Булгур със спанак и пилешко месо

Булгур със спанак и пилешко месо

3758 | 13 апр. 2021 | 17:08


Необходими продукти:
• 1 ч.ч. булгур
• 400 г пилешки гърди
• 1/4 глава червен лук
• 150-200 г спанак
• царевица
• 3-4 капки табаско
• 50 г кашкавал
• сол

 

Начин на приготвяне:
Спанакът се измива, почиства се от дръжките и се слага за 3-4 минути на котлона във вряща вода.

 

Пилешкото се измива, сварява и след това нарязва на хапки. Лукът се нарязва на ситно.

 

В сгорещено олио слагаме лука, след 1 минута и измития булгур. След това се добавят 3 ч.ч. вода, солта и спанака. Всичко се слага в тавичка, добавяме царевицата, табаското и печем на 200С градуса в предварително загрята фурна.

 

Малко преди да извадим ястието се добавя кашкавалът и се пече на горен реотан, докато се зачерви.


От категорията

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822743.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2021 | 14:31

Великденска погача

Великденска погача-1619527407.jpg

2 май 2021 | 09:02

Какво да сготвим за Великден - традиционни рецепти

Сн. Pixabay-1619527301.jpg

1 май 2021 | 11:55

На Велики четвъртък се замесват обредните хлябове - козунак по традиционна рецепта

-1522843481.jpg

29 апр. 2021 | 10:40