Българинът все повече търси разнообразие и екзотика и вече обръща по-голямо внимание на рибата“, казва Цветомир Николов готвач №1 на България за 2015 г., с чето представяне на техники за бързо и лесно приготвяне на суши пред клиенти на МЕТРО Велико Търново започна промотирането на каталога с азиатски изкушения на веригата от хипермаркети, където специално място е отделено на сушито.
Азиатските изкушения ще се предлагат в магазините на компанията до 23 март. Компанията се е погрижила да представи асортимент от 75 продукта – както хранителни, така и съдове и аксесоари за приготвяне и поднасяне на храна.
Читателите на Епицентър.бг, които са изкушени или прохождат в азиатската кухня имат шанс да спечелят голямата награда в конкурса на МЕТРО за рецепта на азиатска гозба или интересна случка с впечатления от азиатската кухня, изпратена до Епицентър.бг (на имейл mgigova@abv.bg) и публикувана в сайта. Късметлията ще подобри уменията си на еднодневен курс по приготвяне на суши на 31 май, където ще попива майсторство от най-добрият в бранша – шеф Цветомир Николов. Резултатите от надпреварата ще бъдат огласени на 31 март.
Двамата подгласници на победителя също няма да си тръгнат с празни ръце – те ще получат като награда суши сет за двама, включващ ориз, оцет за суши, джинджифил, соев сос и уасаби паста.
Марияна Бояджиева от София ни изпрати рецепта за рилешко с ядки по китайски.
Необходими продукти:
300 гр пилешки пържоли от бут
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
2 опечени, обелени, червени чушки
1 ч.л. джинджифил на прах
100 гр фъстъци
3 с.л. соев сос
3 с.л. бяло вино
1 с.л. захар
1 ч.л. оцет
50 мл олио за пържене
Начин на приготовление:
Нарежете месото на кубчета.
Нарежете лука и чесъна на дребно.
Нарежете чушките на лентички.
Запържете фъстъците в олио, до леко зачервяване, извадете ги и ги оставете в купа.
В същия тиган сложете лука и чесъна да омекнат на слаб огън.
Добавете джинджифила, червените чушки и месото. Задушете под капак за няколко минути, докато месото побелее.
Добавете фъстъците, захарта, виното, соевия сос и оцета.
Разбъркайте, оставете за кратко на огъня и сервирайте.