Победата на Тръмп е исторически реванш на средната класа, на работещия бял американец

Д-р Николай Михайлов: Цачева е неприличен кандидат (Видео)

50214 | 10 ноем. 2016 | 10:23

Неприлично е да се твърди, че ако Цачева не успее да спечели изборите, ще настъпи национална катастрофа и регрес на България до тоталитарния режим преди 1989 г.


Кандидатът на официалната власт – Цецка Цачева, е неприличен кандидат. Това коментира пред Нова телевизия известният психиатър и общественик доктор Николай Михайлов, който направи анализ на кампанията у нас за президентските избори.

„Първо неприлично е да се твърди, че ако Цачева не успее да спечели изборите, ще настъпи национална катастрофа и регрес на България до тоталитарния режим преди 1989 г. Ще дойдат комунистите и Путин. Ако нашата страна ще борави с такъв категориен апарат и ще се забавлява с такова умонастроение, ще работи в този режим на съзнанието, нека кажем направо, че това е сомнамбулизъм, това е болест, това е мораториум на разума”, каза Михайлов.

„Тези хора, които желаят да съблазнят десния сектор, за да гласува за Цачева сега, и му предлагат тези клишета - страхове, произведени подръчно ужаси, не се досещат, че всичко това ще бъде пресрещнато в един момент от много мощната съпротива на простосмъртния българин, който има повече разсъдък от тези, които играят с клишетата на тази либерална идеология, която фалира в момента в САЩ”, коментира още той.

Според д-р Михайлов е настъпил часът на този тип неудържима и безотговорна идеологизация на хора, които имат какво да печелят от производството на тези клишета. Няма да дойде Путин, няма да дойдат комунистите. Това е абсурдно да се твърди по този начин. На политическата сцена трябва да бъдат вменяеми хора, категоричен е психиатърът. Той разви и тезата, че има криза на либералния модел – криза, която е практикувана от хегемона Америка.

„Смятам, че победата на Доналд Тръмп е историческия реванш на средната класа, на работещия бял американец, който се чувства дисквалифициран от една безотговорна и себична политическа класа, на която Хилари Клинтън беше представител и емблема със своята чудовищна корумпираност”, добави д-р Николай Михайлов. По думите му Тръмп не е невменяем човек, нито заклет цирков артист, а имиджът му се дължи на „един корумпиран медиен свят”.

 Д-р Николай Михайлов: Цачева е неприличен кандидат (Видео)

Неприлично е да се твърди, че ако Цачева не успее да спечели изборите, ще настъпи национална катастрофа и регрес на България до тоталитарния режим преди 1989 г.

От категорията

Новите министри: Проф. Стоилов - правосъдие, проф.Минеков- култура, проф. Кацаров - здравеопазване

Новите министри:  Янаки Стоилов - правосъдие, д-р Кацаров - здравеопазване, Минеков- култура-1620678198.jpg

Новият външен министър пристига от Дания - посланик Светлан Стоев. Доскорошният ...

11 май 2021 | 06:02

Ръст в броя на новите ковид-случаи - 1078, над 17 000 са вече жертвите на COVID-19 у нас

-1611182783.jpg

Активните случаи намаляват и вече са 42 838, което е сериозен спад с 2043 ...

11 май 2021 | 06:49

Тома Биков: Нямаме лидерски проблем. Лидер се сменя след загуба

-1619675746.png

„Ние сме в добра кондиция. Това, че всички са срещу нас, единствено ни ...

11 май 2021 | 09:32

Проф. Румяна Коларова: Някои от партиите на протеста ще се дистанцират от президента Радев

Снимка БТВ-1620714566.jpg

Според Първан Симеонов кулминацията на годината ще бъдат президентските избори, ...

11 май 2021 | 09:28