Като всеки италианец, Ал Бано има коленопреклонно отношение към храната. Той признава, че това е втората му най-голяма страст след музиката. При първото си посещение у нас певецът лично приготви в ресторант „Свети Валентин“ сладоледена нуга с ракия „Цар Самуил“ и тя стоив менюто ра заведението до ден днешен.
Преди няколко месеца певецът издаде готварска книга с рецепти и ценни съвети за готвенето, научени от майка му и не пропуска възможност да се наслади на добрата традиционна кухня.
За да оправдаят репутацията си на чревоугодници легендарният изпълнител и неговата дуетна половинка Ромина Пауър са пожелали да опитат от най-специалитети от Южна Италия, приготвени от Марко Лукиари от Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi".
Шеф Лукиари ще изненада височайшите си гости със специално разработено за тях меню, което включва о автентични ястия от родното място на Ал Бано, Челино Сан Марко.
Във вторник вечерта, малко след пристигането си в България, легендарните изпълнители ще се насладят на aнтипасти с прошуто, пикантен салам, буратина, сушени домати и артишок за предястие, последвани отпаста казаречи със скариди и артишок и фагри на фурна, а за десерт - зепола с крем пастичера.
Ястията ще бъдат полети с вино от лозята на самия Ал Бано, който се нарежда сред най-добрите производителив Италия.
По време на посещението на италианския дует в Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi", всички клиенти на заведението също ще могат да дегустират вината Primitivo и Negroamaro на Villa Carrisi от личната изба на певеца.
През 2009 г. виното на Ал Бано печели отличие за най-добро в световен мащаб, а към днешна дата той произвежда 350 000 бутилки годишно.
Билетите за грандиозния концерт в “Арена Армеец” са на цени от 40 до 120 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна.