Ахмед Доган към ДПС: От гледна точка на Съдбата , няма нужда "А.Доган" да се връща в политиката!

Разбирам, че включването на „А. Доган“ в номинациите дава импулс за мобилизация, пише почетният председател

Ахмед Доган към ДПС: От гледна точка на Съдбата, няма нужда "А.Доган" да се връща в политиката!

36354 | 11 февр. 2021 | 18:06

Защото „образа на А.Доган“ целенасочено беше сатанизиран през целия период на .прехода. И в този контест върши работа и на свои, и на чужди

Ахмед Доган към ДПС: От гледна точка на Съдбата , няма нужда "А.Доган" да се връща в политиката!-1613059679.jpgРазбирам, че включването на „А. Доган“ в номинациите дава импулс за мобилизация, пише почетният председател-1613068720.jpg

"От гледна точка на Съдбата, няма нужда "А. Доган" да се връща в политиката.

Разбирам, че включването на „А. Доган“ в номинациите дава импулс за мобилизация, но същевременно с това допълнително „зарежда“ емоционалната мотивация на опонентите и противниците на ДПС, защото „образа на А. Доган“ целенасочено беше сатанизиран през целия период на  Прехода. И в този контест върши работа и на свои, и на чужди".

 

Това пише в свое открито обръщение към структурите на ДПС почетният председател на Движението д-р Ахмед Доган, с което обявява, че няма да участва в предстоящите парламентарни избори. Но ясно заявява на симпатизантите и членовете на ДПС своята воля: "Ако искате да ме зарадвате, покажете на света какво представлява ДПС на предстоящите парламентарни избори!"

 

Ето целият текст на Обръщението на Доган, с което Епицентър.бг разполага:

 

Открито обръщение към структурите на ДПС


Приятели и съмишленици!

 

Преди всичко искам да изразя благодарността си към всички, които желаят поне виртуално да се върна в политиката. Честно казано, номинацията на „А. Доган“ ме изненада, защото всички знаете, че вече девета година не се занимавам с политическа дейност. Но признавам, получих и кефлийско настроение за добре свършена работа, за което също ви благодаря.


ДПС се превърна в значима политическа формация. И вече три десетилетия почти всички новопръкнали се партии и коалиции задължително се позиционират и търсят политическа идентичност спрямо ценностната система на Движението.


Не е лошо да бъдеш управляващ параметър в геометрията на политическото пространство, но този политически статус си има цена и тя трябва да се заплати.


Разбирам, че включването на „А. Доган“ в номинациите дава импулс за мобилизация, но същевременно с това допълнително „зарежда“ емоционалната мотивация на опонентите и противниците на ДПС, защото „образа на А. Доган“ целенасочено беше сатанизиран през целия период на  Прехода. И в този контест върши работа и на свои, и на чужди.


От гледна точка на Съдбата, няма нужда „А. Доган“ да се връща в политиката. Най-значимото ми творение в живота е „Движение за права и свободи“, което Ви принадлежи във времето.


Ако искате да ме зарадвате, покажете на света какво представлява ДПС на предстоящите парламентарни избори.


С обич и доверие,
Винаги Ваш: А. Д. !

 

Capture_3

 

 

Обръщението на Ахмед Доган е провокирано от номинациите за народен представител, които той получава от структурите на Движението в страната.

Това даде основание на някои политолози и социолози, къде от незачитане на истинските факти, къде от непознаване на ДПС, къде от търсене на злонамерени интерпретации, да предполагат, че той ще се върне в ежедневната политика. Едни го видяха като бъдещ народен представител от Кърджали, други направо го наредиха на първия ред в следващия парламент. И въз основа на това градят несъстоятелни конструкции за политическата ситуация в страната след изборите на 4 април.

С това си Обръщение Ахмед Доган за пореден път заявява категорично, че за него оперативната политика е затворена страница.

 

Припомняме, че Ахмед Доган е основател на Движението за права и свободи (ДПС) през 1990 г. и негов председател до 2013 година.

 


От категорията

Асен Василев призна за фашисткия закон, лично дал "технически бележки как да се случва процесът"

Асен Василев призна за мракобесния закон, лично дал технически бележки как да се случва процесът-1653653549.jpg

Когато някой е санкциониран и това поставя проблем пред финансовата система и ...

27 май 2022 | 15:07

Кирил Петков: Въвеждаме еврото от 1 януари 2024 г., БСП и ИТН са против! (ВИДЕО)
(Видео)

Кирил Петков: Планът за въвеждате на еврото влиза на днешното правителствено заседание-1653646003.jpg

Тази сутрин от ИТН остро възразиха, че в коалицията има договорка първо да се ...

27 май 2022 | 13:06

Лена Бориславова: Коалицията потвърждава, че темата за РСМ ще мине задължително през парламента
(Видео)

Лена Бориславова Снимка: БНТ-1653681883.png

Важно е да имаме актуализация на бюджета, заяви Бориславова и подчерта, че тя е ...

27 май 2022 | 23:04

Министър Денков: Трябва да премахнем частните уроци от българската образователна система
(Видео)

Министър Николай Денков Снимка: БНТ-1653677193.png

"Програмите и учебниците трябва бъдат променени, трябва да намерим време ...

27 май 2022 | 21:46