Днес в рубриката ни Кулинария с Нина ще ви покажем как да си направите вкусно и апетитно агнешко месо по манастирски.
Необходими продукти:
1 кг агнешко месо
1 жълтък
10 мл прясно изцеден лимонов сок
2 с.л. брашно
2 с.л. олио
1/2 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме агнешкото месо на средно големи късчета, които поръсваме с черния пипер и сол на вкус. Всяко парче овалваме в брашното и леко запържваме в загрятото олио.
Парчетата нареждаме в тенджера като им добавяме топла вода (колкото е необходимо, за да покрие месото) и варим на тих огън, докато месото напълно омекне.
Отделно разбиваме жълтъка с лимоновия сок, смесваме го с 1-2 супени лъжици от соса и го сипваме в ястието, което разбъркваме с дървена лъжица докато сосът се сгъсти.
Гарнираме със задушени зеленчуци.
Приятен апетит!