Борисов

Той е категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепи правителство, в което присъства Бойко Рашков

Борисов: Кабинетът на новата четворна коалиция ще доведе до „катастрофа“

8809 | 11 дек. 2021 | 12:43

Когато Радев държи цялата репресивна машина, силовите министерства, ДАНС, БОП... Всичко се контролира изцяло то него. Те са узурпирали тотално всичко, коментира лидерът на ГЕРБ


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира, че кабинетът на новата четворна коалиция (ПП, БСП, ИТН ДБ) ще доведе до „катастрофа“.

„След Тройната коалиция на Станишев имаше огромна разруха, но се справихме. След Орешарски имаше още по-голяма разруха, но пак се справихме. След тези сега ще има катастрофа. Това е моята прогноза“, обяви бившият премиер.

Той е категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепи правителство, в което присъства Бойко Рашков.

 

Лидерът на ГЕРБ провежда среща с младежката организация на партията форумът се провежда в курорта Пампорово.

Борисов изрази учудването си как лидерите на провалилите се партии ще влязат в управлението, ще бъдат вицепремиери и министри.

 

"Любопитен съм как ще управляват хора загубили изборите – как лидерите на партии, сринали се на избори, ще бъдат вицепремиери и министри. Лидери, които им поискаха оставката техните избиратели, понесоха най-ниските резултати в историята, сега ще ни управляват", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Разбира се, че ще има толеранс, но ако тръгнат да теглят милиарди – какъв толеранс. Ако има правилни политики, ние ще ги подкрепяме", ангажира се Борисов.

"Корупцията ще ги сплоти. Това в момента е моята прогноза", каза още той и добави: "Това правителство тотално се контролира от Радев".

Той изтъкна, че патриотичното, консервативното, християн-демократичното, християнските ценности - всичко това е приоритет и лице на ГЕРБ.

"Ние зачитаме правата на всички - и на другите етноси, и на другите религии, и на инакомислещите, и на хората с друга сексуална ориентация", отбеляза той.

"Народът е казал: "Който нож вади, от нож умира". Ние имаме нашите разбирания, вярваме в Бога, Библията, християнските ценности - мюсюлманите пък в техния бог. Тези, които искат да живеят различно, имат същите права като останалите. Не искам да залитате. Не искам да отивате в крайност, точно обратното. Ние ще продължим да отстояваме принципа "България над всичко"", заяви Борисов, обръщайки се към младежите от ГЕРБ.

Борисов изтъкна, че младежите от ГЕРБ по никакъв начин не отстъпват от "партията на промяната". "Навремето имаше един лидер Тито, който казваше: "Ляв мигач, но завивам надясно". Мисля, че самите избиратели на ДБ ги наказаха жестоко с тези проценти. При над 70% от негласували да твърдят, че хората ги били изпратили да вършат работа..."

Борсов коментира и икономическия провал на служебния кабинет, довел до 64% спад на външните инвестиции. "Не съм чул за 8 месеца за инвестиция. Няма и да има. Единственото, което ще има, са заеми. От милиарди".

"Когато Радев държи цялата репресивна машина, силовите министерства, ДАНС, БОП... Всичко се контролира изцяло то него. Те са узурпирали тотално всичко. Вчера дойде един пощальон, наречен министър, да обяснява как трябва да извади една партия, която по закон е в правото си. Аз благодаря на медиите, които влязоха и видяха, че 1/3 от сградата е в разруха и никой не желае да влезе там. А той влезе, остави едно писмо и си тръгна", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов се възмути от отказа на депутатите да се влиза в парламента със зелен сертификат: "Те са богоизбрани! Ние сме искали да има зелен сертификат при над 70% ваксинирани, както е в целия демократичен свят. Но при 20% ваксинирани, това е глупост. Защо тормозим децата с тестове? Оказа се всъщност, за да може един зам.-министър на здравеопазването на вземе едни комисионни. Затова сме против тези тестове".

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че те ще бъдат силна опозиция. "44-та година е било същото - през офисите на медии, които не ви харесват. Ще ви извадя статии и заглавия на "Труд", които са били против правителството на ГЕРБ. Заркова е писала страхотни коментари против ГЕРБ, но завчера я поздравих за имения ден. "Труд", когато е писал срещу нас, никой не му е ходил в офисите. Но това е друга тема", заяви той.

Борисов отново се върна на темата за зеления сертификат и изтъкна, че трябва да има категоричност - или за всички, или да бъде отменен.

"Бъдещето е спойка - между знаещите, можещите, доказаните. И вдъхновението, смелостта на младите хора в ГЕРБ. Вие нямате тези зависимости от управлението. Аз съм убеден, че реакцията в Европа няма да закъснее много. Защото ние от водеща сила в света в момента сме в криза - за газ, ток, за какво ли не. Това го мисля аз. Поздравявам ви за силата и началото", заяви Борисов и изтъкна, че ГЕРБ има "армия от млади хора", които имат потенциала да влязат в едно бъдещо управление.

"След като Христо Иванов се прегърна с Бойко Рашков, Корнелия Нинова - с Христо Иванов, десницата беше разбита. Айде, широка коалиция, но тези хора, те да направят коалиция... Много ще са ми интересни", отбеляза Борисов и допълни: "Ние правителство с Бойко Рашков, еманация на социалистическата следствена служба, няма как да подкрепим. Разбира се, че има толеранс. Но ако тръгнат да теглят милиарди, какъв толеранс на им дадеш?! Слез това кой ще ги върне?! Ако имат правилни политики в другите сектори, ще ги подкрепяме. Ако новият министър на културата се яви пак при нас, ще отидем в съда. Не че е много важно да седим в тази сграда или тази централа. Но начинът, по който се прави това, е отвратителен", заяви Борисов.

"Ето - има много места - във Враждебна, Обеля, Банкя дори", пошегува се той.

"Ще говорят за магистрали, но няма да правят нищо. Ще говорят за строителство, но няма да правят нищо. Всеки подписан от тях договор ще бъде в пъти по-скъп", заяви още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново изтъкна, че цялата власт е узурпирана от Радев и силовите ведомства. И допълни, че след като върховният главнокомандващ е заявил, че Крим е Руски, коментарите са излишни.

"Сега диктаторът ще хвърли всичко на правителството и политическите партии и ще се измъкне. Радвам се, че се разбраха за редовно правителство, че сглобиха нещо, каквото и да е. Но те така са преценили", отбеляза още той.

"Пак ще повторя - правителство, което Рашков, червеният главен прокурор, кандидат на БСП за главен прокурор, за който Петър Стоянов прояви мъжество и не подписа указа, ние такова правителство не можем да подкрепим. Но се съобразяваме с мнението на народа..., на 30% от народа. Но приемаме, че това е реалността. Ако е добро за България, ние подкрепяме тези политики. Важното е народът да го разбере. Да почнат да плащат тока, какъвто го плащаха преди 8 месеца по време на управлението на ГЕРБ".

Бойко Борисов заяви, отговаряйки на въпрос за автомагистрала "Хемус": "Всичко, което е получено за дофинансиране, е обезпечено с банкова гаранция. Кое да ни се върне? Че сме строили толкова много?! Никой не е правил нищо зад гърба ми. Всичко е обезпечено. Браво на БОП и МВР, ако са заковали тези, които са нарушили закона. Но не е така". Той допълни, че инхаус процедурата е законна и е "единственият начин да се строи бързо".

Борисов заяви, че ГЕРБ влиза в понеделник в парламента. Но няма да подкрепи правителство с Бойко Рашков. "България над всичко. И Бог да пази България. И това, което си причинихме като народ... От сърце им желая успех".

Той се пошегува, че ще чака Ицо Хазарта да довърши Околовръстното на София, на което Кирил Петков му казвал "Кръговото".

"Всичко е Радев в момента, всичко! Минеков се разходи, направи цирк. В какво превърнаха политиката тези хора. Аз ще изправя срещу Киро и Асен хора по-можещи, по-добри, по-образовани. Няма тема, която не познават. Но заради "благото" на държавата те ще си сложат техните. Имаме много подготвени хора. Нека има дебат, нека има спор. Защото за България трябва да е най-доброто".

Борисов: Кабинетът на новата четворна коалиция ще доведе до „катастрофа“

Когато Радев държи цялата репресивна машина, силовите министерства, ДАНС, БОП... Всичко се контролира изцяло то него. Те са узурпирали тотално всичко, коментира лидерът на ГЕРБ

От категорията

Борисов: ГЕРБ си имаме премиер, по-добър от мен няма! Но да мислим за такъв, който все пак ще мине
(Видео)

Борисов потвърди! Той ще е кандидат- премиерът: По-добър от мен няма!-Borisov-potvardi--Toy-shte-e-kandidat--premierat--Po-dobar-ot-men-nyama-_1670141708.jpg

"Вторият вариант е да предложим вариант за премиер, който все пак да мине ...

4 дек. 2022 | 10:12

Горанов: Борисов трябва да бъде кандидат-премиерът на ГЕРБ, само той може да се справи!

Горанов: Борисов трябва да бъде кандидат-премиерът на ГЕРБ, само той може да се справи!-1648276166.jpg

Така Горанов категорично се противопостави на слуховете, че евентуално ...

4 дек. 2022 | 09:14

ПП внася декларация за спешни действия на парламента за присъединяването ни към Шенген

ПП внася декларация за спешни действия на парламента за присъединяването ни към Шенген-PP-vnasya-deklaratsiya-za-speshni-deystviya-na-parlamenta-za-prisaedinyavaneto-ni-kam-Shengen_1670181286.jpg

Всички възможни проверки от страна на европейските институции, включително на ...

4 дек. 2022 | 21:12

Пеканов предупреди: Парламентът не е одобрил нито един от законите по Плана за възстановяване

Пеканов предупреди: Парламентът не е одобрил нито един от законите по Плана за възстановяване-Atanas-Pekanov--Balgariya-ochakva-2-7-mlrd--lv--do-kraya-na-godinata_1669448416.jpg

Смятам, че щом влезем в еврозоната, ще имаме по-голямо влияние и ще можем да ...

4 дек. 2022 | 20:56

Най-важното

Има вариант да се направи и с първия, и с втория, и с третия мандат, но трябва воля, заяви лидерът на ГЕРБ (ВИДЕО)

Борисов: ГЕРБ си имаме премиер, по-добър от мен няма! Но да мислим за такъв, който все пак ще мине
(Видео)

Борисов потвърди! Той ще е кандидат- премиерът: По-добър от мен няма!-Borisov-potvardi--Toy-shte-e-kandidat--premierat--Po-dobar-ot-men-nyama-_1670141708.jpg

"Вторият вариант е да предложим вариант за премиер, който все пак да мине ...

4 дек. 2022 | 10:12

Заложени са 724 млн. евро, посочва вицепремиерът

Пеканов предупреди: Парламентът не е одобрил нито един от законите по Плана за възстановяване

Пеканов предупреди: Парламентът не е одобрил нито един от законите по Плана за възстановяване-Atanas-Pekanov--Balgariya-ochakva-2-7-mlrd--lv--do-kraya-na-godinata_1669448416.jpg

Смятам, че щом влезем в еврозоната, ще имаме по-голямо влияние и ще можем да ...

4 дек. 2022 | 20:56

Първите изтребители F-16 може да са готови през 2024 г., казва военният министър

Димитър Стоянов: Ще дадем на Украйна въоръжение, но не ракетни системи С-300 и МиГ-29

Димитър Стоянов: Ще дадем на Украйна въоръжение, но не ракетни системи С-300 и МиГ-29-Dimitar-Stoyanov--Shte-dadem-na-Ukrayna-vaorazhenie--no-ne-raketni-sistemi-S-300-i-MiG-29_1670173411.jpg

Продължава търсенето на втора ръка изтребители на лизинг - изпратени са 4 писма ...

4 дек. 2022 | 18:52

Ако получи такива прокуратурата ще предприеме незабавни действия

Гешев ще изисква от Нидерландия доказателства за преминаване на границата ни за 50 евро

Гешев ще изисква от Нидерландия доказателства за преминаване на границата ни за 50 евро,-Ivan-Geshev--Namirame-v-sredata-na-konstitutsionna-kriza--Prizovavam-za-dialog-_1666182217.jpg

Припомняме, че Нидерландия ще гласува на 8 декември против приемането на ...

4 дек. 2022 | 08:43

Партиите от "хартиената коалиция" искат избори по новите правила, твърди съпредседателят на ПП

Кирил Петков: Европейски лидери ми признаха, че 10 години Борисов ги е лъгал за Шенген

Кирил Петков: Европейски лидери ми признаха, че 10 години Борисов ги е лъгал за Шенген-Kiril-Petkov--Radostin-Vasilev-predupredi-BSP--che-koalitsiya-s-PP-shte-e-nevazmozhna_1667545957.jpg

Докато има шанс Борисов да се върне, западните премиери нямали доверие, че ...

4 дек. 2022 | 11:50

Политическата криза у нас пречи да реализираме външнополитическите си приоритети, подчертава евродепутатът от ДПС

Илхан Кючук: Случващото се с Шенген подкопава доверието на българските граждани в Европейския съюз

Илхан Кючук: Случващото се с Шенген подкопава доверието на българските граждани в Европейския съюз-Ilhan-Kyuchuk--Sluchvashtoto-se-s-Shengen-podkopava-doverieto-na-balgarskite-grazhdani-v-Evropeyskiya-sayuz_1670139007.jpg

След като ГЕРБ-СДС получи първия мандат, ДПС е готово да преговаря с ...

4 дек. 2022 | 09:27

Напролет червените линии ще поизбледнеят, смята анализаторът

Димитър Ганев: Хартиената коалиция няма да състави кабинет. Избори - в средата на март

Димитър Ганев: Хартиената коалиция няма да състави кабинет. Избори - в средата на март-1641382969.jpg

Да управлява сега с БСП и ДПС за ГЕРБ означава да подари местните избори на ПП ...

4 дек. 2022 | 16:54

По думите й двамата не са имали напрежение в отношенията преди това

Актрисата Диана Димитрова за преживяното насилие: Лицето продължава да ме заплашва

Актрисата Диана Димитрова за преживяното насилие: Лицето продължава да ме заплашва-Aktrisata-Diana-Dimitrova-za-prezhivyanoto-nasilie--Litseto-prodalzhava-da-me-zaplashva_1670178038.jpg

Тя обясни, че тази седмица е разбрала кои са истинските й приятели и на кого ...

4 дек. 2022 | 20:11

Срещата ЕС - Западни Балкани нищо няма да реши

Георги Марков: Радев да бойкотира срещата в Тирана! Всичко е пунта мара

Георги Марков: Радев да бойкотира срещата в Тирана! Всичко е пунта мара-1614159340.jpg

Рюте още 2017-та каза на Юнкер, който се застъпи за нас за Шенген, че е романтик

4 дек. 2022 | 11:22