Вероятност към момента за успешни мирни преговори няма, категоричен е Боян Чуков

Американците преориентират своето внимание преди всичко към конфликта с Китай в Азия

Боян Чуков: САЩ делегират на британците правото да ръководят континентална Европа

43792 | 13 апр. 2022 | 10:48

Към края на годината ще появи социално напрежение в Европа в резултат на смущения във веригите за снабдяване с храни. Задава се глад в Африка и Азия. Експерти предвиждат бежанска вълна към Стария континент, който ще изпадне в дълбока рецесия


Боян Чуков, Фейсбук

На вчерашната пресконференция на Путин и Лукашенко бяха поставени акценти, които дават основание да се направят следните няколко извода.

Първо, Съюзната държава Русия-Беларус е факт. Наблюдава се пълна координация между военните и силови структури на двете страни. Икономиките на Русия и Беларус работят в пълна синергия.

Второ, изведено бе на преден план понятието "триединен народ" за руснаци, белоруси и украинци, което има мощна геополитическа проекция.

Трето, Лукашенко нарече събитията в Буча "психологическа операция, проведена от британците". И заяви, че белоруските специални служби имат доказателства, които са предадени на Путин.

Четвърто, Москва прави ясно разграничение между "англосаксонци" и "европейци". ЕС в този момент се ръководи от Борис Джонсън, който няма нищо общо с Брюксел и Жозеп Борел от Брюксел, който е назначен, а не избран.

Пето, вероятност към момента за успешни мирни преговори няма. Ще бъде проведена втората фаза на военната операция с паралелна интрига при развитие на драмата с блокираните чужди офицери в Мариупол.

Считам, че плавно американците преориентират своето внимание преди всичко към конфликта с Китай в Азия. А на британците им е делегирано правото от САЩ да ръководят континентална Европа. На преден план все по-често излиза Борис Джонсън, а Макрон и Шолц се задоволяват с ролите на изпълнители на англосаксонската геостратегия.

НАТО изпраща на Киев старо оръжие, което го утилизира заедно с армията на Украйна. Германските танкове "Леопард-1" са производство 1968 г. Британските противокорабни ракети са снети от въоръжение през 2020 г.

Путин продължава да държи отворена вратата към европейските индустриалци, които загиват без руските енергийни суровини. Неговата цел е "западните олигарси" да свалят от власт сегашния европейски управляващ елит, който е зависим и безсубектен.

Към края на годината най-вероятно ще появи социално напрежение в Европа в резултат на силни смущения във веригите за снабдяване с хранителни продукти. Задава се глад в Африка и Азия. В Египет вече се раздадоха първите тревожни сигнали. Някои експерти предвиждат в края на 2022 г. бежанска вълна от 7-9 млн. човека към Стария континент, който ще изпадне в дълбока рецесия.

Антируската кампания ще се задълбочи и много вероятно в България да бъдат изключени руските телевизионни канали. Това ще даде бизнес на българските фирми, които монтират сателитни антени.

Най-агресивни към Русия на Балканите са Румъния и Хърватия. Румънците изпратиха, по данни на руското разузнаване, военен екип с техническо оборудване в околностите на Одеса, който да следи руските кораби в Черно море. Загреб присъства в битките срещу хората на Шойгу в Украйна с 200 наемници.

Печеливши икономики в резултат на събитията в Украйна ще бъдат тези на САЩ (преди всичко ВПК), Китай, Индия, Виетнам и Турция. Южна Корея и Япония вече ползват работещи схеми за избягване на санкциите и продължават икономическите си връзки с Русия. Летището в Истанбул придоби глобална проекция. Очаква се бум на руски туристи в турските курортни центрове през лятото.

У нас заедно с настъпването на пролетта замириса отново на предсрочни парламентарни избори.

 

 


От категорията

Кой ще направи компромис след 2 октомври? И защо?

-1593267964.jpg

Служебното правителство може да повлияе върху развитието на политическата криза ...

13 авг. 2022 | 08:35

Боян Чуков: Американците държат света в мъртва хватка. Засега

Боян Чуков-1647952113.jpg

Когато САЩ загубят чувствително своите предишни позиции в света, то тогава ще ...

14 авг. 2022 | 11:21

Проф. Светлана Шаренкова: Просто Киро, или лицемерие, облечено във власт

Проф. Светлана Шаренкова-1517831377.jpg

Храните, горивата, токът, парното, водата растат от ден на ден, на прага сме на ...

14 авг. 2022 | 18:46

Димитър Недков: О, задрямалий някогашен "Аспарухов електорат"…

Димитър Недков-1637040086.jpg

И не на последно място - кой български действащ парламент одобри ...

14 авг. 2022 | 17:46