Бойко Борисов Кадър: Фейсбук

Няма да угаждаме на Кирил Петков, дай да сложим и другия му бодигард да стане министър.

Борисов гневен на Кирил Петков: Ако има оставка на МВР-шефа, трябва да си отиде и Денков!

16211 | 20 ноем. 2023 | 14:00

"Моля колегите от ПП, ако не са доволни от резултатите от изборите, ако искат да напълнят с калинки МВР... Ако трябваше да се поеме отговорност, трябваше да си отиде Денков. Аз смятам, че категорично не трябва да си ходи Стоянов", отсече Борисов

Бойко Борисов Кадър: Фейсбук-Boyko-Borisov-Kadar--Feysbuk_1700481669.jpgКадър: Фейсбук-Kadar--Feysbuk_1700484578.jpg

Ако някой трябва да понесе отговорност, трябваше да се иска оставката на премиера Денков, а не министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Дулово. Той е там за среща с кметовете и общинските съветници от област Силистра.

 

"Професионалната работа се върши от професионалистите и полицаите. Министърът е политическо лице. На него трябва да му държим сметка не за подготовката на полицаите, а за Шенген, за охраната на границата, за заплати, за назначения", допълни той.

По думите му "цялата разправия" е, че МВР е останалото последното място, което "не може да изпълнява поръчки".

 

Дойдох, за да поздравя нашите хора, които се бориха мъжки и честно на изборите, отбеляза Борисов.

 

Разговорите започват в 14 часа в град Дулово, зала “Добруджа”.

 

 „Когато започнахме да правим нещо, което да не прилича на Столичния общински съвет, ние от ГЕРБ направихме много компромиси. С Кирил Петков се разбрахме да изберат вътрешен министър, който да е неутрален, да си гледа работата, да е отдалечен от всички, просто професионалист. Тогава Петков предложи този министър. От самия министър разбираме, че два дни е молен да стане министър, той служеше при Бойко Рашков, като шеф на БОП, така че това не са случайни хора, доведени отнякъде, доведени са от ПП. Последствие по време на изборите разбрахме, че ходят в министерството, кадруват с една цел – да преследват политическите опоненти. Това е истината", разказа Борисов по повод исканата оставка на министъра Калин Стоянов заради размириците миналия четвъртък.

 

Борисов твърди още, че с вътрешния министър имал само една среща, в парламента. "На нея присъстваха Денков, Петков, Пеевски, Цонев, Халил, Атанасова, Мария Габриел, Лена Бориславова и др. Срещата беше какво правим по Шенген, какво се изисква от законодателната промяна в парламента. Това е единствената ми среща с него. Никога не съм се обаждал да кадрувам, да искам нещо от него. Така че, моля колегите, ако не са доволни от резултатите от изборите, ако искат да донапълнят с калинки вътрешното министерство ... да не се връщаме назад как охрана на Кирил Петков стана зам.-министър. Казах на Денков, че някой трябва да понесе отговорност, а той уволни Темелакиев", коментира разпалено Борисов.

 

Отговарям само за ГЕРБ. Тук, в Дулово, нашите водиха истинска война с ДПС, как не ги е срам, възмути се той от инсинуациите по повод твърденията, че имало коалиция с ДПС.

 

"Моля колегите от ПП, ако не са доволни от резултатите от изборите, ако искат да напълнят с калинки МВР..Ако трябваше да се поеме отговорност, трябваше да си отиде Денков. Аз смятам, че категорично не трябва да си ходи Стоянов", отсече Борисов.

"Няма да угаждаме на Кирил Петков, дай да сложим и другия му бодигард да стане министър...Сегашният беше бодигард и израстна до зам.-министър. Язък за бензина, който сте похарчили да дойдете до Дулово и да питате това", обърна се той към медиите.

"От нас ПП няма да срещнат подкрепа нито за ДАНС, нито за МВР. Като изтъквам, че нито Тончев познавам, нито Калин Стоянов. Неистовото желание да се закопчаят службите и да се извършват незаконни арести, вече е опасно%, отсече лидерът на ГЕРБ.

По отношение на вота на недоверие Борисов заяви, че е проявил мъдрост и търпение. Поканих Асен Василев, благодаря, че дойде веднага в кабинета ми, каза Борисов.

 

Работиха с Теменужка Петкова, даже и в момента са на среща с Деси Атанасова, Петкова, Пеевски, Данчо Цонев, добави Борисов.

 

"Защо бензинът днес е с 6 стотинки повече от вчера. Милиарди изтекогха по посока Русия от нашите джобове, от нас, ние сме ги платили. Намерихме и по това компромис, за да може в сряда да се отхвърли вота и да отидем към данъчните закони и бюджета", каза Борисов.

Правя отстъпки, защото сте ми мили вие, хората, изтъкна той.

 

"Президент можех да стана като бях на 40 години. Тогава, като главен секретар, имах 93 процента рейтинг. Сега искам само ГЕРБ да е стабилизиращият фактор и България да мине през чудовищната криза. За моето его, личната ми кариера, съм направил толкова много, че не може да ме стигне никой", отсече той.

Не знам откъде е дошло това, не пречи да си говорят хората, смята Борисов.

 

Загубихме, защото се бяха събрали по няколко партии и НПО-та, каза Борисов пред събралите се кметове и общински съветници. Представихте се прекрасно, честно, обърна се лидерът на ГЕРБ към тях.

И най-силният човек, ако излязат 15 души срещу него, само във филмите може да победи, каза той.

 

Сега ще видим как ще управляват по двама, по трима в партия. Ще бъдем безкомпромисна опозиция там, където не успяхме, категоричен бе той.

Правя всички тези компромиси и ако има разбирателство на национално ниво, то е, за да направим по-добро за хората, за регионите, за общините. Тези, които сееха ветрове, продължават да жънат бури и хаосът е пълен. И нашата мила държва в момента всеки ден се тресе навсякъде. Всеки ден има нещо, което е критично. Едно време хората така се радваха като има сняг, сега му викат бедствие. И в един момент държавата блокира. И за Добруджа да навали сняг, народът е камар: Голям сняг, голям комат... Една силна държава, освен управляващите, е важна да е силна и опозицията. Проблемът на ГЕРБ е, че ние реално нямаме опозиция. И всички, които се сдружаваха срещу нас е, за да съберат собствената си безпомощност. Ще мине време и хората ще оценят и вече оцениха, неслучайно на първи тур спечелихме на много места, а на втория се обединиха срещу нас. Ще им гледаме сега сеира, посочи Борисов.

Искахме да напомним на българите колко голям е компромисът за ГЕРБ. Правим го за хората. На медиите казах, че извикахме Асен Василев и му казах: Или трябва да прекроим бюджета, така че общините да имат средства, защото три години ги оставихте на хляб и вода, да се намали с милиард дефицитът, да се намали харченето. Чест му прави, той се съгласи и говори и всеки ден с Теменужка Петкова и с нашите финансисти работят заедно.

Без да ги има инфраструктурните обекти - Монтана-Видин, Ботевград-Мездра, Струма, не става. Трябва да се види, че нещо има за хората, отсече лидерът на ГЕРБ.

След подобно дълго управление ,другите партии изчезваха. Спомнете си какво стана с НСДВ, БСП, СДС и още 20 партии мога да ви изброя. А ние се мръщим на 11 общински съветвици срещу 15 на ДПС. Да, загубили сме, но достойно, категоричен е Борисов.

 

В София се говори за страховито бедствие при вас, а тук си има слънце, отбеляза Борисов и напомни, че все пак е зима - вали сняг, това е природата.

 Борисов е в Дулово за среща с кметовете и общинските съветници от област Силистра

"Моля колегите от ПП, ако не са доволни от резултатите от изборите, ако искат да напълнят с калинки МВР... Ако трябваше да се поеме отговорност, трябваше да си отиде Денков. Аз смятам, че категорично не трябва да си ходи Стоянов", отсече Борисов

Борисов е в Дулово за среща с кметовете и общинските съветници от ГЕРБ (НА ЖИВО)

"Моля колегите от ПП, ако не са доволни от резултатите от изборите, ако искат да напълнят с калинки МВР... Ако трябваше да се поеме отговорност, трябваше да си отиде Денков. Аз смятам, че категорично не трябва да си ходи Стоянов", отсече Борисов
Еврохолд

От категорията

Министър Тахов настоява лимитът по ,,украинската помощ” да бъде махнат или увеличен до 560 000 евро

Министър Тахов настоява лимитът по ,,украинската помощ” да бъде махнат или увеличен до 560 000 евро-Ministar-Tahov-nastoyava-limitat-po--ukrainskata-pomosht--da-bade-mahnat-ili-uvelichen-do-560-000-evro_1719254201.jpg

Министър Тахов обясни, че заради лимитите от подпомагане са изключени ...

24 юни 2024 | 21:35

Цонев пред Радев: Бъдете медиатор, убедете останалите партии да подкрепят правителство на ГЕРБ-СДС
(Видео)

ДПС отиде на консултации при президента Румен Радев (На живо)-DPS-otide-na-konsultatsii-pri-prezidenta-Rumen-Radev--Na-zhivo-_1719216221.png

За ДПС, най-важното е да бъде подкрепен мандатът на победителя - ГЕРБ. ...

24 юни 2024 | 10:53

Илияна Йотова в Хисаря: На прага сме България да има ново правителство, дано да е добро и силно

Илияна Йотова Снимка: БТА-Iliyana-Yotova-Snimka--BTA_1719255058.jpg

Йотова посочи, че ѝ се иска да бъде даден още веднъж шанс на тези, които имат ...

24 юни 2024 | 21:50

Борисов след консултациите: Ще предложим правителство на малцинството. Премиерът ще е от ГЕРБ
(Видео)

Борисов след срещата с Радев-Borisov-sled-sreshtata-s-Radev_1719211838.png

"Най-вероятно аз ще взема папката. Аз ще бъда с кандидат-премиера. Казах ...

24 юни 2024 | 09:49

Най-важното

В рамките на Съвета точката бе подкрепена от още четири държави.

Министър Тахов настоява лимитът по ,,украинската помощ” да бъде махнат или увеличен до 560 000 евро

Министър Тахов настоява лимитът по ,,украинската помощ” да бъде махнат или увеличен до 560 000 евро-Ministar-Tahov-nastoyava-limitat-po--ukrainskata-pomosht--da-bade-mahnat-ili-uvelichen-do-560-000-evro_1719254201.jpg

Министър Тахов обясни, че заради лимитите от подпомагане са изключени ...

24 юни 2024 | 21:35

Ако не беше Борисов, още щеше да мишкуваш в Министерство на образованието

Делян Добрев остро към Денков: Трябва ти Гинко билоба! Борисов те избра за премиер, не те свали!

-Delyan-Dobrev-ostro-kam-Denkov--Vie-ot-PP-ste-sbirshtina-ot-koruptsioneri-i-dokazani-izmamnitsi-_1717583952.jpg

Първият кабинет франкенщайн между ПП, ДБ, БСП и ИТН падна, защото СЛАВИ ...

24 юни 2024 | 21:06

Изборите са решение, но са лошо решение

Борисов след консултациите: Ще предложим правителство на малцинството. Премиерът ще е от ГЕРБ
(Видео)

Борисов след срещата с Радев-Borisov-sled-sreshtata-s-Radev_1719211838.png

"Най-вероятно аз ще взема папката. Аз ще бъда с кандидат-премиера. Казах ...

24 юни 2024 | 09:49

"Изборите са краен вариант и не се решение", каза Йордан Цонев

Цонев пред Радев: Бъдете медиатор, убедете останалите партии да подкрепят правителство на ГЕРБ-СДС
(Видео)

ДПС отиде на консултации при президента Румен Радев (На живо)-DPS-otide-na-konsultatsii-pri-prezidenta-Rumen-Radev--Na-zhivo-_1719216221.png

За ДПС, най-важното е да бъде подкрепен мандатът на победителя - ГЕРБ. ...

24 юни 2024 | 10:53

Имаме първи и втори мандат, и трябва да направим всичко възможно те да се реализират

Денков: Нищо не дължим на Борисов, той дължи на българския народ да състави правителство

Денков: ПП-ДБ ще бъдем в опозиция-Denkov--PP-DB-shte-badem-v-opozitsiya_1719234427.png

Ръководството и на трите партии сме напълно единни. Всякакво желание и опити за ...

24 юни 2024 | 16:04

Избирателната система в Гърция дава допълнителен бонус на партията победител

Борисов отново предлага избирателна система по гръцки образец

Борисов и Мицотакис.
Борисов отново заговори за промяна на избирателната система у нас по гръцки образец.-Borisov-i-Mitsotakis-Borisov-otnovo-zagovori-za-promyana-na-izbiratelnata-sistema-u-nas-po-gratski-obrazets-_1719237960.jpg

Изборите през 2009 г. са по смесена система и тогава ГЕРБ получава своеобразно ...

24 юни 2024 | 16:16

Чалгарите върнаха Борисов в играта! Край на хленча пред ПП! Край на несбъдната любов с ДБ!

Валерия Велева: Борисов се включи в играта. Правителство ще има!

Валерия Велева-1448546816.jpg

Говореното атни-ГЕРБ не може да бъде поведение и мотив за управление на ...

24 юни 2024 | 10:21

Това е знак, че владее полжението и има да се случват неща

Диана Дамянова: Борисов сам поведе делегацията при Радев - това е знаково!

Диана Дамянова-Diana-Damyanova--Ochevidno-otivame-na-izbori_1680873482.jpg

Несбъднатият председател на НС и настоящ генерал на ДСБ е силно заинтересован, ...

24 юни 2024 | 20:09

Предпоследният поставя условия и предварително чертае линии как ще се движат мандатите", заяви гневно днес Борисов

ИТН поискали ресурсните министерства и отлагане на еврозоната, за да подкрепят кабинет на ГЕРБ-СДС

ИТН поискали ресурсни министерства и отлагане на еврозоната, за да подкрепят кабинет на ГЕРБ-СДС -ITN-poiskali-resursni-ministerstva-i-otlagane-na-evrozonata--za-da-podkrepyat-kabinet-na-GERB-SDS-_1719227167.jpg

Раздразнението на Борисов всъщност идва от "алчността" на ИТН, която ...

24 юни 2024 | 13:13