Необходими продукти:
• 3.5 кг зеле
• 1 кг моркови
• 1 кг червени чушки
• 1 глава целина с листата
За саламурата:
• 100 г сол
• 300 г захар
• 250 мл олио
• 750 мл оцет 6%
Начин на приготвяне:
Зелето се нарязва на ивички, морковите се настъргват на едро ренде, чушките се нарязват на ленти, а целината на кубчета. Всички зеленчуци се смесват, добавят се нарязаните листа от целина и се нареждат в буркани. Оцетът, олиото, солта и захарта се слагат в тенджера на котлона да кипнат и с тази гореща саламура се заливат зеленчуците в бурканите.
Затварят се с капачки веднага и се обръщат докато изстинат. След 2 дни туршията е готова за консумация.