Банички с лапад

Банички с лапад

5920 | 11 май 2022 | 11:58


Необходими продукти:
кори за баница - 12 бр.
лапад - 300 г попарен
майонеза - 1 бр.
яйца - 1 бр.
сирене - 400 г
кисело мляко - 2 с.л.

 

Начин на приготвяне:
В купа слагаме всички съставки и хубаво разбъркваме.

Корите разрязваме наполовина и всяка половина хубаво намазваме с по 1-2 с.л. от сместа.

Сгъваме двата срещуположни края, като ги застъпваме и после завиваме на рулце - както е показано в галерията.

Печем в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до приятен загар - за около 20-30 минути.

По желание може да намажете баничките с разбито яйце, преди да ги сложите да се пекат.


От категорията

Вегетарианска мусака с киселец и гъби

Вегетарианска мусака с киселец и гъби-1653054150.jpg

20 май 2022 | 16:41

Какво да сготвим на Гергьовден – вкусни рецепти с агнешко месо

Какво да сготвим на Гергьовден – вкусни рецепти с агнешко-1651762143.png

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2022 | 17:47

Постни лападови сарми

Постни лападови сарми-1651566148.jpg

3 май 2022 | 11:21

Пролетно меню за Великден – вкусни рецепти

Пролетно меню за Великден – вкусни рецепти
Сн. Pixabay-1650537945.png

23 апр. 2022 | 10:41