Снимки: "Труд"

Срещата се проведе по покана на Асоциацията на организациите на българските работодатели

Бизнесът хареса програмата на ГЕРБ (Видео)

11026 | 16 февр. 2017 | 11:31

Бюрокрацията изяжда бизнеса и мъчи обществото, затова другата седмица ще ви покажем идеите си за електронно управление, заяви председателят на ГЕРБ след срещата

Снимки: "Труд"-1487238089.jpg-1487238127.jpg-1487237538.jpg

Предизборната програма на ГЕРБ съвпада с приоритетите на четирите национално представени работодателски организации. Това стана ясно на срещата между Бойко Борисов и представителите на КРИБ, БСК, АИКБ и БТПП, пише "Труд".

„Отправихме покана на партиите, които според социологическите проучвания имат шанс да влязат в следващия парламент. Първата среща бе с ГЕРБ. Представихме им нашите приоритети и констатирахме голямо сходство с тяхната програма. Например запазването на данъчния модел, което съвпада с позицията на ГЕРБ. Наш важен приоритет е реформата в образованието, както и ускоряване на процесите в еврозоната и влизане в европейския банков съюз. Съвпада и искането за облекчаване на административната тежест за бизнеса. Оценяваме прогнозите на ГЕРБ за икономиката като реалистични, споделяме и визията им за развитие на енергетиката“, заяви председателят на АИКБ Васил Велев сред срещата.

Велев посочи и някои от областите, където има леки разминавания.

 

„Искаме да видим повече ангажименти за регулиране на монополите, в сферите на сигурността и за борбата с корупцията. Но предимствата на програмата са налице“, заключи Велев.

„Да благодаря на колегите за поканата и срещата. Всяка една цифра в нашата програма съвпада с разчетите, които бизнесът има. В това число за увеличение на средната и на минималната работна заплата“, каза Бойко Борисов. Въпреки надеждите, изразени от работодателските организации, лидерът на ГЕРБ обясни, че се притеснява, че ще има стабилно стабилно правителство след изборите.

 

„Бюрокрацията изяжда бизнеса и мъчи обществото. Затова другата седмица – понеделник-вторник, ще ви покажем идеите ни за електронно управление, включително в правосъдието и системата на здравеопазването. На срещата ни дадоха някои много добри идеи и след като им направим корекции при нас, ще има още по-голям напредък“, каза Борисов. Той обеща, че ще продължи срещите си с представителите на българския бизнес.

 

"Това, което сме извели като акцент на нашата програма, е образованието. Малки сме. Само с ум и знание можем да се борим с големите. В образованието ще има и принуда. Всяко едно дете трябва да знае да чете и да пише", каза още Борисов, цитиран от Новини.бг.

"Категорично заявяваме, че плоският данък ще остане. Всяка една цифра в нашата програма за заплатите съвпада с цифрите на бизнеса. Моето притеснение е, че трудно ще се направи правителството, но не искам да спекулира по тази тема. В сферата на здравеопазването ще свържем системата, както при контрабандата. Бюрокрацията е изведена и при нас, и при бизнеса като една от темите, която мъчи обществото. През агенцията за електронно управление всичко ще се случва по електронен път и няма да ходим да се редим по опашки. В този сектор ще има ясен и виден напредък", каза още Борисов.

"Решението за СЕТА е взето и се надявам, че хората, които се готвят да управляват България, ще спрат да се объркват. Това е несериозно. Не бива да се въвежда в заблуждение народа, защото аз съм убеден, че БСП са се объркали. Едно е тук да плашиш народа, а като отидеш там да гласуваш по друг начин. Опитват се да заблудят хората", категоричен беше лидерът на ГЕРБ.


Срещата беше по покана на Асоциацията на индустриалния капитал в България, а темата - социално-икономическото развитие на страната във връзка с предсрочните парламентарни избори. Борисов бе придружен от Томислав Дончев, Делян Добрев и Владислав Горанов.

От страна на АОБР (Асоциация на организациите на българските работодатели) в срещата участваха – от АИКБ – Васил Велев, председател на УС и Никола Зикатанов и Кънчо Стойчев – заместник-председатели; от БСК (Българската стопанска камара) – Сашо Дончев, председател на УС, Божидар Данев – изпълнителен председател и Димитър Бранков – заместник-председател; от БТПП (Българска търговско-промишлена палата) – Цветан Симеонов, председател на УС и Васил Тодоров – главен секретар; от КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България) – Николай Вълканов и Боряна Манолова – членове на УС и Румяна Георгиева – парламентарен секретар.

 Бойко Борисов се среща с бизнеса

Бюрокрацията изяжда бизнеса и мъчи обществото, затова другата седмица ще ви покажем идеите си за електронно управление, заяви председателят на ГЕРБ след срещата

От категорията

Министърът на икономиката Никола Стоянов: Аз не възстановявам, а укрепвам предприятията

Министърът на икономиката Никола Стоянов: Аз не възстановявам, а укрепвам предприятията-1660027990.jpg

Той обясни, че всички промени, които се вършат в ДКК, ВМЗ-Сопот и НИТИ-Казанлък ...

19 авг. 2022 | 09:17

Калоян Методиев: Никола Стоянов е назначен да върши мръсната работа преди изборите

Калоян Методиев: Никола Стоянов е назначен да върши мръсната работа преди изборите-1633678472.jpg

"Министър на икономиката беше Корнелия Нинова, много силен и ...

19 авг. 2022 | 09:19

Стоян Михалев бесен: Без гласовете на градската десница ПП не може да спечели първото място

Стоян Михалев бесен: Без гласовете на градската десница ПП не може да спечели първото място-1643299788.png

Със сигурност социологията показва, че когато се явим поотделно, вероятността ...

19 авг. 2022 | 14:04

Димитър Маргаритов: Натиск в министерството при Нинова? Нищо подобно

Димитър Маргаритов: Натиск в министерството при Нинова? Нищо подобно-1552631423.jpg

Още веднъж да припомним: в две поредни тримесечия рекорден ръст, отчетен от ...

19 авг. 2022 | 13:45