Бирено-медени свински ребърца на фурна

Бирено-медени свински ребърца на фурна

13639 | 21 февр. 2022 | 13:19


Необходими продукти:
• около 1 кг ребъра/гърди
• 1 л бира
• 100 г мед
• около 100 мл соев сос
• сол, червен и черен пипер
• босилек, риган, чубрица 
• 3-4 с.л. олио

 

Начин на приготвяне:
Ребърцата се измиват, след което се намазват обилно с олиото, солта, червения и черния пипер. Слагат се в тава. В отделен съд в малко гореща вода се размиват 2 с.л. мед, прибавят се соевият сос и бирата. Сместа се изсипва в тавата.

 

Всяко едно ребърце се намазва с малко мед и се поръсва с босилек, риган и чубрица, може и други подправки на вкус.

 

Пече се на умерена фурна, като времето е според вида на фурната.

По желание може да направите и картофи в останалата смес, след като извадите ребрата.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36