Настоящият кмет на Кърджали Хасан Азис, почетният председател на ДПС Ахмед Доган и номинираният за кмет на града Ерол Мюмюн Снимка: Фейсбук на д-р инж. Хасан Азис

Той е директор на "Търговска банка - Д" АД - Кърджали

Доган избра! Банкерът Ерол Мюмюн е кандидат кметът на ДПС за Кърджали. Хасан Азис си отива

43309 | 19 септ. 2023 | 19:39

За поста бяха номинирани още трима - настоящият кмет д-р инж. Хасан Азис, народният представител Елван Гюркаш и юристът Муса Сеидахмед


Почетният председател на ДПС Ахмед Доган направи най-тежкия избор в началото на тези местни избори - избра банкера Ерол Мюмюн за кандидат кмет на ДПС за Кърджали, научи Епицентър.БГ.

 

Ерол Мюмюн е директор на "Търговска банка - Д" АД - Кърджали.

Той е роден на 25 май 1979 г., завършил е „Управление на човешки ресурси“, а преди това - професионалната гимназия по икономика "Алеко Константинов" в Кърджали. Бил е общински съветник в мандат "2015-2019".

 

В състезанието участваха още трима номинирани - настоящият кмет д-р инж. Хасан Азис, народният представител Елван Гюркаш и юристът Муса Сеидахмед.

 

Изборът на Доган е абсолютно изненадващ. Очакваше се, че в Кърджали ще настъпи промяна и че кметът Хасан Азис вероятно няма да получи повече одобрение за ново участие в изборите, но никой не допускаше, че през "ситото" на Доган ще се "промуши" банкерът Ерол Мюмюн.

 

По-скоро някои виждаха като основен претендент за поста депутатката Елван Гюркаш. Но явно Доган и получил достатъчно основания и мотивация за избора си.

 

"Преди минути ръководството на ДПС взе решение да издигне Ерол Мюмюн за кандидат за кмет на Кърджали на предстоящите местни избори през октомври. Благодаря на Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и ръководството на партията за възложената отговорност в последните 20 години да бъда част от отговорността за развитието на града и пълното му преобразяване в европейски град и столица на толерантността на България, Балканите и Европа. Ерол е подготвен и достоен кандидат, който ще наследи години на отлична работа в община Кърджали, както и подготвен екип, създал и участвал пряко във всички малки и големи проекти в града ни. Тези избори са от изключително значение, за да продължи надграждането на всичко постигнато дотук, и за да може Кърджали да продължи бъде образец на европейски мултикултурен град на толерантност и разбирателство между всички жители" , написа малко по-късно на страницата си във Фейсбук д-р инж. Хасан Азис, който е зам.-председател на партията.

 

Изборът на Ерол Мюмюн за кандидат кмет на Кърджали се случи след втори тур на препитването, което днес започна в 13.00 часа и завърши окало 19.00 часа тази вечер.

 

В неделя след първото събеседване, започнало към 20.30 часа и завършило към 05.30 сутринта, Доган не можа да определи кой е най-добрият от претендентите и им определи днес продължение на "изпита". Тежката процедура успя да издържи банкерът Ером Мюмюн.

 

По интересен начин се е провела цялата дискусия, продължила два дни по 7-10  часа, стъпила на демократични норми и опряна на професионални изисквания, научи Епицентър. бг.

Всеки от номинираните е имал възможност в рамките на 10-15 минути да представи свояти визия за развитието на гр. Кърджали, акцентирайки върху приоритетите, които смята да разгърне. 
Отделно от това тримата нови за този пост - депутатката  г-жа Гюркаш, адвокатът Сеидахмед и банкерът Мюмюн са имали възможност да задават въпроси на действащия кмет Азис, който управлява града вече четвърти мандат. 

Всеки кандидат е бил абсолютно равнопоставен, към никого Доган не е демонстрирал пристрастност. 
На всеки един от тях почетният председател е задал допълнителни въпроси относно работата му и вижданията му по отношение на безработицата, оперативните програми, развитие на бизнеса, привличане на инвеститори, даване на възможност за развитие на младите. 

В рамките на дискусията се стигнало до най-малки подробности и детайли за социално-икономическото развитие на града, икономическа зона, построяване на нови заводи, заетост на работна ръка, прираст на населението и др. 

След първия тур Доган заявил, че му трябват още поне три часа събеседване с номинираните, за да определи кой от тях да е кандидатът, с който ДПС ще поиска отново властта в "слънчевия град". Затова ги бе поканил във вторник.

 

Препитването във вторник продължи повече от 6 часа. Четиримата претенденти са били "въртяни на шиш" по проблемате в града и решенията за тяхното преодоляване. Явно визията на финансиста Ерол Мюмюн е впечатлила Доган и изборът му е паднал върху него.

 

Доган е подчертал уважителното си отношение към Хасан Азис, като заявил, че той е най-добрият кмет, на когото вече му е тясно в Кърджали след 20 години кметуване и за когото ще се търси другя политическа изява. Имайки предвид стратегията на ДПС да поддържа кадрите си, явно пред д-р инж. Асиз се отварят нови перспективи за политическа реализация. 

 

Няколко часа по-късно на фейсбук страницата на Областния съвет на ДПС - Кърджали се появи следното съобщение:

 

Ерол Мюмюн е кандидатът за кмет на Община Кърджали от ДПС. Кандидатурата му беше утвърдена от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и централното ръководство на партията.

 

Ерол Мюмюн е на 44 години, по образование е финансист. През последните 15 години работил в банковия сектор, като е заемал различни длъжности. От 7 години е директор на банков клон в Кърджали. Зад гърба си има мандат като общински съветник от ДПС в Кърджали и е бил председател на постоянната комисия по бюджет и финанси. 

 

"Издигането на кандидатурата ми е голяма чест, но и огромна отговорност пред кърджалийци. Вярвам, че ще успея да спечеля доверието на жителите на общината, за да работя за тях през следващите 4 години", заяви Ерол Мюмюн.

 

 

 


ГЕРБ
Илия Лазаров СДС
ГЕРБ СДС
Еврохолд

От категорията

Шефът на ФБР награди Сарафов за принос в борбата срещу трансграничната организирана престъпност

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов-Glaven-prokuror-Sarafov-izprati-do-ministara-na-pravosadieto-stanovishte-ot-imeto-na-Prokuraturata_1713514827.png

Постигната е договореност в офиса на ФБР в София да бъде изпратено аташе, чийто ...

23 май 2024 | 09:05

След 76 години: Ковчегът на Фердинанд поема към България в понеделник

Цар Фердинанд -1537534543.jpg

След смъртта му Фердинанд е поставен в т. нар. пътуващ ковчег, защото ...

23 май 2024 | 08:39

ВМРО: Матурите в детските градини се въвеждат, за да се разпределят бюджети без цел и мисъл

ВМРО: Матурите в детските градини се въвеждат, за да се разпределят бюджети без цел и мисъл-VMRO--Maturite-v-detskite-gradini-se-vavezhdat--za-da-se-razpredelyat-byudzheti-bez-tsel-i-misal_1716452583.jpg

От ВМРО са категорични, че това е поредната гавра на безродната „експертиза“, ...

23 май 2024 | 11:22

Столична община въвежда промени в движението в София, заради честванията на 24 май

Столична община въвежда промени в движението в София, заради честванията на 24 май-Elektricheski-avtobus_1671544606.jpg

Електробусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в ...

23 май 2024 | 11:11

Най-важното

Президентът ще разговаря и с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин

Румен Радев на аудиенция при папа Франциск

Румен Радев на аудиенция при папа Франциск-Radev-shte-se-sreshtne-otnovo-s-papa-Frantsisk_1715942813.jpg

След аудиенцията в базиликата „Сан Клементе“, където светите братя Кирил и ...

23 май 2024 | 08:14

Димитър Главчев даде на ДАНС спирането на последния лифт

Извънредно заседание на Столичния съвет! На фокус - лифтовете и движението по "Патриарха"

Извънредно заседание на Столичния съвет! На фокус - лифтовете и движението по "Патриарха"-Snimka--BTA_1711647308.jpg

Проблемът с модернизирането на съоръженията на територията на Природен парк ...

23 май 2024 | 08:29

Ще бъде изложен за сбогуване в енорийската църква "Свети Августин"

След 76 години: Ковчегът на Фердинанд поема към България в понеделник

Цар Фердинанд -1537534543.jpg

След смъртта му Фердинанд е поставен в т. нар. пътуващ ковчег, защото ...

23 май 2024 | 08:39

И.ф. главен прокурор е на работна визита в САЩ по покана на Департамента по правосъдие

Шефът на ФБР награди Сарафов за принос в борбата срещу трансграничната организирана престъпност

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов-Glaven-prokuror-Sarafov-izprati-do-ministara-na-pravosadieto-stanovishte-ot-imeto-na-Prokuraturata_1713514827.png

Постигната е договореност в офиса на ФБР в София да бъде изпратено аташе, чийто ...

23 май 2024 | 09:05

Устройството очевидно е вътре в стаята в старата ни партийна централа, която вече не ползваме

Андрей Цеков от ПП-ДБ потвърди за скандалните записи: Правени са в старата ни партийна централа

Андрей Цеков от ПП-ДБ потвърди за скандалните записи: Правени са в старата ни партийна централа-Tsekov--Sredstvata-za-sanirane-nyama-da-stignat-za-vsichki-kandidatstvashti_1705224303.jpg

Една политическа кампания се случва чрез пари от субсидии и от дарения. Аз ...

23 май 2024 | 09:49

„Гонят я от 2-3 дни – не ги дава”, поясни кандидатът на „Левицата”

Раздор вляво! Михаил Миков от "Левицата": Мая Манолова ни открадна паролите за TikTok и Instagram
(Видео)

Михаил Миков Кадър: Нова тв-Mihail-Mikov-Kadar--Nova-tv_1716391855.jpg

Според него „неолиберализмът разми политическите граници” в страната. Това, че ...

22 май 2024 | 18:30

Христо Иванов довърши картината с думите, че Пеевски никога няма да се освободи от санкциите

Как се влиза в "Магнитски" по български - чрез доноси. Кирил Петков и Христо Иванов ги уреждат

Как се влиза в "Магнитски" по български - чрез доноси. Кирил Петков и Христо Иванов ги уреждат-Kak-se-vliza-v--Magnitski--po-balgarski---chrez-donosi--Kiril-Petkov-i-Hristo-Ivanov-gi-urezhdat_1716448537.jpg

Неудобните за ПП и ДБ и олигархичният им създател и покровител Иво Прокопиев ...

23 май 2024 | 10:14

Скандалът КЕШ, който застигна “Продължаваме промяната”, не трябва да ни изненадва

Валерия Велева: Вонята под юргана. Въпросът е да има кеш!

Валерия Велева: Вонята под юргана на Промяната. Въпросът е да има кеш.-1638786584.jpg

Проблемът е, че Киро, Асен и Лена бяха натресени като отрицание на порочните ...

22 май 2024 | 13:11

По-лоша предизборна кампания не помня, лидерите се държат като племенни вождове, заяви Димитър Аврамов

Христо Панчугов: ПП си признаха за записите, а на обществото не му прави никакво впечатление
(Видео)

Кадър: бТВ-Kadar--bTV_1716395462.jpg

"ПП-ДБ направиха голяма грешка. Те влязоха във властта, консумираха я, и ...

22 май 2024 | 19:30