Борисов една година след незаконния арест: Простил съм на враговете, има кой да ги съди

Асен Василев лъже, че американците ме изнудват с “Магнитски”, каза той пред 4000 души в Пловдив

Борисов в Пловдив година след незаконния арест: Простил съм на враговете, но няма да забравя!

10106 | 17 март 2023 | 17:25

Тоя лош сън с "Промяната" рано или късно ще свърши, но това, което има да теглим като държава и народ, тепърва предстои. За две години успяха да успят българите - ние и целият бизнес ще трябва да платим вересиите на Василев, каза още той

Борисов една година след незаконния арест: Простил съм на враговете, има кой да ги съди-Borisov-edna-godina-sled-nezakonniya-arest--Prostil-sam-na-vragovete--ima-koy-da-gi-sadi_1679072346.pngГЕРБ в зала СИЛА-GERB-v-zala-SILA_1679084467.jpgМитинг на ГЕРБ в Пловдив
Сн. Епицентър.бг-Sn--Epitsentar-bg_1679076324.jpgСн. Епицентър.бг-Sn--Epitsentar-bg_1679076294.jpgСн. Епицентър.бг-Sn--Epitsentar-bg_1679076284.jpgМитинг на ГЕРБ в Пловдив 
Сн. Епицентър.бг-Sn--Epitsentar-bg_1679076264.jpgМитинг на ГЕРБ в Пловдив 
Сн. Епицентър.бг
-Sn--Epitsentar-bg_1679076241.jpgМитинг на ГЕРБ в Пловдив 
Сн. Епицентър.бг-Sn--Epitsentar-bg_1679076231.jpgСн. Епицентър.бг-Sn--Epitsentar-bg_1679076218.jpgСн. Епицентър.бг-Sn--Epitsentar-bg_1679076212.jpgСн. Епицентър.бг-Sn--Epitsentar-bg_1679076206.jpgТомислав Дончев-Tomislav-Donchev_1679073168.pngБорисов една година след незаконния арест: Простил съм на враговете, има кой да ги съди-Borisov-edna-godina-sled-nezakonniya-arest--Prostil-sam-na-vragovete--ima-koy-da-gi-sadi_1679072680.pngГЕРБ събира 6000 души в Пловдив -GERB-sabira-6000-dushi-v-Plovdiv-_1679072521.jpgЕвродепутатът Андрей Новаков-Evrodeputatat-Andrey-Novakov_1679071155.pngРашидов на митинг на ГЕРБ в Пловдив-Rashidov-na-miting-na-GERB-v-Plovdiv_1679069910.png--_1679069237.jpg--_1679069215.jpgБорисов събира 6000 души в Пловдив навръх годишнината от незаконния му арест-Borisov-sabira-6000-dushi-v-Plovdiv-navrah-godishninata-ot-nezakonniya-mu-arest_1679069131.png

izbori_2023_v1_014

 

Бойко Борисов събира над 4000 симпатизанти в пловдивската зала СИЛА в най-мащабното събитие от предизборната кампания.

 

Лидерът на ГЕРБ е водач на листата на ГЕРБ/СДС в града под тепетата.

 

А днешната дата не е избрана случайно - на 17 март се навършва една година от незаконния му арест. Преди събранието да започне, бяха публикувани кадри от репортажите от ареста на Борисов и реакцията на ЕНП. Множеството ги посрещна с възгласи "Победа!"

 

Ето и акцентите от изказването на Борисов в Пловдив:

 

Простил съм на враговете за незаконния арест, но няма да забравя!

 

Лошият сън "Промяната" рано или късно ще свърши, но това, което има да теглим като държава и народ, тепърва предстои. Успяха да успят две години българите. 

 

Кое наложи да се вдигне инфлацията? Преди войната се вдигна. Да ви кажа ли? Това, че се договориха да вдигнат горивата. Всеки транспортен разход, всичко прогресивно се увеличи. Кой го допусна това? Тези хора! 

 

България в момента продължава да е най-големият нетен износител на ток в ЕС, на горива в ЕС, на оръжие в ЕС. ДДС-то се връща на фирмите, това е нашата икономика, определена като успешна, определена от "Промяната“. Ами утре, дай Боже, като спре войната, с какво ще се пълни хазната? 

 

Асен Василев си позволява за говори пред публика, че или ще ги подкрепим, или ще ми сложат американците "Магнитски“. Никога, заклевам се, такъв разговор не е имало! Ние сме били дисциплинирана евроатлантическа партия. Винаги!

 

Ние станахме за смях на Балканите, станахме за смях по Европа! Пет пъти правим избори, не могат да се разберат двама, трима, четирима. Това е резил!

 

Нищо добро не очаква народът, ако продължим с тази омраза и след 2 април, отчете Борисов и допълни, че трябва да се преглътне партийното его, за да се сформира редовно правителство. Такова правителство обаче, предупреди Борисов, няма да е стабилно, но е наложително да го има, за да може да се приемат редица важни закони.

 

Пепетата лъжат безобразно с този фискален резерв. Оставих им 30 млрд. фискален резерв. Не виждам защо така лъжат, то ще блесне сега, като внесат бюджета.

 

Ние и целият бизнес ще трябва да платим вересиите на Василев. Няма да подкрепим това нещо.

 

Управление без участието на ГЕРБ не може да има. И който и какъвто натиск да упражнява над нас, празен чек няма да подпишем!

 

___

 

„Простил съм на враговете си, има горе кой да гледа, но няма да забравя как Вежди Рашидов мръзнеше навън“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който в Пловдив година след задържането си.

 

Той застана на сцената в зала „Сила“ до водачите на листите. „Това са знаещите и можещите, доказалите се, но ГЕРБ възпита и една нова, млада армия, която никой не може да изчегърта. Те са по-млади и по-хубави от ПП-тата и ДБ-тата“, каза той и покани младежите да се качат при първите в листите.

 

„Успяха да успят 2 години българите и сега, като се събуждат, виждат какво става с веригите. А сутринта по телевизиите наглеят. Кое наложи в България да се вдигне инфлацията още преди войната? Това, че се договориха и вдигнаха цените на бензина и нафтата. Само че българинът най се дразни да му бръкнат в джоба, а те точно това направиха“, обясни Борисов.


Той разкритикува фискалната политика на правителството на Кирил Петков. "Всички разумни финансите се изказаха, дори патронът на ДБ Иван Костов днес е казал, че гласува за тях за последен път, ако дефицитът не падне под 3%.

 

И да попитам защо сега са 7 партии заедно? Какво излезе, Вежди? Че за 2 години „Продължаваме промяната“ не може да се пробери с ГЕРБ, че „Демократична България не може да се пребори с ГЕРБ“, добави Борисов. Той припомни как лидерката на „Обединени земеделци“ Петя Ставрева, която сега е в коалицията на ПП и ДБ е била евродепутат от ГЕРБ.

"Това е време, много разделно. Но ние трябва да загърбим омразата и след 2 април да се направи редовно правителство. То няма да е е стабилно при тези параметри на бюджета, но поне да е редовно, да се приемат някои закони. Който му мил народът, трябва да преглътне егото, да прости дори, да жертва дори и партийния интерес", добави Борисов.

 

Той обвини ПП и ДБ, че лъжат за фискалния резерв. Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че няма да допусне вдигане на данъците. "Какво искат - целият бизнес да плати вересиите на Василев - от фризьорския салон и гаражчето до най-голямата фирма да ги одерат с още 33% данък. Ами те ще излязат в сивата икономика веднага. В нашата програма данъците не се пипат", каза още Борисов.

Той сравни Асен Василев с Кашпировски заради изказването му в едно предаване, че сега българинът живее по-добре. "С кое - че лихвите по кредитите се видгнаа, че обедняха с 40%, че плащаха с левче повече за литър бензин? Със сигурност една групичка от ПП са по-добре. Но народът не е по-добре. Затова желая и на стари и на млади, на знаещи и можещи да сте живи и здрави, да обяснявате на всички хора какво трябва да се направи. Управление без участието на ГЕРБ не може да има. Празен чек няма да подпишем, това искам да казвате на всички", обърна се Борисов към актива на ГЕРБ.

 

"Надявам се ПП вече са ви чули и да са разбрали, че са загубили", започна митинга на ГЕРБ Тома Биков.

 

Той подчерта, че след 1990 г. в България има два консенсуса, първият - против политическото насилие. И той е бил нарушен от ПП и Бойко Рашков.

Вторият консенсус бе създаден през 1997 г. след фалита на държавата. Тогава целият политически елит реши, че трябва да се спазва бюджетна дисциплина. Този консенсус бе нарушен от Асен Василев, изтъкна той.

 

Нашата задача е да възстановим тези два консенсуса, каза Тома Биков.

 

След това на сцената се качи Вежди Рашидов. Бившият председател на НС се обърна към множеството с думите: „На този ден аз стоях пред едно следствие и мръзнах, защото си обичам партията и лидера. Винаги съм се питал кои имат тази страст да унижават хората – страх. Лидерът ни е страховит за опонентите си, страховит с това, че го обичат хората и той ги обича, страховит е, че когато се обърне – има какво да покаже“.

 

"Подкрепям си партията, не искам да ви говоря като на ученици, все едно, че произнасям стихотворение. Винаги съм се питал - Кое кара хората да бъдат агресивни - страхът", каза Рашидов и добави:

 

"Страхът е особено нещо и това, което го съпровожда е, простотията и безсилието. Едни хора дойдоха с омраза, едни хора, които днес не може да ми покажете, едно дръвче, което да са засадили. Хвърляха яйца по паметници на културата, че Иван Градуса взе да се чуди откъде са взели толкова много яйца. Какво получихме за две години? Скъп ток, ами храна няма, онова, което с 50 лв. купуваше един човек, сега го купува със 100 лв. Г-н Борисов, не ги плашете много, защото онова, което те направиха, беше да ви унижат и смачкат. Докато вие сте начело на ГЕРБ и ние сме до вас, вие създадохте ГЕРБ, ще сме силни“, продължи Рашидов.

 

"Тези хора направиха едно много срамно нещо. Подложиха ви на изпитание да сте още по-силен. Управлявате една партия, която не се нарои, имате едни красиви и образовани млади хора, всичките с професии. В политиката няма и стари, има умни и можещи“, завърши емоционалната си реч Вежди Рашидов.

 

На сцената се качи евродепутатът Андрей Новаков. "Видях къде е скрита нашата сила. Има нещо, което ни събира - единственото място, където можем да работим, е ГЕРБ. Въпросът с кадрите е основен. Колко пъти през последните две години се събудихте с усещането, че нещо добро е на път за стане, нещо положително се е съградило? Нито веднъж, нали? Не чувстваш нищо хубаво, това беше усещане и приличаше като на гражданска война“, заяви Новаков.

 

Делян Добрев онагледи тежката ситуация, в която се намира България след злополучното управление на Кирил Петков и Асен Василев и особено високата инфлация, която остана след тях.

 

"Държавата лети към пропастта с бясна скорост. Виновникът за това е Промяната, посочи Делян Добрев и показа разчети. Три пъти, когато Асен Василев и "Промяната“ са се докосвали до бюджета, инфлацията е скачала. Имаме ясно доказателство, че тази инфлация, е чисто българска направия. Обедняваме! Три пъти, когато те правиха бюджет, нещата ставаха по-лоши и по-лоши“, заяви Добрев, а думите му бяха посрещнати с аплодисменти.

 

По време на митинга беше излъчено и поздравление от Манфред Вебер, записано специално за случая. Вебер пожела на ГЕРБ победа на изборите на 2 април.

 

"Винаги сме говорили с вас за бъдещето, днес ще направим изключение и ще поговорим за миналото и скорошната политическа история на България през последните две години", каза след като излезе на сцената Томислав Дончев.

 

"Няма да говоря за тези, които замеряха държавните институции с риба, кюфтета и яйца, за тези, които носиха ковчези, няма да говоря и за незаконния арест отпреди година. Най-грозното, което се случи, са систематичните усилия да бъде заличена една паритя, което не се е случвало никога в демократичната история на България. Чували сте за изчегъртването. Нека го преведа - всеки един от вас няма право да иска това, което иска, няма право да говори това, което иска, няма право да мечтае и преследва мечтите си. Това европейско ли е, харвардско ли е? Това е урок за всеки на който може да хрумне подобно нещо. В политиката няма вакуум, няма празно пространство“, каза още Дончев. 

 

Дончев покани на сцената Бойко Борисов. Той се обърна към него с думите "водачът на водачите“. Борисов беше бурно аплодиран от 6000 души.

"Това са знаещите е можещите. ГЕРБ възпита и една нова и млада гвардия. Те са по-млади и по-красиви от "Промяната“. На днешния ден ние му отдадохме прекалено голяма значимост, аз съм простил на враговете. Няма да забравя за тези младежи, които ги плашеха с 5 години затвор, те не се уплашиха, те се сплотиха, нароиха и станаха стотици“, започна Борисов, като покани младежите на ГЕРБ от Пловдив и областта с думите "Елате лъвове и лъвици!".

 

"Тоя лош сън рано или късно ще свърши, но това, което има да теглим като държава и народ, тепърва предстои. Успяха да успят две години българите. Сутринта по телевизиите наглеят, излизат техни представители и наглеят. Кое наложи да се вдигне инфлацията? Преди войната се вдигна. Да ви кажа ли? Това, че се договориха да вдигнат горивата. Всеки транспортен разход, всичко прогресивно се увеличи. Кой го допусна това? Тези хора! С много мощна медийна подкрепа това се замита, за да останат хората объркани. Българинът най-мрази да му бъркаш в джоба“, продължи Борисов.

 

"Второ - България в момента продължава да е най-големият нетен износител на ток в ЕС, на горива в ЕС, на оръжие в ЕС. ДДС-то се връща на фирмите, това е нашата икономика, определена като успешна, определена от "Промяната“. Ами утре, дай Боже, като спре войната, с какво ще се пълни хазната? Да, наричах го мазнинка, като добър стопанин знаех, че какво изкараме, да го сложим в резерв, народът да си има“, каза Борисов.

 

"Ние първи трябва да подадем ръка на всички. Виждам моите хора как говорят за провалите им. Това е провал за България! Ние станахме за смях на Балканите, станахме за смях по Европа! Пет пъти правим избори, не могат да се разберат двама, трима, четирима. Това е резил!"

 

"Дори патрона на България Иван Костов казал, че гласува за последен път, той знае какво ще доведат тези. Ние още помним как Христо Иванов на председателски съвет помоли да блокираме този пагубен бюджет. И го направихме... Сега ми е интересно как ще работят тези седем партии. Само за две години партията на "Промяната“ не може сама да се пребори с ГЕРБ, дебе не може да се пребори с ГЕРБ", заяви още той.

 

Петя Ставрева, която сега е в коалицията на ПП и ДБ е била евродепутат от ГЕРБ, взимаше пет години евра, тогава бяхме готини. Сега е различно... Пожелаваме им успех! 20 години работа с Америка, Америка е велика страна! Бил съм и при Обама на камината, и при Тръмп на камината. И сега Асен Василев си позволява за говори пред публика, че или ще ги подкрепим, или ще ми сложат американците "Магнитски“. Никога, заклевам се, такъв разговор не е имало! Ние сме били дисциплинирана евроатлантическа партия. Винаги", обясни Борисов.

 

"Нищо добро не очаква народът, ако продължим с тази омраза и след 2 април“, отчете Борисов и допълни, че трябва да се преглътне партийното его, за да се сформира редовно правителство. Такова правителство обаче, предупреди Борисов, няма да е стабилно, но е наложително да го има, за да може да се приемат редица важни закони.

 

"Те лъжат безобразно с този фискален резерв. Той си пуска в Инстаграм 16 млрд., оставих им 30 млрд. фискален резерв. Не виждам защо така лъжат, то ще блесне сега, като внесат бюджета. БНБ им е дала прогноза под 1% БВП. Как ще го направят сами? С правителство на малцинство и нашите депутати ще подкрепят подобна глупост? Е, то е видно, че няма стане! В нашата програма данъците не се пипат. 10% плосък данък. Точка! Как ще допусна аз да се вдигнат данъците? Кой ще плаща данъците, ще минат в сивия сектор. Ние трябва да платим целия бизнес вересиите на Василев. Няма да подкрепим това нещо“, изтъкна Борисов.

 

"Всеки понеделник почнаха със заеми. Януари са ви задължили още 3 млрд., никъде го няма по телевизиите. Ама нали друг ще го плаща? Ние ще го плащаме! Не е новина да изтеглиш 3 млрд, това е положението. Биха скрили и веригите, но няма как да го скриеш", посочи лидерът на ГЕРБ и сравни Асен Василев с Кашпировски заради изказването му в едно предаване, че сега българинът живее по-добре. "Желая и на стари, и на млади, на знаещи и можещи да сте живи и здрави, да обяснавате на всички хора какво трябва да се направи. Управление без участието на ГЕРБ не може да има. Празен чек няма да подпишем, това искам да казвате на всички", обърна се Борисов към актива на ГЕРБ.

 

"Управление без участието на ГЕРБ не може да има. И който и какъвто натиск да упражнява над нас, празен чек няма да подпишем!“, категоричен бе Борисов и завърши:

 

"Надявам се и стадионите да станат готови, на Пловдив съм обещал финал за Суперкупата на Европа и ще я имат!"

 

В залата бяха всички водачи на листи и евродепутатите Александър  Йорданов, Емил Радев и Андрей Новаков. На събитието са хора от цялата страна. Сред присъстващите са и някогашната дългогодишна шефка на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова и бившата депутатка Дани Каназирева, които сега не са сред кандидат-депутатите. 

 

 Борисов събира 6000 души в Пловдив навръх годишнината от незаконния му арест

Тоя лош сън с "Промяната" рано или късно ще свърши, но това, което има да теглим като държава и народ, тепърва предстои. За две години успяха да успят българите - ние и целият бизнес ще трябва да платим вересиите на Василев, каза още той

От категорията

Никола Стоянов: Ако има клиенти за 155 мм снаряди, те ще бъдат изнесени

Никола Стоянов: Ако има клиенти за 155 мм снаряди, те ще бъдат изнесени-Nikola-Stoyanov--Shte-badem-bezkompromisni-kam-onezi--koito-se-vazpolzvat-ot-situatsiyata_1677769968.png

"Ако ВМЗ има клиенти за 155-милиметрови, тези клиенти ще поискат износни ...

28 март 2023 | 00:59

Промяната категорични: Няма да има коалиция с ГЕРБ

Промяната: Няма да има коалиция с ГЕРБ-Promyanata--Nyama-da-ima-koalitsiya-s-GERB_1679951143.jpg

ПП-ДБ ще предложи правителство със собствената си коалиционна програма. От ...

27 март 2023 | 23:59

Борисов в Сливен: "Промяната" ни обраха. Надценката от 1лв. на бензина отиваше при Путин
(Видео)

Борисов продължава обиколката си в страната-Borisov-prodalzhava-obikolkata-si-v-stranata_1679931683.png

"В неделя ако сме първи, ще ме натоварите с огромна задача, ако не сме - ...

27 март 2023 | 17:48

Румен Радев: Стабилният банков сектор е фактор за успешното преодоляване на кризите

Президентът Радев се срещна с представители на борда на директорите на "Юробанк Груп"-Prezidentat-Radev-se-sreshtna-s-predstaviteli-na-borda-na-direktorite-na--Yurobank-Grup-_1679927604.jpg

България и Гърция са пример за добросъседство и стратегическо партньорство в ...

27 март 2023 | 17:32

Най-важното

Министерството на отбраната поетапно ще започне да обновява запасите си от боеприпаси, съобщи министърът на икономиката

Никола Стоянов: Ако има клиенти за 155 мм снаряди, те ще бъдат изнесени

Никола Стоянов: Ако има клиенти за 155 мм снаряди, те ще бъдат изнесени-Nikola-Stoyanov--Shte-badem-bezkompromisni-kam-onezi--koito-se-vazpolzvat-ot-situatsiyata_1677769968.png

"Ако ВМЗ има клиенти за 155-милиметрови, тези клиенти ще поискат износни ...

28 март 2023 | 00:59

Той посочи, че въпреки предоставянето на оръжия на Украйна, конфликтът не спира, а се задълбочава

Стоянов: България няма как да предостави 155-мм снаряди на Украйна, тъй като не разполага с такива

Стоянов: България няма как да предостави 155-мм снаряди на Украйна, тъй като не разполага с такива-Dimitar-Stoyanov--Tryabva-da-se-misli-za-nova-struktura-i-modernizatsiya-na-armiyata_1677061642.jpg

Стоянов посочи още, че в складовете ни няма такъв калибър снаряди и че се ...

27 март 2023 | 15:08

ПП и ДБ нямат ясна обща стратегия за начина, по който да действат след изборите

Промяната категорични: Няма да има коалиция с ГЕРБ

Промяната: Няма да има коалиция с ГЕРБ-Promyanata--Nyama-da-ima-koalitsiya-s-GERB_1679951143.jpg

ПП-ДБ ще предложи правителство със собствената си коалиционна програма. От ...

27 март 2023 | 23:59

ПП се сринаха с 10% под нас. Те са много богати хора вече. Рано или късно офшорките ще гръмнат, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов в Сливен: "Промяната" ни обраха. Надценката от 1лв. на бензина отиваше при Путин
(Видео)

Борисов продължава обиколката си в страната-Borisov-prodalzhava-obikolkata-si-v-stranata_1679931683.png

"В неделя ако сме първи, ще ме натоварите с огромна задача, ако не сме - ...

27 март 2023 | 17:48

Нито една партия няма да иска кабинет, в който Асен Василев и Кирил Петков членуват, заяви проф. Коларова

Доц. Стойчо Стойчев: ГЕРБ имат най-голям шанс да съставят мнозинство, ПП сами се поставят в изолация

Доц. Стойчо Стойчев: ГЕРБ имат най-голям шанс да съставят мнозинство, ПП сами се поставят в изолация-1572332645.jpg

От двете партии, които в момента формират коалицията ПП-ДБ, това, което всички ...

28 март 2023 | 00:10

Рекламата обхваща 17 етажа

Елате при нас! Гигантска реклама на руската група "Вагнер" се появи край московска магистрала

Елате при нас! Огромна реклама на руската наемническа група "Вагнер" се появи край московска магистрала-Elate-pri-nas--Ogromna-reklama-na-ruskata-naemnicheska-grupa--Vagner--se-poyavi-kray-moskovska-magistrala_1679954247.jpg

Смята се, че групата е претърпяла тежки загуби в сраженията за контрол на ...

28 март 2023 | 00:56

Настояваме за нов модел на образование, заяви лидерът на ДПС

Карадайъ от Сърница: Да извадим България от кризата, за да се върнат младите

Моделът на едноличното управление е лош и трябва да си отиде, заяви Карадайъ-Modelat-na-ednolichnoto-upravlenie-e-losh-i-tryabva-da-si-otide--zayavi-Karadaya_1679931443.jpg

60 милиарда лева чакат сега България в Брюксел. Само че от некадърно управление ...

27 март 2023 | 18:35

Време е за стабилна България отново, за генерална промяна, зове лидерът на ГЕРБ в предизборният клип на партията

Борисов в предизборния клип на ГЕРБ: Да спрем фалшивата "Промяна"! (ВИДЕО)
(Видео)

Бойко Борисов: Да спрем фалшивата "Промяна"!-Boyko-Borisov--Da-sprem-falshivata--Promyana-_1679852311.png

Докато Борисов говори, на екрана се изписва - общи дефицити до 2025 г. - 35 ...

26 март 2023 | 20:36

„Български възход“ е партия на мира. Всяка война завършва на масата на преговорите

Стефан Янев: Готов съм да инициирам лидерска среща още в първите дни на новото НС

Стефан Янев: Готов съм да инициирам лидерска среща още в първите дни на новото НС-Stefan-Yanev--Gotov-sam-da-initsiiram-liderska-sreshta-oshte-v-parvite-dni-na-novoto-NS_1679895534.jpg

Само преди няколко месеца това служебно правителство отказа да внесе проект за ...

27 март 2023 | 08:26