Рая Виктор заедно с проф. Любомир Стойков на Годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2021“

Студенти по моден дизайн от НХА получиха своите награди и стипендии „Златна игла“

Академията за мода полага грижи за младите дизайнери

6946 | 14 март 2022 | 13:26

Расте нова и талантлива генерация дизайнери, която сме длъжни да подкрепяме, каза проф. Любомир Стойков

Рая Виктор заедно с проф. Любомир Стойков на Годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2021“
-1647257335.pngИванина Иванова и Рая Виктор на Годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2021“-1647257298.jpgИванина Иванова заедно с проф. Любомир Стойков на Годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2021“-1647257283.jpgРая Виктор – щастлива притежателка на чисто нов оверлог – дарение от Академията за мода-1647257267.jpgРая Виктор заедно с проф. Любомир Стойков на Годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2021“-1647257249.jpg

Вече са известни новите стипендианти на Академията за мода и нейната корпоративно-социална мисия „Златна игла 2021“. С наградата са отличени двама от най-добрите студенти по специалността „Моден дизайн“, бакалавърска програма, в Националната художествена академия. Това са Иванина Иванова от ІV курс и Рая Виктор от ІІІ курс.
Те получиха съответните финансови средства за своето обучение. Тъй като на Иванина Иванова тази година й предстои защита, Академията за мода пое разходите за изготвянето на нейната дипломна колекция на тема „Chocolate Diamond”. Със своята стипендия Рая Виктор се снабди и вече работи с така ценната шивашка машина оверлог, а през есента ще бъде гост на „Mad Mood Fashion week” в Милано.


Благотворителната инициатива е съвместно дело на Академията за мода, фотографа Костадин Кръстев – Коко, трикратен носител на „Златна игла“, и топмодела Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на „Златна игла 2021“.

 

Председателят на Академията за мода проф. д.н. Любомир Стойков заяви: „В България расте и се развива нова и талантлива генерация дизайнери, която сме длъжни да подкрепяме. Академията за мода неотклонно изпълнява своята обществена ангажираност – чрез активно приобщаване на студентите по мода и младите творци към нейните културни инициативи и събития, подпомага ги с материални и духовни стимули, организира безплатни обучения и квалификации. Така е било, така е и така ще бъде и занапред!“.


По този повод Иванина Иванова, студентка по „Моден дизайн“ в НХА – ІV курс, бакалавърска програма, сподели: „За мен е огромна чест и привилегия да получа тази награда. Тя е отговорност, но и признание за работата ми дотук, за идеите, творчеството, труда и постоянството, които полагам във всеки един момент, както в моята работна среда, така и в живота. Благодаря искрено на Академията за мода и на нейния председател професор Любомир Стойков! Благодаря за доверието, благодаря за наградата…Няма да ви разочаровам и ще оправдая очакванията ви, както в близкото, така и в далечното бъдеще. Благодаря и на семейството си за безпрекословната подкрепа, която винаги ми дава, за насърчаването и за това, че винаги са до мен и с мен във всяко едно отношение!“.


Другата носителка на наградата Рая Виктор, студентка по „Моден дизайн“ в НХА – ІІІ курс, бакалавърска програма, пък изтъкна: „Изключително съм благодарна на Академията за мода, че ме удостоява с тази награда. За мен тя означава няколко неща: отговорност, доверие и знак, че вървя в правилната посока. Това отличие е силна подкрепа по пътя ми напред като дизайнер!“.


От категорията

Анджелина Джоли се появи по пижама и чехли на голямо лондонско летище (Снимки)

Анджелина Джоли се появи по пижама iи чехли на голямо лондонско летище
Сн. Инстаграм-1659515191.png

Изборът ѝ на тоалет със сигурност е повече от нетипичен, всъщност той е ...

3 авг. 2022 | 11:20

Продават колекция с „изгубени“ бижута на Елвис Пресли

Продават колекция с „изгубени“ бижута на Елвис Пресли
Кадър: бТВ-1659426460.jpg

Аксесоарите певецът е подарил на своя мениджър полковник Том Паркър през ...

2 авг. 2022 | 10:44

Започна „Забавно лято, грижовна есен“
(Галерия)

Започна „Забавно лято, грижовна есен“-1659639684.jpg

Програмата на Фондация „BCause“ успява да се докаже като една от ...

4 авг. 2022 | 21:55

Израелската певица Дафна Леви ще пее на джаз фестивала в Банско
(Галерия)

Израелската певица Дафна Леви ще пее на джаз фестивала в Банско-1659637991.jpg

Веред, съпругата на посланик Йорам Елрон, ще приготви за всички, които искат да ...

4 авг. 2022 | 21:31