Необходими продукти:
За блата:
- 260 гр. брашно
- 110 гр. захар
- 40 гр. какао
- 1 с.л. бакпулвер
- 160 гр. тиквичка
- 240 гр. настъргана ябълка
- 200 мл. олио
За крема:
- 3 с.л. какао
- 80 гр. фъстъчено масло
- 80 гр. мед
- няколко лъжици прясно мляко
Начин на приготвяне:
Сухите съставки за блата се смесват и се оставят настрана. В отделна купа се смесват настърганите тиквички и ябълка с олиото. Двете смеси внимателно се разбиват до получаване на гъста хомогенна текстура. Блатът се пече на 170 градуса за около 40 мин. След като изстине се разрязва, за да се получат два блата.
Продуктите за крема се разбъркват добре. Накрая се добавя и прясното мляко. Получава се кремообразна структура, с която се намазват блатовете, като горният се маже по-обилно.
Оставя се да стегне в хладилник.
По желание може да се украси с кокосови стърготини, шоколадови пръчици, сметана или плодове.