Необходими продукти
140 мл олио
3 средно големи настъргани моркова (около 250 г)
4 яйца
360 г захар
300 г брашно
1 с.л. бакпулвер
За шоколадовата заливка:
1 с.л. масло
3 с.л. какао на прах
150 г захар
4 с.л. мляко
Начин на приготвяне
1. В миксер първо се слагат морковите, яйцата и олиото. После малко по малко се добавя захарта.
2. След като сместа стане хомогенна (около 5 мин), тя се изсипва в купа и се добавя брашното. Разбива се отново, а после внимателно се добавя бакпулверът.
3. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса в средна тава (намазана с маргарин и малко брашно) за около 40 минути.
4. За заливката: всички съставки се слагат в тенджера на среден огън до завиране.
5. Заливката се изсипва на тортата, която се слага в хладилника, за да се втвърди.