Атлантическият съвет в България: Целта е да се свали правителството и Радев да назначи нов кабинет

На украинската армия й трябват нашите стари оръжия и муниции сега, а не след година-две

Атлантическият съвет в България: Целта е да се свали правителството и Радев да назначи нов кабинет

15879 | 27 апр. 2022 | 21:12

И най-вече - да тръгне политическият проект на руската лимонка С. Янев. Това е причината сега Русия нагло да нарушава сключения договор за доставка на газ и да ни изнудва.


Позиция на Атлантичския съвет в България

 

Защо Путин врътна кранчето на газа за България?

 

Защото срещу България сега се води пълномащабна руска хибридна война! Настана време разделно. Ситуацията е или-или.

Най-много руснаците сега ги боли от възможността България да изпрати оръжие и муниции на Украйна.

 

Складовете ни са пълни с муниции, които в следващите дни са критично важни за украинците. Те още не са преминали на западни оръжия, а муниции за старите съветски, с които сега воюват, в достатъчно големи количества не се намират чак толкова лесно и бързо. А България има на склад много и едва ли е пресилено да се каже, че е нещо като "пещерата на Аладин".

Девети май наближава. Путин иска победа, а всеки патрон или снаряд, който веднага може да влезе в употреба против руските нашественици прави тази победа все по-невъзможна. 

 

На украинската армия й трябват нашите стари оръжия и муниции сега, а не след година-две. На Украйна й трябват наши стари МиГ-29, дори и нелетящи такива, а само за части (имаме такива поне шест), както и зенитно ракетни комплекси. След немного време Украйна ще бъде снабдена с достатъчно западно оръжие, което е с различни по стандарт муниции. И тогава нашите вече ще стават все по-малко потребни. Това засяга и военната ни промишленост. Отвореният сега прозорец от възможности за износ с течение на времето все повече ще се смалява. Ако имаме нещо да го изнасяме, сега му е времето. Най-вече защото Путин трябва да бъде спрян сега. Утре ще е късно.

 

Затова цялата руска пета колона тук е мобилизирана, с цел да осуети вземането на решение за изпращане на военна помощ. Ако в Украйна сега се води истинска война с оръжия, то България сега също е "бойно поле", но на хибридната война. Засега само хибридна. Правителството на Кирил Петков продължава позорно да се снишава за военната помощ. На практика се държим като превзета държава. Това показва, че руските агенти за политическо влияние на държавно стратегическо ниво засега вземат превес. Ето защо е безполезна и визитата на премиера в Киев, ако отиде там с празни ръце.

 

Досега Кремъл успява да държи правителството в шах за военната помощ за Украйна. Това обаче явно се оказва недостатъчно. От днес тук вече се изпълнява командата кабинетът да бъде свален и да се назначи ново служебно правителство. Кремъл иска пРезидентът да назначи нов служебен кабинет, още по-удобен за руските цели и интереси от предишните. И най-вече - да тръгне политическият проект на руската лимонка С. Янев. Това е причината сега Русия нагло да нарушава сключения договор за доставка на газ и да ни изнудва. Това е премерен ход в преследване на стратегическа цел за подчиняване на страната ни.

Днес Москва говори чрез пРезидента! Неговият глас е неин политически инструмент. Неговият мандат - историческа възможност за превземане на България и превръщането ни в "руската врата" (Решетников) на Балканите и "троянски кон" на Москва в ЕС и НАТО.

 

Сега от Радев се очаква да изплати вложената в него инвестиция. Активът е ново служебно правителство. То трябва да свърши в идните месеци най-малко три неща:


1. Никакво оръжие и боеприпаси за Украйна! Нашите складове и военна промишленост имат какво да дадат за разгрома на руското нашествие и за победата на Украйна.


2. Газът да се плаща в рубли, с перспектива нов дългосрочен договор, което да убие всякакви усилия за диверсификация и да обезсмисли интерконектора с Гърция.


3. Политическият проект на Стефан Янев да получи летящ старт, с постепенното перспективно източване на електорат от БСП, Иzраждане, русофилите на Малинов и подобни, ВМРО и други в левия и "патреотичния" спектър. 

 

За легитимност пред НАТО, Радев вероятно ще назначи що годе приемлив министър на отбраната, който ще позволи известен напредък по батальонната бойна група на Алианса у нас и ще държи умерено критична риторика спрямо Русия. Така Радев ще пробва да се пише "натовец" пред съюзниците. И да продължава да хвърля прах в очите им, както го прави с участието си в "Три морета".

 

По това тактически Кремъл ще отстъпи, но за сметка на това, нито един боеприпас няма да замине за Украйна. Засега Кремъл е загрижен много повече от изпращането на оръжие и муниции за Украйна, отколкото от потенциала на бойната група на Алианса в България. С нея е предвидено да се разправи на един последващ етап Стефан Янев.

Това сочи нашият анализ.

Предупреждавали сме преди. 

Правим го и сега. 

Бъдете бдителни!


От категорията

Кой ще направи компромис след 2 октомври? И защо?

-1593267964.jpg

Служебното правителство може да повлияе върху развитието на политическата криза ...

13 авг. 2022 | 08:35

Боян Чуков: Американците държат света в мъртва хватка. Засега

Боян Чуков-1647952113.jpg

Когато САЩ загубят чувствително своите предишни позиции в света, то тогава ще ...

14 авг. 2022 | 11:21

Проф. Светлана Шаренкова: Просто Киро, или лицемерие, облечено във власт

Проф. Светлана Шаренкова-1517831377.jpg

Храните, горивата, токът, парното, водата растат от ден на ден, на прага сме на ...

14 авг. 2022 | 18:46

Димитър Недков: О, задрямалий някогашен "Аспарухов електорат"…

Димитър Недков-1637040086.jpg

И не на последно място - кой български действащ парламент одобри ...

14 авг. 2022 | 17:46