Бабикян: Абсурд е да викаш „победа“, когато са ти гласували оставката!

Помните как за всичко, което не се разбираха казваха, че ще правят анализ и всичко това гръмна в ръцете им, допълни той

Бабикян: Абсурд е да викаш „победа“, когато са ти гласували оставката!

9122 | 25 юни 2022 | 10:30

Най-слабата точка е бил парламентът, където изцяло са доминирали ГЕРБ и ДПС, което се дължи на неопитност и липса на реформаторско законодателство


Всички в момента страдат, че кабинетът падна. Имаше лош диалог в тази коалиция, в някои от случаите някои персонални назначения бяха 3 към 1, а за износа на оръжия не беше валидно. Фактът, че трябва с един аршин да се мерят нещата и самочувствието на това, че големият диктува, беше прекалено. Големият може да диктува, когато има 120 гласа, случая не беше такъв и няма да бъде“, заяви Арман Бабикян.

По думите му напускането на ИТН е било „отвратително“, но отговорност на най-големия е да търси и постига баланса в коалицията, където от ПП са се спънали. Най-слабата точка е бил парламентът, където изцяло са доминирали ГЕРБ и ДПС, което се дължи на неопитност и липса на реформаторско законодателство.

„Всички винаги страдат за падналото дете на улицата, което си е наранило коляното. Абсурдът да викаш „победа“ когато са ти гласували преди малко оставката, сигурно ще се случват няколко дни. Но дружеската желейка по несправедливо свалената власт трябва да приключи“, допълни още той пред „Сега“.

 

Бабикян призова всички да се върнат към реалността, като начинът да не се върнат към грешките е да има ясно фокусирани цели, произнесени на човешки език и да се направи предизборна коалиция.

Помните как за всичко, което не се разбираха казваха, че ще правят анализ и всичко това гръмна в ръцете им“, допълни той. „Ние сме може би най-последователните. Може би не ни се получаваше, но правихме предизборни коалиции“, заяви още Бабикян, който е част от сдружението „Ние идваме“, а преди това и част от формацията на Мая Манолова.

Като глупости определи търсенето на 5-6 депутата, защото политическото мнозинство е трябва да е осъзнато, като той и формацията му отново ще подадат ръка на ПП и ДБ.

Въпросът дали е възможно да се състави кабинет без ГЕРБ, Бабикян определи като труден, но трябвало да се положат усилия и припомни, че е имало парламенти когато се правят жертви.

Запитан дали „десницата“ може да пробие и извън града, Бабикян е на мнение, че там хората обичат да виждат хората на улицата, сред тях, а не само на екраните и в Брюксел.

 

„В това отношение Борисов беше по-добър. Тези хора не правят това“, допълни още Бабикян и подчерта, че хората не искат лъжи и когато им се каже, че ще получат пари за щетите от градушката да ги получат, а не да ги лъжат. „България е много различна от София и тези другите населени места, така наречената „друга България“. На тях София им се вижда ужасно далеч, властта им се вижда ужасно далеч. Тези хора дори не си говорят с бизнеса, които са тук под носа им. Нямат работници, не могат заварчици да се намерят, какви инвестиции ще вкарваме“, каза Бабикян.

Присъствието на Делян Пеевски на площада сред протестиращите е показало, че той е силен.


От категорията

Юлий Павлов: Няма да се състави редовно правителство след 2 октомври, вървим към серия от избори

Юлий Павлов: Редовно правителство трудно ще има след 2 октомври, вървим към серия от избори-1660803152.png

В следващото НС ще влязат шест политически сили, „Български възход“ е под ...

18 авг. 2022 | 09:01

Стойчо Стойчев прогнозира 800-850 хиляди гласа за ГЕРБ на вота на 2 октомври

Стойчо Стойчев-1645174598.jpg

Електоратът на ПП е коренно променен в сравнение с този от ноември миналата ...

19 авг. 2022 | 18:25

Доц. Гълъбов: С избора си на кабинет Радев оказва натиск върху предизборната ситуация

Доц. Гълъбов-1627572228.jpg

Само че ако 48-ото Народно събрание не успее да излъчи правителство, служебният ...

19 авг. 2022 | 16:52

Ниските нива на Дунав разкриха потънали германски кораби от Втората световна война

Ниските нива на Дунав разкриха потънали германски кораби от Втората световна война-1660914807.png

Месеците на суша и рекордно високи температури затрудниха речния трафик

19 авг. 2022 | 16:10