Боян Чуков Снимка: БНР

В икономиката ще бъде най-важната битка, която ще се води в следващите години, уверен е той

Боян Чуков: Голямата цел на Русия е светът да излезе от доларовата матрица

31574 | 5 апр. 2022 | 13:11

Управляващите у нас не правят усилие да разберат в каква посока отива светът и в каква схема влизаме ние, коментира анализаторът


"Светът излиза извън доларовата матрица. Това е термоядрената бомба, която пусна Русия в областта на икономиката и на финансовата политика. Вторачени в Украйна - не виждаме това".

Това становище изказа пред БНР международният анализатор Боян Чуков.

По думите му търговията между Русия и Индия става в рубли и рупии, между Русия и Китай е в рубли и юани:

"Като съберем населението на тези държави, виждаме, че половината свят излиза от долара. Мощта на САЩ е основана на това, че доларът се явява резервна валута в света, т.е., ползвайки долари, светът плаща данък на Съединените щати. ... Битката се води на дипломатическото поле, в информационно-психологическата война, води се военно на терена, но и на икономическото поле. В икономиката ще бъде най-важната битка, която ще се води в следващите години. На останалите бойни полета всичко е тактика за постигане на голямата цел на Русия, която е точно излизане от доларовата матрица".

Според анализатора управляващите в България "не си дават усилие да разберат в каква посока отива светът и в каква схема влизаме ние, от която много други народи искат да излязат".

В предаването "12+3" проф. Боян Чуков коментира и проведените на 3 април избори в Унгария и Сърбия, като подчерта, че и унгарците, и сърбите са "започнали да схващат накъде отива светът и си избират ръководители, които да ги преведат през този турбулентен период":

"Александър Вучич спечели убедително, но в същото време неговата Прогресивна партия загуби 400 000 гласа, в това време обаче Социалистическата партия на Ивица Дачич спечели 80 000 гласа повече. Т.е. всички партии в Сърбия, които стояха твърдо зад политиката на Москва, увеличиха своите резултати. ... Виктор Орбан гледа с дълъг хоризонт напред, а не играе конюнктурно в ситуацията, тъй като войната ще утихне, а всеки трябва да се готви за страшното, което идва после. Орбан във външната си политика има предвид и интересите на унгарците, които са извън територията на страната. На 200 хиляди унгарци в Украйна той им каза: "Не се притеснявайте, ние сме с вас!".

 


От категорията

Кой ще направи компромис след 2 октомври? И защо?

-1593267964.jpg

Служебното правителство може да повлияе върху развитието на политическата криза ...

13 авг. 2022 | 08:35

Боян Чуков: Американците държат света в мъртва хватка. Засега

Боян Чуков-1647952113.jpg

Когато САЩ загубят чувствително своите предишни позиции в света, то тогава ще ...

14 авг. 2022 | 11:21

Проф. Светлана Шаренкова: Просто Киро, или лицемерие, облечено във власт

Проф. Светлана Шаренкова-1517831377.jpg

Храните, горивата, токът, парното, водата растат от ден на ден, на прага сме на ...

14 авг. 2022 | 18:46

Димитър Недков: О, задрямалий някогашен "Аспарухов електорат"…

Димитър Недков-1637040086.jpg

И не на последно място - кой български действащ парламент одобри ...

14 авг. 2022 | 17:46