Кадър: Фейсбук

Ще получим 2,7 милиона ваксини от "Пфайзер", обяви премиерът

Борисов: ГЕРБ е първа политическа сила, защото хората одобряват всичко, което правим

5612 | 11 апр. 2021 | 10:47

"Няма досега друга партия, която да е излизала от пълен мандат и пак да е печелила. Омразата за нас е, защото ги побеждаваме", коментира лидерът на ГЕРБ

Кадър: Фейсбук-1618127302.jpgСнимка: Правителствена информационна служба-1618129593.jpg

Логично е, че ГЕРБ е първа политическа сила на изборите, защото хората одобряват тези мащабни ремонти, строителството и всичко, което се прави по регионите в страната. Това коментира премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който инспектира ремонта на Околовръстния път на Пловдив.

„След като завършихме първия лот на околовръстното около 3 км, сега работим на км 4 от пътен възел до пътен възел. Прави се изцяло нова основа и разширяваме пътя. Дейностите се движат в график. Хората одобряват тези мащабни ремонти, които се правят по регионите. Доволен съм от темпа на работа и хората ще бъдат още по-доволни. Разширението на Околовръстния път на Пловдив се движи в график“, заяви той.

„Днес ще бъде пуснато и едното платно на АМ „Тракия“, където стана катастрофата. Утре ще преправят увредения асфалт, заради катастрофата в началото на седмицата“, допълни премиерът.

 

„Няма досега друга партия, която да е излизала от пълен мандат и пак да е печелила. Омразата за нас е, защото ги побеждаваме. Най-щастливи ще са, ако не се явяваме на избори, но ще го направим както трябва“, каза премиерът по-късно по време на посещение в село Тополово, община Асеновград, където бе с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев..

„В новите бюджети финансистите трябва да залагам много по-големи буфери за ваксини. За този и другия месец ще имаме 2.7 млн. ваксини от "Пфайзер". Много съм щастлив от тази новина. Това много ме радва. Министър Ангелов и Агенцията по лекарствата свършиха много работа. Така че хората да са спокойни, с пълна сила ще върви имунизацията. Тази седмица ще получаваме ваксини, за да могат да получат и личните лекари“, каза още Борисов.

„Направихме много и за образованието. Толкова ги е яд, че правим, че не искам да говоря“, добави Борисов.

Премиерът разгледа нова спортна зала в Тополово.  „Има много млади хора и това е най-голямата радост. Видяхме колко време минава с всичките процедури. Вече офертите се подават по електронен търг. Явиха се много фирми за пробива на Пловдив“, посочи той.

„Има много хора, които си приписват заслуги. В петък благодарение на европейската солидарност и на това, че реагирахме бързо и навременно и твърдо, но дипломатично по проблема с "Астра Зенека" се договорихме. В петък вечер, вече имаме официално данните, през април, май и до средата на юни да получим 2.7 млн. ваксини на „Пфайзер“. Мислехме, че през август, но аз мисля, че през май месец ще имаме ваксинирани вече над 3 млн. души, за да постигнем колективен имунитет и да махнем тази пандемия. Всичко е договорено“, заяви той.

„Притеснявам е, че от „Джонсън и Джонсън“ ще имаме 2 млн. ваксини, но тя още не е излезнала на пазара. Търговската война е със страшна сила и цените се вдигат със страшна сила. За "Пфайзер" бяха 12 евро, станаха 15.5 евро, сега за 2022 г. и 2023 г. се подписват договори за 900 млн. ваксини, но вече за цена от 19.5 евро. Щом договори се правят сега за 2022 г. и 2023 г., сега се плашим от новия френски щам, но толкова много щамове ще се появят. Близо 18 млрд. евро ще струва това", каза още Борисов.

 

Министър-председателят Бойко Борисов посети село Тополово, където с отпуснатите от правителството над 800 000 лева се изгражда многофункционална спортна зала за волейбол и баскетбол. Спортното съоръжение ще бъде използвано и като физкултурен салон на ОУ „Отец Паисий“. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който също беше на място с премиера, изтъкна, че това е едно от съоръженията, изграждащи се с отпуснатите 25 млн. лв. от правителството за изграждане на физкултурни салони.

 

Премиерът пое ангажимент обектът да бъде изграден по молба на волейболния клуб на Тополово, с чиито представители Борисов се срещна по време на посещението му в Асеновград през февруари миналата година. Строително-монтажните работи по спортното съоръжение напредват с бързи темпове и се очаква да бъдат завършени до два месеца.

 

Изграждането на залата значително ще допринесе за развитието на спорта в най-голямото след Асеновград населено място на територията на общината, тъй като до момента в с. Тополово и в околните населени места няма изградена спортна база, която да отговаря на съвременните изисквания за упражняване на спорт.

 Премиерът инспектира ремонта на Околовръстния път на Пловдив

"Няма досега друга партия, която да е излизала от пълен мандат и пак да е печелила. Омразата за нас е, защото ги побеждаваме", коментира лидерът на ГЕРБ

В село Тополово, Община Асеновград

"Няма досега друга партия, която да е излизала от пълен мандат и пак да е печелила. Омразата за нас е, защото ги побеждаваме", коментира лидерът на ГЕРБ

От категорията

Асен Василев призна за фашисткия закон, лично дал "технически бележки как да се случва процесът"

Асен Василев призна за мракобесния закон, лично дал технически бележки как да се случва процесът-1653653549.jpg

Когато някой е санкциониран и това поставя проблем пред финансовата система и ...

27 май 2022 | 15:07

Кирил Петков: Въвеждаме еврото от 1 януари 2024 г., БСП и ИТН са против! (ВИДЕО)
(Видео)

Кирил Петков: Планът за въвеждате на еврото влиза на днешното правителствено заседание-1653646003.jpg

Тази сутрин от ИТН остро възразиха, че в коалицията има договорка първо да се ...

27 май 2022 | 13:06

Лена Бориславова: Коалицията потвърждава, че темата за РСМ ще мине задължително през парламента
(Видео)

Лена Бориславова Снимка: БНТ-1653681883.png

Важно е да имаме актуализация на бюджета, заяви Бориславова и подчерта, че тя е ...

27 май 2022 | 23:04

Министър Денков: Трябва да премахнем частните уроци от българската образователна система
(Видео)

Министър Николай Денков Снимка: БНТ-1653677193.png

"Програмите и учебниците трябва бъдат променени, трябва да намерим време ...

27 май 2022 | 21:46