Бърза туршия със зеле, моркови, целина и чушки

21850 | 2 септ. 2021 | 15:26


Необходими продукти:
• 3.5 кг зеле
• 1 кг моркови
• 1 кг червени чушки
• 1 глава целина с листата
За саламурата:
• 100 г сол
• 300 г захар
• 250 мл олио
• 750 мл оцет 6%

 

Начин на приготвяне:
Зелето се нарязва на ивички, морковите се настъргват на едро ренде, чушките се нарязват на ленти, а целината на кубчета. Всички зеленчуци се смесват, добавят се нарязаните листа от целина и се нареждат в буркани. Оцетът, олиото, солта и захарта се слагат в тенджера на котлона да кипнат и с тази гореща саламура се заливат зеленчуците в бурканите.

 

Затварят се с капачки веднага и се обръщат докато изстинат. След 2 дни туршията е готова за консумация.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36