Сн. Фейсбук

Заедно с премиера е и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството

Борисов на инспекция навръх Никулден: Пускаме процедурата за пътя Русе-Велико Търново утре (Видео)

9481 | 6 дек. 2020 | 09:33

По време на обиколката на ремонта на Околовръстното шосе премиерът коментира и пандемията, като заяви, че е благодарен на българските лекари, че успяват да лекуват българите от болест, която е непозната и за която няма лекарства


Премиерът Бойко Борисов инспектира новата отсечка от Околовръстният път на София. С него на празничния Никулен е зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който е именник. Той разкри как върви строителството на магистрала "Хемус" и двамата съобщиха, че в понеделник се пускат тръжните процедури за пътя Русе-Велико Търново. Те огледаха ремонта на Околовръстното шосе на София и пуснатата днес отсечка

 

Нанков разговаря със строителите там, а премиерът ги поздрави за празника и ги похвали, че работят. Те обаче обясниха, че за това получават допълнителни пари и им се плаща добре.

 

"Тук може да се види разликата между това, което правим. Имаш 8 платна на тангентата и 2 на Околовръстното, кое е по-добре", риторично попита Борисов.

 

"Радвам се, че се работи и в условията на пандемия, слагайте маски и се пазете. И да не забравяме - най-важно е качеството", отсече той.

 

Строителите пък му показаха модерна машина от най-ново поколение, с която се полага асфа уточниха, че с такива се работи и в Германия.

 

По време на обиколката на ремонта на Околовръстното шосе премиерът коментира и пандемията, като заяви, че е благодарен на българските лекари, че успяват да лекуват българите от болест, която е непозната и за която няма лекарства, но те успяват да изписват и по 2500 оздравели на ден. Той изрази надежда, че епидемията скоро ще свърши и няма да има такъв натиск над лечебните заведения, а икономиката ще се стабилизира в световен план.

 

Борисов обяви, че се работи и по плана за връзване на магистрала "Люлин" с околовръстните отсечки, както и за западната тангента.

 

Ремонтираме три участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път в района на кв. „Требич“ и Нови Искър. Това написа премиерът Бойко Борисов в страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“.

По думите му трите участъка от Северната дъга в района на кв. „Требич“ и Нови Искър, които са с обща дължина 5,8 км. „Вече приключва реконструкцията на първия участък с дължина 1,3 км между пътния възел със Северната скоростна тангента и кръстовището за с. Мировяне и кв. „Требич“. Вече е пуснато движението по обновеното трасе“, пише още Борисов.

 

„С всеки изминал ден напредва работата по разширението на Южната дъга на Софийския околовръстен път. Строителите се справят отлично. Днес пуснахме движението между "Младост" и "Горубляне", а през следващата година ще е готов целият участък до АМ „Тракия“, посочи той.

„Преди да дойдем на власт на това място имаше двулентов път и тежки задръствания. Ние строим широки и модерни пътища, за да подобрим безопасността на движението, което е особено важно в зимните месеци“, каза още Борисов.

 

 

">

 

 

">

 

">

 


От категорията

Бившият министър на енергетиката отговори на наследника си: Да не се окаже, че няма да усеете...

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в Булгаргаз… отново са по-добри от тези, които ще “реализирате” през “търговата” процедура?!", пише още Александър Николов.
-1659007397.jpg

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в ...

12 авг. 2022 | 01:34

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"-1660198900.png

Недостигът на газ е около 30% от планираното отопление. Ако не осигурим газ и ...

11 авг. 2022 | 08:49

Димитър Стоянов: Враг съм на безхаберието в българската армия, не на F-16
(Видео)

Димитър Стоянов Кадър: бТВ-1660236378.jpg

"Ако не вземем втората осмица изтребители, няма да имаме даже състав на ...

11 авг. 2022 | 19:44

Директорът на Центъра за радиационна защита: Няма място за паника, следим ежедневно радиационния фон
(Видео)

-1435938485.jpg

"Фоновите стойности са в границите на естествения фон и са под минимално ...

11 авг. 2022 | 22:19