Европейски лидери пожелават успех на ДПС в изборите: България и Европа имат нужда от вас

ДПС е проевропейска, проатлантическа партия, подчертава Ханс ван Баален

Европейски лидери пожелават успех на ДПС в изборите: България и Европа имат нужда от вас

3905 | 21 март 2021 | 14:09

Един от големите приятели на ДПС Греъм Уотсън, бивш председател на АЛДЕ, подчертава: "България може да се гордее, че има партия като ДПС, която е част от мрежа от хора в цяла Европа, отстояващи ценностите на свободата, толерантността и достойнството


_izbori_2021_v1

 

Председател на АЛДЕ Ханс ван Баален, председателят на групата в ЕП "Обнови Европа" Дачиан Чолош и още дузина европейски лидери изразяват подкрепата си за ДПС в предстоящите парламентарни избори у нас.
В изпратени видеобръщения те подчертават, че "ДПС е проевропейска, проатлантическа партия, партия на етническия мир и на социалната справедливост, от която демократична Европа има нужда".


"ДПС е проевропейска, проатлантическа партия, ДПС е партията на етническия мир и на социалната справедливост, казва Ханс ван Баален, който се надява ДПС да стане част от следващото демократично правителство, .

"Изходът от кризата, причинена от COVID-19, също трябва да послужи на България да трансформира и модернизира икономиката си, като използва дигитализацията и екологията като възможности. А ДПС има всичко необходимо, за да подкрепи реформите, от които се нуждае България", подчертава Дачиан Чолош.

Един от големите приятели на ДПС Греъм Уотсън, бивш председател на АЛДЕ, подчертава: "България може да се гордее, че има партия като ДПС, която е част от мрежа от хора в цяла Европа, отстояващи ценностите на свободата, толерантността и достойнството на личността".
Той специално подчертава ценностите, които изповядва ДПС: "Хора, които се грижат за другите, без значение от цвета на кожата или религията, езикът или от изборите им в живота. Хора, които вярват, че управлението трябва да започне от човека и признаването на достойнството на всеки отделен индивид".

"Искам да използвам възможността да изпратя личните си окуражения и подкрепа за председателя Мустафа Карадайъ, добрият ми приятел - Илхан Кючюк и цялото семейство на ДПС на предстоящите парламентарни избори в България, през април. Двете ни партии споделят обща визия за реформирана Европа, която овластява гражданите, създава свободи и възможности и зачита плурализма", казва Адриан Васкес Лазара, председател на Комисията по правни въпроси на ЕП .

"През последните 30 години ДПС най-силно отстоява либералните ценности като свободата, толерантността и отговорността и беше ключов фактор за успешното присъединяване на България към ЕС през 2007г., нещо към което продължаваме да се стремим в Сърбия.  
ДПС е уважаван партньор в Европейския парламент като част от АЛДЕ и „Обнови Европа”, застъпвайки се за необходимостта от либерални демократични ценности в Сърбия", не спестява положителните оценки за дейността на ДПС в ЕП  Павле Грбович, председател на „Движение на свободните граждани” на Сърбия.


Емоционален апел отправя и Роман Якич, председател на Либералната мрежа на югоизточна Европа (LIBSEEN): "Повече от 30 години ДПС се бори за свобода, толерантност и отговорност. Тази непрекъсната борба бе започната от основателя на ДПС, д-р Ахмед Доган, който беше затворен заради противопоставянето си на политиката на Живков за асимилация на етнически турци и е продължавана и от сегашния председател на ДПС, Мустафа Карадaйъ.
Ако следващият месец можех да гласувам в България, щях да гласувам за ДПС. Защо?
Заради миналото - ДПС демонстрира добро управление в две либерални правителства. ДПС участва активно в изпълнението на евроатлантическите реформи в страната и благодарение на активната ангажираност на партията, България стана член на НАТО и ЕС. И заради бъдещето – заради тяхната отдаденост, при включването като политически приоритети в предизборната си програма, на Зелената сделка, дигитализацията на икономиката и гражданското общество и по-специално – чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в политиката".

А председателят на Либералния интернационал Др. Хакима ел Хаите е категоричен: "Всички могат да видят как България напредна през годините благодарение на работата ви – от изграждането на либералната база на междуетническа толерантност и равенството, до воденето на България като силен глас в Европейската общност, Движението за права и свободи се превърна в партията, която дава глас на безгласните, в полза на израстването на цяла България".

 

Ето и целите обръщения на лидерите на АЛДЕ 

 

 

ВИДЕО 1

Ханс ван Баален, председател на партия АЛДЕ (Нидерландия)

 

Казвам се Ханс ван Баален, председател на партия АЛДЕ.

 

Поздравявам нашия член от България, ДПС и им пожелавам успех на предстоящите избори на 4-ти април.

 

Това, от което се нуждаем е международно ориентирана, евроатлантическа България.

 

ДПС е проевропейска, проатлантическа партия, ДПС е партията на етническия мир и на социалната справедливост. Надявам се, че ДПС ще получи много гласове и ще стане част от следващото демократично правителство.

 

Успех!

Ханс ван Баален

 

ВИДЕО 2

Дачиан Чолош, председател на групата "Обнови Европа" (Румъния)

 

Скъпи приятели,

Искам да ви пожелая успех в тази предизборна кампания и да кажа на нашите български приятели, че се нуждаем от силна, влиятелна и значима България в Европа. Убеден съм, че това минава през една България с вкоренени либерални и демократични ценности, които носим заедно в “Обнови Европа”, с евродепутатите от ДПС.

Работя отблизо и с голямо удоволствие и ефективност с Искра, Илхан и Атидже в парламента. Заедно се превърнахме в най-влиятелната политическа група в Европейския парламент и това доказва, че нашите ценности и цели за просперитет и устойчиво развитие, нашият реалистичен и близък до интересите на гражданите подход, дават резултати.

 

Силата на ДПС с “Обнови Европа” в парламента, също идва от нашата решимост да работим заедно с тези, които искат да трансформират Съюза и да реализират реални реформи. Това е колективен проект, който поставя гражданите в основата на нашите действия и ангажименти.

 

Тази година спечелихме важни битки за върховенството на закона в Европа - фундамент на нашите ценности, за многогодишния бюджет, за плана за устойчивост и възстановяване от пандемията COVID-19, която е опустошителна в цяла Европа.

 

Тези битки ще имат важно отражение на национално ниво. И по-специално планът за стимулиране, който ще направи възможно инвестирането, съживяването и трансформирането на нашите икономики. Изходът от кризата, причинена от COVID-19, също трябва да послужи на България да трансформира и модернизира икономиката си, като използва дигитализацията и екологията като възможности. Но аз много добре знам, че за нас, в тази част на Европа, винаги трябва да инвестираме в инфраструктура, в здравеопазване и в образование, за да създаваме работни места. ДПС има всичко необходимо, за да подкрепи реформите, от които се нуждае България и семейството на „Обнови Европа“ е на ваша страна.

 

Изборите ще се проведат в много специфичен контекст. Но те ще бъдат решаващи за бъдещето на всички български граждани. Така че е важно всеки да гласува и да избере силни народни представители, които да възстановят доверието в една ориентирана към бъдещето България.

Всички най-добри пожелания към ДПС.

 

ВИДЕО 3

Адриан Васкес Лазара, председател на Комисията по правни въпроси на ЕП (Испания)

 

Здравейте,

Аз съм Адриан Васкес, член на Ciudadanos, испанската либералната партия и колега в групата „Обнови Европа“, тук в Европейския парламент.

 

През последните години работих ръка за ръка с Движението за права и свободи, споделихме много моменти заедно и развихме силни връзки.

 

Тук в Брюксел, но също и в София, където съм се срещал с много от вас, отношението към мен винаги е било като към приятел. Надявам се, че сме отговорили подобаващо на вашата добронамереност, когато ви посрещнахме и в нашата родна страна, Испания.

 

Искам да използвам възможността да изпратя личните си окуражения и подкрепа за председателя Мустафа Карадайъ, добрият ми приятел - Илхан Кючюк и цялото семейство на ДПС на предстоящите парламентарни избори в България, през април.

 

Двете ни партии споделят обща визия за реформирана Европа, която овластява гражданите, създава свободи и възможности и зачита плурализма.

 

За всичко това няма по-добър избор от ДПС и съм убеден, че това мнение се споделя от все повече български граждани всеки ден.

 

Best of luck,

¡Mucha suerte!

Успех ДПС!

 

 

ВИДЕО 4

Греъм Уотсън, председател на партия АЛДЕ (2011-2015) (Великобритания)

 

Здравейте, аз съм Греъм Уотсън, либерал от далечния северозапад на Европа, Шотландия. Изпращам моите най-добри пожелания на Мустафа Карадайъ и партията ДПС от югоизточната част на Европа, България.

 

България може да се гордее, че има партия като ДПС, която е част от мрежа от хора в цяла Европа, отстояващи ценностите на свободата, толерантността и достойнството на личността.

 

Хора, които се грижат за другите, без значение от цвета на кожата или религията, езикът или от изборите им в живота.  Хора, които вярват, че управлението трябва да започне от човека и признаването на достойнството на всеки отделен индивид.

 

Мисля, че България има какво да допринесе за развитието на световната цивилизация и много спечели от това, че е част от ЕС и други международни организации.

 

Надявам се, че ще дойде време, когато България ще бъде либерална и демократична държава със силния глас на ДПС в правителството.

 

Моля, направете така, че да се случи!

 

ВИДЕО 5

Ирена Йовева, член на ЕП (Словения)

 

Здравейте!

В изборния ден, вие българските граждани, трябва да направите много важен избор за вашата държава, за бъдещето си, както и за Европа! Големите дела винаги са променяли историята и това е точното време за ново действие.

 

Ние имаме нужда от партии като вашата, имаме нужда от партии като Движението за права и свободи - партии, които са способни да се вслушват в хората.

 

Казвам това от личен опит, след като съм работила с Илхан Кючюк по много теми като: правата на човека, младежта, Западните Балкани и много други.

 

С удоволствие ви подкрепям в борбата за основните либерални ценности като: толерантността и свободата. Вие се стремите към правилните промени!

 

Виждаме разпространение на национализъм, популизъм и нарастващо недоверие от населението. Това създава усещането, че си изоставен.

 

Ето защо се нуждаем от сили като вашата партия, сили, които обръщат внимание на  проблемите на по-голямата част от хората, вместо на елита и бизнесите.

 

Няма да бъде лесно, знам – има много работа, която предстои да се свърши, но е постижимо! Сигурна съм, че влагате много емоции и енергия в предизборната кампания и нека тя да бъде успешна!

 

ВИДЕО 6

Павле Грбович, председател на „Движение на свободните граждани” (Сърбия)

 

Скъпи приятели,

Казвам се Павле Грбович и съм председател на „PSG”, това е движението на свободните граждани в Сърбия. Ние сме млада проевропейска либерална партия и съм много щастлив днес да дам моята подкрепа за нашите приятели и партньори – Движението за права и свободи в България.  

През последните 30 години ДПС най-силно отстоява либералните ценности като свободата, толерантността и отговорността и беше ключов фактор за успешното присъединяване на България към ЕС през 2007г., нещо към което продължаваме да се стремим в Сърбия.  

ДПС е уважаван партньор в Европейския парламент като част от АЛДЕ и „Обнови Европа”, застъпвайки се за необходимостта от либерални демократични ценности в Сърбия. 

И независимо дали е промяна в климата, неравенство или борба за основни свободи, ние се сблъскваме с много подобни предизвикателства и един от начините да ги преодолеем е да направим така, че либералните гласове да се чуват и да са добре представени както у дома, така и в Европа. 

Затова на 4-ти април гласувайте за ДПС!

 

ВИДЕО 7

Енгин Ероглу, член на ЕП (Германия)

 

Скъпи приятели в България,

на 4-ти април предстоят парламентарни избори.

Повече от година сме в пандемия.

 

Под въпрос е по-силна, по-стабилна и по-добра България след изборите. Имаме нужда от България, която е за всички. ДПС отстоява заедност за България, вместо разделение. Става въпрос за поставяне на хората в центъра, за отстояване на тяхната воля, волята на гражданите.

 

Пандемията доказа, че настоящата политика в България има грешен подход! Виждаме как лекарите напускат България от години, а здравната система е недостатъчно финансирана. България пести твърде много от образование. Вместо това, трябва да се инвестира повече в образованието, така че за следващите поколения в България да бъде по-лесно, по-добре.

 

За финал, в България е нужен и икономически климат, в който се създават работни места, адекватни на бъдещето, които да са добре платени.

 

От 1990 г. насам, неизменно, Движението за права и свободи в България е партията на либералните ценности. Тя е партията за защита на правата и свободите на личността и малцинствата и партията, която е ангажирана с борбата с корупцията и  дискриминацията! Това е по-важно от всякога за България. Партия ДПС означава пробуждане и по-добра България.

 

Тук, в Европейския парламент, работя в тясно сътрудничество заедно с уважаваните ми колеги Илхан, Атидже и Искра. И тримата са посветени на работата ни - в делегациите за Турция и Централна Азия и в комисията по външни работи. И тримата са активни и отдадени. Сега е необходим правилният избор за България.

 

Пожелавам на моите трима приятели от ДПС късмет и стискам палци!

 

ВИДЕО 8

Дита Харанзова, зам.-председател на ЕП (Чехия)

 

През последните шест години имах удоволствието да работя както с Илхан Кючюк, така и с Искра Михайлва в Европейския парламент.

Като колеги от либералното семейство видях отблизо тяхната всеотдайност да отстояват и да се борят за либералните ценности на европейско ниво.

Така че пожелавам на тях и „Движението за права и свободи” да постигнат успех на предстоящите избори!

 

ВИДЕО 9

Хилде Ваутманс, член на ЕП (Белгия)

 

На 4 април предстои да се проведат парламентарните избори в България.  Една от политическите партии, участващи в предстоящите избори е ДПС – Движението за права и свободи.

Гордея се, че работя с моите колеги от ДПС тук - в Европейския парламент и по-специално с моя добър приятел  Илхан Кючюк.

В парламента всеки ден се застъпваме за ценности като демокрацията, равенството и защитата на малцинствата.

Бих искала да използвам този момент, за да пожелая на партията голям успех на предстоящите избори.

Късмет!

 

ВИДЕО 10

Йана Тоом, член на ЕП (Естония)

 

Здравейте,

Казвам се Йана Тоом, депутат съм в Европейския парламент от Естония, това е вториятми мандат, но преди седем години тук се запознах с българските колеги от Движениетоза права и свободи. Станахме приятели, в политиката това е важно – да има на кого даразчиташ и, както се казва, заедно с кого да влезеш в битката. Ние сме либерали,споделяме либералните ценности, отстояваме правата на човека, срещудискриминацията сме и за еднакви възможности за всекиго.

Затова Ви призовавам на 4-ти април гласувайте за българските ми приятели.

Бъдете здрави.

 

ВИДЕО 11

Роман Якич, председател на Либералната мрежа на югоизточна Европа (LIBSEEN)

 

Скъпи приятели,

Позволете ми да Ви кажа няколко думи преди парламентарните избори през април.

Повече от 30 години ДПС се бори за свобода, толерантност и отговорност. Тази непрекъсната борба бе започната от основателя на ДПС, д-р Ахмед Доган, който беше затворен заради противопоставянето си на политиката на Живков за асимилация на етнически турци и е продължаванаи от сегашния председател на ДПС, Мустафа Карадaйъ.

ДПС води многостранна борба. Борба за основните либерални ценности, борба срещу стереотипите, налагани от някои от партиите в България, които използват езика на противопоставянето и ксенофобията, основно срещу ромите и турската общност. Тя е и борба срещу нелибералните решения на правителството.

Ако следващият месец можех да гласувам в България, щях да гласувам за ДПС. Защо?

Заради миналото  - ДПС демонстрира добро управление в две либерални правителства. ДПС участва активно в изпълнението на евроатлантическите реформи в страната и благодарение на активната ангажираностна партията, България стана член на НАТО и ЕС. И заради бъдещето – заради тяхната отдаденост,при включването като политически приоритети в предизборната си програма, на Зелената сделка, дигитализацията на икономиката и гражданското общество и по-специално –чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в политиката.

Именно затова ДПС заслужава и вашия глас.

Бъдете здрави и гласувайте!

 

ВИДЕО 12

ИнесАримадас, председател на партия “Ciudadanos”, Испания

 

Здравейте, скъпи приятели от Движението за права и свободи в България.

От името на партия “Ciudadanos” от Испания, бих искала да ви пожелая всичко най – добро и успех на предстоящите парламентарни избори в страната.

Вашата партия играе важна роля в Европа, в отстояване на интересите на страната ви, България, както и интересите на либералите и демократите из Европа.

България заслужава лидер като Мустафа Карадайъ и правителство, формирано с участието на центристки, отговорни представители.

Още веднъж, от името на Ciudadanos от Испания, Ви желая всичко най-добро и успех!

¡Muchos Éxitos desde España!

 

ВИДЕО 13

Др. Хакима ел Хаите, председател на Либералния интернационал

 

Скъпи приятели от Движението за права и свободи в България, вече тридесет и една години сте начело на битката за защита на основните либерални ценности,битката за защитата на правата и свободите на личността и на малцинствата и пълната иминтеграция във всички сфери на социалния, културен и икономически живот в България.

Всички могат да видят как България напредна през годините благодарение на работата ви – отизграждането на либералната база на междуетническа толерантност и равенството, до воденетона България като силен глас в Европейската общност, Движението за права и свободи се превърнав партията, която дава глас на безгласните, в полза на израстването на цяла България.

Скъпи приятели, време е отново да спечелите сърцата на българите. Очаквам, че те ще избератпартията, която ще отстоява приоритетите им и ще защитава достойнството им в свободна, честнаи устойчива България.

Българите заслужават лидери, които могат да променят живота им към по-добро, след кризата сКОВИД-19, във време, когато климатичните промени, дигитализацията и изкуствения интелектпоставят предизвикателства пред света. През идния април, българите ще вземат решението койще състави следващото правителство.

Уверена съм, скъпи приятели и колеги, че във вашата партия вие сте работили усилено и щепродължите да работите, за да спечелите сърцата, гласовете и доверието на българите.

Успех!

 

ВИДЕО 13

Здравко Почивалшек, председател на партия SMC, министър на икономическото развитие и технологиите (Словения)

 

Уважаеми колеги от ДПС,

Демокрацията се осъществява чрез избори и ние сме горди с нашите колеги от АЛДЕ от България.

ДПС е надежден партньор в Европейския съюз и стабилна сила в българската, както и в

регионалната политика.

SMC Словения ви пожелава голям успех на предстоящите парламентарни избори.Подкрепа от Ханс ван Баален, председател на партия АЛДЕ, за ДПС на ПИ2021

Един от големите приятели на ДПС Греъм Уотсън, бивш председател на АЛДЕ, подчертава: "България може да се гордее, че има партия като ДПС, която е част от мрежа от хора в цяла Европа, отстояващи ценностите на свободата, толерантността и достойнството

Подкрепа от д-р Хакима ел Хаите, председател на Либералния интернационал, за ДПС на ПИ2021

Един от големите приятели на ДПС Греъм Уотсън, бивш председател на АЛДЕ, подчертава: "България може да се гордее, че има партия като ДПС, която е част от мрежа от хора в цяла Европа, отстояващи ценностите на свободата, толерантността и достойнството

Подкрепа от сър Греъм Уотсън, председател на партия АЛДЕ (2011-2015), за ДПС на ПИ2021

Един от големите приятели на ДПС Греъм Уотсън, бивш председател на АЛДЕ, подчертава: "България може да се гордее, че има партия като ДПС, която е част от мрежа от хора в цяла Европа, отстояващи ценностите на свободата, толерантността и достойнството

От категорията

ЦИК при обработени 99.03% протоколи: ГЕРБ - 25.43%, ПП - 20.21%, ИТН не влиза в парламента

ЦИК при обработени 99.03% протоколи-TsIK-pri-obraboteni-99-03--protokoli_1664774658.jpg

Партия "Движение за права и свободи" (ДПС) получава 13,56 на сто от ...

3 окт. 2022 | 07:17

Мустафа Карадайъ: Българските граждани изпратиха силен знак, че политиците трябва да търсят коалиция
(Видео)

ДПС подобрява резултата си, категоричен бе Мустафа Карадайъ--_1664741153.jpg

Той призова всички лидери на политически партии, които ще бъдат част от 48-ото ...

2 окт. 2022 | 23:04

НСИ представя данните от последното преброяване

НСИ представя данните от последното преброяване-1630778770.png

До края на октомври ще бъдат публикувани и социално-икономическите ...

3 окт. 2022 | 07:36

Второ поредно денонощие без нито един смъртен случай заради ковид, новите заразени са - 179

179 новозаразени с коронавирус у нас-1638945269.png

607 души са в болница, от тях 44 се намират в интензивни отделения или клиники

3 окт. 2022 | 07:27

Най-важното

Коалиция "Български възход" получава 4,65 на сто от гласовете

ЦИК при обработени 99.03% протоколи: ГЕРБ - 25.43%, ПП - 20.21%, ИТН не влиза в парламента

ЦИК при обработени 99.03% протоколи-TsIK-pri-obraboteni-99-03--protokoli_1664774658.jpg

Партия "Движение за права и свободи" (ДПС) получава 13,56 на сто от ...

3 окт. 2022 | 07:17

Машинното гласуване е идиотщина

Георги Марков: Няколко истини за избори за 2022

Георги Марков: Изборите до дупка са НЕИЗБЕЖНИ. Каквото и правителство да се направи, ще бъде обрулено като круша.-1605200649.jpg

Изборите до дупка са НЕИЗБЕЖНИ. Каквото и правителство да се направи, ще бъде ...

3 окт. 2022 | 01:49

По думите му ние заживяваме в два паралелни политически свята

Димитър Недков: Циркът започва от утре, в политиците настъпва амнезия

Димитър Недков Кадър: Bulgaria ON AIR-Dimitar-Nedkov-Kadar--Bulgaria-ON-AIR_1664736211.jpg

"Нямам нищо против служебното правителство, стига това да не е ...

2 окт. 2022 | 21:42

Лидерът на ГЕРБ коментира изборните резултати

Бойко Борисов: Благодаря на всички, които ни подкрепихте!

Борисов смени и профилната си снимка в социалната мрежа-Borisov-smeni-i-profilnata-si-snimka-v-sotsialnata-mrezha_1664746122.jpg

Той смени и профилната си снимка в социалната мрежа

3 окт. 2022 | 00:27

Уважаваме избора на избирателите, ще бъдем опозиция, казаха от ПП

Петков/Василев: Загубихме.Отговорност на ГЕРБ е да направят правителство. Няма да се коалираме с тях
(Видео)

Петков и Василев: Няма да се коалираме с ГЕРБ Кадър: бТВ-Petkov-i-Vasilev--Nyama-da-se-koalirame-s-GERB-Kadar--bTV_1664741961.jpg

Петков изключи напълно възможността за коалиция с ГЕРБ и ДПС. „Ние обещахме, че ...

2 окт. 2022 | 22:54

За пореден път ДПС увеличава своя изборен резултат, посочи председателят на Движението (ВИДЕО)

Мустафа Карадайъ: Българските граждани изпратиха силен знак, че политиците трябва да търсят коалиция
(Видео)

ДПС подобрява резултата си, категоричен бе Мустафа Карадайъ--_1664741153.jpg

Той призова всички лидери на политически партии, които ще бъдат част от 48-ото ...

2 окт. 2022 | 23:04

Ниската избирателна активност е присъда за българската демокрация, посочва лидерът на "Възраждане"

Костадинов: Ако американското посолство каже, България ще има правителство.

Кадър: бТВ-Kadar--bTV_1664732116.jpg

Очаквах по-висока избирателна активност. Не коментираме имена, за нас те са ...

2 окт. 2022 | 20:34

ПП си плащат на синдрома на „ние можем сами“. ДБ едва ли вижда съдбата си с ПП.

Андрей Райчев: Ще има натиск от Европа и САЩ да се състави стабилен кабинет

Андрей Райчев: Ще има натиск от Европа и САЩ да се състави стабилен кабинет-1651222605.png

Тези избори или ще продължат революцията, или ще я прекратят. Важно е да се ...

2 окт. 2022 | 21:04

Абсолютно необходимо е да има кабинет, подчертава съпредседателят на ПП

Асен Василев: Отказът на ПП да направи коалиция с ГЕРБ не значи, че няма да има правителство

Асен Василев: Отказът на ПП да направи коалиция с ГЕРБ не значи, че няма да има правителство-Asen-Vasilev--Otkazat-na-PP-da-napravi-koalitsiya-s-GERB-ne-znachi--che-nyama-da-ima-pravitelstvo_1664744091.jpg

Ние смятаме, че съдебната реформа още не е започнала и всички, които бъркат в ...

2 окт. 2022 | 23:49