Кадър: Фейсбук

Като гледам днес клатушкащи се пияни министри, отново с торбички, отбеляза лидерът на ГЕРБ

Борисов към депутатите от ГЕРБ: Бъдете отговорни, озвучавайте това,в което грешат управляващите!

10350 | 2 дек. 2021 | 16:38

Искахте да сте депутати, сега отсъствия само при смъртен случай, развод, сватба и то след като ПГ казва, а тя да ме пита мен, препоръча още Борисов. Затова нашата роля в парламента е изключително важна. (ВИДЕО)

Кадър: Фейсбук-1638456028.png-1638455971.jpg

Бъдете отговорни, озвучавайте това, което грешат. Ние не сме били безгрешни, но, като ни се каже, поправяме се. Отсъстващи - по никакъв начин. Искахте да сте депутати, сега отсъствия само при смъртен случай, развод, сватба и то след като ПГ казва, а тя да ме пита мен. Бъдете там, където хората са ви пратили. Желая ви успех, реших да не отивам в парламента, защото прочетох, че съм искал имунитет. Виждате, няколко дни подред изкарваме млади хора от младежкия ГЕРБ, говорят, обясняват, за да стане плавен преход, това се очаква от вас.

 

Тези заръки отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към депутатите от ГЕРБ, които утре ще прекрачат прага на 47-ия парламент. 

 

"Искам да ви поздравя с успеха който, постигнахме въпреки репресиите. Доказахме, че можем да браним правата на хората и че демокрацията е над всичко. Предстои да вземем някои решения, те са свързани с ръководството на нашата парламентарна група, както и кой да е заместник-председател на парламента.

Това каза Десислава Атанасова на заседание на парламентарната група на ГЕРБ в присъствието на Борисов.

ГЕРБ ще бъде опозиция в 47-то Народно събрание. И досега бяхме конструктивна, знаеща можеща изискваща опозиция. Ще продължим да се държим така и напред, за да сме коректив на всяка власт, каза още тя.

След това думата бе дадена на Бойко Борисов.

"Радвам се да ви видя. Били сме много пъти в опозиция. Една част от вас знаят.  За какви победители става на въпрос, особено когато избирателната активност е под 30%. Вие се сблъсквате с партии, които са претърпели разгромна загуба. Това е проблем.

Първата, така да я наречем, ако не беше тяхната дружба с фирмата, която провежда изборите и с разнасянето на машини нагоре-надолу, надали щяха да са първи.

После социологическите агенции си трият сол на главата, познаха победата на Радев, но не познаха партиите.

Ако виждате сега, как им се дават лъвски договори, ясно е кой се е възползвал. Но не това е най-важното. Не знам колегите, които участват в тази коалиция с БСП, говоря за ДСБ, как с 6% ще излязат и ще кажат, "Ние сме призвани да правим съдебната реформа".

Трябва да имаш много непокрито самочувствие или да не ти пука. Позорен резултат е 6%!.

ИТН се сгромолясаха с близо 15%. Така, че от фаворит се превърнаха на техния език в на барабана малката пръчка, казано на техен език.

По-позорен резултат от този на БСП в историята няма. Когато навремето създавах ГЕРБ, тогава имаше един мастодонт, един паметник на комунизма, наречен БКП/БСП.
Ние тогава си поставихме задача да победим БСП и до този момент сме ги побеждавали винаги. Те сега се държат като хора, които едва ли не са спечелили изборите. А горе-долу паритетът между тези четири партии и другите три е еднакъв.

 

Единствено, което имат повече от нас, е самочувствието.
На базата на какво - ние не знаем и народът не го знае. Затова нашата роля в парламента е изключително важна. Изпуснаха цената на тока, милиарди отиват в частни джобове за сметка на малкия бизнес, каза Борисов.

 

Коалицията ще се казва ГЕРБ-СДС със съпредседател Румен Христов, така, както беше в предходния парламент, припомни Борисов

Цените на горивата, ако бяха изпуснати от нас, щеше да има революция, подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

Колко упреци понесохме ние, че защитихме България, направихме така, че България да остане на газовата карта. Този проект, наречен Балкански поток, при тези транзитни такси, в рамките на три години се изплатиха и 70 години напред българите ще получават всяка година транзитна такса. Тези, които говореха срещу това, получиха под 6% на изборите. А първите 800 милиона влязоха вече в държавната хазна, заяви Борисов.

Двойното увеличение на цената на газа, празните хранилища, липсата на капацитет за през Украйна - това, което ние построихме, гарантираме на българите, че никога няма да останат без газ. Ако ние имаме вина, това е, каза Борисов.

 

Разни мекерета сега мълчат, защото сме направили най-изгодното. Не им мина номерът други държави да получават таксите, допълни той.

На 31 декември трябваше да довършат интерконектора с Гърция, това е изключително важно за верификацията и ние сме работили изключително много по тази тема. За 30 години продължихме напред живота на реакторите, платихме 100% реакторите и това е един прекрасен проект на АЕЦ "Козлодуй" и да реши въпросите, припомни Борисов. 

Искам да бъдете с покрито самочувствие за свършената работа, обърна се лидерът на ГЕРБ към групата.

 

В момента има пет центъра на власт, като основният е при Румен Радев. Пътят на Копринката, който започва и свършва в село Труд - там е центърът на властта.

 

Като гледам днес клатушкащи се пияни министри, отново с торбички, торбичките на този и на онзи, на Пламен Узунов... Ще дойде време целият този план за разграждането на държавността да стане факт.

Ако това се случеше в наше време на обед в 11 часа в сградата на МС, на трибунката, която им направихме в МС, да излезе финансовият министър с такова изявление за пенсиите, аз така и не разбрах кой е финансов министър, казва се Валери Велчев. Той казва: Още 6 месеца пенсионерите ще получават 120 лева. Шокиращо!


Според казаното от него, минималната пенсия вече трябва да достигне 490 лева!

В утрешния ден, петък, има редовен парламент и се очаква редовно правителство. Каква ти е работата на тебе да обявяваш пенсиите за шест месеца? Въпросът ми е дилетантски на първи поглед.

 

Гледам го Румен Радев, аз го познавам. Първо работихме и ние с него. Той се има за почтен, но нищо от това не е вярно. Ако Ананиев си беше позволил да каже такова нещо на обед, а вечерта Министерството на финансите да го опровергава това, как щяхте да реагирате. И той днес, излизайки да замаже този гаф, прави още един. Обявява, че иска над 12 милиарда да се вдигне дългът. Разбирате ли за какво става въпрос? И внуците ни ли трябва да плащат тези дългове, пита реторично Борисов.

 

Ще има наказателна процедура от Брюксел, защото има процедура за свръхдефицит. Върви една еквилибристика с цифри, допълни той.

За министъра на образованието - той съсипа всичко, което Краси Вълчев, Дончев, направиха в образованието, каза Борисов.

Радев мълчи, защото утре, може след месец, може след два, вината ще е на тези четири партии, а той ще излиза и ще казва, че докато е бил със служебното правителство, е нямало локдаун. Ще казва, че е щял да даде пенсии, но дошли лошите като Корнелия Нинова и не им дали, посочи Борисов.

От вас се очаква много, хората се усещат. Но те, бившите ченгета толкова ни нарочиха, толкова брилянтни комбинации направиха, че в момента се радват на някаква т.нар. промяна. Но тази промяна не само ще е подмяна, но няма да могат да ги намерят къде са по света с откраднатите пари или със задълженията, които ще ни оставят в държавата. Те дори не знаят, че МС приема бюджета. И днес чух въпроси какъв бюджет сме щели да предложим. Ами ние сме го предлагали толкова години...

Не трябва да сте разочаровани. Ние сме много управлявали. Но това, което искам от вас, е да бдите за парите на данъкоплатците, призова Борисов съпартийците си, които влизат в Народното събрание.

За инфраструктурни проекти ще кажа, че те няма да направят и една велоалея, като тази от Казанлък до Шипка. Аз ще го броя за шест магистрали, ако направят такава велоалея. А като им слушам пазарлъците, че ще местят АПИ в друго министерство, ще местят фондове, раздуха администрациите... От вас се очаква да се възстанови това, както и модела за етническа толерантност. Минали сме през възродителен процес, когато такива като Рашков са взимали решения. Те нямат милост нито към християните, нито към мюсюлманите. Но вие бъдете мили, добри, помогнете. Няма по-лошо от непоискано добро, така че внимавайте, препоръча Борисов на своите.

След нас всички казаха: Хазната е пълна. Събираме повече пари. Но тези приходи вече инфлацията ги изяжда. Като ги видите, че не разбират, не се дръжте надменно, ако питат, помагайте. При едни нови избори, пак ще е същото. Бъдете отговорни, озвучавайте това, което грешат. Ние не сме били безгрешни, но, като ни се каже, поправяме. Отсъстващи - по никакъв начин. Искахте да сте депутати, сега отсъствия само при смъртен случай, развод, сватба и то след като ПГ казва, а тя да ме пита мен, препоръча още Борисов.

Бъдете там, където хората са ви пратили. Желая ви успех, реших да не отивам в парламента, защото прочетох, че съм искал имунитет. Виждате, няколко дни подред изкарваме млади хора от младежкия ГЕРБ, говорят, обясняват, за да стане плавен преход, това се очаква от вас, отсече лидерът на ГЕРБ.

 Борисов: ИТН се сгромоляса, по-позорен резултат от този на БСП няма, но имат самочувствие

Искахте да сте депутати, сега отсъствия само при смъртен случай, развод, сватба и то след като ПГ казва, а тя да ме пита мен, препоръча още Борисов. Затова нашата роля в парламента е изключително важна. (ВИДЕО)

От категорията

Денков към миньорите: Спрете протестите! Централите ще работят до 2038 г., правим най-доброто за вас

Денков към протестиращите: Централите ще работят до 2038 г., правим най-доброто за вас-Denkov-kam-protestirashtite--Tsentralite-shte-rabotyat-do-2038-g--pravim-nay-dobroto-za-vas_1695994537.png

Крайният срок да се изпрати пакетът документи до ЕК е утре, 30 септември. ...

29 септ. 2023 | 16:34

Блокадите на Прохода на републиката и АМ "Тракия" остават и през нощта (ОБНОВЕНА в 23:25 ч)

Блокадите на Прохода на републиката и АМ "Тракия" остават и през нощта Снимка: БНТ-Blokadite-na-Prohoda-na-republikata-i-AM--Trakiya--ostavat-i-prez-noshtta-Snimka--BNT_1696019289.png

Енергетиците и миьорите искат гаранции, че до 2030 г. няма да има ангажимент за ...

29 септ. 2023 | 20:10

Илхан Кючюк: Влизането в Шенген е държавна цел

Илхан Кючюк: Влизането в Шенген е държавна цел. Кадър БНТ-Ilhan-Kyuchyuk--Vlizaneto-v-Shengen-e-darzhavna-tsel_1696017327.png

Къде иска да бъде България до голяма степен зависи от самата България. Дали ...

29 септ. 2023 | 22:54

Сметките на Асен Василев пак не излизат - отложиха проектобюджета за 2024 с 15 дни

Сметките на Асен Василев пак не излизат - отложиха проектобюджета за 2024 с 15 дни-Asen-Vasilev--Zabranata-za-vnos-na-ukrainsko-zarno-nanese-shteti-v-razmer-na-146-mln--lv-_1694599270.jpg

Нинова разкритикува управляващите и заяви, че за пръв път с проекторешение се ...

29 септ. 2023 | 18:57

Най-важното

Протестите ще продължат, категорични са синдикалисти

Блокадите на Прохода на републиката и АМ "Тракия" остават и през нощта (ОБНОВЕНА в 23:25 ч)

Блокадите на Прохода на републиката и АМ "Тракия" остават и през нощта Снимка: БНТ-Blokadite-na-Prohoda-na-republikata-i-AM--Trakiya--ostavat-i-prez-noshtta-Snimka--BNT_1696019289.png

Енергетиците и миьорите искат гаранции, че до 2030 г. няма да има ангажимент за ...

29 септ. 2023 | 20:10

Няма дати за затваряне на конкретни въглищни централи

Денков към миньорите: Спрете протестите! Централите ще работят до 2038 г., правим най-доброто за вас

Денков към протестиращите: Централите ще работят до 2038 г., правим най-доброто за вас-Denkov-kam-protestirashtite--Tsentralite-shte-rabotyat-do-2038-g--pravim-nay-dobroto-za-vas_1695994537.png

Крайният срок да се изпрати пакетът документи до ЕК е утре, 30 септември. ...

29 септ. 2023 | 16:34

Той призова властта да даде ясни гаранции за осигуряването на трудовата заетост в регионите

Румен Радев за протестите: Приоритетът на управляващите са печалбите на приближените им фирми
(Видео)

Румен Радев: Приоритетът на управляващите са печалбите на приближените фирми-Rumen-Radev--Prioritetat-na-upravlyavashtite-sa-pechalbite-na-priblizhenite-firmi_1695993073.jpg

Налице са съмнения, и то основателни, че крамолите вътре в управляващата ...

29 септ. 2023 | 16:10

Финасовият министър обещал - всеки работник, който иска да напусне, да получи веднага 36 заплати

На спешна среща Пеевски, Борисов и Василев се разбраха: Въглищните централи ще работят до 2038 г
(Видео)

На спешна среща Пеевски, Борисов и Василев се разбраха: Въглищните централи ще работят до 2038 г-Na-speshna-sreshta-Peevski--Borisov-i-Vasilev-se-razbraha--Vaglishtnite-tsentrali-shte-rabotyat-do-2038-g_1695980497.jpg

"Очакваме премиерът и Министерски съвет да вземат мерки. Както се вижда, ...

29 септ. 2023 | 12:20

Вместо преговори, справедливо протестиращите за хляба си получават жандармерия и сълзотворен газ

Нинова към депутатите: Правителството да поиска отсрочка по Плана, за да спасим хиляди работни места

Нинова към депутатите: Правителството да поиска отсрочка по Плана, за да спасим хиляди работни места-Ninova--Podkrepyayki-protestite--dali-Borisov-ne-iska-da-svali-pravitelstvoto_1694938683.jpg

Напрежението расте и в същото време премиерът Денков обявява категорично: ...

29 септ. 2023 | 13:24

Това ще спре стигматизирането на българските граждани, посочи евродепутатът от "Обнови Европа"/ДПС и лидер на европейските либерали

Илхан Кючюк: Влизането в Шенген е държавна цел

Илхан Кючюк: Влизането в Шенген е държавна цел. Кадър БНТ-Ilhan-Kyuchyuk--Vlizaneto-v-Shengen-e-darzhavna-tsel_1696017327.png

Къде иска да бъде България до голяма степен зависи от самата България. Дали ...

29 септ. 2023 | 22:54

Официалната причина е депутатската ваканция, която вчера парламента си удължи до 8 ноември

Сметките на Асен Василев пак не излизат - отложиха проектобюджета за 2024 с 15 дни

Сметките на Асен Василев пак не излизат - отложиха проектобюджета за 2024 с 15 дни-Asen-Vasilev--Zabranata-za-vnos-na-ukrainsko-zarno-nanese-shteti-v-razmer-na-146-mln--lv-_1694599270.jpg

Нинова разкритикува управляващите и заяви, че за пръв път с проекторешение се ...

29 септ. 2023 | 18:57

В изборите влизаме с нагласа за победа, ще увеличим броя на кметовете си, заяви народният представител

Делян Пеевски: За всички важни решения е нужно участието на ДПС, така решиха избирателите
(Видео)

Делян Пеевски: За всички важни решения е нужно участието на ДПС, така решиха избирателите-Delyan-Peevski--Za-vsichki-vazhni-resheniya-e-nuzhno-uchastieto-na-DPS--taka-reshiha-izbiratelite_1695981330.jpg

По отношение на руския петрол Пеевски коментира: „Въпросът е решен вече, както ...

29 септ. 2023 | 09:25

България трябва да продължи да помага на Украйна политически, хуманитарон и дипломатически

Мария Габриел: Проява на политическа зрялост и далновидност е ротацията да се случи

Мария Габриел Кадър: БНТ-Mariya-Gabriel-Kadar--BNT_1696012384.jpg

По отношение на плана за справедлив преход, Мария Габриел подчерта, че ...

29 септ. 2023 | 21:32