Александър Дугин: Пределът на руското търпение

Мечът на възмездието над главите на руските либерали във властта е вдигнат

Александър Дугин: Пределът на руското търпение

21726 | 20 март 2023 | 11:29

Донякъде е изненадващо, че през 23-те години на управление на пълновластен суверенен лидер Русия не си направи труда да се справи с либерализма


Историята с Хагския трибунал е символична. Преди това Русия не мислеше ли каква институция е това като цяло? Всъщност говорим за елемент от реализирането на Световното правителство, наднационална политическа система, която се създава върху национални държави, които са поканени да се откажат от част от своя суверенитет в полза на тази структура. Това включва ЕСПЧ и самия Европейски съюз, както и Световната банка, МВФ, СЗО и др. Обществото на нациите, а по-късно и ООН, са замислени като друга подготвителна фаза по пътя към създаването на Световно правителство.

Тоягата на фашизма

Като цяло става въпрос за либерализъм в международните отношения. Това е един от компонентите на либералната идеология като цяло. Либералите смятат за необратим "прогрес" закон, чиято същност е, че капитализмът, пазарът, либералната демокрация, индивидуализмът, ЛГБТ хората, транссексуалните хора, масовата миграция и т.н. се разпространяват сред цялото човечество.

В либералната доктрина на международните отношения „прогрес“ означава преход от суверенни национални държави към наднационални власти. Целта на този "прогрес" е създаването на Световно правителство. Това директно и недвусмислено пише в учебниците по Международни отношения.

Всички страни, които не желаят "прогрес", според тази теория са врагове на "прогреса", "врагове на отвореното общество", следователно те са "фашистки" и трябва да бъдат съдени (в Хагския трибунал) и унищожени ( „нанесете им стратегическо поражение“ – Блинкен). И да се поставят либералите на мястото на суверенните лидери - а още по-добре транссексуални.

На тази идеологическа позиция стоят Демократическата партия на САЩ, администрацията на Байдън и повечето европейски елити. Всички онези сили в незападните страни, които подкрепят колективния Запад и американските глобалисти, се кълнат във вярност към такава идеология. И това е именно идеологията – радикална, закостеняла, станала тоталитарна.

Предизвикателството е прието

Донякъде е изненадващо, че през 23-те години на управление на пълновластен суверенен лидер Русия не си направи труда да се справи с либерализма и до определен момент прие легитимността на неговите правила, структури и институции.

Те не са се променили, Русия се е променила, започвайки СВО. И от страна на глобалните либерали последва естествена ескалация. Тук няма нищо случайно: това е обикновен либерализъм. Докато не съборим тази идеология във всичко – отвътре и отвън, ескалацията само ще расте.

Просто е невъзможно да се стигне по-далеч без собствена идеология.

Решението на Трибунала в Хага да арестува руския президент Владимир Путин и омбудсмана по правата на децата Мария Лъвова-Белова е толкова възмутително, че е просто невъзможно да не се отговори. Това е обида за страната, народа, обществото, всеки човек, всяка рускиня, майка, всяко дете. И как да му отговорим адекватно?

Според мен в цялата тази ситуация има истински виновници. И те не са във Вашингтон или Хага. Те са в самата Русия. Това е група либерали, които 23 години убеждават президента с всички налични средства, че е необходимо да бъдем приятели със Запада, че това е единственият път за развитие и че възприемането на либерална идеология, както и интегрирането в международни глобалистки либерални структури и институции (включително легитимността на признаване на МНС, ЕСПЧ, СЗО и т.н.) нямат алтернатива.

Те дискредитираха патриотичния лагер, както десния, така и левия, по всякакъв възможен начин, убеждавайки държавния глава, че уж само спят и виждат как организират „Майдан“. Всъщност патриотите, както десните, така и левите, са хората и основната опора на Путин. Те са неговата опора, негови верни поддръжници. Но отново и отново либералите на власт издигнаха Запада до небесата и охулиха патриотите. Така е вече 23 години, откакто Путин е на власт.

Часът на разплатата

Естествено стигнахме до извода, че прехваленият Запад се оказа терористична структура, която ни убива, взривява газопроводи, краде пари, а ние, следвайки го толкова дълго, се оказахме в унизителна зависимост. Преди 23 години беше необходимо да се вземе курс към създаването на собствена евразийска руска цивилизация.

Путин е поел курса на суверенитета. И се предполагаше - точно под влиянието на либералите - че Западът ще се съгласи с този суверенитет, само ако Москва остане в общия контекст на западната цивилизация, само ако бъде привлечена в нейните структури и институции, само ако тя приеме западните ценности (капитализъм, либерална демокрация, дигитализация, отмяна на културата, "уокиизъм", тоест задължението да се пишат доноси срещу всеки, който не е съгласен с либерализма, ЛГБТ). Това беше измама от самото начало.

И тази измама има конкретни лица - либералният блок в обкръжението на президента. Именно те допринесоха за това, което се случва днес, застанали като стена по пътя на патриотичното пробуждане, правейки всичко възможно и невъзможно да отделят президента от народа, от руското ядро, от носителите на патриотичното съзнание.

Дойде време да им се потърси сметката. Или предстои. Не знам какво още трябва да се случи, за да бъдат извикани на тепиха либералите на власт и разпитани най-строго. Може би нещо друго липсва.

Но във всеки случай няма да се чака дълго. Мечът на възмездието над главите на руските либерали във властта е вдигнат. И нищо не може да попречи на естественото разчитане. Можете да забавите, не можете да избегнете.

Руските либерали трябва да отговарят за всичките си престъпления. Без това няма да има пречистване, нито Победа.

Превод: СМ

Източник pogled.info

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм и Туитър!    
От категорията

Любомир Кючуков: Милитаризацията на Черно море е основен риск, кабинетът да изработи ясна позиция

Любомир Кючуков: Милитаризацията на Черно море е основен риск, кабинетът да изработи ясна позиция-Lyubomir-Kyuchukov--Balgariya-tryabva-da-e-po-blizo-do--patsifistite--v-Evropa_1665482079.jpg

Формулата на настоящото правителство и начинът му на формиране не дават особени ...

9 юни 2023 | 13:58

Кървавата ни история! 100 години от Деветоюнския преврат. Жестокост и канибализъм към държавен глава

На  9 юни 1923 г. в Царство България е извършен преврат, чрез който е свалено правителството на Александър Стамболийски. -Na-9-yuni-1923-g--v-Tsarstvo-Balgariya-e-izvarshen-prevrat--chrez-koyto-e-svaleno-pravitelstvoto-na-Aleksandar-Stamboliyski--_1686292654.jpg

В резултат на преврата е свалено законното правителство на Българския ...

9 юни 2023 | 09:36

Юлий Павлов: Потенциалът на една президентска партия не е голям – между 2 и 6 процента

Юлий Павлов: Потенциалът на една президентска партия не е голям – между 2 и 6 процента-1660803152.png

Поне две трети от избирателите на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ одобряват формата на ...

9 юни 2023 | 20:33

Фондация "Нашият дом е България" подкрепя инициативата на "Месец на семейството" с концерт

Фондация "Нашият дом е България" подкрепя инициативата на "Месец на семейството" с концерт-Fondatsiya--Nashiyat-dom-e-Balgariya--podkrepya-initsiativata-na--Mesets-na-semeystvoto--s-kontsert_1686319033.png

Нека смело отстояваме всичко, което е праведно, истинно, чисто и благословено. ...

9 юни 2023 | 16:56

Най-важното

Турция се превърна в силен играч на глобално ниво, политическата конюнктура сближи Анкара и Москва

Любомир Кючуков: Милитаризацията на Черно море е основен риск, кабинетът да изработи ясна позиция

Любомир Кючуков: Милитаризацията на Черно море е основен риск, кабинетът да изработи ясна позиция-Lyubomir-Kyuchukov--Balgariya-tryabva-da-e-po-blizo-do--patsifistite--v-Evropa_1665482079.jpg

Формулата на настоящото правителство и начинът му на формиране не дават особени ...

9 юни 2023 | 13:58

Не е ясно кога и от кого е построено и обзаведено луксозното помещение, както и за каква цел се е ползвало

Скандал! Откриха таен апартамент от 500 кв.м на 5-тия етаж на правителствена болница „Лозенец”

Скандал! Откриха таен апартамент от 500 кв.м на 5-тия етаж на правителствена болница „Лозенец”-Skandal--Otkriha-taen-apartament-ot-500-kv-m-na-5-tiya-etazh-na-pravitelstvena-bolnitsa--Lozenets-_1686343689.jpg

Никой от болницата не е имал достъп до въпросното място, не е ясно и с какви ...

9 юни 2023 | 23:46

Има очаквания, че ще получи статут на защитен свидетел

Васил Божков се прибира в България. На граниицата го чакат коли на „Съдебна охрана“

Васил Божков се прибира в България. На граниицата го чакат коли на „Съдебна охрана“-1625564520.jpg

От чужбина олигархът твърдеше, че е плащал милиони всеки месец на Бойко Борисов ...

9 юни 2023 | 23:57

Средствата са за системи за сигурност на помещенията за съхранение на класифицирано оборудване и въоръжение

Парламентът одобри нов договор за 7,2 млн. долара за изтребителите F-16

Парламентът одобри нов договор за 7,2 млн. долара за изтребителите F-16-1644321495.jpg

Влизането в сила на този договор има пряко отражение върху сроковете за ...

9 юни 2023 | 17:25

Никой не може да доминира в тази комисия, защото се касае за конституцията на България, поддчерта той

Пеевски след среща с правосъдния министър: В новата конституция предвиждаме да няма главен прокурор

Делян Пеевски: В новата конституция предвиждаме да няма главен прокурор-Delyan-Peevski--V-novata-konstitutsiya-predvizhdame-da-nyama-glaven-prokuror_1686311077.jpg

Никога не съм казвал, че се работи само върху проекта на конституция на ДПС, ...

9 юни 2023 | 14:09

БСП трескаво чете папките "Барселонагейт" в деловодството на парламента

Нинова: В парламента крият Борисов, внасяме проект за решение за сваляне на имунитета му

Депутатите от БСП се запознават с искането за имунитета на Борисов
Сн. БНР-Deputatite-ot-BSP-se-zapoznavat-s-iskaneto-za-imuniteta-na-Borisov-Sn--BNR_1686299841.jpg

След като те нищо не правят, той няма доблестта сам да си го даде, ...

9 юни 2023 | 11:34

Във връзка с конкретни досъдебни производства, свързани с корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние, посочва той

Гешев поиска да бъде изслушан в закрито заседание на НС по дела за корупция и търговия с влияние

Гешев поиска изслушване в НС за корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние-1629385698.jpg

Главният прокурор посочва, че изслушването следва да се проведе при закрити ...

9 юни 2023 | 16:14

След края на мандата си той може да излезе на партийния терен

Георги Киряков: Радев ще търси да обедини всички недоволни - не сега, след три години

Георги Киряков: Радев ще търси да обедини всички недоволни - не сега, след три години-1583697474.png

Президентът натрупа достатъчно символен капитал, за да го изостави толкова ...

9 юни 2023 | 16:52

Около създаването на ПП имаше отворена ниша, ситуацията вече няма да се повтори

Юлий Павлов: Потенциалът на една президентска партия не е голям – между 2 и 6 процента

Юлий Павлов: Потенциалът на една президентска партия не е голям – между 2 и 6 процента-1660803152.png

Поне две трети от избирателите на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ одобряват формата на ...

9 юни 2023 | 20:33