Борис Милчев е уволнен по времето на Иван Костов не по политически причини, а по причини, свързани с неговите професионални качества и поведение във връзка с приватизационни сделки

Открива подходящи вратички в закона, с които придобие апетитни имот без търг - повече от 40!

Борис Милчев - имотният крал на СОС, когото ДБ иска да наложи като кмет на "Красно село"

64809 | 5 апр. 2023 | 08:42

Борис Милчев е уволнен по времето на Иван Костов не по политически причини, а по причини, свързани с неговите професионални качества и поведение във връзка с приватизационни сделки.

Борис Милчев е уволнен по времето на Иван Костов не по политически причини, а по причини, свързани с неговите професионални качества и поведение във връзка с приватизационни сделки-Boris-Milchev-e-uvolnen-po-vremeto-na-Ivan-Kostov-ne-po-politicheski-prichini--a-po-prichini--svarzani-s-negovite-profesionalni-kachestva-i-povedenie-vav-vrazka-s-privatizatsionni-sdelki_1680705100.jpgОбщинският съветник Борис Милчев от политическата група "Демократична България - обединение" (ДБ) в Столичния общински съвет (СОС)-Obshtinskiyat-savetnik-Boris-Milchev-ot-politicheskata-grupa--Demokratichna-Balgariya---obedinenie---DB--v-Stolichniya-obshtinski-savet--SOS-_1680619780.jpg

Общинският съветник Борис Милчев от политическата група "Демократична България - обединение" (ДБ) в Столичния общински съвет (СОС) да бъде избран за нов кмет на район "Красно село" - това предлагат в доклад до СОС общинските съветници от ДБ Бойко Димитров и Яна Веселинова Тодоранова. Докладът е публикуван на интернет страницата на СОС и ще бъде разгледан на следващото заседание на 6 април.


Вносителите посочват, че предложението е в съответствие с изразения политически вот на избирателите в район "Красно село" на местните избори през 2019 г., а пък със своите лични и професионални качества и опит Борис Милчев ще гарантира нормалната работа на районната общинска администрация и взаимоотношенията ѝ с гражданите и с бизнеса.

Да видим сега какви са "личните и професионални качества" на Борис Милчев, на базата на които от ДБ искат той да стане нов кмет на район "Красно село".


И дали изобщо човек като Борис Милчев има място в управлението на Столична община, в политически и в обществени органи - дали точно той може да е част от промяната, дали има нравствен капоцитет да се бори с корупцията.

Поглеждаме към фрагменти от биографията на Борис Милчев, който е част от държавната администрация през дългите години на прехода.


И намираме прелюбопитни факти.

От 1997 до 2016 г. Борис Милчев е бил на различни ръководни длъжности в структури, които имат пряко отношение към имотните въпроси - ръководи сектор „Реституция” към дирекцията „Общинска собственост” на Столична община, главен специалист „Жилищно настаняване” към район „Изгрев“, отдел „Държавна собственост“, направление “Архитектура и благоустройство” на Столична община и т.н.

В периода на синьото управление (1997-2001 година) Борис Милчев е назначен за заместник-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, когато министър е Евгений Бакърджиев в кабинета на Иван Костов.

Пребиваването му по коридорите на властта завършва със скандал - Борис Милчев е уволнен не по политически причини, а по причини, свързани с неговите професионални качества и поведение във връзка с приватизационни сделки.

През 1999 година като заместник-министър на Министерство на регионалното развитие и благоустройството Борис Милчев ръководи преструктурирането на Строителни войски, реституцията и приватизацията на държавни имоти. Той е и част от преразпределението в процеса на приватизация на голяма част от терените и туристическите комплекси, част от българското Черноморие.


На 23.07.1999 г. Борис Милчев е назначен от Евгений Бакърджиев за председател на новосъздадената Комисия „Независим строителен надзор“. Комисията има функцията да лицензира желаещите да упражняват тази дейност, които още в първите месеци наброяват около 500.

Няколко месеца по-късно Борис Милчев, чрез майка си като подставено лице, създава фирма "Невон АД", която осъществява както строителен надзор, така и строително предприемачество и всякакви консултации в областта на строителното право. Това е драстичен конфликт на интереси и пълна несъвместимост със заеманата от него длъжност. Като зам.-министър и отговорен за раздържавяването на Строителни войски, Борис Милчев е разполагал с пълна информация относно всички имоти на ГУСВ, които по един или друг начин биха могли да се придобият.
Забележете, в момента, в който този борец за демокрация от зората на прехода може да злоупотреби със заеманата от него държавна длъжност, той го прави незабавно и безскрупулно - създава лична фирма, с която може да оперира на базата на данните, с които оперира като държавно лице.

На 6.01.2001 г. министърът на МРРБ Евгени Чачев от правителството на Иван Костов заявява пред "Капитал": „Преди време казах, че корупцията за България се изразява в чиновническия рекет. Предишната вечер късно вечерта ми се обади вкъщи колегата Емануил Йорданов, министър на вътрешните работи, за скандално поведение на един от моите заместници - Борис Милчев, свързано с приватизация на един обект. При разпореждане на прокуратурата за влизане на полицията в предприятието той възпрепятствал влизането на полицията. Възложих на инспектората да провери този случай. Оказа се, че приватизацията е извършена много набързо в средните дни на декември по-миналата година (1999). За един ден са извършени всички процедури..."

Три дни по-късно - на 19.01.2001 премиерът Иван Костов уволнява от длъжност заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Борис Милчев, "поради липса на качества за ефективно изпълнение на възложената работа". Политически ли са били обвиненията и уволнението на този държавен служител? Не!

За да се избегнат поредица от разследване и дела за криминални престъпления, Милчев е бил уволнен с цел да се прикрият събития и процеси, свързани с приватизацията. Риторичен е въпросът защо действията на двама министри, включително на вътрешните работи след публични изявления не довеждат до разследване на дейността на уволнения Борис Милчев?

КАК СЕ ПРИДОБИВА СОБСТВЕНОСТ, ГРАНИЧЕЩА С ПЛАЖНАТА ИВИЦА НА БЪЛГАРИЯ С МОЛБА-БЕЛЕЖКА ДО ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ И 4 ПЛАТЕЖНИ НАРЕЖДАНИЯ ПО ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР НА ЦЕНАТА НА ГАРСОНИЕРА

По време на своето управление като заместник-министър и отговорен за раздържавяването на Строителни войски Борис Милчев е разполагал с пълна информация относно всички имоти на ГУСВ, които по един или друг начин биха могли да се придобият. В конкретния случай той знае, че земята, върху която е построена почивната станция на една от базите на Строителни войски, е собственост на общината. Открива подходяща вратичка в закона, с която да придобие апетитния имот без търг, а само с молба до областния управител на Варна Добрин Митев, с който очевидно на този етап е в съглашение.

Чрез фирма "Морски рай ООД", в която съдружник е "НЕВОН АД", фирмата придобива имот на Строителни войски, находящ се непосредствено на морския бряг и част от укрепващо брега съоръжение в курортен комплекс „Свети Свети Константин и Елена“, град Варна.

Това са: Сладкарница - ВПД на три етажа, състояща се от: първи етаж - съблекалня с душове и помпена станция, втори етаж - ресторантска част, с кухня и склад и трети етаж - бар, с обща застроена площ 247 и обща площ на парцела 2 963,00 кв.м за сумата от ... забележете, 109 654,68 лв!
Това компрометира процесът на приватизация по това време в страната, която и до днес се определя от много хора като престъпна. В крайна сметка именно заради такива хора като Милчев и Добрин Митев, закономерно СДС губи следващите избори.

Областният управител на Варна Добрин Митев е считан от множество изследователи на този исторически период за боса на скритата приватизация и ръководител на т. нар. „Софийска бригада“ на Костов. По това време се разграбва на безценица българското крайбрежие. Част от този процес е и сделката по-горе, която е извършил Борис Милчев чрез фирмата си "Морски Рай" ООД с областния управител Добрин Митев.

По предварителния договор парите са платени, но за да влезе във владение, е необходимо сключването на окончателен договор, какъвто не се подписва. След което "Морски Рай ООД" съди Областния управител на Варна, че не иска да подпише окончателен договор за прехвърляне на имота.Текат тежки съдебни разправии и на 19.07.2013 г. съдът отсъжда имота в полза на фирмата на Милчев.

Предварителния договор съдът зачита за финален. "Морски Рай" ООД става собственик въз основа на предварителен договор за продажба № 2391-Т/22.12.1999 г., между Държавата, представлявана от Областния управител, и търговско дружество "Морски рай" ООД, като последното е придобило от Държавата правото на собственост върху недвижим имот – частна държавна собственост на Строителни войски.
По този начин Милчев придобива имот на морския бряг с 4 платежни нареждания от Българоамериканска кредитна банка на обща стойност 109 654,68 лв.


Междувременно областният управител Добрин Митев, сключил скандалния договор с Милчев и фирмата му, е осъден по доказани злоупотреби с недвижими имоти на 5 години затвор. Той не е подписал окончателния договор с Милчев, защото е в полезрението на разследващите органите и затова оставя нещата да се решават с съда. Митев успява да избяга от българското правосъдие в Нова Зеландия и се укрива там дълги години до изтичане на давността на присъдата.

А Милчев продължава професионалната си кариера - чист и неопетнен. Става юридически съветник на „Демократична България“, която уж се бори срещу всякакви подобни схеми по Черноморието, а върху въпросният имот грейва огромна 5-звездна инвестиция. Корупция, задкулисни приватизационни игри, лична облага - всичко това потъва в пясъците на българското крайбрежие.

В периода 2004 – 2016 – Милчев е в столичната администрация като заема различни длъжности, генерирайки постоянно конфликт на интереси по най-различни казуси.
Фирмите му „Невон“ АД и „Невон консулт“ ООД (чрез поставените лица майка и съпруга) осъществяват строително предприемачество, строителен надзор и най-важното – консултантски услуги в областта на строителното право, които лично Милчев осъществява, независимо от заемания пост в общината.


А пък поста му като Началник на Правен отдел в МРРБ му отваря вратите към инвеститори, които имат някакви затруднения в осъществяването на проектите си.
По този начин фирмата му „Невон“ АД участва в други 10 фирми, с които Милчев заобикаля закона години наред.
В неговия случай конфликтът на интереси може да бъде приравнен с корупционна практика, защото консултациите обикновено са свързани с дейността на общината и поста, който заема.

В този период Милчев е началник в Столична община, а фирмата му "Невон" АД придобива над 40 имота!

Ще изредим само някои от тях:

- Земя в кв. “Младост 1”, върху която Невон АД построява 6-етажна сграда, в която и днес живее Милчев.
- Магазин и кафе-сладкарница, с площ от 650 кв.м в Младост на бул. „Андрей Сахаров“ № 20А
- 8680 кв.м в с. Иваняне
- 2538 кв.м в Обеля
- 870 кв.м. офисни площи в “Младост 1”
- 1761 кв.м в Парк Въртопо
- 600 кв.м в с. Герман
- 17 дка в района на Княжево, които фирмата му притежава заедно с Таня Дикова, съпруга на брата на арх. Петър Диков, главен архитект на София до 2015 г.
- 235 дка земя в района на Белоградчик
- Луксозен апартамент над 150 кв.м. в р-н Изгрев, Дианабад.
- Апартамент в центъра на София - на ул. Искър
- Ателие в кв. Изток
и др.

Цялото това имотно съзвездие прави от Борис Милев истински
съвременен имотен крал, придобил богатството си вследствие единствено и само от присъствието си в държавната администрация и ползвайки държавните постове за придобиване на лични облаги.

 

Нито е наследиил земи от дедите си, нито е изкарал парите си с честен труд, за да купува на кило земи и сгради - просто е материализирал демокрацията за собственото си благоденствие, задоволявайки ненаситната си алчност.

И естествено възниква въпросът - защо прокуратурата все още не се е самосезирала и проверила откъде този администратор, част от градската управа, е придобил толкова свободни капитали, които да инвестира в такова огромно количество недвижима собственост.

Съмнителни правни становища, забавяне на преписки и подписи, писане на възражения и всички налични механизми на заеманите от него постове, са само част от арсенала, с който той постига целите си. Жалби в Столична община водят и към случай, в който Борис Милчев е поискал от инвеститор в кв. Изток да му се дари апартамент в бъдещата сграда, за да не пречи на процеса. Но тъй като очевидно консултантският му номер не е минал, са последвали и множеството жалби.

И това не е всичко!

През 2007 г. една от фирмите на Борис Милчев АСЕТТЕРА ООД за една година е успяла да напазарува огромно количество реституирана и общинска земя в района на Панчерево. Заедно с фирма "Лавинас-3" ООД са успели да изкупят близо 240 дка. земя, за която са заменили 11 маломерни апартамента в кварталите Люлин, Надежда, Обеля и Младост.
Цената на земята е излязла ок. 22.5 евро / кв. м. Замяната е завършена на 21 юни 2007 година. Няколко дни след това, заедно с "Ню ленд дивелопмент" АД те внасят документи в ДАГ (Дирекция Архитектура и градоустройство) за изработка на ПУП за 400 дка земя в района на с. Лозен, р-н Панчерево.

Стигаме до 2011 година, когато Софийска община с приоритет започва развитието на софийското метро. Предвижда се изграждането на Метродиаметър 2 и продължение на Метродиаметър 1 след Младост 4 – Бизнес-парк до ИКЕА и да свърже Софийското метро с единствения днес работещ лифт на Витоша.


Трасето е планирано да премине през незастроени територии, което ще улесни неговото изграждане. Извършени са анализи от Метрополитен София, с констатация, че новото трасе е икономически обосновано. Само търговският обект на Икеа и Ринг мола в непосредствена близост генерират повече от милион и половина посещения годишно, а осъществяването на връзка, водеща столичани до Витоша чрез най-екологичното и бързо средство за транспорт би довело до постоянен и устойчив трафик.


И отново изплува "професионалистът" Борис Милчев.
Прекрасното намерение на общината се свързва отново с Борис Милчев и отново изплуват напълно противопоставящи се един на друг принципи.
Като начало се организира международен конкурс от главния архитект по това време Петър Диков, част от екипа на който е приближеният му Милчев. В конкурса участват повече от 100 проекта. В журито, наред със списък от архитекти, естествено фигурира и името на Борис Милчев, тогава като началник в СО-НАГ.

2014 – Борис Милчев участва в заседания като член на Общински експертен съвет по Устройство на територията за трети метродиаметър на Софийското метро до кв. Слатина и продължение на Първи метродиаметър на Софийски метрополитен от ПС16 до лифтова станция „Симеоново” - предварителни проучвания - варианти, за последното се взимат решения за изграждане за развитие на линията на метрото.

И макар че конкурсът за изграждане на метростанциите приключва през 2012 година, реализацията на това трасе е изключително забавена, а решения от общината се взимат чак през 2014 г.

Поради голямото забавяне, Милчев, участващ активно в гореспоменатите събития като администратор, през 2017 г. решава да осребри своите професионални частни консултации на собствениците на ИКЕА и Ринг Мола именно за развитието на метрото. Отново е намерена вратичка, през която Милчев се промъква и се превърща във водещ консултант на ИКЕА и София Ринг мол - естествено подкрепено с договор за реализацията на това трасе.


Факт е, че в подписаните консултантски договори прозира само и единствено лобизъм. Милчев с подписа си обещава, че метрото ще мине през тези търговски обекти и че той – Милчев, ще участва във всички необходими срещи с администрацията на Столична община, с което да спомогне осъществяването на проекта.

Въпреки, че вече не е в общината (от края на 2016 г.), Борис Милчев е способен да гарантира пред клиентите си, че това трасе ще се реализира и че ще създаде условия за срещи с всички от които зависи реализацията му на това трасе. Защото на тези срещи именно той – Милчев, ще защитава интересите на компаниите, чиито консултант е. Договорът за консултация е в размер на 64 000 лв.

Не знаем как той си е вършил работата, но през 2020 година се чува вик за помощ откъм лифта, ИКЕА и Ринг Мола – един от най-големите инвеститори в България е измамен.

Същият техен консултант с големите обещания се оказва в екипа на "Демократична България", изготвил юридическо становище срещу изграждането на тази линия на софийското метро, свързваща града с Витоша. Този път персоналните му интереси и амбиции диктуват той да е против изграждането на тази линия на метрото. Мотивите му са диаметрално противоположни на всичко, което е говорил, писал и участвал като професионалист през годините...

Борис Милчев и доизграждането на софийското метро.
Хронология на събитията с участието на Милчев

2020 – 13.05. В комисията по устройство на територията в СОС е отложена точката за разглеждане на плановете за разширение на трасето на метрото до Ринг мол и Икеа до получаване на сравнителен транспортен анализ. Всички се досещат как консултантите увеличават хонорарите си - колкото по-голям е проблемът, който трябва да бъде решен, толкова по-голям е хонорарът. Това поведение на Милчев учудва и председателят на комисията в СОС Силвия Христова, тъй като до нея са стигнали и сигнали за конфликти на интереси.

2020 – 21.05. В сайта на "Демократична България", в която партия е част Борис Милчев, излиза становище, което е против изграждането на метрото до лифт Симеоново.

2020 – 15.06. Данаос Дивелъпмент на базата на договора, сключен с Борис Милчев през 2017 г. за да извърши дейностите, свързани с изграждането на метрото до РИНГ Мол и връзката му с лифта, изпращат нотариална покана до него за неизпълнение на поетите ангажименти. Искането им е да му напомнят, че е поел ангажименти по този договор.

2020 – 25.06. ГЕРБ излизат с декларация във връзка спиране на развитието на метрото до Симеоново и лифта, с обвинения към Борис Милчев, че е работил години наред по проекта в конфликт на интереси. Това се разбира от изпратеното писмо – жалба на инвеститора на Ринг Мол срещу Борис Милчев, който е консултирал компанията. ГЕРБ декларират, че ще предадат цялата информация на следствените органи.

Проектантско бюро РИКАТ, начело с инж. Янев, проектирали бъдещото метро до Симеоновския лифт, задават въпроси към „Демократична България“ и Борис Бонев (Спаси София) защо искат да спрат развитието на метрото и закономерната му връзка с Витоша.

2020 – 20.10. Бизнесът е готов да инвестира в метрото до Околовръстното и още 2 транспортни проекта съвместно с Общината.

От Метрото отново към Морето

През 2020 година фирми, в които Милчев има участие, са получили зелена светлина за изливане на бетон в презастроеното българско Черноморие, на 0,02 км. от защитена зона Ропотамо.
До колко е морално политик, именно от партия "Демократична България" да е съучастник в такъв процес?

По справка в имотния регистър Борис Силвестриев Милчев в момента е съдружник в 2 фирми, една от които е ЗАЛБА БГ.
В съдружие ЕВАНИ БИЛД ЕАД тя ще строи зад Северния плаж на Приморско. Независимо от това, че излизат журналистически публикации, свързани с този проект, никой не обръща внимание на личността Милчев, който сякаш винаги е с шапка-невидимка. Дори е издаден документ, че огромният бетонен комплекс на плажа, непосредствено до Натура 2000, не се нуждае от оценка за въздействие на околната среда и водите, независимо, че той е на 0,02 км. = на 2 м. от защитената зона...

ПОСЛЕДНИ СЪБИТИЯ. ИЗБОР НА КМЕТ НА Р-Н КРАСНО СЕЛО.

9.03.-16.03.2023 г.
Няколко месеца преди редовните местни избори Борис Милчев е предложен от политическа партия "Демократична България" за временно изпълняващ кмет на район "Красно село" на мястото на бившата кметица Росина Станиславова, която загуби поста си, вследствие на доказани злоупотреби и приключили съдебни дела.
Веднага след издигане на кандидатурата на Милчев се изказват юристи, общински съветници от различни политически партии, които се противопоставят на това, общински съветник да бъде избиран за кмет на община. Излагат юридически аргументи в това, че подобно решение на Общинския съвет ще е напълно незаконно и ще доведе до обжалвания в съда.

По причини, известни само на политическата партия около Милчев обаче е важно тази длъжност да се заеме не от някой от зам. -кметовете, които са трима на брой, а именно и само от общинския съветник Борис Милчев.
Стига се до там, че самият Методи Лалов, бивш председател на групата на Демократична България в общинския съвет, един от най-авторитетните български съдии, заемал високи постове в йерархията, в свое изказване аргументира защо избирането на Борис Милчев ще бъде противозаконен акт.
Стига се до гласуване, в което само представителите на Демократична България гласуват „за“. Въпреки това е насрочено следващо заседание, защото общината все още няма избран кмет.
На второто заседание, както и на първото има изказвания срещу личността Борис Милчев с аргумента, че той е способен лесно да променя политическите полюси и своите възгледи в зависимост от личните си интереси. Става ясно, че много от хората в общинския съвет знаят причините, поради които той е бил в миналото отстранен от длъжността, която е заемал в общината и че това е човек, генериращ около себе си задкулисие, независимо от своите професионални качества.

Поради невъзможност да изберат кмет, се стига до решение кметът на гр. София да определи един от сегашните заместник-кметове на общината да заеме временно поста поне до приключване на изборите. Последва жалба от един от заместник-кметовете срещу това решение на Общинския съвет...

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Професионалната биография на един администратор е недопустимо да е изтъкана от подобни събития.
Независимо от това дали за повечето от тях има давност, а за други прокуратурата да не е повдигнала обвинения, обществото ни не се нуждае от хора, с подобен стил на работа – винаги на ръба. Когато с години демонстрираш, че през целия си жизнен опит не си способен да извършиш дистанция между личния бизнес и обществената позиция, която заемаш – нямаш право да си с претенция да продължаваш да си част от негативния обществен профил на администрацията.

 

Вижте тук описаните документи:

 

Заменки - 1

Заменки - 2

Министерство на околната среда и водите

Морски рай - Съдебно решение


ГЕРБ
Костадинов
БСП
Илия Лазаров СДС
Еврохолд

От категорията

Вацев: Швейцарската среща за мир и европейските избори ще определят облика на голямата политика

Вацев: Швейцарската среща за мир и европейските избори ще определят облика на голямата политика-1623666119.jpg

Президентът беше обвинен в пропутинизъм и русофилия, което е абсолютно ...

28 май 2024 | 15:46

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари...

Боян Чуков-Boyan-Chukov-Snimka--BNR-Burgas_1695927981.jpg

Ако се активизира натовското ПВО в Полша и Румъния срещу руските ракети, ...

28 май 2024 | 10:06

"Джумхуриет": Путин осуети плана на САЩ да обкръжат и разрушат Русия

-Putin-iska-da-prinudi-Ukrayna-da-pregovarya--dade-izvanredna-zapoved-na-armiyata-si_1715086617.jpg

Още през 1998 г. Джордж Кенан - архитектът на американската доктрина за ...

28 май 2024 | 19:38

Заклеймяването на партии вървеше, когато бе насочено срещу БСП. Срещу ГЕРБ и ДПС не върви

--_1670329277.jpg

Много е глупаво да мислиш, че когато непрекъснато клеймиш някоя друга партия, ...

28 май 2024 | 15:34

Най-важното

Решението е на Министерския съвет

Тленните останки на Фердинад I ще бъдат транспортирани до България с военен самолет

Цар Фердинанд I-1505999920.jpg

Служебният кабинет получи съгласието на Народното събрание и президента

29 май 2024 | 08:37

Заседанието на правителството започва в 16 ч.

Министерският съвет обсъжда участието на български военни в операция в Черно море

Министрите обсъждат отчет на дейността на Агенцията за държавна финансова инспекция за 2023 г.-Pravitelstvoto-opredeli-nov-sastav-na-Komisiyata-za-zashtita-na-potrebitelite_1716388205.jpg

Министрите обсъждат отчет на дейността на Агенцията за държавна финансова ...

29 май 2024 | 08:07

За скандалните билбордове на ПП: Кой си ти, бе, Денков? Ние с Пеевски сме те направили премиер - за тебе сме господа

Борисов в Шумен: Българи и мюсюлмани - заедно в юмрук да изправим България (ВИДЕО)
(Видео)

Бойко Борисов-Boyko-Borisov_1716911629.jpg

"За мен е срамота да съм на един плакат с Денков, стигат ми 11 месеца! ...

28 май 2024 | 17:57

Държавата да откликне на протеста на работещите - най-важният капитал са хората, заявява председателят на ДПС

Делян Пеевски: Министърът на икономиката да опази от умишлен фалит "Ел Би Булгарикум"

Делян Пеевски: Министърът на икономиката да опази от умишлен фалит "Ел Би Булгарикум". Държавата да откликне на протеста на работещите - най-важният капитал са хората-Delyan-Peevski--Spasyavaneto-na-balgarskite-evrei-predi-81-godini-e-primer-za-natsionalna-smelost_1710096690.png

Министърът, като принципал, трябва да предотврати опитите на поредната ...

28 май 2024 | 16:48

С траурна церемония тленните останки на монарха ще бъдат положени в криптата на двореца "Врана"

Цар Фердинанд се завръща в България - с гвардейски почести и под звуците на "Шуми Марица"!

Цар Фердинанд се завръща в България - с гвардейски почести и под звуците на "Шуми Марица"!-1537534543.jpg

С тържествена служба в Кобург бившият цар бе почетен преди тленните му останки ...

28 май 2024 | 14:11

Няма да Ви простими, че продължавате да дискриминирате българските деца

Хабилитираните медици: Фон дер Лайен подкрепя проекта ‚Мама и Аз‘ в София: Главчев да пита!

Хабилитираните медици: Фон дер Лайен подкрепя проекта ‚Мама и Аз‘ в София: Главчев да пита!-Habilitiranite-meditsi--Fon-der-Layen-podkrepya-proekta--Mama-i-Az--v-Sofiya--Glavchev-da-pita-_1716885078.png

Нямате време, г-н служебен премиер: моля, признайте, че беше грешка паническата ...

28 май 2024 | 11:21

ГЕРБ и ДПС не са тоталитарни организации, а продукт на българската демокрация - такава, каквато всички ние я направихме

Заклеймяването на партии вървеше, когато бе насочено срещу БСП. Срещу ГЕРБ и ДПС не върви

--_1670329277.jpg

Много е глупаво да мислиш, че когато непрекъснато клеймиш някоя друга партия, ...

28 май 2024 | 15:34

Според определени български авторитети, за всичко е виновен Путин, дори за глобалното затопляне

Вацев: Швейцарската среща за мир и европейските избори ще определят облика на голямата политика

Вацев: Швейцарската среща за мир и европейските избори ще определят облика на голямата политика-1623666119.jpg

Президентът беше обвинен в пропутинизъм и русофилия, което е абсолютно ...

28 май 2024 | 15:46

Целта е ВСУ и наемниците-пилоти да могат да летят със самолети Ф-16

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари...

Боян Чуков-Boyan-Chukov-Snimka--BNR-Burgas_1695927981.jpg

Ако се активизира натовското ПВО в Полша и Румъния срещу руските ракети, ...

28 май 2024 | 10:06