облагодетелства Москва и подкопава политиката на Джо Байдън спрямо Украйна.

 

"Петролът е основният източник на приходи за Русия, така че по-високите цени помагат на Кремъл да плати за военната си операция в Украйна и да преодолее западните санкции, предназначени да подкопаят нейната икономика“, съобщава американската телевизия PBS.

 

"Неотдавнашният скок в цените на петрола, както и намаляването на отстъпките, които Москва бе принудена да предостави на азиатските клиенти, значително разшириха приходите от износ“, обяснява Бенджамин Хилгенщок, старши икономист в Киевското училище по икономика.

 

Нека прочетем повече от доклада на PBS: "Допълнителните приходи могат да достигнат около 17 милиарда долара тази година и 33 милиарда долара през следващата година, кавза Хилгенщок в реч в базирания в Брюксел Център за европейска политика“.

 

Иран разширява терора благодарение на Байдъновите цени на енергия

Иран също се възползва от петролната политика на Байдън. В допълнение към милиардите плащания на заложници, Техеран бере плодовете от енергийната политика на президента на САЩ.

 

"В съчетание със слабото прилагане на санкции от екипа на Байдън, това позволи на моллите да увеличат глобалните си валутни резерви с цели 40 милиарда долара“, твърди Комитетът за просперитет. "Средствата може да бъдат използвани за закупуване на ракети и финансиране на ХАМАС, Хизбула и други подставени лица на Техеран“, пише New York Post. "Не е изненадващо, че бруталната атака на ХАМАС срещу Израел този месец предизвика подновени призиви за затягане на износа на ирански петрол“.

 

Време е Байдън да преосмисли енергийната си стратегия, защото единствените печеливши са враговете на Америка, а единствените губещи са същите тези, за които той твърди, че го е грижа: обикновените американци.

 

*Джон Росомандо е анализатор по отбрана и борба с тероризма. Публикува в издания като American Thinker, The National Interest, National Review, The Daily Wire и други.


Еврохолд

От категорията

Проф.д-р Маргарита Пешева: „Ергенът”- модерната телевизионна приказка с измислени герои

Проф.д-р Маргарита Пешева-Prof--Margarita-Pesheva_1694183533.jpg

В новия сезон, телевизионният образ на Ергена сценарно е по-добре развит и ...

16 апр. 2024 | 15:13

О'Брайън в София: Да знаете, че бъдещето е на ценностите, за които Украйна се бори!

О'Брайън в София: Да знаете, че бъдещето е на ценностите, за които Украйна се бори!-O-39-Brayan-v-Sofiya--Da-znaete--che-badeshteto-e-na-tsennostite--za-koito-Ukrayna-se-bori-_1713267530.jpg

В същото време Украйна ще развие възможностите си да напада Русия в дълбочина. ...

16 апр. 2024 | 14:36

"Ню Йорк таймс": Украйна може да загуби войната

-MAAE--Opasno-blizo-sme-do-yadrena-katastrofa-v-Ukrayna_1713247894.jpg

Украйна е изправена пред три критични предизвикателства. Те са: недостиг на ...

16 апр. 2024 | 20:28

Илия Лазаров: Стефан Димитров е с леви убеждения и може би това е продиктувало някои негови действия

Илия Лазаров за смяната на служебни министър: Промените в конституцията не трябва да са конюнктурни-1632461916.jpg

Правителството на Европа трябва да се занимава с глобалните неща, за да се чува ...

16 апр. 2024 | 18:18

Най-важното

Лицата, подадени на шефката на митниците от баща и син Димитрови, са били поставяни на съответните позиции

Шефът на ДАНС : Живко Коцев е следен половин година, Банкова е в ОПГ за пране на пари
(Видео)

Депутатите изслушват председателя на ДАНС и финансовия министър заради скандала в Митниците НА ЖИВО-Deputatite-izslushvat-predsedatelya-na-DANS-i-finansoviya-ministar-zaradi-skandala-v-Mitnitsite-NA-ZhIVO_1713271566.jpg

Бойко Рашков представил в МВР контрабандистът Стефан Димитров "като ...

16 апр. 2024 | 15:44

Днес в мотивите за исканата оставка на Кирил Вътев е записано "несправяне със служебните задължения"

Служебният кабинет като минно поле! Георги Тахов сменя Кирил Вътев като земеделски министър

На мяското на Кирил Вътев служебният премиер предлага да бъде назначен Георги Таков.-Na-myaskoto-na-Kiril-Vatev-sluzhebniyat-premier-predlaga-da-bade-naznachen-Georgi-Takov-_1713273295.jpg

Служебният кабинет на Димитър Главче е като минно поле - един след друг гърмят ...

16 апр. 2024 | 16:00

Според нея честното отношение е да излезе министър-председателят и да отговори на всички въпроси

Йотова: Димитър Главчев дължи отговори! Министър Стефан Димитров е отличен дипломат
(Видео)

Вицепрезидентът за рокадата в МВнР: Димитър Главчев дължи отговори!-Yotova-v-Plovdiv--Neobhodima-e-obshta--razumna-zemedelska-politika--taka-che-da-mislim-i-za-badeshteto-Snimka-BTA_1708426417.jpg

Ако, действително, се окаже, че това е кабинет - неслужебен, т.е. не независим, ...

16 апр. 2024 | 14:31

Направихте Конституцията мръсна дрипа и я съсипахте, ПП-ДБ влязохте в сглобката, за да ви дадат нещо от каналите

Гешев пред комисията "Нотариуса": Използваха ви като полезните идиоти. Участвам в предизборно шоу

Гешев пред комисията за Нотариуса: Използваха ви като полезните идиоти. Участвам в предизборно шоу-Geshev-pred-komisiyata-za-Notariusa--Izpolzvaha-vi-kato-poleznite-idioti--Uchastvam-v-predizborno-shou_1713270771.jpg

Будна кома и насипно състояние остави управлението на Бойко Рашков ...

16 апр. 2024 | 15:24

Стефан Димитров първоначално отказал среща с О Брайън, приел го след натиск

Даниел Митов ще смени като външен министър Стефан Димитров, чийто брат уволни през 2014 година

Даниел Митов ще смени като външен министър Стефан Димитров, чийто брат уволни през 2011-Daniel-Mitov-shte-smeni-kato-vanshen-ministar-Stefan-Dimitrov--chiyto-brat-uvolni-prez-2011_1713249607.jpg

Георги Димитров бе разкрит като сътрудник на комунистическата Държавна ...

16 апр. 2024 | 09:30

Вижте кои са кандидатите на "Възраждане" за изборите за европарламент

Костадин Костадинов: Властта е в ръцете на българския народ, само от нас зависи да спасим България

Снимки: "Възраждане"-Snimki---Vazrazhdane-_1713282767.jpg

Лидерът на "Възраждане" подчерта, че от години се води чужда политика ...

16 апр. 2024 | 18:52

Журналистът обяви причине да приеме номинацията на "Възраждане"

Волгин: Ще се боря политически срещу ужасяващата цензура, кенсъл културата и русофобската истерия

Петър Волгин-Petar-Volgin_1673088689.jpg

Невъзможно е да си свободен в България, ако държавата ни е безгласен изпълнител ...

16 апр. 2024 | 20:40

Остава открит въпросът за причините за исканата оставка, изтъква Димитър Стоянов

Секретарят по отбрана на Радев: Служебният премиер доказа партийна принадлежност

Секретарят по отбрана на Радев: Служебният премиер доказа партийна принадлежност-Dimitar-Stoyanov--Tryabva-da-se-misli-za-nova-struktura-i-modernizatsiya-na-armiyata_1677061642.jpg

Според него причината за предложението за смяна на външния министър се крие ...

16 апр. 2024 | 12:15

Предстоят важни решения в ЕС, трябва да се върви към интеграция на отбраната и на сигурността

Илия Лазаров: Стефан Димитров е с леви убеждения и може би това е продиктувало някои негови действия

Илия Лазаров за смяната на служебни министър: Промените в конституцията не трябва да са конюнктурни-1632461916.jpg

Правителството на Европа трябва да се занимава с глобалните неща, за да се чува ...

16 апр. 2024 | 18:18