Кадър: Фейсбук

Не съм свалил доверието нито от Фандъкова, нито от Митко Николов, заяви лидерът на ГЕРБ

Борисов в Търново: По-подготвен премиер от мен няма, но ще предложа друг с ясна натовска ориентация

23107 | 14 апр. 2021 | 10:50

Ние сме първа политическа сила, пета победа на парламентарните избори и благодаря на президента за топлите думи. Аз винаги съм вярвал в това, че обединението прави силата, заяви Борисов

Кадър: Фейсбук-1618387196.jpgБорисов в Търново-1618386766.pngБорисов в Търново-1618386684.png

"Звучи нескромно, но днес по-подготвен премиер от мен няма. Ние сме първа политическа сила, пета победа на парламентарните избори и благодаря на президента за топлите думи. Аз винаги съм вярвал в това, че обединението прави силата. Намираме се в тежка криза, целия свят е в криза".

Това заяви премиерът Борисов в Търново.

 

Министър-председателят допълни, че не е честно и той като Радев да разделя нацията на две, затова ще предложи друг министър-председател с ясна натовска ориентация. Не става дума за Томислав Дончев, не защото не заслужава, уточни той.

 

"Винаги съм считал, че обединението прави силата, не е редно като президента Радев да разделям нацията и затова аз няма да съм кандидатът за премиер, а ще предложа друг министър-председател с много ясна европейска и натовска ориентация", заяви Бойко Борисов.

Борисов не пожела да разкрива повече около предложението на ГЕРБ за кабинет и заяви, че има време. Отказа да каже имената на новите министри и кандидата за премиер, въпреки настояването на медиите.

 

Епицентър.бг припомня, че в публичното пространство вече се завъртяха имената на бившите външни министри Николай Младенов и Даниел Митов. На последната пресконференция на ГЕРБ Митов присъсттваше, когато се отчитаха резултатите на партията, като многократно подчерта, че партията стои стабилно на политическата сцена. Даниел Митов дори наскоро е станал и член на ГЕРБ. 


"Онзи ден слушах въпросите ви, дали ни е страх от служебно правителство. Ако се задава такъв въпрос означава, че няма вяра в демокрацията и политическите партии не са проявили мъдрост. Тези, които са избрани, нямат правото да дезертират, подерта Борисов във Велико Търново.

Премиерът коментира и появата на партия "Има такъв народ" на политическата сцена.


"Всеки има стил на работа, избрали са този стил, и мога да кажа, че навсякъде, където се появиха подобни политически партии, станаха първа политическа сила, а у нас ние отново сме първи. Спомнете си в Би Ти Ви колко години се даваше трибуна за тежък хейт по мен. Никак не е случайно появяването на му политическата сцена и резултата му", каза Борисов за Слави Трифонов. 


"Сега бяха изборите, за какви предсрочни говорите? Харчете си парите, щом искате, вместо да правите болници. Нали изборите са честни и прозрачни?!


Аз съм европейски възпитаник над десетилетие и нищо не е договорено, когато нищо не е договорено, затова в развитите държави няма служебни правителства и не се плашат със служебни правителства", коментира още той.

 

Борисов коментира и промените по върховете на ГЕРБ и заяви, че има много градове, от чиито кметове  не е доволен заради резултатите на партията му. По думите му той прави анализ и ще има такива промени, визирайки кмета на София Йорданка Фандъкова и кмета на Бургас Димитър Николов.

"Мисля, че градовете, в които бяхме най-успешни, сега имаме по-различни резултати и анализирам този процес. Имаме резултати, които не ме задоволяват - милиарди инвестиции се направиха в София, например, в Бургас - също.. Там какво ли не се направи, а резултатите са лоши, значи някъде партията бърка. Една Стара Загора, Бургас - няма нещо, което да не е направено и там резултатите ни с Трифонов са най-близки и ще го анализираме.

Не съм свалил доверието нито от Фандъкова, нито от Митко Николов, но трябва да се направи анализ - защо с най-много направено и изпълнено, имаме такъв резултат, може би не сме обяснили правилно и не сме били достатъчно активни. Но ето, Перник, Благоевград, където на местните избори загубихме, сега сме първи. В един Плевен начело с проф. Горчев сме първи, Видин, Монтана- също", отчете още премиерът и не скри, че резултатите от анализа му ще станат ясни скоро.

 

По програмата всичко успяхме да свършим, вдигнахме БВП на страната, даже и преизпълнихме това, което си бяхме поставили за цел.

 

Благодарение на това успяхме да вдигне доходите, на изключително важни агенции, осигурихме средства за лекарства, за болниците отпуснахме средства. Влязохме в чакалнята на еврозоната. Строи се "Хемус", "Струма", "Европа" и то с много бързи темпове.

 

Борисов изтъкна, че в новия кабинет, който ще бъде предложен от поставената на първо място от избирателите политическа сила, ще има както приемственост, така и обновление. Министър-председателят беше категоричен, че е изключително важно да се подходи с отговорност към съставянето на ново правителство, особено с оглед на продължаващата пандемия и тежките социално-икономически последици от нея.

Премиерът Борисов обърна внимание, че като политик, който вече десетилетие активно участва в европейската политика, може да даде примери как в другите европейски държави никой не плаши със служебни правителства, носещи репресии и страх. Според Борисов въпросът дали някой го е страх от служебен кабинет показва, че има съмнения дали той ще бъде демократичен. „Защо една политическа партия трябва да се страхува и кой иска да ни страхува, защо да ни страхува, народът се поизнесе за всичките им лъжи и манипулации“, добави премиерът Борисов.

Министър-председателят посочи, че политическите партии трябва да проявят мъдрост и отговорност и тези, които могат да съставят правителство, не трябва да дезертират.

 

„Нека да минат емоциите, да си излеят омразата, но след това да погледнат отговорно, а не да се поддават на низки страсти“, призова Борисов. Премиерът обърна внимание, че има дефицит на кадри и на хора с визия и по тази причина е важно да се подходи отговорно към управлението на държавата.

 

"Искат да ни изчегъртат, само че как ще изчегъртат болниците", подчерта Борисов, след като посети МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" - Велико Търново.

„Това е за хората. Направено е за тяхно здраве. Бяхме в старата митрополия за духовното здраве на нацията, на търновчани. Както и физическото здраве с новата болница“, заяви Борисов. „Ако зависи от нас ще събираме пак пари, ще даваме за манастири, църкви и болници. Ако зависи от друг ще се надяваме да са по-добри от нас, всичко е за хората“, каза той.

Директорът на болницата д-р Стефан Филев представи на премиера подробности около подобряването на материалната база. Държавата е основен акционер в болницата, с над 87% участие. Ремонтират се Първа хирургия, като се изгражда и нов хибриден хирургичен блок.

„Строителството е осигурено. Започнахме преди 3 години. Новият корпус е 4600 кв.м. В него ще се преместят неврология, неонатологията и родилното отделение. 5 км. е връзката на болницата със старата сграда, като годишно транспортните разходи излизаха 450 хил. лв. Не включвам другите разходи. Това беше най-малкият проблем“, заяви той. Д-р Филев поясни, че големият проблем е това, че са страдали медицинските специалисти.

 

„Реанимацията е тук, а там интензивните отделения“, каза още той. Д-р Стефан Филев благодари за отпуснатите средства за хибридна операционна, от която ще се възползват всички в региона и съседните области. „До 20 дни хибридната операционна ще бъде готова“, уточни той.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че настоящото правителство е изпълнило управленската си програма и напомни за постигнатото в сферата на доходите, инфраструктурата и големия успех на България с приемането й в чакалнята на Еврозоната и в Банковия съюз.

„Ние можем да покажем какво сме направили“, отбеляза министър-председателят по време на посещението си във Велико Търново. Той е придружаван от кмета Даниел Панов, здравният министър Костадин Ангелов и финансовият Кирил Ананиев.

 

Днес правителство отпусна 2 млн. лева за основен ремонт и реконструкция на Старата митрополия във Велико Търново. Митрополията е с голяма историческа стойност за града. Великотърновски митрополит Григорий заяви, че подкрепата на правителството е изключително навременна и необходима за реставрацията на митрополията.

 Борисов посети МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" - Велико Търново

Ние сме първа политическа сила, пета победа на парламентарните избори и благодаря на президента за топлите думи. Аз винаги съм вярвал в това, че обединението прави силата, заяви Борисов

Борисов в Търново

Ние сме първа политическа сила, пета победа на парламентарните избори и благодаря на президента за топлите думи. Аз винаги съм вярвал в това, че обединението прави силата, заяви Борисов
ГЕРБ
БСП
Илия Лазаров СДС
ГЕРБ СДС
Еврохолд

От категорията

Борисов пред ГЕРБ-София: Ако имаме 121 депутати, правим правителство и ставам премиер!
(Видео)

-Borisov_1717083943.jpg

ПП-ДБ щедро ми предлагаха да разделим държавата 50:50. Как да се съглася на ...

30 май 2024 | 17:46

Пеевски от Кърджали: Готови сме да управляваме, заедно с хората - имаме какво да дадем на България!

Пеевски от Кърджали: Готови сме да управляваме, заедно с хората - имаме какво да дадем на България!-Peevski-ot-Kardzhali--Gotovi-sme-da-upravlyavame--zaedno-s-horata---imame-kakvo-da-dadem-na-Balgariya-_1717080935.jpg

Ние ще решаваме кой може да управлява, кой може да е премиер, кои да са ...

30 май 2024 | 17:45

Даниел Митов: Позицията на ГЕРБ по казуса "Сребреница" не подлежи на съмнение
(Видео)

Даниел Митов: Позицията на ГЕРБ по казуса "Сребреница" не подлежи на съмнение-Daniel-Mitov-otnovo-stava-vanshen-ministar_1713209038.jpg

Интерпретациите по този тема са на политически партии, които губят обществено ...

30 май 2024 | 15:24

Министерският съвет гласува допълнителни 12,5 млн. лева за културата

Министър Найден Тодоров: Творците получават глътка въздух-Nayden-Todorov--Uvolnenieto-na-Morfov-e-greshka-ot-srategicheska-gledna-tochka_1678038137.jpg

Осигуряват се средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и ...

30 май 2024 | 14:59

Най-важното

Нищо не може да се случи в България без нашето участие и всички останали вече го знаят.

Пеевски от Кърджали: Готови сме да управляваме, заедно с хората - имаме какво да дадем на България!

Пеевски от Кърджали: Готови сме да управляваме, заедно с хората - имаме какво да дадем на България!-Peevski-ot-Kardzhali--Gotovi-sme-da-upravlyavame--zaedno-s-horata---imame-kakvo-da-dadem-na-Balgariya-_1717080935.jpg

Ние ще решаваме кой може да управлява, кой може да е премиер, кои да са ...

30 май 2024 | 17:45

"Пълна мобилизация! Да покажем, че сме ГЕРБ и СДС!", призова лидерът на ГЕРБ

Борисов пред ГЕРБ-София: Ако имаме 121 депутати, правим правителство и ставам премиер!
(Видео)

-Borisov_1717083943.jpg

ПП-ДБ щедро ми предлагаха да разделим държавата 50:50. Как да се съглася на ...

30 май 2024 | 17:46

Документите, изтекли в интернет, са само част от процеса на взимане на решение и те не представят неговата цялост

Главчев се отметна от грамата си за геноцида в Сребреница: България не е променила позицията си!

МС: България има последователна и непроменена позиция в признаването на жертвите от Сребреница-Premierat-Glavchev-podari-na-ministrite--Prikazka-za-stalbata--na-Hristo-Smirnenski_1716369088.jpg

Разпространената грама до Постоянното представителство на България към ООН в Ню ...

30 май 2024 | 16:45

ГЕРБ не се намесва в работата на служебния кабинет и няма такива намерения.

Даниел Митов: Позицията на ГЕРБ по казуса "Сребреница" не подлежи на съмнение
(Видео)

Даниел Митов: Позицията на ГЕРБ по казуса "Сребреница" не подлежи на съмнение-Daniel-Mitov-otnovo-stava-vanshen-ministar_1713209038.jpg

Интерпретациите по този тема са на политически партии, които губят обществено ...

30 май 2024 | 15:24

От Столична община обясниха, че е нямало време да се разграфят нови паркоместа

Нов скандал с "Патриарха": Заличени са личните паркоместа за инвалиди

Нов скандал с "Патриарха": Заличени са личните паркоместа за инвалиди-Ot--Spasi-Sofiya--zashtitavat-promenite-kato-kazvat--che-kosoto-parkirane-ne-zatrudnyava-shofyorite_1714672112.jpg

Няма ли къде да паркираме, ние не можем да слезем, коментира Павел Савов, ...

30 май 2024 | 09:19

Настоявам веднага Терзиев да покаже „законния“ си проект!

Георги Георгиев: Васил Терзиев "нямал време" да маркира паркоместата за инвалиди? Потресаващо!

Георги Георгиев-Georgi-Georgiev-Snimka--Feysbuk_1700483046.jpg

И докато хора в инвалидни колички обясняват за изчезналите паркоместа на бул. ...

30 май 2024 | 10:56

Никой не се интересува от поредните клетви за реформи, всеки иска реални действия и реални резултати

Сарафов след Вашингтон и Люксембург категоричен: Следствие и прокуратура с реформи по модела на ФБР!

Сарафов след Вашингтон и Люксембург: Следствие и прокуратура ще се реформират по модела на ФБР-Sarafov-sled-Vashington-i-Lyuksemburg--Sledstvie-i-prokuratura-shte-se-reformirat-po-modela-na-FBR_1717062592.jpg

Фактът, че Сарафов е награден с почетна грамота от директора на ФБР Кристофър ...

30 май 2024 | 12:48

В нощта на изборите всеки да си види секцията - има видеонаблюдение по време на броенето

Калоян Методиев: Тандемът Ваня Григорова и Мая Манолова нямат шансове на изборите

Калоян Методиев, кандидат за депутат от БСП-Kaloyan-Metodiev--kandidat-za-deputat-ot-BSP_1717076606.jpg

Наливат се милиони в кампанията на Григорова и Манолова, после ще ги връщат с ...

30 май 2024 | 16:42

Дотук няма индикации, че негативната кампания сработва, напротив рейтингът на "Промяната" се срива

Черният пиар и омаскаряването на противника са запазена марка за ПП-ДБ

Кирил Петков и Асен Василев, промотирани в началото като "умни, модерни, чисти, смели и енергични", се оказаха брутални политически типове, които не подбират средства за омаскаряване на противника. -Cherniyat-piar-i-negativnata-kamaniya-sa-sa-zapazena-marka-za-PP-DB_1717070246.jpg

През ноември 2021 година Кирил Петков и Асен Василев хвърлиха един милион евро ...

30 май 2024 | 14:53