Борисов: В Европа трябва отново да се върнат системните партии

Всякакви аматьори си позволяват да дават оценки на ГЕРБ, възмути се лидерът на партията

Борисов: ПП всячески искат да отидат на избори. Колкото време минава - далаверите им излизат (ВИДЕО)

7645 | 26 ноем. 2022 | 17:26

Колко са жалки нашите политически опоненти. Ако всички имаха политически семейства и се подчиняваха на равни принципи, както ние в Европейската народна партия, нямаше да има политическа криза в момента и такива безродници, подчертава той

Борисов: В Европа трябва отново да се върнат системните партии-Boyko-Borisov_1668672114.pngКолко са жалки нашите политически опоненти, посочи Борисов-Kolko-sa-zhalki-nashite-politicheski-oponenti--posochi-Borisov_1669476706.jpg

В Европа трябва отново да се върнат системните партии.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора.

Колко са жалки нашите политически опоненти. Ако всички имаха политически семейства и се подчиняваха на равни принципи, както ние в Европейската народна партия, нямаше да има политическа криза в момента и такива безродници. Когато нямаше нито един работещ фонтан в София, един парк, и всичко беше потънало в мизерия - те са били по чужбина”, каза още Борисов.

 

Всякакви аматьори си позволяват да дават оценки на ГЕРБ, възмути се лидерът на партията.

 

"Ми нейният съпредседател беше против, той иска МиГ-овете да седят. Видяхте ли какви въпроси задаваха?“, захапа Борисов поведението на "Продължаваме промяната" (ПП) по време на обсъжданията и гласуването около придобиването на още 8 самолета Ф-16.

"Някакви аматьори си позволяват да дават оценка на ГЕРБ. Това е несериозно. Какво постигнаха за две години, освен разрухата?“, попита риторично Борисов като уточни, че използва думата "аматьори" от изказване на Корнелия Нинова.

"Това се казва катастрофа на български, във финансите, политиката, в морала. И аз просто напоследък започнах да се чудя, защо ние, толкова време, както Катя иска да ме приравни с най-великия, верно ни удрят шамарчета. Мен ме удариха по едната буза, Севда по другата, Влади по другата... Ето ви две неща, които са несъвместими между ПП и "Да, България“. "Стандардт енд Пуърс“ казва днес, че еврозоната ще я видим през крив макарон“, продължи Борисов.

"Оставих им граница за пример, навсякъде в Европа даваха Бойко Борисов за пример. Сега избиха полицаите, ври от бежанци. Кой за две години допусна това? Между 15 и 30 дни въпросът с миграцията ще го реша! Медиите викахте, че това не е интересно. Когато в една държава премиерът изпраща есемеси, че е арестувал, няма значение в случая кой, по най-болшевишкия начин, брутално, нощно време, за какво върховенство (на закона - б.р) говорят тези? Какъв Шенген, бе? Вие нямате нищо? И истинският виновник е той. Най-важното за европейците е Шенгенската граница. Как така тогава оградата работеше, а сега не работи? И сега почват да приказват, че нямало законодателство. Ама какво законодателство ви трябва? Върховенство на закона - държава от ЕС, премиерът решава кой да арестува!? Той сам си е свидетел и сам си решава“, добави Борисов, продължавайки с критикте към ПП и Кирил Петков.

"Вие представяте ли си това да беше казано за нас“, попита залата Борисов, след като пусна на екран изказването на Георги Свиленски от БСП, който призна, че Кирил Петков е казал на БСП, че ще им даде кодовете за машините, ако те оттеглят предложението си за връщането на хартиената бюлетина.

"Е това е висша степен на корупция“, коментира клипа Борисов, докато клипът се излъчваше.

"Помните ли как три дни броиха 0,20%, за да изкарат ИТН победители на изборите миналата година? Толкова е голяма разликата между тях и нас, че с машини и без машини, каквито и кодове да държат, ние ги победихме“, отчете още той.

И припомни, че БСП и ИТН са се отказали от ПП и ДБ и така последните две партии са изпаднали в тотална изолация.

"Отиваш, взимаш приятеля си, завеждаш го в Гранитна зала, без да ти пука от медии, отиваш в Гранитна зала и му даваш 1 млрд. долара и цялата енергетика. Ами, ако Слави Трифонов не ги беше свалил, всичко отиваше. Какъв е начинът на мисленето на Петков да тръгне и да арестува. Главният секретар казал в парламента, че не знаел. Е, какво върховенство на закона, бе? Тук бих попитал Христо Иванов какво мисли по това... Тоя, който е на власт, да си свидетелства и да си арестува. Тези хора си заложили първа точка върховенство на закона. И с пазещите го медии, щото ако Свиленски беше казал, че Бойко Борисов е държал като премиер кодовете, днес щеше да има протести и какво ли не. А те още не искат да го излъчат в новините. Много е гадно, защото се показва, че в техните идоли, нищо бяло няма в тях“, продължи да коментира Бойко Борисов.

"Неслучайно Свиленски им каза, че ще останат накрая 15 души, колкото "Да, България“. Нинова им каза същото, Гроздан Караджов им разкри схемите. Тук не трябва да се говори вече за коалиция, а дали да ги има. Хората трябва да го разберат. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат. Те не правят изобщо сметка да правят правителство с втория мандат. Двете партии имат няколко депутата повече от ГЕРБ. Те изобщо разбират ли как работи (служебното правителство)? Те се бъркат със служебното правителство. Те (министрите от служебното правителство) не са подчинени на парламента, а на Радев. Идват на парламентарен контрол от добра воля. Аз вече имам проблем с партиите. Христов Иванов казал днес, че в ГЕРБ имало две крила. Имам две ръце, но крила не са станали. Той, като няма какво да каже... Знаете ли колко му е тежко как е слушал как Петков е търгувал кодовете срещу закон? Ако прокуратурата слуша, ако БОП слуша, ако МВР слуша - това е изцяло търговия с власт. Единият трябва да понесе наказателна отговорност - единият, ако лъже, другият ако е търгувал. Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите“, посочи още бившият премиер.

 

"Нашата пъпна връв, на ГЕРБ, е свързана с германците. С дисциплина, с ясно и точно приети ангажименти. Бях им обещал правителства само на растеж, това го правихме всичките тези години. Затова преди две години България я отделиха от Румъния. Сега за две години е точно обратното - за еврозоната казват, че нямаме шанс, а и Хърватия, и Румъния, се опитват да се отърват от този тежък камък, в който се превърна България. Това са изводите“, завърши изложението си Борисов.

И се обърна към медиите и ги попита дали имат въпроси към него сега, "а не после да се гоним отвън във фоайето".

 

Въпросите бяха свързани с хартиената бюлетина и промените в Изборния кодекс.

"Аз знам, че машините, като машини, са произведени от добра компания. И знам, че в обществото има маса съмнения, когато една частна компания, може да е най-добрата, ти държи кодовете. И същата тази компания сега се съди за 42 милиона с ЦИК. Вие помните ли, когато всички агенции даваха 10% разлика с ГЕРБ, Асен Василев излезе и каза, че ще бъдат първи. На базата на какво? В нашата махала в Банкя знаем кой за кого гласува. За ПП не съм чул един да гласува. И в същото време - 20%. Със сигурност има, не казвам, че щом в махалата няма, е меродавно за цялата страна. Какво се случи с тези машини? Свиленски може би е имал предвид, че на някои други са им откраднали изборите. Аз съм 100% за машинно гласуване, ние от ГЕРБ сме го въвели, но дойдоха хора, които се хвалят, че държат кода. Аз съм склонен да вярвам на Свиленски. И сега като казва "Аз ще ти дам кода", значи ги държи в джоба, в някаква флашка сигурно. И той нямаше да излиза втори път и да му казва, че е настъпил мотиката два пъти. Не го пуснахте (към медиите), днес може от нас да пуснете с мотиките. Гроздан Караджов, Слави Трифонов го казаха. Вижте какви обиди, щом две партии бягат от тях панически, каква корупция е било... Това мога да кажа. Ние видяхме - за три дни и половина броиха под половин процент, докато ги натъкмят да излязат над нас. Вие, медиите, бяхте записали изказването на Слави Трифонов, че е пръв, докато ние още бяхме първи. Сиреч, и вие медиите, сте знаели. Помните ли, то беше парадокс. Огромна инфлация, огромно обедняване, неохранявана граница, обвинения в купуване от избори до енергетиката, това е резултатът за две години. Да положим усилия, да се подпише един документ за управление за 6 месеца“, коментира още Бойко Борисов.

И заяви, че е несериозно със 73-ма депутати да правят правителство. "За да имат сила, ние с БСП водим битка с тях, показваме им недъзите. Те говорят, че ще правят правителство на малцинството. С нас не са се разбирали, със Свиленски също. Остават тези три. Христо Иванов най-вероятно е говорил с "Възхода", ако не е така, ще си върна думите“, завърши Бойко Борисов.

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм и Туитър! 

 Колко са жалки нашите политически опоненти. Ако всички имаха политически семейства и се подчиняваха на равни принципи, както ние в Европейската народна партия, нямаше да има политическа криза в момента и такива безродници, подчертава той

От категорията

Премиерът Донев: Въвежда се ежедневен контрол на цените на стоките от произодителя до щанда
(Видео)

Премиерът Донев: Въвежда се ежедневен контрол на цените на стоките от произодителя до щанда-Premierat-Donev--Vavezhda-se-ezhedneven-kontrol-na-tsenite-na-stokite-ot-proizoditelya-do-shtanda_1675771604.jpg

Ще бъдем безкомпромисни в контрола. Обмисляме да направим сайт и в него да има ...

7 февр. 2023 | 14:00

Радев обсъди с Шарл Мишел необходимостта от реформи в политиката по миграция

Снимка: Прессекретариат на президента-Snimka--Pressekretariat-na-prezidenta_1675771543.jpg

Заявените амбиции на РСМ за присъединяване към ЕС на фона на ескалиращата ...

7 февр. 2023 | 14:05

ДПС активно участва в кампанията за набиране на дарения за пострадалите в Турция

Снимка: ДПС-Snimka--DPS_1675783107.jpg

Вещите, от които хората имат нужда и които трябва да са неизползвани, са зимни ...

7 февр. 2023 | 17:17

Проф. Петър Павлов: Сградите в София са проектирани да издържат на земетресение с магнитуд до 7.3

Проф. Петър Павлов Снимка: Евронюз България-Prof--Petar-Pavlov-Snimka--Evronyuz-Balgariya_1675780352.png

"България има изградена система за контрол над проектирането, ...

7 февр. 2023 | 16:32

Най-важното

Обичайното геоложко движение в района не надвишава 2-3 милиметра годишно

Мега-земетресение! Трусът преместил Турция с 3 м на югозапад

Трусът преместил Турция с 3 м на югозапад-Trusat-premestil-Turtsiya-s-3-m-na-yugozapad_1675781057.jpg

Арабската плоча се е придвижила с около 3 метра в посока североизток-югозапад ...

7 февр. 2023 | 16:38

У нас колкото по-застрашени са местата, толкова по-високи са изискванията при проектиране, обясни той

Проф. Петър Павлов: Сградите в София са проектирани да издържат на земетресение с магнитуд до 7.3

Проф. Петър Павлов Снимка: Евронюз България-Prof--Petar-Pavlov-Snimka--Evronyuz-Balgariya_1675780352.png

"България има изградена система за контрол над проектирането, ...

7 февр. 2023 | 16:32

Установихме разлики в цените от 20 - 30% и повече, подчерта министър-председателят (ВИДЕО)

Премиерът Донев: Въвежда се ежедневен контрол на цените на стоките от произодителя до щанда
(Видео)

Премиерът Донев: Въвежда се ежедневен контрол на цените на стоките от произодителя до щанда-Premierat-Donev--Vavezhda-se-ezhedneven-kontrol-na-tsenite-na-stokite-ot-proizoditelya-do-shtanda_1675771604.jpg

Ще бъдем безкомпромисни в контрола. Обмисляме да направим сайт и в него да има ...

7 февр. 2023 | 14:00

Президентът проведе видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет

Радев обсъди с Шарл Мишел необходимостта от реформи в политиката по миграция

Снимка: Прессекретариат на президента-Snimka--Pressekretariat-na-prezidenta_1675771543.jpg

Заявените амбиции на РСМ за присъединяване към ЕС на фона на ескалиращата ...

7 февр. 2023 | 14:05

Вече са дерегистрирани 211 туроператори и агенти заради нередовна дейност

Министърът на туризма: КЗП, МВР и НАП започват проверки за нелегални екскурзии

Илин Димитров трябвало да бъде на изложение в Истанбул, но то било отложено-Ilin-Dimitrov-tryabvalo-da-bade-na-izlozhenie-v-Istanbul--no-to-bilo-otlozheno_1675754237.jpg

Министърът на туризма Илин Димитров обяви за приоритет изработването на ...

7 февр. 2023 | 09:14

Времето изтича за спасяването на стотици, които все още са под развалините, Загиналите в Турция и Сирия вече са над 5 000

Адът на земетресението: Опустошени сме. Боже мой... Спасете ни! И няма никой

Адът на земетресението: Опустошени сме. Боже мой... Спасете ни!  И няма никой

Снимка: EPA/ERDEM SAHIN-Adat-na-zemetresenieto--Opustosheni-sme--Bozhe-moy--Spasete-ni--I-nyama-nikoy_1675768177.jpg

Но и започват да се чуват болезнено известните въпроси от голямата трагедия от ...

7 февр. 2023 | 12:16

От страна на РСМ беше ни ударен звучен шамар. От наша страна, освен заучени фрази – нищо!

Божинов: Берем плодовете на предателството на национална памет, завършено при „харвардския" кабинет

Войн Божинов: Малката държава Северна Македония се подигра с българското общество-1641470359.jpg

В югозападната ни съседка са напипали великолепно пулса на брюкселската ...

7 февр. 2023 | 11:26

Оставете скопяните – всъщност, нашите политически бездарници предадоха България

Кеворк Кеворкян: Особености на българския слугинаж

Кеворк Кеворкян-1461834919.jpg

Радев мълчи красиво – можеше поне да похвали протежето си ПростоКирчо за ...

7 февр. 2023 | 10:55

Не знам на какво се основаваше оптимизмът на нашите хора за общо отбелязване на годишнината от рождението на Гоце

Коста Филипов: Бедни ми, бедни министър Демерджиев, защо не остана в София да правиш реформи в МВР

Министър Демерджиев полага венци на гроба на Гоце Делчев заедно със здравния министър-Ministar-Demerdzhiev-polaga-ventsi-na-groba-na-Gotse-Delchev-zaedno-sas-zdravniya-ministar_1675759509.jpg

Беше достатъчно болно и унизително да гледам изолирания ни вътрешен министър в ...

7 февр. 2023 | 10:42