Борисов гневен на ПП: Ей, по корем легнах и те отгоре!

Сега трябва незабавно да се отвори и да се реши какво ще правим с темата за бюджета

Борисов гневен на ПП: Ей, по корем легнах и те - отгоре!

8846 | 27 май 2023 | 18:10

Ако те не се вразумят, аз не им се сърдя, коментира лидерът на ГЕРБ


Борисов гневен на ПП: Ей, по корем легнах и те отгоре!

 

"Днес разговарях с някои от лидерите - ще се направи едно предложение в парламента, за да провеждаме честни избори, за да няма флашки и ала-бала, не вярвам в това, но те си го говорят - да купим същите машини, които са в САЩ. Приемаме, че там, че е най-голямата демокрация. И със същите машини да правим изборите".  Това заяви на брифинг в централата на партията лидерът на ГЕРБ.

"Предлагам този вариант - гласуваш си на бюлетина, слагаш на четеца и вечерта в 21:30 имаш резултата", продължи той.

"Никога не е бил поставян въпроса нито за моя имунитет, нито за някой друг, нито да се пази който и да е било. Това е абсолютна лъжа, не е вярно. Аз 2 години съм без имунитет. Законът за домашното насилие, приехме го. В момента хората, пострадали в катастрофи, всичките им предложения сега са на второ четене. Тръгнахме под нулата, а само за седмица-две свършихме доста работа. Сега трябва незабавно да се отвори и да се реши какво ще правим с темата за бюджета", каза Борисов и подчерта, че трябва да се знае дали ще има удължаващ бюджет или ще се приеме нов.

"Вчера сутринта казах, че записите, които г-н Петков анонсира, не могат да ми повлияят. Той каза, че са записвани от службите, това е "Уотъргейт". Оказа се, че то не е така. Това е подтекст, за да се разрушат службите, стотици офицери да бъдат махнати. Разбира се, че във всяко стадо има "черни овци", обясни Борисов промяната в мнението си от вчера до днес.

Той се възмути, че са говорили, че ще сменят 500 директори на училища, че ще сменят държавата администрация. "Извинявайте, връщам се назад, казаха, че не могат да подкрепят правителство с нашия мандат. Тръгнахме от 3 месеца за правителство. Колегите от ДБ и до днес смятат, че трябва да имаме експертно правителство. Съгласихме се да върнем нашия мандат. Нашите хора се почувстваха много обидени - аз ги убедих, че това е добро за държавата. Срещнах един, който буквално ми каза: "Дай да се снимам с тебе, докато не си направил Асен Василев". Хиляди хора ме питаха защо унижавам партията, аз ги убедих, че е по-добре да имаме правителство, за да приемем бюджет и да прекараме България през кризата", продължи с обясненията си лидерът на ГЕРБ.

По думите му въпросът в този запис е начинът, по който се мисли да се управлява държавата.

"Сега чухме какво ще правят за местните избори. Да ни ползват за параван, тогава да съборят конструкцията и да ги проведат с техния вътрешен министър. Това честно ли е", попита Борисов.

"Говорихме за 5-6 приоритета и ние изпълнихме голяма част от тях. Ще седнем и ще направим бюджета. Аз имам тежък проблем с моите колеги, които не са били на преговорите. Ние имахме изключително разбирателство по всичките теми. Това ни дойде като гръм от ясно небе. Първо си помислих, че всякакви мерзавци са ги подслушвали. Тук не става въпрос за Мария, нейната репутация не може да я бутне никой. С бащата на Кирил Петков сме се срещали по татамитата преди 20-30 години. Ако го видя, не мога да го позная. Четейки, слушайки, партита се бушува. Как е възможно такъв език, такова поведение", недоумява Борисов.

"ГЕРБ затова е първа политическа сила, защото гарантираме на всеки честен и работещ служител, че няма да допуснем политическо преследване, незаконни арести, омаскаряване. България ни е мила, но както каза Вежди Рашидов: "По корем легна и те отгоре ти".

"Подходихме честно и отговорно, скарахме се с партньорите от другите партии само и само за да направим правителство. С приятели се изпокарахме само и само за да преведем България. Ако те не се вразумят, аз не им се сърдя", коментира лидерът на ГЕРБ и каза, че няма случай, в който някой отвън да е определял кой да се назначи.

"Това, което ще постигнем в България, ще е да няма кой да ни вдигне телефона, кой да ни изпрати един имейл Това постигнаха тези с това, което говорят", допълни той.

"Вече и аз не знам какво става. Това беше въпрос, който ме ядоса, защото надали, както във футбола Меси побеждава, взима купата и я дава на Франция. Аз ден след ден обяснявах, че трябва да има редовно правителство, за да успеем по тези 5-6 точки. Таман ме разбраха, агитките това не могат да го разберат никога, но голямата част ме разбраха. Защо изтекоха сега тези записи? Когато тръгнахме да правим правителство" каза Борисов на въпрос на ПИК дали съжалява за думите си към недоволните от ГЕРБ, че има още 240 партии.

По думите му нито веднъж не се е съмнявал, че това му мислят зад гърба му.

"Преговорите могат да бъдат размразени, преди да бъде сложен окончателно край. Аз посочих принципи и отговори, които чакам. Извинението не е към мен, а към гражданите. Уважението е към партньорите. Това ще предопредели дали ще има размразяван", обясни Мария Габриел.

А Борисов се зачуди как колегите от ДБ ще приемат изказванията, че не са антируско настроени.

"Те са мислили да заменят един параван с друг, за да могат да безчинстват навсякъде. ГЕРБ е гарант, че няма да допуснем подобно нещо. Ще бъдат размразени, ако видим истинско желание и това, което и ДБ казват, експертно правителство с кратък срок", разкри Борисов.

"Трети мандат не виждам как ще стане. И тогава изборите са много по-честен вариант към хората", добави той, като все пак призова за разум, за да може да се изпълнят приоритетите, които са поставени на масата.


От категорията

Пеевски: Няма опасност за националната сигурност след решението за допълнителна помощ за Украйна
(Видео)

Делян Пеевски Снимка: ДПС-Delyan-Peevski-Snimka--DPS_1695833786.jpg

Това са повредени комплекси, които не са нужни на България. Създават една ...

27 септ. 2023 | 19:55

Депутатите решиха с таен вот: Пращаме ракети за C-300 и патрони на Украйна

Депутатите дадоха зелена светлина за изпращане на зенитни ракети и патрони на Украйна-S-90-glasa-i-bez-debati-promenite-v-Zakona-za-sadebnata-vlast-minaha-na-parvo-chetene-Snimka-BTA_1695044227.jpg

"Всичко е прието и е приключена темата. БСП напуснаха, ...

27 септ. 2023 | 14:38

Ивайло Вълчев, кандидат-кмет за София от ИТН: Не се явявам на олимпийския принцип

Ивайло Вълчев, кандидат-кмет за София от ИТН: Не се явявам на олимпийския принцип-Ivaylo-Valchev--kandidat-kmet-za-Sofiya-ot-ITN--Ne-se-yavyavam-na-olimpiyskiya-printsip_1695879607.jpg

Имаме идея в периферията на парковете да бъдат построени детските градини, ...

28 септ. 2023 | 08:38

Хекимян: Влюбих се в духа на София, знам какво искат софиянци

Хекимян: Влюбих се в духа на София, знам какво искат софиянци-Hekimyan--Vlyubih-se-v-duha-na-Sofiya--znam-kakvo-iskat-sofiyantsi_1695879094.jpg

Имам увереността, че познавам проблемите на София, казусите на града, знам ...

28 септ. 2023 | 08:30

Най-важното

Икономическата комисия реши вчера дерогацията да отпадне от 1 октомври догодина

Депутатите решават дали да отложат с 1 година прекратяването на дерогацията на "Лукойл"

Депутатите решават дали да отложат с 1 година прекратяването на дерогацията на "Лукойл"-Parlamentat-prie-na-vtoro-chetene-promeni-v-Zakona-za-dostap-do-obshtestvena-informatsiya-Snimka-BTA_1694788750.jpg

Министър Богдан Богданов предупреди за скок на горивата и за дефицит, ако без ...

28 септ. 2023 | 08:04

За нас е извършено престъпление с нотариалния акт за руската църква, категоричен е той

Пеевски: Няма опасност за националната сигурност след решението за допълнителна помощ за Украйна
(Видео)

Делян Пеевски Снимка: ДПС-Delyan-Peevski-Snimka--DPS_1695833786.jpg

Това са повредени комплекси, които не са нужни на България. Създават една ...

27 септ. 2023 | 19:55

Русия призовава София да преразгледа решението си

Москва: България ще наруши международното право, ако даде ракети за ЗРК С-300 на Киев

Зенитно-ракетни комплекси С-300-V-spisaka-na-Zelenski-veroyatno-sa-raketnite-kompleksi-S-300--kakto-i-kompleksat-S-200_1688754464.jpg

Това ще доведе до ескалация на конфликта и невинни човешки жертви, ...

27 септ. 2023 | 14:34

Темата за националния празник ще остане, но няма да бъде решена в Конституцията, каза Денков

Премиерът: Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международните договори
(Видео)

Денков: Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международните договори-Snimka--Pravitelstvena-informatsionna-sluzhba_1695724287.jpg

Тези ракети или части от тях, ако бъдат използвани в Украйна, ще бъдат за ...

27 септ. 2023 | 19:11

Това не е окончателното решение, тъй като предстои промените да бъдат гласувани в пленарната зала

Икономическата комисия: "Лукойл" ще може да работи с руски нефт още една година

Икономическата комисия: "Лукойл" ще може да работи с руски нефт още една година-Masovi-sakrashteniya-na-rabotnitsi-podgotvya-ruskata-kompaniya--Balkani--koyato-raboti-na-teritoriyata-na--Lukoyl-Neftohim-Burgas-_1671456724.jpg

Предложението бе припознато от Йордан Цонев от ДПС, като той уточни, че идеята ...

27 септ. 2023 | 18:02

Проектът бе внесен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС

Депутатите решиха с таен вот: Пращаме ракети за C-300 и патрони на Украйна

Депутатите дадоха зелена светлина за изпращане на зенитни ракети и патрони на Украйна-S-90-glasa-i-bez-debati-promenite-v-Zakona-za-sadebnata-vlast-minaha-na-parvo-chetene-Snimka-BTA_1695044227.jpg

"Всичко е прието и е приключена темата. БСП напуснаха, ...

27 септ. 2023 | 14:38

ГЕРБ с призив да се удължи живота на въглищните централи: Чака ни енергиен погром!

Добрев: 1 млрд. 760 млн. евро са дадени на мними фирми, спонсори на ПП. Това е международен скандал!

ГЕРБ с извънреден брифинг
-GERB-s-izvanreden-brifing-_1695825840.jpg

Жечо Станков допълни, че над 49 000 души разчитат на този сектор и също призова ...

27 септ. 2023 | 17:32

Партньорите вече знаят - за да мине нещо в парламента, трябва да получи санкция от ДПС

Валерия Велева: А защо Пеевски?

Валерия Велева-1638786584.jpg

Изведнъж всички видяха качествата му на парламентьор, на парламентарист, на ...

28 септ. 2023 | 08:13

Хибридчиците добре са го подбрали, определено се прицелват дългосрочно!

Калина Андролова: Терзиев не прави разлика между реалност и фантазна надстройка на изходните факти

Калина Андролова-1492614440.jpg

Псевдоаристокрацията на комунистическата държава от 80-те лансира днес своите ...

27 септ. 2023 | 22:11