Фестивалът Whisky, Rum &Wine 2022 се завръща след двегодишна пауза

Домакин на събитието е столичният хотел Маринела, където на 29-и 30-и април ще се съберат почитателите и ценители на премиум напитки

Фестивалът Whisky, Rum &Wine 2022 се завръща след двегодишна пауза

2171 | 19 апр. 2022 | 22:18

Посетителите ще получат своя лична чаша за дегустация, избрана специално за типа билет и предпочитаното питие

 Фестивалът Whisky, Rum &Wine 2022  се завръща след двегодишна пауза-1650396282.jpg Фестивалът Whisky, Rum &Wine 2022  се завръща след двегодишна пауза-1650396344.jpg Фестивалът Whisky, Rum &Wine 2022  се завръща след двегодишна пауза-1650396329.jpg Фестивалът Whisky, Rum &Wine 2022  се завръща след двегодишна пауза-1650396315.jpg Фестивалът Whisky, Rum &Wine 2022  се завръща след двегодишна пауза-1650396298.jpg Фестивалът Whisky, Rum &Wine 2022  се завръща след двегодишна пауза-1650396266.jpg Фестивалът Whisky, Rum &Wine 2022  се завръща след двегодишна пауза-1650396249.jpg Фестивалът Whisky, Rum &Wine 2022  се завръща след двегодишна пауза-1650396235.jpg Фестивалът Whisky, Rum &Wine 2022  се завръща след двегодишна пауза-1650396218.jpg

Шестото издание на прочутия фестивал на напитките с класа – Whisky, Rum&Wine се завръща след двугодишна пауза с още по-голямо портфолио, голям брой участници сред трите основно застъпени алкохолни категории (уиски, ром и вино) и с ексклузивни премиери.

 

За поредна година, домакин на събитието е столичният хотел Маринела, където на 29-и 30-и април ще се съберат почитателите и ценители на премиум  напитки, които превръщат живота в кино, а на киното дават живот.

 

С традиции, заявени в предишните издания на фестивала, който залага на комбинацията доказано качество, висш пилотаж в селекцията на изложителите и представяне на лимитирани серии за ценители, от компанията – създател и двигател на събитието – „Оптимист 1“ са наистина оптимисти за необходимостта от завръщане към активния социален ритъм на живота.

 

„След повече от двугодишно поставяне на пауза на една от най-важните и определящи човека характеристики – общуването с другите, сме готови да поемем глътка свеж въздух. Свободата и изборът на клиента е много важна за нас. Завръщането към добре познатия ритъм на социалния ни живот е нещо, към очакваме с нетърпение и интерес. Защото това, че нямаше подобни събития, в активното време на пандемия, не означава, че компаниите са стояли също на пауза.

 

Напротив, истинският професионалист не стои на едно място, той се развива и търси нови и нови територии, вкусове, предизвикателства. Точно това ще представим на предстоящото изложение Whisky, Rum &Wine 2022!“, коментира организаторът на събитието Петър Керемидчиев от „Оптимист 1“.

 

В трите зали на хотел Маринела – София 1, София 2, София 3 ще се представи висшия пилотаж в трите категории – уиски, ром и вино, а за истинските познавачи, в зала Киото ще се организират майсторски класове, посветени и вдъхновени на най-новото и интересното в този сегмент.

 

„Най-доброто от най-доброто е нашата максима. Неслучайно сме заложили на формулата Master Tеst, защото това издание на Whiskey Rum &Wine e майсторско издание, селекция делукс и сме горди, че успяваме да поддържаме това темпо и скорост в добра конкурентна среда и силен интерес от страна на познавачите и любителите на трите напитки!“, добавя Петър Керемидчиев.

 

 „Никога не закъснявай с целувката за едно момиче и с отварянето на бутилка уиски!“, е казал Ърнест Хемингуей и е време да за връщане обратно в играта.

 

Организаторите от „Оптимист 1“ предлагат няколко възможности за включване в това приключение – билет за залата, в която се организира дегустация на пъстра селекция от вина, на стойност 20 лв, който важи за един ден.

 

Двудневен билет за „Spirit“ зала (уиски и ром) на стойност 20 лв., към който е препоръчително да се закупят от касите на фестивала  талони за дегустация, а третото изкушение – златният билет, който струва 40 лв. ще се предлага в бонус от 10 талона за дегустация.

 

Изненадата за всички закупили билети е подаръкът, който получават – своя лична чаша за дегустация, избрана специално за типа билет и предпочитаната напитка.

 

От касите на фестивала могат да се закупят билети и талони за дегустация, а от магазина към изложението почти пълната гама на представяните алкохолни напитки, както и серия за ценители – лимитирани и специално шамповани за изложението и с логото на изложението алкохолни изкушения. И ако за предишното издание на фестивала, водещият елемент бе поканата „Ела, какво му мислиш толкова много“, сега организаторите хвърлят ръкавица с „Ела, загрей“!

 

  За фестивала

 

Whisky Rum &Wine е мащабен фестивал, който предлага богат избор от продукти, представени лично от своите вносители, дистрибутори и производители. В рамките на два изложбени дни се презентират над 500 редки селекции на най-отбраните и луксозни  брандове в категориите – уиски, ром, ликьори и вина. За повече информация на : www.whiskyrumwine.com, както и на www.facebook.com/Whiskyrumwine/

 

Предварителна продажба на билети:

 

https://www.eventim.bg/bg/bileti/whisky-rum-wine-2022-sofia-hotel-marinela-581473/event.html

 

                                  УИСКИ ФОВЕРЪР

 

         

 

Предпочитаната напитка на хората на изкуството остава завинаги запечатана в техните признания за качеството, силата и утехата й

Франк Синатра

Общоизвестен е фактът, че музикалната легенда не изневерява само на музиката и на любимата си напитка. Не е тайна, че дори е положен в ковчега, в компанията на бутилка уиски. Преди няколко години, престижна уиски дестилерия дори лансира специално издание уиски, наречено Sinatra Select. „Алкохолът може да е най-големият враг на човека, но Библията казва, че обичаш своя враг!“, коментира приживе Франк Синатра.

 

Марк Твен

Известният писател, създал любимите детски романи „Приключенията на Том Сойер и Приключенията на Хъкълбери Фин под псевдонима Марк Твен, е всъщност Самюел Лангхорн Клемънс. Биографиите му припомнят, че освен завидна интелигентност е притежавал изумително чувство за хумор. Забавлявал приятелите си с любопитни истории на по чаша уиски. За любимата си напитка казвал -  „Твърде много от всичко е лошо, но твърде много добро уиски е едва достатъчно!“, е култовата му фраза.

 

Реймънд Чандлър

Преживял какви ли не сътресения през живота си, Реймънд Чандлър устоява на всичко. Всъщност, именно едно от най-големите предизвикателства в живота му, изгубването на престижна и добре платена работа в петролна компания по времето на Голямата депресия, го провокира да посегне към белия лист и да почне да пише детективски романи. През 1932 г., 44-годишният Реймънд Чандлър пише първия си роман. Пристрастяването му към криминалните интриги е голямо, а един от най-прочутите му герои – Филип Марлоу се превръща в легенда. Изключително взискателен към себе си като писател, Чандлър вдига високо летвата и за предпочитанията си към уискито, макар в края на живота си да пишеМ „Няма лошо уиски. Има само някои уискита, които не са толкова добри като другите!“

 

 

Уинстън Чърчил

Филмовите звезди и писатели не са единствените познавачи на уискито. Легендарният британски премиер Уинстън Чърчил е автор на много сентенции, останали в историята, а една от тях е посветена на любимата му напитка. „Когато бях млад редник в Южноафриканската война, водата не беше годна за пиене. За да стане вкусен, трябваше да добавим уиски. С усърдни усилия се научих да го харесвам.”

 

Ава Гарднър

Елегантна, истинска филмова звезда, Ава Гарднър е известна със своенравността и вирнатото носле. В архивите на Холивуд остава с прочутата си фраза: „Искам да доживея до 150 години, но в деня, в който умра, искам да е с цигара в една ръка и чаша уиски в другата!“

 

Харуки Мураками

Всяка от думите, излезли изпод перото му, тежи на мястото си с деликатна, съкровена сила. Затова не поставяме под съмнение, краткото, но поетично описание за уискито. „Уискито, като красива жена, изисква оценка“, казва той. "Първо гледаш, после е време за пиене."

 

Джордж Бърнард Шоу

Ирландският драматург, оставил ценно наследство като пиесите Пигмалион и Цезар и Клеопатра, мъдро отсич : „Уискито е течно слънце“ и досега това остава най-кратката и най-вярна сентенция, посветена на култовата напитка.

 

Ърнест Хемингуей

Няма артистична персона, която да може да съперничи на апетита на Хемингуей към живота и изкушенията му. Между тях и уискито. Измежду многобройните му завети, откриваме един, който казва всичко важно – и за живота, и за изкуството на писането – „Пиши пийнал, редактирай трезвен!“

 

 

 

 

 


От категорията

Лятна мусака от тиквички

Лятна мусака от тиквички-1655727212.jpg

20 юни 2022 | 15:12

Чийзкейк с ягоди без печене

Лесен чийзкейк с ягоди без печене-1654684535.jpg

8 юни 2022 | 13:34

Торта от лапад "Зелено кадифе"

Торта от лапад "Зелено кадифе"
-1653914303.png

30 май 2022 | 15:13

Вегетарианска мусака с киселец и гъби

Вегетарианска мусака с киселец и гъби-1653054150.jpg

20 май 2022 | 16:41