В международния ден на детето – 1 юни, кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис откри официално Детския приключенски въжен парк в Парк „Простор” Снимки: Община Кърджали

Кметът подчерта, че тази и следващи години, ще бъдат години на детето

Д-р инж. Хасан Азис откри официално Детския приключенски въжен парк в Парк „Простор” в Кърджали

3491 | 1 юни 2022 | 20:29

Детският приключенски парк, детското влакче и програма на клубовете на ОДК препълниха с деца парк "Простор" в Международния ден на детето

В международния ден на детето – 1 юни, кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис откри официално Детския приключенски въжен парк в Парк „Простор” Снимки: Община Кърджали-1654104591.jpgКакто подобава за детски празник, д-р инж. Хасан Азис предприе и изпълни пълна обиколка на най-сложното трасе на въжения парк-1654104681.jpgДетският приключенски парк, детското влакче и програма на клубовете на ОДК препълниха с деца парк "Простор" в Международния ден на детето-1654104633.jpg

В международния ден на детето – 1 юни, кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис откри официално Детския приключенски въжен парк в Парк „Простор”, разположен на площ от 5000 квадратни метра. На входа на съоръжението го посрещнаха млади журналисти от ОДК и му връчиха табела с надпис „Обещано-изпълнено” с благодарност за изпълнения ангажимент, който кметът пое още през миналата година. Това съобщиха от пресцентъра на община Кърджали.

И както подобава за детски празник, д-р инж. Хасан Азис предприе и изпълни пълна обиколка на най-сложното трасе на въжения парк, наред с други деца, които буквално бяха изпълнили пълния капацитет на съоръжението, включващо три нива с различна сложност на препятствията и за всички възрасти.

Другата локация на празника беше до гаричката на детското влакче, което през целия ден днес радваше децата на Кърджали, техните родители, баби и дядовци. Тук децата от различните клубове на ОДК-Кърджали изнасяха концертна програма със своите песни, танци и драматизации.

Извикан на сцената от малките водещи на концерта, кметът подчерта, че тази и следващи години, ще бъдат години на детето, като за това общината реализира редица проекти и инициативи.

„Тази година в Кърджали започваме реализирането на една ясла и една детска градина. Изпълнителите са избрани и в рамките на тази година трябва да се случат. Кърджали ще има и свой скейт парк, който се явява втори, след като вече има такъв във Градската градина.

От тази година децата на Кърджали ще имат възможност да се наслаждват на звездното небе. В астрономическата обсерватория е закупен мощен телескоп за наблюдения.

Тази и следващата година работим за реализирането на още няколко проекта, които ще бъдат изненада. Разбира се, нашата гордост е детското влакче, което тази година на 30 септември ще стане на 60 години”.

Това обеща на децата на Кърджали кметът д-р инж. Хасан Азис и заяви, че ще заслужи да му бъде връчена и втора табела с надпис „Обещано-изпълнено”, когато проектите се реализират.

 


От категорията

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"-1660198900.png

Недостигът на газ е около 30% от планираното отопление. Ако не осигурим газ и ...

11 авг. 2022 | 08:49

Делян Добрев: Посредниците, които ни продават газ, са руски. Избраха ги Петков и Василев

Делян Добрев: Посредниците, които ни продават газ, са руски-1657018320.png

Според него Кирил Петков и Асен Василев трябва да се притесняват от затвор, а ...

11 авг. 2022 | 09:00

Евродепутатите ни - милионери от евро заплати

Евродепутатите ни се оказаха милионери от заплати-1550496080.jpg

Най-спестовни се оказват Емил Радев и Лиляна Павлова

11 авг. 2022 | 17:55

Радев се среща с проектната компания и фирмата, която строи интерконектора с Гърция

-1634050515.jpg

В срещата ще участват служебният министър-председател Гълъб Донев, служебният ...

11 авг. 2022 | 17:44