БФС и Фондация „Трейс" инициират благотворителен футболен мач в Цариброд

Средставата ще отидат за паметник на първоучителите Св. Св. Кирил и Методий в двора на местното училище

БФС и Фондация „Трейс за хората" инициират благотворителен футболен мач в Цариброд

3413 | 13 май 2021 | 12:23

Емил Костадинов, вицепрезидент на БФС и Десислава Любенова, изпълнителен директор на фондация „Трейс за хората“ представиха предстоящия благотворителен мач на 16.05.(неделя), като събитие, което обединява

БФС и Фондация „Трейс" инициират благотворителен футболен мач в Цариброд-1620897827.pngБФС и Фондация „Трейс" инициират благотворителен футболен мач в Цариброд-1620897802.jpg

Партньорска инициатива на БФС и Фондация „Трейс за хората“ събира женските футболни машини на Ниш срещу национален отбор-ветерани, мъже на Р България в обща благотворителна кауза.

 

Емил Костадинов, вицепрезидент на БФС и Десислава Любенова, изпълнителен директор на фондация „Трейс за хората“ представиха предстоящия благотворителен мач на 16.05.(неделя), като събитие, което обединява и позволява да се съграждат нови духовни пространства и светове.

 

„Седмица преди официалното откриване на паметник на първоучителите Св. Св. Кирил и Методий в гр. Цариброд, фондацията и БФС, чрез най- любимата спортна игра ще популяризираме инициативата, по която няколко години работим, сподели г-жа Любенова и продължи: „ Ние подкрепяме женския футболен отбор „ТРЕЙС МАШИНАЦ“ и съвсем естествено дойде идеята да разкажем за каузата през футбола. Благодарим на БФС, че откликна и сме партньори в това. „Съпокровителите на Европа“, променят езиковата карта и днес 200 млн. души четат и пишат на кирилица“.


Емил Костадинов изрази увереност, че с общи усилия можем да подарим на българите от Западните покрайнини реален символ на родната култура и подчерта: „Щастлив съм, че демонстративния мач ще се изиграе срещу гранда на сръбския женски футбол, тъй като развитието и популяризирането на женския футбол е сред приоритетите залегнали в политиката на БФС, а резултатите са видни за всички.“


Във видеоконферентна връзка, председателят на Общински съвет на община Цариброд Зоран Джуров благодари на всички, които са ангажирани с дарителската кампания- инициативния комитет с председател Радко Влайков, посланик на Р България в Сърбия до началото на 2021 г., на фондация „Трейс за хората“, на БФС, на дарителите. Той сподели, че Гимназията в Цариброд е от голямо значение както за града, така и за българската държава. Тя е създадена през далечната 1891 г. в рамките на Княжество България. В момента се прави цялостна реконструкция на училището, като сръбското правителство е отпуснало целева субсидия от 2 млн. евро.


Важно е да се отбележи, че идеята за паметника в двора на гимназията, която носи името на Светите братя от 2007 г. е на учителския екип. През учебната 2011-2012 г. учителите приемат единодушно решение да се постави паметник на Кирил и Методий в училищния двор.


За тези, които проявят интерес към каузата и присъстват на футболното събитие, освен срещата с любимите футболисти, ще има приятни изненади и радостни емоции.

БФС: Социалните дейности и благотворителните каузи са съществена част от дейността на БФС. В последните години съюза подкрепя редица инициативи, сред които: турнир посветен на борбата срещу зависимостите, който се провежда ежегодно на НФБ“Бояна“; различни активности на Столична община, свързани с екологични каузи. БФС подкрепя „Отбора на надеждата“, а младежкият национален отбор подпомага борбата срещу детския диабет.


КАУЗА : ИЗГРАЖДАНЕ ПАМЕТНИК НА БРАТЯТА ПРОСВЕТИТЕЛИ И ПЪРВОУЧИТЕЛИ СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ, ГРАД ЦАРИБРОД, Р СЪРБИЯ,
Фондация „Трейс за хората“: Дарителската дейност през годините на фондацията в Р Сърбия обхваща сферите на културата, образованието, спорта, сред които се открояват :дарение на паметник на Васил Левски на община Цариброд ( 2014 г.): Препис (копие) на чудотворната икона на Света Богородица „Троеручица”, изработена в манастира Хилендар на Света гора( 2019 г.)


Намери своята история

От категорията

Франция повали Германия в Мюнхен след автогол на Хумелс

Снимка: Туитър-1623822872.jpg

Два гола на петлите бяха отменени заради засади

16 юни 2021 | 08:51

Унгария рухна пред европейските шампиони и рекордьора Кристиано Роналдо

Снимка: Туитър-1623782650.jpg

Роналдо стана най-резултатният футболист на еврофинали с 11 гола, като задмина ...

15 юни 2021 | 21:43

Бербатов в писмо до Радев: Ръководство на БФС възпрепятства предизборната кампания на моя екип

-1620390202.jpg

Сегашното ръководство на БФС извършва недопустими действия по ...

15 юни 2021 | 18:08

Сираков: Оставих ви да разкъсате Диксън като чакали

Сираков: Оставих ви да разкъсате Диксън като чакали-1623688207.jpg

Изпратен ми бе документ от финансова институция, американска, за инвестиции за ...

14 юни 2021 | 19:28