Джендър идеологията е в противоречие с основния ни закон

Антон Гицов: Институциите ни да скъсат всякакви връзки с джендър организации и проекти

10658 | 5 авг. 2018 | 09:37

Българското общество и държава отхвърлиха Истанбулската конвенция и това предизвиква ярост в нейните чужди създатели и проповедници и те ще бъдат неуморни да намират вратички за налагането й


След като Конституционният съд реши, че Истанбулската конвенция противоречи на българската конституция, логично следва, че и проповядването на джендър идеологията в нея е в противоречие с Конституцията.

 

В едно демократично общество, всеки може да проповядва най-различни идеи, дори и такива, които са в противоречие с основния ни закон. Ето, някои твърдят, че референдумът след 9-ти септември за премахване на монархията е невалиден, и Симеон Сакскобургготски продължава да е легитимен цар на България. Твърдения на частни лица и организации в противоречие с конституцията, но не споделяно от държавни институции.

 

Друг е въпросът обаче, когато една неправителствена организация, проповядваща налагането на антиконституционната джендър идеология, поддържа топли връзки с висши държавни органи.

 

Пример в това отношение е фондацията „Български център за джендър изследвания“ БЦД. Като първи основен принцип на работата на организацията е посочен „провеждане на джендър подхода и на подхода на социалната справедливост във всички дейности на организацията”. Управител на фондацията, създадена през 1998 г. по време, когато в българския лексикон думата „джендър“ не е съществувала, е г-жа Геновева Тишева, която в началото на т.г. в писмо до „Епицентър“ заплаши с „неизбежни съдебни дела“ като заяви, че се страхува - „може да ме бият и насилват; незнайно защо тя не осъществи заплахите си за съд, но и слава богу досега никой не е понечил да набие или насили.

 

Г-жа Тишева, номинирана някога си от някаква си госпожа за Нобелова награда за мир, има демократичното право да си проповядва каквото си иска, но след решението на Конституционния съд възниква въпроса за топлите връзки на нейната фондация с висши държавни органи. В сайта на БЦДИ като партньори и спонсори на Фондацията са посочени Министерството на финансите, Министерството на правосъдието и Министерството на труда и социалните грижи. Наличието на Министерството на Финансите сочи, че Центъра е прикачен вероятно по някакъв начин към държавната ясла.

 

Партньорството и спонсорството на тези три министерства с тази джендър организация подлежи на сериозна критика. То е било противоречиво и преди, но след решението на Конституционния съд то вече недопустимо. Държавата не може да партнира и спонсорира тази джендър организация, чиято основна цел е проповядването и налагането на Истанбулската конвенция и съдържащата се в нея джендърна идеология.

 

В тази връзка привлича внимание и информацията във в-к „Труд” от 2 август, че учени от Института за изследване на обществото и знанието ( ИИОЗ) към БАН ще налагат джендър- идеологията след учениците. Те са получили грант от ЮНЕСКО от 24,000 дол. за джендър обучение, като учители ще бъдат обучавани как да се справят с въпроса за неравенството между половете в духа на Истанбулската конвеция. Проектът е наречен „Българският случай” с обучителни курсове на учители в София, Кърджали, Гоце Делчев и Видин, като са предвидени и семинари „с цел постигане на равенство между половете в училище”.

 

Съвършено ясно е, че учените от ИИОЗ са съблазнени от финансовата инжекция от ЮНЕСКО, както и че проектът по същество е антиконституционен, защото под неговата форма неприкрито се прокарва проповядването не джендър идеологията в българските училища. Антиконституционно е и участието на учени от държавно учреждение в проект правещ опит да наложи антиконституционната джендър идеологията, съдържаща се в Истанбулската конвенция в българските училища и в това отношение министерствата на образованието и на правосъдието трябва да вземат ясна и категорична позиция.

 

Нека да е ясно, това че българското общество и държава отхвърлиха Истанбулската конвенция предизвиква ярост в нейните чужди създатели и проповедници и те ще бъдат неуморни да намират вратички за налагането й в страната ни. И ще разчитат в това отношение и на джендър организациите у нас, които продължават да рекламират като свои партньори и спонсори ключови български учреждения.

 

Антон Гицов за Епицентър.бг.


От категорията

Отбелязваме 145 години от Шипченската епопея

Отбелязваме 145 години от Шипченската епопея-1660888128.jpg

Отбраната на Шипченския проход е една от най-героичните и решаващи битки по ...

19 авг. 2022 | 08:47

Юлий Павлов: Няма да се състави редовно правителство след 2 октомври, вървим към серия от избори

Юлий Павлов: Редовно правителство трудно ще има след 2 октомври, вървим към серия от избори-1660803152.png

В следващото НС ще влязат шест политически сили, „Български възход“ е под ...

18 авг. 2022 | 09:01

Заради сушата и горещините в Европа се появиха „камъните на глада“

Заради сушата и горещините в Европа се появиха „камъните на глада“-1660907798.png

Най-старият надпис върху "камък на глада", открит на река Елба, ...

19 авг. 2022 | 14:14

"Дойче Веле": Завръщането на Тръмп става все по-вероятно

Доналд Тръмп поздравява свои привърженици след обиска в резиденцията му в Мар-а-Лаго-1660215079.jpg

Вълната от възмущение, предизвикана от обиските, създава представа за онова, ...

19 авг. 2022 | 13:33