Борис Бекер вече има врагове в затвора, побъркал пазачите заради страха си от затворени пространства

54-годишният германец изтърпява 30-месечна присъда в Англия заради укриване на приходи при обявен личен фалит

Борис Бекер вече има врагове в затвора, побъркал пазачите заради страха си от затворени пространства

7852 | 23 май 2022 | 10:10

Бекер си е навлякъл гнева на голяма част от затворниците. Той все по-често започвал да вдига скандали заради шума, който му пречил да спи и да си почива


Положението на легендарния тенисист Борис Бекер в затвора "Уандуърт" става все по-страшно и опасно. 54-годишният германец изтърпява 30-месечна присъда в Англия заради укриване на приходи при обявен личен фалит.

Вече стана ясно, че носителят на шест титли от Големия шлем е побъркал пазачите в затвора заради страха си от затворени пространства и настоявал килията му постоянно да бъде отворена.

Сега обаче Бекер си е навлякъл гнева на голяма част от затворниците. Той все по-често започвал да вдига скандали заради шума, който му пречил да спи и да си почива. Запознати твърдят, че това е голяма грешка на бившия спортист, тъй като в „Уандуърт“ са затворени част от най-големите престъпници на Острова и той съвсем скоро може да стане обект на жестока физическа саморазправа. Другите затворници вече яростно недоволстват и заради част от привилегиите на известния си съкилийник, който имал по-чест достъп до телефонни разговори.

Специалисти считат, че психическото състояние на олимпийския шампион на двойки от Барселона`92 е на ръба и той може да изпадне в сериозна криза. За това допринасят всички аспекти на условията в затвора. Особено важна роля играе почти постоянната липса на дневна светлина. Освен това храната е в минимални количества и с отвратително качество, а липсата на хигиена е повсеместна.

Наблюдатели считат, че единственият позитивен ход на Борис Бекер зад решетките е решението да си води дневник. В него той не само описва ежедневието си зад решетките, но и причините за стигането до личен фалит. Това в известна степен отвлича легендарния тенисист от проблемите в затвора.

Редица книжни издателства вече са готови да направят оферта за издаването на дневника. Дори вече има планирани за заснемане документални филми за престоя на германеца зад решетките. Счита се, че описаните лични преживявания на Бекер може да се превърнат в бестселър. От Министерството на правосъдието на Великобритания коментират, че затворниците имат право да си водят дневник. Те обаче нямат право да го издават с цел печалба докато все още са зад решетките.

 

Източник: Блиц


Намери своята история

От категорията

Съдят осем медици за смъртта на Марадона

Съдят осем медици за смъртта на Марадона-1619876022.jpg

Двукратният световен шампион почина на 60-годишна възраст, докато се ...

23 юни 2022 | 14:25

Разпитват Борислав Михайлов в ГДБОП

Разпитват Борислав Михайлов в ГДБОП-1461319240.jpg

Това не е първият път, в който служители на ГДБОП се занимават с казуси около ...

22 юни 2022 | 12:32

Правилата на Световното в Катар стреснаха феновете: Алкохолът и партитата са строго забранени

Правилата на Световното в Катар стреснаха феновете: До 7 години затвор наказание за секс за една нощ-1655800006.jpg

До 7 години затвор е наказанието за секс за една нощ, пишат английски медии

21 юни 2022 | 11:26

Боряна Калейн взе два златни и един бронзов медал на финалите на отделните уреди

Снимка: БТА-1655643745.jpg

България вече има девет медала от шампионата - четири златни, два сребърни и ...

19 юни 2022 | 16:02