Борисов във Варна, обяви промени в структурите на партията в града

Забранявам на Портних да се меси във град Варна - ще се меси само в областта, обяви той

Борисов: Чувам, че Христо Иванов иска да е само с ГЕРБ. Ама нали искахте да ни изчегъртате?

30241 | 23 февр. 2024 | 11:29

До понеделник Габриел и Денков ще са готови с оценката на министрите, заяви той. По думите на Борисов Асен Василев тихомълком е сменил шефа на Агенция "Митници". "Цялата отбрана е в ръцете на ПП", допълни Борисов


Чувам, че Христо Иванов иска да е само с ГЕРБ. Ама нали искахте да ни изчегъртате?

 

Това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Варна.

 

Майсторски ход на Кирил Петков, изигра всички и остави ГЕРБ да мрънкат. До понеделник Габриел и Денков ще са готови с оценката на министрите, заяви още Борисов.

 

И добави: Забранявам на Портних да се меси във град Варна - ще се меси само в областта.

 

Ето и другите акценти от изказването му:

 

Колегите от "Да, България" всячески искат да покажат на техния електорат, че нямат нищо общо с ДПС. Това нямаше да има нищо лошо, ако не бяха използвани от двете страни епитети и цитиране на срещи, в които сме били в състав, в който сме доверявали и обсъждали", каза Борисов за скандала между Делян Пеевски и Христо Иванов.

И добави:

 

Кирил Петков ми помогна да разбера играта му, защото ми разказа как и на какво са ги учили в Харвард. Слагаш една червена линия - мюретата, в случая ГЕРБ, се хвърля с нея - за външния министър, и взимаш всичко друго. Много майсторски ход на Кирил Петков

И докато се разменим всички агенции и министерства остават за тях. Евала на Кирил как изигра всички и остави ГЕРБ да мрънкат

Фактически с този меморандум излиза, че неправителствените организации стоят по-високо от политическите партии

Докато си говорим за меморандума, Асен Василев тихомълком смени шефа на "Митниците". Малка агенция ли е това", попита лидерът на ГЕРБ

Пеевски първи се подписа за ракетите за Украйна. Каза: "Колеги, или ще помагаме, или няма да помагаме

Те назначават ярки политически фигури. И казват сега, че ГЕРБ може да участва, ама без ярки политически фигури. Чакайте малко, кои сте вие, че да ми давате оценка на партията?!

Искат всичко. С 30 депутати 100% властта в държавата. И ако някой от ГЕРБ и ДПС поиска нещо, става лош, мракобесна фигура.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненадващо се появи на посещение във Варна, където съобщи сериозни промени в структурите на партията в града. Създава се общинска структура на ГЕРБ-Варна с лидер Николай Костадинов, кмет на район "Владислав Варненчик".

 

"Изчаках 3-4 месеца да минат след изборите. Исках да видя дали нещо добро се случва за Варна. Разговарях с доста приятели и колеги. Депутатите, както в парламента в София, така и в Брюксел, имат две гостувания в парламента, които са изключително важни. Едното е за новите ядрени мощности и второто за отхвърляне на ветото на Радев", обяви той.

 

"Портних направи много за Варна, работи добре, но допусна една грешка - влизането в междуличностни конфликти", коментира Борисов.

"Нямаше как да не го издигнем пак за кандидат тогава, защото всичко добро направено щяхме да го дадем и нямаше да бъде забелязано", каза още той.

"Във Варна понеже много-много тарикати мислят, че са много важни, се случи, това, което се случи - няма "Хемус", няма мостове, няма стадион, няма нищо. Важната тема - защо ние допуснахме това да се случи", продължи лидерът на ГЕРБ.

 

"Забранявам на Портних да се меси във град Варна - ще се меси само в областта. С който и от двата кметове да бяхме играли във Варна, щяхме да победим, но Портних не заслужаваше това", отсече Борисов.

 

"Много внимателно наблюдавам процесите през тази седмица и забелязвам колко майсторски колегите лидери на другите партии играят своята политическа игра. ДПС имат утре конгрес за избор на председател. На тях им трябва кандидат, който може да брани ДПС от всеки. Колегите от "Да, България" всячески искат да покажат на техния електорат, че нямат нищо общо с ДПС. Това нямаше да има нищо лошо, ако не бяха използвани от двете страни епитети и цитиране на срещи, в които сме били в състав, в който сме доверявали и обсъждали", каза Борисов за скандала между Делян Пеевски и Христо Иванов.

 

"В същото време с колегите от ПП работихме много добре - с компромиси, но свършихме много работа. Мен няма да ме вкарате в разкриване на тайни, защото аз имам принципи. По никакъв начин не приемам да се обиждат хората. Политическото говорене е много цветущо, но след това именно това медиите вадят и цитират и правят трудно взимането на политически решения", продължи той.

 

"Да приемем, че това е политическа незрялост и сега самите те искат да кажат, че това е работен документ. Не, това не е работен документ. Кирил Петков ми помогна да разбера играта му, защото ми разказа как и на какво са ги учили в Харвард. Слагаш една червена линия - мюретата, в случая ГЕРБ, се хвърля с нея - за външния министър, и взимаш всичко друго. Много майсторски ход на Кирил Петков", разкри Борисов.

 

"Изведнъж външно министерство стана най-важното. После Денков излезе и каза академично, че не било толкова важно, важно било да се разменим. И докато се разменим всички агенции и министерства остават за тях. Евала на Кирил как изигра всички и остави ГЕРБ да мрънкат", каза още той.

 

"И сега те казват, че за да покажат колко голяма работа са, се отказват от поста външен министър, създават един по европейските въпроси, което е горе-долу същото. И всичко друго остава за тях. Евала, ако са ги научили на нещо в Харвард, това е. И днес чуваме, че Христо Иванов иска да е само с ГЕРБ. Ама нали искахте да ни изчегъртате", попита лидерът на ГЕРБ.

 

"Сега те казват, че другите партии нямат право да предлагат добри хора и добри експерти. А ако е неправителствена организация от ППДБ, имат това право. Фактически с този меморандум излиза, че неправителствените организации стоят по-високо от политическите партии. Ако е така - да си направим неправителствени организации всички. В този документ се казва да няма никой друг освен ППДБ и ГЕРБ в избора на регулаторите", обясни бившият премиер.

 

"От вчера Кирил и Лена обясняват, че са национално отговорна партия и сега ще кажат, че само заради България са готови да оставят външно министерство на ГЕРБ, а всички други си остават за тях. Имат страхотни говорители в медиите", заяви Борисов.

 

"Докато си говорим за меморандума, Асен Василев тихомълком смени шефа на "Митниците". Малка агенция ли е това", попита лидерът на ГЕРБ.

 

"Честно ли е, коректно ли е, в тон ли е с всичко това, което говорят от сутрин до вечер. И за да е още по-голямо насилието разбрахме, че следобед е сменено и ръководството на АДФИ. Замина си с един замах шефът. Това важен регулатор ли е? Има ли го в меморандума. Ами на ДНСК, ГРАО, Агенция по вписванията. Цялото здравеопазване е в ДБ - и министърът, и шефът на Здравната каса. Цялата отбрана е в ръцете на ПП", негодува той.

 

"На Христо Иванов му казах, че заставам зад него за Конституцията. Подкрепях неговите решения, той си добавяше другите депутати до 160. Пеевски първи се подписа за ракетите за Украйна. Каза: "Колеги, или ще помагаме, или няма да помагаме.", разкри Борисов.

 

"Всички говорят за успокоение, а през това време бият, нападат, уволняват и търсят ГЕРБ... не знам защо ни търсят. Всички партии са в предизборна кампания. И ние вече сме в такава с промените в структурите. Не е добре това за държавата, нищо няма да се промени", анализира бившият премиер.

 

"Те назначават ярки политически фигури. И казват сега, че ГЕРБ може да участва, ама без ярки политически фигури. Чакайте малко, кои сте вие, че да ми давате оценка на партията?! Че вие кои неярки политически фигури назначихте", негодува лидерът на ГЕРБ.

 

Той каза, че е нормално да има скандали, но направеното добро и геостратегическата ни ориентация би трябвало да ги държи заедно, а не да се обвиняват взаимно. "Каквото и да кажем, ще е пазарлък", добави Борисов.

 

"Искат всичко. С 30 депутати 100% властта в държавата. И ако някой от ГЕРБ и ДПС поиска нещо, става лош, мракобесна фигура. Как се прави мнозинство с 60 депутати от 240. При едни следващи избори колко ще имат", попита той.

 

"Когато сядахме тези 7-8 човека, всички мислехме по един начин. Мислехме си за държавата. Какво им стана за тази една седмица", недоумява Борисов.

 

"Сега, като шофирах, а Севда ми чете изказванията в парламента, не мога да повярвам, че тези хора, които заедно се подписаха за Конституцията, енергетиката, оръжието за Украйна и още 100 неща... Кирил Петков толкова добре ме разиграва пред публиката в момента, че като кандиса за Външно, ще вземе всичко. Е как всичко, бе? Представяш ли си да имаш 100% контрол във финансите, отбраната, туризма, икономиката, индустрията, спорта...", скочи бившият премиер.

 

"Дори и да ми припишат Калин Стоянов, и там е 50 на 50, защото Живко Коцев е 100% предложение на Атанасов", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

 

"Разбира се, че ще водим разговори. Вчера Мария Габриел и Денков са си говорили. До понеделник ще има оценка на министрите", разкри той.

 

"Когато чуя, че ме плашат на 5-а страница с избори, аз трябва да оправя структурите", завърши лидерът на ГЕРБ.

 

Той коментира и положението в София: "Бих призовал кмета Терзиев да се срещне с председателите на комисиите и да започнат работа и да приемат бюджета на София", заяви Борисов.

"Срамота е месеци наред да не можеш да направиш мнозинство, те мислят че това е нещо лесно - или го имаш или го нямаш", допълни Борисов.Борисов във Варна, обяви промени в структурите на партията в града

До понеделник Габриел и Денков ще са готови с оценката на министрите, заяви той. По думите на Борисов Асен Василев тихомълком е сменил шефа на Агенция "Митници". "Цялата отбрана е в ръцете на ПП", допълни Борисов
ГЕРБ
Илия Лазаров СДС
ГЕРБ СДС
Еврохолд

От категорията

Борисов: ПП и ДБ ми дължат една ротация. Да ни подкрепят за наше правителство с наш премиер
(Видео)

Бойко Борисов-Boyko-Borisov_1716577926.jpg

Гледам, мъчат се ПП, ама кой ги е записал. Те си казват, че това е запис, ...

24 май 2024 | 18:34

Шефът на НАТО Столтенберг пристига в София. Парламентът - домакин на Парламентарната асамблея

Шефът на НАТО Столтенберг пристига в София. Парламентът - домакин на Парламентарната асамблея-Stoltenberg--Edna-ot-osnovnite-zadachi-na-NATO-e-da-predotvrati-eskalatsiya-na-konflikta-s-Rusiya_1701161676.jpg

Близо 400 парламентаристи от 32-те държави членки на НАТО и от 25 ...

24 май 2024 | 18:37

Наследник на Талев: Родната къща на писателя е съборена с чук от македонисти

Димитър Панчев, родственик на писателя Димитър Талев-Naslednik-na-Talev--Rodnata-kashta-na-pisatelya-e-saborena-s-chuk-ot-makedonisti_1716577728.jpg

Виновни са родните управници и най-вече Манол Пейков!, каза Димитър Панчев, ...

24 май 2024 | 22:07

Президентът ще подкрепи българските гимнастички на Европейското първенство в Будапеща в неделя

Президентът ще подкрепи българските гимнастички на Европейското първенство в Будапеща в неделя-Prezidentat-Radev--Ne-e-normalno-glavniya-prokuror-da-zvani-na-polititsi_1684396934.jpg

Румен Радев ще бъде на официално посещение в Унгария по покана на президента ...

24 май 2024 | 21:44

Най-важното

Парламентарната асамблея на НАТО ще се проведе от 25 до 27 май в София

Шефът на НАТО Столтенберг пристига в София. Парламентът - домакин на Парламентарната асамблея

Шефът на НАТО Столтенберг пристига в София. Парламентът - домакин на Парламентарната асамблея-Stoltenberg--Edna-ot-osnovnite-zadachi-na-NATO-e-da-predotvrati-eskalatsiya-na-konflikta-s-Rusiya_1701161676.jpg

Близо 400 парламентаристи от 32-те държави членки на НАТО и от 25 ...

24 май 2024 | 18:37

Да се стягаме, да имаме добър резултат, за да имаме основа за кабинет, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов: ПП и ДБ ми дължат една ротация. Да ни подкрепят за наше правителство с наш премиер
(Видео)

Бойко Борисов-Boyko-Borisov_1716577926.jpg

Гледам, мъчат се ПП, ама кой ги е записал. Те си казват, че това е запис, ...

24 май 2024 | 18:34

Според полицията била паднала от дъжда…

Наследник на Талев: Родната къща на писателя е съборена с чук от македонисти

Димитър Панчев, родственик на писателя Димитър Талев-Naslednik-na-Talev--Rodnata-kashta-na-pisatelya-e-saborena-s-chuk-ot-makedonisti_1716577728.jpg

Виновни са родните управници и най-вече Манол Пейков!, каза Димитър Панчев, ...

24 май 2024 | 22:07

Очаква се на 30 юни у нас да дойдат и предстоятелите на поместните православни църкви

Вселенският патриарх Вартоломей е поканен да присъства на избора на новия български патриарх

Вселенският патриарх Вартоломей е поканен да присъства на избора на новия български патриарх-1435760954.jpg

Ще се опитам да променя програмата, защото смятам тази покана за много голяма и ...

24 май 2024 | 19:44

На 27 май държавният глава ще бъде на работно посещение в Конфедерация Швейцария

Президентът ще подкрепи българските гимнастички на Европейското първенство в Будапеща в неделя

Президентът ще подкрепи българските гимнастички на Европейското първенство в Будапеща в неделя-Prezidentat-Radev--Ne-e-normalno-glavniya-prokuror-da-zvani-na-polititsi_1684396934.jpg

Румен Радев ще бъде на официално посещение в Унгария по покана на президента ...

24 май 2024 | 21:44

Церемонията бе наречена „Театрална суматоха“, посветена e на 95 години от рождението на Йордан Радичков

Мария Стефанова и Константин Николов спечелиха "Аскеер" за главни роли. Вижте останалите отличени

„Аскеер“ за водеща роля взеха Мария Стефанова – за ролята й на Розовата дама в „Оскар и розовата дама“ от Ерик-Еманюел Шмит (реж. Стефан Спасов, „Театър 199“). Снимка БТА--Askeer--za-vodeshta-rolya-vzeha-Mariya-Stefanova---za-rolyata-y-na-Rozovata-dama-v--Oskar-i-rozovata-dama--ot-Erik-Emanyuel-Shmit--rezh--Stefan-Spasov---Teatar-199-_1716580899.jpg

Двама от носителите на „Аскеер“ за 2024 година бяха обявени в края на април от ...

24 май 2024 | 22:52

Решението бе обявено в рамките на заседание от председателя на съда Науаф Салам

Международният съд на ООН задължи Израел да прекрати офанзивата в Рафа

Международният съд на ООН задължи Израел да прекрати офанзивата в Рафа-Mezhdunarodniyat-sad-na-OON-zadalzhi-Izrael-da-prekrati-ofanzivata-v-Rafa_1716587989.jpg

Съгласно решението Израел също така трябва да остави ГКПП "Рафа“ отворен ...

25 май 2024 | 00:56

В Киев са в паника - западните оръжия не променят ситуацията на фронта

Нова опорка на Зе-пропагандата: Западът е видовен за провалената мобилизация в Украйна

Украинската армия не успява да промени ситуацията на фронта въпреки западната помощ-front--nastaplenie--ataka_1716187593.jpg

Зачестяват публикациите в западни медии, че Европа все по-усилено убеждава ...

24 май 2024 | 14:02

Нашите въоръжени сили са пренапрегнати: предстоят им три войни, но са готови само за една

The Hill: Байдън губи Третата световна война от Русия и Китай

Байдън и неговите политици жертват националната сигурност на Америка, за да спечелят изборите през ноември-Baydan-i-negovite-polititsi-zhertvat-natsionalnata-sigurnost-na-Amerika--za-da-spechelyat-izborite-prez-noemvri_1716480605.jpg

Вместо да сплотят страната, за да надделее срещу все по-широката глобална атака ...

23 май 2024 | 19:08