Борисов връща мандата: Видяхме революционерите как се метнаха на мерцедесите

Те няма да направят правителство - да кажат - Слави Трифонов - премиер, казва премиерът в оставка

Борисов връща мандата: Видяхме революционерите как се метнаха на мерцедесите

12158 | 23 апр. 2021 | 08:31

Европа все още е в пандемия, щам след щам нов, бюджетите трябва да предвидят още за ваксини, казва той

Борисов връща мандата: Видяхме революционерите как се метнаха на мерцедесите-1619159953.jpgСнимка Фейсбук-1619155943.png

Борисов обяви, че ГЕРБ връща мандата за ново правителство. Това се случи на живо във Фейсбук. До него бе номинираният за нов премиер Даниел Митов.

Лидерът на ГЕРБ бе свикал в 7.30 сутринта ИК на партията, за да реши как да процедира с мандата. В правителствената резиденция в Бояна бе цялото партийно ръководство на ГЕРБ: зам.-председателят на НС Цвета Караянчева, лидерът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.председател на партията, здравният министър Костадин Ангелов и вицепремиерът Томислав Дончев. 

 

НОВИТЕ ДЕПУТАТИ ВЕДНАГА СЕ МЕТНАХА НА МЕРЦЕДЕСИТЕ

 

Още в началото на изкаването си Борисов подложи на унищожителна критика новия парламент, първите стъпки на депутатите, които вчера си вдигнаха заплатите, а пък новите шефове на парламентарни комисии веднага се качиха на мерцедесите.

 

"Приемам решението на Изпълнителната комисия да върнем мандата с проекто-състава на правителството. На българските граждани показахме как би изглеждал наш кабинет в такава революционна обстановка. Вчера видях как (новите депутати) се метнаха веднага на депутатските мерцедеси. Видях, че първите решения бяха да си направят заплатите над 10 000 лв. Видях как се върна най-порочната практика в парламента – гласуването с чужди карти. И то точно тези – „Има такъв народ“, които обясняваха колко часа трябва депутатите не трябва да мърдат, да работят в парламента Чухме, че не трябва да се дава думата на опозицията , как ще се речаж части от тялото – все неща, за които упрекваха нас. А пък вчера, това което приехте, е абсолютен абсурд", коментира Борисов

 

МУТРИТЕ СИ ВКАРАХА АДВОКАТИТЕ В ПАРЛАМЕНТА

 

"Мутрите си вкараха адвокатите в парламента, до обед техните кантори ще защитават престъпници, а следобед привикват главния прокурор и върховния съдия да им се отчете по тези дела. Там ще ги мачкат. Каква независимост на съдиите ще има, когато адвокатите на престъпниците ги викат да им задават въпроси. Всеки ще гледа това изслушване да му мине по-гладко. Да не говорим за лъжите за мажоритарен вот – татко ще ми купи колело, но по-нататък, след четири години", възмути се премиерът в оставка.

 

Те  (ИТН) няма да направят правителство - да кажат - Слави Трифонов - премиер, заяви премиерът в оставка. 

"Те не могат да направят правителство, защото ще се види кой стои зад тях", отбеляза той.

 

"Най-лесно е да откажеш разговор и среща. Защо? Защото на такива срещи трябва да дадеш аргументи за и против.

 

"Що за инат да няма отпечатък при гласуване? Да не говорим за лъжите за мажоритатен вот. Вие ще видите, че днес "Има такъв народ", с цялата си безотговорност, оставили сме им най-стабилната държава за всички времена - щабът си работи,  няма да поемат отговорност, а веднага се хвърлиха в Избирателния закон"

 

Борисов се обърна специално към своите: "Приемете им всичко. Ако това е целта да направят доживотно служебно правителство, това е пряка атака срещу демокрацията. Това са хора без опит, водени от омраза, безотговорни. Провалят всичко, до което се докосват. Никой, който се е водил от омразата, каквито искат правила да сложат. Страх ги е, няма да направят правителство, няма и да го покажат".


После се върна на темата за коронавируса.
"Щам след щам нов, новите бюджети трябва да предвидят стотици милиони за ваксини. Ние сме подсигурили всичко, което е необходимо за пандемията - парите за първа линия, абсолютно всичко, лекарства. Само за "Ремдисивир" колко пари се наляха... Приели мораториум, ние само две решения сме взели - за френското училище "Виктор Юго", това е
споразумение с Франция и за пенсионерите. Това сме направили. Иначе се видя. В бордовете повечето хора са техни", коментира още премиерът в оставка.

 

БОРИСОВ СЪС САМОКРИТИКА

 

Борисов направи самокритика за управлението на ГЕРБ.  

Народът каза - ГЕРБ трябва да управлява. Но ГЕРБ трябва да бъде контролиран, прочете данните от изборите той. И обвини опонентите си, без да ги назовава, в надменност.

 

"Мразят ни, защото сме им оставили най-стабилната държава през последните години. И с кризата с коронавируса се справихме. Защо не приемат отговорност за Щаба, а веднага се хвърлиха за Изборния кодекс? Това са безотговорни хора с никакъв опит", коментира в началото на включването си премиерът в оставка.

"Хората очакват от нас или да вкараме правителството в парламента, но при това надменно отношение, съжалявам, че тези хора не се събличали по физическо, петият, шестият в класирането да обяснява на победителите как са победени... Те имат 4%, ние 26% и да говориш като ментор, че хората били избрали новото. Народът каза - ГЕРБ трябва да е в управлението и второ - ГЕРБ да бъде контролирана. Народът не ни е казал ето, отивайте да управлявате", не скри огорчението си Борисов.

 

ИТН НЯМА ДА ПОКАЖАТ ПРАВИТЕЛСТВО

"Сега няма да си покажат правителството. Покажат ли го, хората ще разберат кой седи отзад. Те са адвокатите на мутрите, делата са при тези хора, веднага започват лобистките поправки и по тези дела. Така сте решили... Уведомете президенството, това е решението на ИК.

 

Разгледахме вариантите с Томислав Дончев, но при това отровно дуо ли е, трио ли, показахме на хората, че сме готови на компромис, докато се види истинското лице на тези, които ми направиха компроматите. Иначе подкрепяйте ги. Те не знаят как се прави електронно гласуване, я
представете си ако умишлено някой счупи 100 машини? Ще се касират изборите, месеци наред, години наред служебно правителство. Нямат капацитет да направят ново правителство“, продължи Борисов.


Борисов не скри разочарованието си, че се пренебрегва победата на ГЕРБ и волята на народа.

"Народът е казал: "Да, много направихте, но и много трябва. И понеже много време бяхте безконтролни, ще ви сложим тези да ви контролират". Това е моят прочит на изборите", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Веднага се хвърлиха върху лобистките поправки и как да вкарат съдиите в парламента. Не ги интересува какво ще се случва в следващите месеци. Предложихме - за да излезем от кризата, направете, ние ще подкрепим. Те искат да има мъгла, да обясняват, лъжат, подвеждат, да излизат изпод сенките. Ако не сме първи, ще сме втори (на нови избори – б.р.), но пак ли ще бягаме от отговорност. Отивайте, връщайте, не се подвеждайте по тях. Хората гледат, българите са много мъдър народ, затова не не дадоха да управляваме сами, а под контрол",
продължи Бойко Борисов.


"Прекрасно управлявате пандемията, направете това по границите за ваксиниране на българските граждани, които имат паспорт, в Северна Македония, покрайнините в Сърбия, да помогнем на нашите братя от другата страна, това е отговорната политика", обърна се към министър Ангелов премиерът в оставка.,

Европа все още е в пандемия, щам след щам нов, бюджетите трябва да предвидят още за ваксини, казва той

От категорията

Янев се срещна с ученици от ОУ „Неофит Рилски“-Габрово и ги поздрави като „малките министри"

Снимки Правителствена информационна служба-1624276206.png

Янев подари на гостите си от училищния клуб плакет на Министерския съвет и ...

21 юни 2021 | 14:48

Рашков на национално съвещание на ръководния състав на МВР: Честните избори са приоритет

Сн. МВР
-1624277151.png

Искам Министерството на вътрешните работи да застане на мястото си, да работи ...

21 юни 2021 | 15:01

В Кърджали борят зависимостите с музика и спорт

DEEP ZONE Project дадоха своя музикален принос към проекта-1624302851.jpg

Събитието започна с приятелски футболни срещи под надслов „Ритни ...

21 юни 2021 | 22:10

Министър Тодоров: Възстановихме диалога с браншовите организации в обучението на кандидат-водачите

-1620747306.jpg

По време на срещата са обсъдени различни спорни моменти, които основно са ...

21 юни 2021 | 21:07