Снимки: Фейсбук

Преиерът се възстановява след артроскопската интервенция и ще остане под наблюдение, заяви доц. Георгиев.

Борисов опериран по спешност в "Софиямед" след увреда на менискус на дясното коляно

16026 | 19 апр. 2021 | 18:04

Травмата е настъпила по време на футболен мач . Операцията е направена от доц. д-р Антони Георгиев, един от най-добрите травматолози в страната и началник на Клиниката по артроскопска травматология в лечебното заведение.

Снимки: Фейсбук-1618844691.jpg-1618845041.jpg

Бойко Борисов бе приет за спешна оперативна интервенция в УМБАЛ „Софиямед“, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.
 
Той бе опериран тази вечер по повод на травма на дясното коляно, получена по време на футболен мач, от доц. д-р Антони Георгиев, един от най-добрите травматолози в страната и началник на Клиниката по артроскопска травматология в лечебното заведение.

„След извършен ядрено-магнитен резонанс в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов" е установена увреда на вътрешния менискус на ставата с дислокация на част от него. Г-н Борисов се възстановява след артроскопската интервенция и ще остане под наблюдение“, коментира доц. Георгиев.
 
По-рано снимки, публикувани от потребителка на фейсбук групата "Видяно в София", показаха как премиерът в оставка Бойко Борисов  влиза в "Пирогов".


Борисов е в спортно облекло, крачолът на десния му глезен е навит. До него е директорът на болницата проф. Асен Балтов.

 

Премиерът в оставка Бойко Борисов е бил приет в „Пирогов” за ЯМР на коляното след контузия. Това потвърдиха за NOVA от пресслужбата на Министерския съвет.

 

Говорителката на ГЕРБ Севделина Арнаудова заяви, че заради контузията Борисов е трябвало да отложи насрочения за 18 часа разговор с турския президент Реджеп Ердоган.

Премиерът има излязъл скъсан вътрешен менискус, при който се трият в кост в кост и може да се наложи изкуствена става. Инцидентът се случил при игра на футболното игрище днес след обяд. Коляното му се подуло, а Борисов усетил силни болки и решил да отиде на преглед в "Пирогов".  Там установили скъсани връзки и го посъветвали веднага да мине на операционната маса.

Преди дни в едно от включванията си в социалната мрежа Борисов сподели, че има болки в коляното и трябва да звънне на известен столичен ортопед. В събота Борисов сподели снимки с внуците си от футболно игрище и написа: "Играта ни върви". 

 

Това е поредната операция на менискуса на Бойко Борисов - такива той претърпя през 2009, 2013, 2015 и 2017 година. През 2009-а даже лидерът на ДСБ Иван Костов отиде с букет цветя и кутия бонбони в болницата при оперирания тогава Бойко Борисов.

 

През 2017 година Борисов отново по спешност бе опериран в коляното заради увреден менискус. Тогава операцията бе извършена за трети пореден път от началника на Клиниката по артроскопска травматология в УМБАЛ „Софиямед“ и един от най-добрите травматолози в страната доц. д-р Антони Георгиев.

 

В сряда Борисов трбяваше да се яви пред парламента , за да представи пред депутатите Плана за развитие и възстановяване.

Контузията явно ще попречи на министър-председателя да се яви на заседанието.

 


От категорията

Радев: Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко, в огромни размери е! (Видео)

Кадър: Нова.тв-1620542585.jpg

Служебното правителство има малък времеви мандат, очакванията към него са ...

9 май 2021 | 09:40

Татяна Дончева: В партията на Слави хората се водят от команди, нямат собствена воля

-1510992920.jpg

Политик от фейсбук и екран може да се прави във фантастични филми, но не и на ...

9 май 2021 | 11:03

Зарков: Резултатът от 45-то НС е доста скромен, трябва да предотвратим тежката политическа криза

-1620192885.png

Този Изборен кодекс не атакува основните проблеми – какви са избирателните ...

9 май 2021 | 10:59

Даниел Митов: Какво значи корупция на ГЕРБ? Общи приказки! Слави щял да ни изчегърта! Как?

-1614840919.png

Светослав Илчовски казал неща, които не са верни – че Миню Стайков е човекът, ...

9 май 2021 | 10:45