Терезия Райтзамер и Теодора Петрова, собственик на "Ведра интернешънъл" в София

Тематичен обяд с шеф Андре Токев

Благословено от Ватикана масло лекува рани и изгаряния

8607 | 23 окт. 2015 | 11:31

Семейство от Тирол 650 години пази рецептата за билковата смес


На австрийски традиционен обяд в къщата на Яблански, една от най-великолепните барокови сгради в столицата, построена от австрийски архитект, бе представена историята и действието на лечебното масло „Терезиенойл“.


Шеф Андре Токев, отличен познавач на тиролската кухня, подбра най-типичните ястия от тази област в Алпите. Специално за събитието от Австрия пристигна Терезия Райтзамер, в чието семейството близо 7 века от поколение на поколение се предава рецептата на лечебния мехлем. Д-р Валентин Василев, началник на отделението по Съдова хирургия на МБАЛ-Бургас, представи резултатите от клинично изпитание на Терезиенойл с пациенти.

 

ЛЕГЕНДАТА 

Терезия Райтзамер разкри, че рецептата на лечебния мехлем се пази от рода й над 650 години. Приложението му е свързано с изцеряване на рани и изгаряния. В рода на Терезия се разказва легендата за подхвърлено дете, прието и отгледано от предците й през 1350 година. Заедно с бебето, пред вратата на дома са открити непознато цвете, парче кожа с изрисувана рецепта за приготвяне на мехлем и готовата смес.

По всяка вероятност жената, изоставила детето, му е завещала единственото съкровище, което е имала, за да го защити. Оттогава растението се пази и отглежда в семейството на Терезия Райтзамер, а лечебното масло се произвежда от майката в рода. В основата на мехлема е залегнала животинска и птича натурална мазнина. Екстрактът от тайнствената билка, наричана „египтянката“, предопределя ефективното действие на маслото.

Цветето се доближава по характеристика до семейство Лилиецветни, но само по себе си е уникално и не може да бъде открито никъде другаде по света. Докато в миналото се е отглеждало само в къщата на семейството, в наши дни се култивира при специални условия. Производственият процес на цветния и ябълковия екстракт продължава от 6 до 9 месеца.

ИЗБАВЛЕНИЕТО


През 2005 г. историята на 16-месечния Андре от клиниката в Инсбрук се оказва повратна точка в историята на „Терезиенойл“. Тогава маслото за първи път напуска пределите на Кундел, Австрия, за да помогне на бебето, пострадало тежко от изгаряне по главата и гърба с врящо мляко. Терезия чува за него по радиото и се свързва с лекарите в Университетската клиника по изгаряния и пластична хирургия в Инсбрук и им предлага домашния мехлем като терапия. В лечението не са използвани никакви обезболяващи, нито антибиотици. След няколко месеца детето се възстановя напълно, без никаквибелези. Така започнал новият живот на „Терезиенойл“.


ПАПСКИ БЛАГОСЛОВ


В писмо от Ватикана, изпратено на Великден 2009 .г, маслото е благословено като „скъпоценен дар за човечеството“, който е помогнал на хиляди хора да се излекуват.

Терезия Райтзамер познава сегашния ректор на Папския институт Santa Maria dell'Anima, който следи отблизо развитието на лекарството. Благодарение на инициативата, която той подема в папските братства в Рим, днес все повече хора знаят за целебното мазило. Използват го и в Папския институт също го използват всички.

У НАС


България е третата страна в света след Австрия и Германия, в която се лансират чудодейните свойства на билковото лечебно масло
Под ръководството на д-р Валентин Василев, началник на отделението по Съдова хирургия на МБАЛ-Бургас, е извършено клинично изследване на 22 пациенти с давност на раните над 2 месеца и впоследствие лекувани с Терезиенойл – 30 дни. 16 мъже и 6 жени на възраст от 42 до 78 г. с трудно зарастващи рани с хронична артериална недостатъчност на крайниците и хронична венозна болест.
Изводите от клиничното изпитание са, че маслото редуцира с 20 % тънките некрози и с 40 % фибриновите налепи, а болките намаляват или изчезват


От категорията

Борис Джонсън е пръскал държавна пара по любовници?

Борис Джонсън е пръскал държавна пара по любовници?-1588075212.jpg

Близкото до управляващата Консервативна партия издание публикува на сайта си ...

23 юни 2022 | 14:21

Камила откровено за живота си: С Чарлз седим и четем книгите си в различни ъгли на една и съща стая

Сн. Инстаграм-1655985598.png

Наблюдавана съм отблизо толкова дълго време, че просто трябва да намериш начин ...

23 юни 2022 | 14:58

Мариан Вълев-Куката - в пилотната кола на юбилейното Премиум Рали София-Свети Влас
(Галерия)

Мариан Вълев-Куката - в пилотната кола на юбилейното Премиум Рали София-Свети Влас-1656049375.jpg

Конвоят от зрелищни автомобили ще финишира на 25 юни (събота) в 18,30 ч. на ...

24 юни 2022 | 08:40

Йоанна Драгнева получи песен-подарък
(Видео)

Йоанна Драгнева получи песен-подарък-1656016011.png

Новата версия на BABY е в специален ремикс на Росен Стоев

23 юни 2022 | 23:26