Боб по манастирски в тесто

12149 | 9 дек. 2014 | 10:00

Автор:


Необходими продукти

 

150-200 г боб
Връзка пресен лук
1 глава кромид лук
250 г печени червени чушки
250 г кисели краставички
Мазнина
Червен пипер, чубрица,
Сол

 

За тестото:
2-3 яйца
200 г кисело мляко
200 г брашно
1 пакетче мая

 

Начин на приготвяне

 

1. В дълбок съд с малко мазнина се запържва нарязаният на ситно кромид лук. След като се позапържи, към него се прибавят бобът и нарязаните на жулиени кисели краставички и печени чушки.
2. Слага се и нарязаната връзка пресен лук, след което сместа се подправя на вкус
със сол, червен пипер и чубрица.
3. Приготва се тесто от посочените продукти, омесва се, оставя се за известно време да втаса. Разстила се в съд с по-голяма периферия. Отгоре се разстила бобът, след което ястието се слага във фурна на умерена температура. Пече се до готовност.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36