Настоящият кмет на Кърджали Хасан Азис, почетният председател на ДПС Ахмед Доган и номинираният за кмет на града Ерол Мюмюн Снимка: Фейсбук на д-р инж. Хасан Азис

Той е директор на "Търговска банка - Д" АД - Кърджали

Доган избра! Банкерът Ерол Мюмюн е кандидат кметът на ДПС за Кърджали. Хасан Азис си отива

29422 | 19 септ. 2023 | 19:39

За поста бяха номинирани още трима - настоящият кмет д-р инж. Хасан Азис, народният представител Елван Гюркаш и юристът Муса Сеидахмед


Почетният председател на ДПС Ахмед Доган направи най-тежкия избор в началото на тези местни избори - избра банкера Ерол Мюмюн за кандидат кмет на ДПС за Кърджали, научи Епицентър.БГ.

 

Ерол Мюмюн е директор на "Търговска банка - Д" АД - Кърджали.

Той е роден на 25 май 1979 г., завършил е „Управление на човешки ресурси“, а преди това - професионалната гимназия по икономика "Алеко Константинов" в Кърджали. Бил е общински съветник в мандат "2015-2019".

 

В състезанието участваха още трима номинирани - настоящият кмет д-р инж. Хасан Азис, народният представител Елван Гюркаш и юристът Муса Сеидахмед.

 

Изборът на Доган е абсолютно изненадващ. Очакваше се, че в Кърджали ще настъпи промяна и че кметът Хасан Азис вероятно няма да получи повече одобрение за ново участие в изборите, но никой не допускаше, че през "ситото" на Доган ще се "промуши" банкерът Ерол Мюмюн.

 

По-скоро някои виждаха като основен претендент за поста депутатката Елван Гюркаш. Но явно Доган и получил достатъчно основания и мотивация за избора си.

 

"Преди минути ръководството на ДПС взе решение да издигне Ерол Мюмюн за кандидат за кмет на Кърджали на предстоящите местни избори през октомври. Благодаря на Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и ръководството на партията за възложената отговорност в последните 20 години да бъда част от отговорността за развитието на града и пълното му преобразяване в европейски град и столица на толерантността на България, Балканите и Европа. Ерол е подготвен и достоен кандидат, който ще наследи години на отлична работа в община Кърджали, както и подготвен екип, създал и участвал пряко във всички малки и големи проекти в града ни. Тези избори са от изключително значение, за да продължи надграждането на всичко постигнато дотук, и за да може Кърджали да продължи бъде образец на европейски мултикултурен град на толерантност и разбирателство между всички жители" , написа малко по-късно на страницата си във Фейсбук д-р инж. Хасан Азис, който е зам.-председател на партията.

 

Изборът на Ерол Мюмюн за кандидат кмет на Кърджали се случи след втори тур на препитването, което днес започна в 13.00 часа и завърши окало 19.00 часа тази вечер.

 

В неделя след първото събеседване, започнало към 20.30 часа и завършило към 05.30 сутринта, Доган не можа да определи кой е най-добрият от претендентите и им определи днес продължение на "изпита". Тежката процедура успя да издържи банкерът Ером Мюмюн.

 

По интересен начин се е провела цялата дискусия, продължила два дни по 7-10  часа, стъпила на демократични норми и опряна на професионални изисквания, научи Епицентър. бг.

Всеки от номинираните е имал възможност в рамките на 10-15 минути да представи свояти визия за развитието на гр. Кърджали, акцентирайки върху приоритетите, които смята да разгърне. 
Отделно от това тримата нови за този пост - депутатката  г-жа Гюркаш, адвокатът Сеидахмед и банкерът Мюмюн са имали възможност да задават въпроси на действащия кмет Азис, който управлява града вече четвърти мандат. 

Всеки кандидат е бил абсолютно равнопоставен, към никого Доган не е демонстрирал пристрастност. 
На всеки един от тях почетният председател е задал допълнителни въпроси относно работата му и вижданията му по отношение на безработицата, оперативните програми, развитие на бизнеса, привличане на инвеститори, даване на възможност за развитие на младите. 

В рамките на дискусията се стигнало до най-малки подробности и детайли за социално-икономическото развитие на града, икономическа зона, построяване на нови заводи, заетост на работна ръка, прираст на населението и др. 

След първия тур Доган заявил, че му трябват още поне три часа събеседване с номинираните, за да определи кой от тях да е кандидатът, с който ДПС ще поиска отново властта в "слънчевия град". Затова ги бе поканил във вторник.

 

Препитването във вторник продължи повече от 6 часа. Четиримата претенденти са били "въртяни на шиш" по проблемате в града и решенията за тяхното преодоляване. Явно визията на финансиста Ерол Мюмюн е впечатлила Доган и изборът му е паднал върху него.

 

Доган е подчертал уважителното си отношение към Хасан Азис, като заявил, че той е най-добрият кмет, на когото вече му е тясно в Кърджали след 20 години кметуване и за когото ще се търси другя политическа изява. Имайки предвид стратегията на ДПС да поддържа кадрите си, явно пред д-р инж. Асиз се отварят нови перспективи за политическа реализация. 

 

Няколко часа по-късно на фейсбук страницата на Областния съвет на ДПС - Кърджали се появи следното съобщение:

 

Ерол Мюмюн е кандидатът за кмет на Община Кърджали от ДПС. Кандидатурата му беше утвърдена от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и централното ръководство на партията.

 

Ерол Мюмюн е на 44 години, по образование е финансист. През последните 15 години работил в банковия сектор, като е заемал различни длъжности. От 7 години е директор на банков клон в Кърджали. Зад гърба си има мандат като общински съветник от ДПС в Кърджали и е бил председател на постоянната комисия по бюджет и финанси. 

 

"Издигането на кандидатурата ми е голяма чест, но и огромна отговорност пред кърджалийци. Вярвам, че ще успея да спечеля доверието на жителите на общината, за да работя за тях през следващите 4 години", заяви Ерол Мюмюн.

 

 

 


От категорията

Пеевски:Най-важно е проблемите на хората да се решат. Предлагаме комисия за контрол на еврофондовете
(Видео)

Делян Пеевски: За ДПС най-важното е проблемите на хората да се решат. Предлагаме комисия за контрол на еврофондовете Снимка: ДПС-Delyan-Peevski--Za-DPS-nay-vazhnoto-e-problemite-na-horata-da-se-reshat--Predlagame-komisiya-za-kontrol-na-evrofondovete-Snimka--DPS_1695888344.jpg

Разговаряхме с ГЕРБ тази сутрин, разговаряхме и с премиера. Твърди се, че ...

28 септ. 2023 | 09:43

Борисов: Това управление е уникално в света - с коалиция, с некоалиция, удържайки на яростни атаки
(Видео)

Борисов: Това управление е уникално в света - с коалиция, с некоалиция, удържайки на яростни атаки-Borisov---Nad-20-nominatsii-imam-na-kandidati-za-kmetove-na-Sofiya_1695203962.jpg

Това, което сме се разбрали, е при ротацията в управлението да правим оценка на ...

28 септ. 2023 | 10:53

Калин Стоянов за Шенген: Считам, че ще постигнем нужния резултат през декември

Калин Стоянов Снимка: БТА-Kalin-Stoyanov-Snimka--BTA_1695925659.jpg

160 хиляди незаконни опита за преминаване на границата ни е предотвратила ...

28 септ. 2023 | 21:26

Богдан Богданов: "Лукойл" трябва да плати 280 млн. лв. данък до края на годината
(Видео)

Богдан Богданов Кадър: бТВ-Bogdan-Bogdanov-Kadar--bTV_1695923525.jpg

Срокът за дерогацията на руския петрол от една година е реалистичен. Той трябва ...

28 септ. 2023 | 20:49

Най-важното

Ще работим, за да представляваме достойно българския интерес в Европа, заявиха те

Денков след среща с Илиана Иванова: Новата цел за влизане в Шенген е декември месец

Денков и Илиана Иванова: Ще работим, за да представляваме достойно българския интерес в Европа
Сн. БТА-Denkov-i-Iliana-Ivanova--Shte-rabotim--za-da-predstavlyavame-dostoyno-balgarskiya-interes-v-Evropa-Sn--BTA_1695886581.jpg

По думите на Денков, България има специфична слабост - липсата на закон, който ...

28 септ. 2023 | 10:35

Проектът “Европа на няколко скорости“ е в ход, изтъква юристът Веселин Киров

Експерт: Планираната реформа на ЕС обрича България да бъде треторазрядна страна членка

Проектът “Европа на няколко скорости“ е в ход, изтъква юристът Веселин Киров-Proektat--Evropa-na-nyakolko-skorosti--e-v-hod--iztakva-yuristat-Veselin-Kirov_1695904843.jpg

Сред основните промени, предлагани от германо-френски бюрократи, са намаляване ...

28 септ. 2023 | 15:40

Всичко по тези теми ще минава през парламента, категоричен бе той

Пеевски:Най-важно е проблемите на хората да се решат. Предлагаме комисия за контрол на еврофондовете
(Видео)

Делян Пеевски: За ДПС най-важното е проблемите на хората да се решат. Предлагаме комисия за контрол на еврофондовете Снимка: ДПС-Delyan-Peevski--Za-DPS-nay-vazhnoto-e-problemite-na-horata-da-se-reshat--Predlagame-komisiya-za-kontrol-na-evrofondovete-Snimka--DPS_1695888344.jpg

Разговаряхме с ГЕРБ тази сутрин, разговаряхме и с премиера. Твърди се, че ...

28 септ. 2023 | 09:43

Опозицията забрави вчера, че когато те управляваха и имаха министри, ние бяхме на първо място по даване на оръжия за Украйна

Борисов: Това управление е уникално в света - с коалиция, с некоалиция, удържайки на яростни атаки
(Видео)

Борисов: Това управление е уникално в света - с коалиция, с некоалиция, удържайки на яростни атаки-Borisov---Nad-20-nominatsii-imam-na-kandidati-za-kmetove-na-Sofiya_1695203962.jpg

Това, което сме се разбрали, е при ротацията в управлението да правим оценка на ...

28 септ. 2023 | 10:53

Ето документите, доказващи, че ПП закрива въглищните централи, за да облагодетелства спонсорите си

"Промяната" закрива въглищните централи, за да облагодетелства спонсорите си--Promyanata--zakriva-vaglishtnite-tsentrali--za-da-oblagodetelstva-sponsorite-si_1695892508.jpg

В тях личи, че на мястото на "Мариците" се предвиждат паркове за ...

28 септ. 2023 | 12:14

Одобряване на Териториалните планове е предвидено за петък на заседание на МС

Гневни миньори и енергетици изгониха заместник-министър от Раднево. Заплашиха с нови протести

Гневни миньори и енергетици изгониха заместник-министър от Раднево. Заплашиха с нови протести. Кадър БНР-Gnevni-minyori-i-energetitsi-izgoniha-zamestnik-ministar-ot-Radnevo--Zaplashiha-s-novi-protesti_1695907158.png

Приемането на Териториалните планове за справедлив преход да се отложи поне с ...

28 септ. 2023 | 16:08

Дори действащи премиери и президенти в последните 20 години не са си позволявали такова поведение

Васил Терзиев се разходи в нюзрума на БТВ. А какво мисли за това ръководството на “bTV Media Group"?

Васил Терзиев, пиарът му заедно с Канна Рачева и Светльо Иванов в нюзрума на БТВ-Vasil-Terziev--piarat-mu-zaedno-s-Kanna-Racheva-i-Svetlyo-Ivanov-v-nyuzruma-na-BTV_1695882023.jpg

„Терзиев се държеше сякаш се намира сред свои подчинени в „Телерик“, ...

28 септ. 2023 | 09:11

Партньорите вече знаят - за да мине нещо в парламента, трябва да получи санкция от ДПС

Валерия Велева: А защо Пеевски?

Валерия Велева-1638786584.jpg

Изведнъж всички видяха качествата му на парламентьор, на парламентарист, на ...

28 септ. 2023 | 08:13

Дискусия „Готови за бъдещето? Демографската картина – цената на неравенствата“ търси решения за бъдещето

Станишев и евродепутати бият тревога: В средата на века ще бъдем 5 милиона, ако не вземем мерки

Станишев и евродепутати бият тревога: В средата на века ще бъдем 5 милиона, ако не вземем мерки-1659254331.jpg

У нас вече има 167 напълно пусти населени места, а 592 са с един или двама ...

28 септ. 2023 | 15:51