Борисов

Той е категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепи правителство, в което присъства Бойко Рашков

Борисов: Кабинетът на новата четворна коалиция ще доведе до „катастрофа“

9237 | 11 дек. 2021 | 12:43

Когато Радев държи цялата репресивна машина, силовите министерства, ДАНС, БОП... Всичко се контролира изцяло то него. Те са узурпирали тотално всичко, коментира лидерът на ГЕРБ


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира, че кабинетът на новата четворна коалиция (ПП, БСП, ИТН ДБ) ще доведе до „катастрофа“.

„След Тройната коалиция на Станишев имаше огромна разруха, но се справихме. След Орешарски имаше още по-голяма разруха, но пак се справихме. След тези сега ще има катастрофа. Това е моята прогноза“, обяви бившият премиер.

Той е категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепи правителство, в което присъства Бойко Рашков.

 

Лидерът на ГЕРБ провежда среща с младежката организация на партията форумът се провежда в курорта Пампорово.

Борисов изрази учудването си как лидерите на провалилите се партии ще влязат в управлението, ще бъдат вицепремиери и министри.

 

"Любопитен съм как ще управляват хора загубили изборите – как лидерите на партии, сринали се на избори, ще бъдат вицепремиери и министри. Лидери, които им поискаха оставката техните избиратели, понесоха най-ниските резултати в историята, сега ще ни управляват", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Разбира се, че ще има толеранс, но ако тръгнат да теглят милиарди – какъв толеранс. Ако има правилни политики, ние ще ги подкрепяме", ангажира се Борисов.

"Корупцията ще ги сплоти. Това в момента е моята прогноза", каза още той и добави: "Това правителство тотално се контролира от Радев".

Той изтъкна, че патриотичното, консервативното, християн-демократичното, християнските ценности - всичко това е приоритет и лице на ГЕРБ.

"Ние зачитаме правата на всички - и на другите етноси, и на другите религии, и на инакомислещите, и на хората с друга сексуална ориентация", отбеляза той.

"Народът е казал: "Който нож вади, от нож умира". Ние имаме нашите разбирания, вярваме в Бога, Библията, християнските ценности - мюсюлманите пък в техния бог. Тези, които искат да живеят различно, имат същите права като останалите. Не искам да залитате. Не искам да отивате в крайност, точно обратното. Ние ще продължим да отстояваме принципа "България над всичко"", заяви Борисов, обръщайки се към младежите от ГЕРБ.

Борисов изтъкна, че младежите от ГЕРБ по никакъв начин не отстъпват от "партията на промяната". "Навремето имаше един лидер Тито, който казваше: "Ляв мигач, но завивам надясно". Мисля, че самите избиратели на ДБ ги наказаха жестоко с тези проценти. При над 70% от негласували да твърдят, че хората ги били изпратили да вършат работа..."

Борсов коментира и икономическия провал на служебния кабинет, довел до 64% спад на външните инвестиции. "Не съм чул за 8 месеца за инвестиция. Няма и да има. Единственото, което ще има, са заеми. От милиарди".

"Когато Радев държи цялата репресивна машина, силовите министерства, ДАНС, БОП... Всичко се контролира изцяло то него. Те са узурпирали тотално всичко. Вчера дойде един пощальон, наречен министър, да обяснява как трябва да извади една партия, която по закон е в правото си. Аз благодаря на медиите, които влязоха и видяха, че 1/3 от сградата е в разруха и никой не желае да влезе там. А той влезе, остави едно писмо и си тръгна", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов се възмути от отказа на депутатите да се влиза в парламента със зелен сертификат: "Те са богоизбрани! Ние сме искали да има зелен сертификат при над 70% ваксинирани, както е в целия демократичен свят. Но при 20% ваксинирани, това е глупост. Защо тормозим децата с тестове? Оказа се всъщност, за да може един зам.-министър на здравеопазването на вземе едни комисионни. Затова сме против тези тестове".

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че те ще бъдат силна опозиция. "44-та година е било същото - през офисите на медии, които не ви харесват. Ще ви извадя статии и заглавия на "Труд", които са били против правителството на ГЕРБ. Заркова е писала страхотни коментари против ГЕРБ, но завчера я поздравих за имения ден. "Труд", когато е писал срещу нас, никой не му е ходил в офисите. Но това е друга тема", заяви той.

Борисов отново се върна на темата за зеления сертификат и изтъкна, че трябва да има категоричност - или за всички, или да бъде отменен.

"Бъдещето е спойка - между знаещите, можещите, доказаните. И вдъхновението, смелостта на младите хора в ГЕРБ. Вие нямате тези зависимости от управлението. Аз съм убеден, че реакцията в Европа няма да закъснее много. Защото ние от водеща сила в света в момента сме в криза - за газ, ток, за какво ли не. Това го мисля аз. Поздравявам ви за силата и началото", заяви Борисов и изтъкна, че ГЕРБ има "армия от млади хора", които имат потенциала да влязат в едно бъдещо управление.

"След като Христо Иванов се прегърна с Бойко Рашков, Корнелия Нинова - с Христо Иванов, десницата беше разбита. Айде, широка коалиция, но тези хора, те да направят коалиция... Много ще са ми интересни", отбеляза Борисов и допълни: "Ние правителство с Бойко Рашков, еманация на социалистическата следствена служба, няма как да подкрепим. Разбира се, че има толеранс. Но ако тръгнат да теглят милиарди, какъв толеранс на им дадеш?! Слез това кой ще ги върне?! Ако имат правилни политики в другите сектори, ще ги подкрепяме. Ако новият министър на културата се яви пак при нас, ще отидем в съда. Не че е много важно да седим в тази сграда или тази централа. Но начинът, по който се прави това, е отвратителен", заяви Борисов.

"Ето - има много места - във Враждебна, Обеля, Банкя дори", пошегува се той.

"Ще говорят за магистрали, но няма да правят нищо. Ще говорят за строителство, но няма да правят нищо. Всеки подписан от тях договор ще бъде в пъти по-скъп", заяви още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново изтъкна, че цялата власт е узурпирана от Радев и силовите ведомства. И допълни, че след като върховният главнокомандващ е заявил, че Крим е Руски, коментарите са излишни.

"Сега диктаторът ще хвърли всичко на правителството и политическите партии и ще се измъкне. Радвам се, че се разбраха за редовно правителство, че сглобиха нещо, каквото и да е. Но те така са преценили", отбеляза още той.

"Пак ще повторя - правителство, което Рашков, червеният главен прокурор, кандидат на БСП за главен прокурор, за който Петър Стоянов прояви мъжество и не подписа указа, ние такова правителство не можем да подкрепим. Но се съобразяваме с мнението на народа..., на 30% от народа. Но приемаме, че това е реалността. Ако е добро за България, ние подкрепяме тези политики. Важното е народът да го разбере. Да почнат да плащат тока, какъвто го плащаха преди 8 месеца по време на управлението на ГЕРБ".

Бойко Борисов заяви, отговаряйки на въпрос за автомагистрала "Хемус": "Всичко, което е получено за дофинансиране, е обезпечено с банкова гаранция. Кое да ни се върне? Че сме строили толкова много?! Никой не е правил нищо зад гърба ми. Всичко е обезпечено. Браво на БОП и МВР, ако са заковали тези, които са нарушили закона. Но не е така". Той допълни, че инхаус процедурата е законна и е "единственият начин да се строи бързо".

Борисов заяви, че ГЕРБ влиза в понеделник в парламента. Но няма да подкрепи правителство с Бойко Рашков. "България над всичко. И Бог да пази България. И това, което си причинихме като народ... От сърце им желая успех".

Той се пошегува, че ще чака Ицо Хазарта да довърши Околовръстното на София, на което Кирил Петков му казвал "Кръговото".

"Всичко е Радев в момента, всичко! Минеков се разходи, направи цирк. В какво превърнаха политиката тези хора. Аз ще изправя срещу Киро и Асен хора по-можещи, по-добри, по-образовани. Няма тема, която не познават. Но заради "благото" на държавата те ще си сложат техните. Имаме много подготвени хора. Нека има дебат, нека има спор. Защото за България трябва да е най-доброто".

Борисов: Кабинетът на новата четворна коалиция ще доведе до „катастрофа“

Когато Радев държи цялата репресивна машина, силовите министерства, ДАНС, БОП... Всичко се контролира изцяло то него. Те са узурпирали тотално всичко, коментира лидерът на ГЕРБ

От категорията

Илияна Йотова: Асен Василев беше разкрит - в многото цифри е прикрил продажбата на държавна земя

Йотова: В управлението и в подкрепящите партии има тежки съмнения как са правени сметките в държават-Iliyana-Yotova-Snimka--BTA_1700128071.jpg

Финансовият министър беше разкрит, каза вицепремиера. Според нея Асен Василев ...

28 ноем. 2023 | 17:47

Бюджетът мина в комисията! БНБ с критики: Липсва буфер, създава дисбаланси, дефицитът е голям

Управителят на БНБ Димитър Радев препоръча 10-процентен буфер в бюджета. Снимка БНТ-Upravitelyat-na-BNB-Dimitar-Radev-preporacha-10-protsenten-bufer-v-byudzheta_1701170056.png

С този бюджет искаме България да се придвижи напред по доходи. Не трябва да ...

28 ноем. 2023 | 12:19

Терзиев: Обмисляме гратисен период на забраната за влизане в центъра на най-замърсяващите автомобили

Васил Терзиев Снимка: БТА-Vasil-Terziev-Snimka--BTA_1701194891.jpg

Продължава разчистването на снега и падналите клони и дървета. Има прекалено ...

28 ноем. 2023 | 20:07

Венко Сабрутев: Радев говори за бюджет? Финансовият му министър говореше за фалит на държавата

Венко Сабрутев Кадър: бТВ-Venko-Sabrutev-Kadar--bTV_1701194302.jpg

Ако той наложи вето на този бюджет, това означава, че тръгва срещу хората, ...

28 ноем. 2023 | 19:56

Най-важното

По-голяма безхаберност и безпомощност в София не съм виждала последните години, заяви тя

Илияна Йотова: Асен Василев беше разкрит - в многото цифри е прикрил продажбата на държавна земя

Йотова: В управлението и в подкрепящите партии има тежки съмнения как са правени сметките в държават-Iliyana-Yotova-Snimka--BTA_1700128071.jpg

Финансовият министър беше разкрит, каза вицепремиера. Според нея Асен Василев ...

28 ноем. 2023 | 17:47

Любомир Дацов, председател на Фискалния съвет, посочи, че споделя критиките и препоръките на БНБ (На живо)

Бюджетът мина в комисията! БНБ с критики: Липсва буфер, създава дисбаланси, дефицитът е голям

Управителят на БНБ Димитър Радев препоръча 10-процентен буфер в бюджета. Снимка БНТ-Upravitelyat-na-BNB-Dimitar-Radev-preporacha-10-protsenten-bufer-v-byudzheta_1701170056.png

С този бюджет искаме България да се придвижи напред по доходи. Не трябва да ...

28 ноем. 2023 | 12:19

Според нея Василев е допуснал "груби грешки по отношение на вноската от транзит на газ с руски произход"

Плугчиева уличи Асен Василев в лъжа: Намерението му да продава земя е престъпление към държавата!

Плугчиева уличи Асен Василев в лъжа: Намерението му за продажба на земя е престъпление към държавата-1489390488.jpg

Идеята на Асен Василев да продава държавна земя е абсолютно недопустима и ...

28 ноем. 2023 | 13:27

Когато в списъка има човек, който е включен в санкционните списъци на ЕС, той няма право да пътува

Габриел: Не всички членове на делегацията на Лавров са получили разрешение да прелетят над България

Мария Габриел ще участва в срещата на министрите на външните работи на страните членки на НАТО-Mariya-Gabriel-Snimka--BTA_1698395453.jpg

Габриел ще участва в срещата на министрите на външните работи на страните ...

28 ноем. 2023 | 13:57

Хюсменова беше гост на кръгла маса, организирана от екипа на детската градина на тема „Заедно за децата ни!“

Филиз Хюсменова стана посланик на дарителска кампания

Филиз Хюсменова  стана посланик на дарителска кампания-Filiz-Fyusmentsva-stana-poslanik-na-daritelska-kampaniya_1701182766.jpg

Филиз Хюсменова подчерта, че подкрепя всяка образователна институция, която ...

28 ноем. 2023 | 16:44

Най-възрастният общинар е Грети Стефанова от ПП - ДБ

Нинова с идея как да се реши кризата в СОС: Да се избере най-възрастният общинар за председател

Корнелия Нинова: БСП се събира с 16 партии, за да прави политики-Korneliya-Ninova--BSP-se-sabira-s-16-partii--za-da-pravi-politiki_1701185688.jpg

Ние сме против знамето, което развява в последните години ПЕС - за трети пол, ...

28 ноем. 2023 | 17:33

Констатациите, направени от „Вътрешен одит“ към МЗ трябва да се потвърдят от външен одит, каза той

Костадин Ангелов: Готвят политическа чистка в "Пирогов"

Костадин Ангелов: Готвят политическа чистка в "Пирогов"-Prof--Kostadin-Angelov-pozdravi-meditsite-za-Denya-na-balgarskiya-lekar_1697696773.png

По-рано днес министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков каза, че има ...

28 ноем. 2023 | 17:03

Към месец ноември 2023г. болничното заведение е на печалба в размер на 1 012 000лв.

Шефът на "Пирогов" уличи в лъжа министър Хинков: Нямаме нито лев задължения, болницата е на печалба

Шефът на "Пирогов" уличи в лъжа министър Хинков: Нямаме нито лев задължения, болницата е на печалба-Shefat-na--Pirogov--d-r-Valentin-Dimitrov--Postradaloto-rumanche-ot-Bansko-e-s-frakturi-na-preshlen--tri-rebra-i-kolyanoto_1677221753.jpg

Във връзка с негативната кампания която се води срещу болница „Пирогов“ и лично ...

28 ноем. 2023 | 19:17

Лечебното заведение е в лошо финансово състояние, посочи проф. Хинков

Здравният министър: Констатирани са финансови нарушения в „Пирогов", очаквам прокурорски проверки

Здравният министър: Констатирани са финансови нарушения в „Пирогов"-Prof--Hristo-Hinkov-Snimka--MZ_1693925166.jpg

Докладът е представен на премиера акад. Николай Денков и на проф. Костадин ...

28 ноем. 2023 | 12:32