Българинът все повече търси разнообразие и екзотика и вече обръща по-голямо внимание на рибата“, казва Цветомир Николов готвач №1 на България за 2015 г., с чето представяне на техники за бързо и лесно приготвяне на суши пред клиенти на МЕТРО Велико Търново започна промотирането на каталога с азиатски изкушения на веригата от хипермаркети, където специално място е отделено на сушито.
Азиатските изкушения ще се предлагат в магазините на компанията до 23 март. Компанията се е погрижила да представи асортимент от 75 продукта – както хранителни, така и съдове и аксесоари за приготвяне и поднасяне на храна.
Читателите на Епицентър.бг, които са изкушени или прохождат в азиатската кухня имат шанс да спечелят голямата награда в конкурса на МЕТРО за рецепта на азиатска гозба или интересна случка с впечатления от азиатската кухня, изпратена до Епицентър.бг (на имейл mgigova@abv.bg) и публикувана в сайта. Късметлията ще подобри уменията си на еднодневен курс по приготвяне на суши на 31 май, където ще попива майсторство от най-добрият в бранша – шеф Цветомир Николов. Резултатите от надпреварата ще бъдат огласени на 31 март.
Двамата подгласници на победителя също няма да си тръгнат с празни ръце – те ще получат като награда суши сет за двама, включващ ориз, оцет за суши, джинджифил, соев сос и уасаби паста.
Татяна Бояджиева от софийския квартал "Лозенец" ни изпрати Салата по азиатски
Необходими продукти
400 гр.зеле бяло
400 гр.зеле червено
200 гр.зеле китайско
2 бр.моркови
2 бр.червени чушки
6 стр.лук кромид пресен
1/2 вр.кориандър
6 с.л.оцет оризов
6 с.л.олио
5 с.л.фъстъчено масло
3 с.л.соев сос
3 с.л.кафява захар
4 ск.чесън стар
10 гр.джинджифил
Начин на приготвяне
Нарежете на ситно бялото зеле, червеното зеле и китайското зеле. На тънки жулиени нарежете чушките и морковите. Пресния лук - на кръгчета, кориандъра - на ситно.
Смесете зеленчуците в купа и ги разбъркайте.
За дресинга - в купа смесете оцета, олиото, соевия сос, фъстъченото масло, кафявата захар, наситнените чесън и джинджифил. Разбъркайте добре.
Залейте зеленчуците с дресинга непосредствено преди сервиране.