Сн. Инстаграм

Според Анастастия Волочкова в театъра царял хаос и корупция, а началото на целия този ужас било поставено през 2000 г.

Балерина от Болшой театър със скандални разкрития: Превръщат ни в проститутки!

11960 | 6 апр. 2021 | 10:32

Известният руско-грузински балетист Николай Цискаридзе пък обвини в сексуален тормоз бившия директор на най-големия балетен театър - Сергей Филин. Той разказва за сексуалния тормоз, който Филин упражнявал въру Анджелина Воронцова, когато тя била на 15 г.


Известният руско-грузински балетист и хореограф Николай Цискаридзе - член на балет "Болшой" в периода от 1992-2013 г. и ректор на Академията за руски балет "Ваганова", обвини в сексуален тормоз бившия директор на най-големия оперен и балетен театър в Русия - Сергей Филин.

 

В скандално интервю в YouTube 47-годишният артист разказва за сексуалния тормоз, който Филин е упражнявал въру балерината Анджелина Воронцова на още крехката за нея 15-годишна възраст.

 

"Филин се осмели да ми каже в лицето: "Ти си умно момче, посъветвай я да направи определени неща и всичко ще ѝ се получи", споделя хореографът. "Казах му: "От сега нататък съм отвратен да говоря с теб. Станах и си тръгнах", описва срамната ситуация Цискаридзе.

 

Враждата между двамата става открита, след като през 2013 г. Анджелина Воронцова събира смелост и публично разкрива грозната истина за Филин. По думите на Цискаридзе именно в този момент, в който Воронцова заявявяила, че е била обект на тормоз от страна на Филин, самият той също преустановил всякакви взаимоотношения с директора.

 

Хореографът допълва още, че разкритията на Анджелина не само че не помогнали на младото момиче да получи търсената подкрепа, но и настроило цялото театрално ръководство срещу нея. Озлобеното отношение към нея я принудило да напусне "Болшой театър".

 

"Тя каза истината и почти беше убита", продължава разказа си Цискаридзе. "Толкова много я мразеха, защото е красива и талантлива! Едва 15-годишна тя бе преследвана и унижавана от този мъж. И изненадващо понесе всичко това. Тази гад ѝ оказа огромен натиск!", обобщава Цискаридзе.

 

Днес 29-годишната Анджелина Воронцова е примабалерина на "Михайловски театър", Санкт Петербург. За момента представители на "Болшой театър" са отказали да коментират скандалното изявление на хореографа пред Gazeta.Ru. Като причина за отказа си посочили "високата ангажираност на театъра преди няколко премиери". Подкрепа на думите си обаче Цискаридзе получава от бившата примабалерина на театъра Анастастия Волочкова. Тя потвърди думите на хореографа и дори не спести някои други шокиращи подробности, свързани с провеждането на сексуални оргии, които ръководството организира за свои специални гости.

 

По думите на Волочкова балерините на "Болшой" са принуждавани да си лягат с някои определени хора под заплахата, че ако не го направят, ще загубят ролите си. По нейни твърдения в театъра царял хаос и корупция, а балерините били "превръщани в проститутки". Началото на целия този ужас било поставено през 2000 г., когато тя била уволнена от театъра заради непокорния си характер и нежеланието ѝ да се подчини на подобни заповеди.

 

"Станах заложник на ситуацията, когато в репертоарната на "Болшой театър" започнаха да се намесват парите. Баровците даваха тлъсти торбички и казваха: "Ето тази спа с мен и ще танцува, а другата – не, изгонете я"...

 

След като е изхвърлена от трупата на театъра, тя повежда дело срещу уволнението си и го печели. "След като спечелих делото срещу "Болшой", много момичета събраха смелост да ми разкажат какви ужаси се случват в театъра. Кръг от олигарси, ръководен от Анатолий Иксанов, организирал купони, докато снимал в дворци в Лондон и Париж. Ръководството изпращало балерини на тези събирания, като ги предупреждавало, че ще има "продължение" и са длъжни да забавляват гостите дори в леглото. Ако момичетата откажели, с ролите им било свършено", разказва Анастасия.

 

Съветът на Волочкова към момичетата да направят скандалните деяния на ръководството на "Болшой" публично достояние обаче, бил отхвърлен от тях моментално. "Не, страхуваме се", отговорили ѝ те, допълвайки, че само тя и Цискаридзе са единствените, осмелили се да кажат истината на обществото за властващия разврат и похот в театъра.

 

Волочкова говори и за тормоза върху нея, който бил упражняван от бившия ръководител на балетната трупа на "Мариинския театър" - Махар Вазиев. Тя твърди, че той ѝ е бил поставил условия "от личен и финансов характер".

 

"Бях на 18 години, когато този мъж се опита да превърне живота ми в кошмар", разказва Волочкова. След като заминал за Милано, за да оглави балетната трупа там, отношението му към Анастасия и други нейни колежки се прехвърлило към италианските балерини. Ръководството обаче научило скоро за бруталните му стремежи и го изгонило от театъра. Същият този Махар Вазиев днес е директор на балетната трупа "Болшой" от 2016 г. насам. Волочкова е категорична, че именно той е човекът, който в момента продължава да съсипва престижа, доброто име и високото ниво на "Болшой театър", принизявайки го до ужасяващ бордей.


Източник: woman.bg


От категорията

Мелинда Гейтс е обмисляла развод още през 2019 г.

-1620133585.png

Двамата не са посочили причината за развода. Източници обаче твърдят, че ...

10 май 2021 | 10:48

Монархията се променя! Кейт и Уилям пускат свой YouTube канал (Видео)

Кадър: YouTube-1620633352.jpg

Херцозите на Кеймбридж споделиха, че той ще бъде посветен на всички аспекти от ...

10 май 2021 | 10:54

По примера на Камала Харис: Президентката и новоназначената премиерка на Естония се снимаха с кецове

Сн. Инстаграм-1620656889.png

Шест от осем страни в Северна Европа са управлявани от жени на средна възраст ...

10 май 2021 | 17:26

Саша Барън Коен спечели наградата "Комедиен гений" на MTV

Сн. Нова.тв-1620656092.png

Шоуто за филмовите и телевизионни отличия на MTV е разделено на две ...

10 май 2021 | 17:14