Пред Карадайъ, Делян Пеевски и ръководството на ДПС, премиерът пое твърд ангажимент да бъде прието предложеното от ДПС законодателство за пълна забрана и проверка на всички издадени “златни паспорти”. Снимка ДПС

Премиерът пое твърд ангажимент да се приеме предложеното от ДПС законодателство за „златните паспорти“

Снимката говори! Вижте какво обеща премиерът Кирил Петков на Делян Пеевски

22430 | 11 февр. 2022 | 14:43

Пред Карадайъ, Делян Пеевски и ръководството на ДПС, премиерът пое твърд ангажимент да бъде прието предложеното от ДПС законодателство за пълна забрана и проверка на всички издадени т.нар. “златни паспорти”

 Пред Карадайъ, Делян Пеевски и ръководството на ДПС, премиерът пое твърд ангажимент да бъде прието предложеното от ДПС законодателство за пълна забрана и проверка на всички издадени “златни паспорти”. Снимка ДПС-1644583496.jpgПремиерът пое твърд ангажимент да се приеме предложеното от ДПС законодателство за „златните паспорти“-1644614313.jpg4 февруари Словесен дуел - Пеевски-Петков под погледа на Асен Василев-1644594523.jpg

Пред Карадайъ, Делян Пеевски и ръководството на ДПС, премиерът пое твърд ангажимент да бъде прието предложеното от ДПС законодателство за пълна забрана и проверка на всички издадени т.нар. “златни паспорти” и обеща да осигури подкрепата на мнозинството в Парламента за приемането на законодателните предложения на ДПС. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС.

 

А ето какво научи Епицентър.бг за любопитния диалог, запечатан на тази снимка.

 

След размяната на остри реплики с Йордан Цонев от трибуната, премиерът на излизане от залата се спира пред депутатите от ДПС - на първия ред са лидерът Карадайъ, Делян Пеевски и Йордан Цонев.

Темата на дебата в залата бе борбата с корупцията, за която Цонев подчертава, че те като Движение ще застанат зад министър-председателя."В тази битка с корупцията ние сме с вас. Внасяме закони, Конституцията", казва  Цонев на Петков и диалогът им на трибуната приключва.

Но продължава минути след това в залата.


Премиерът слиза от трибуната, минава покрай ръководството на ДПС, което е на първия ред в пленарната зала, маха си маската и казва:

- С вас ще бъдем заедно! Ние ще бъдем заедно в тази битка, обещавам!

Тогава Делян Пеевски му отговаря:
- Щом ще бъдем заедно, разпоредете пълна проверка на „златните паспорти”! За всеки един случай, всичко да излезе!

- Да, да, разбира се, ще разпоредя, отговаря премиерът.

- Не да, да! Обещайте ми тук да направите проверки! (Б.р.ДПС внесоха закон за отмяна на инвестиционното гражданство, но ПП го отхвърлиха и настояха за своя, изготвен в МС. В законопроекта на ДПС обаче се изисква в преходни и заключителни разпоредби ДАНС да провери всеки един от раздадените досега паспорти и да отнеме тези, които са неправомерно дадени). Искам проверка на всички паспорти, до един!, настоява Пеевски.

- Добре!, казва Петков.

- Обещавате ли?, пита го още веднъж Пеевски, а разговорът им вече се е превърнал в основен за депутатите в залата, които внимателно попиват всяка реплика.

- Да, обещавам!, дава дума премиерът. Ще разпоредя проверка!


- Не, първо разпоредете да се приеме законът, който ние внесохме, настоява Пеевски.

- Добре, казва Кирил Петков и си тръгва от залата.


- Чухте ли, какво ви каза премиерът, обръща се Делян Пеевски към депутатите от ПП, които внимателно слущат целия разговор - да приемете на второ четене този текст за проверка на "златните паспорти".

Според източници от ДАНС по въпроса за паспортите излизат няколкостотин имена на китайски граждани, чиято връзка с български сегашни политици, тепърва вероятно ще излезе.

 

Само преди дри, на 4 февруари, Делян Пеевски и Кирил Петков влязоха в словесен дуел, когато минавайки под "кошара", където стои в парламента правителството, депутатът от ДПС и премиерът запечатаха пореден епизод от тяхното противопоставяне. Знаменателен е погледът на Асен Василев. 

Днес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че Движението ще изпрати сигнал към прокуратурата срещу Асен Василев заради назначените от него допълнителни проверки по ревизията на НАП, която приключи наскоро безпроблемно за Делян Пеевски.

Вчера  усмивката на Асен Василев се смръ̀зна след като Йордан Цонев, при обсъждането на бюджета в парламента, се обърна към него с репликата:”Икономиката, глупако! А не репресии!”.Премиерът пое твърд ангажимент да се приеме предложеното от ДПС законодателство за „златните паспорти“

Пред Карадайъ, Делян Пеевски и ръководството на ДПС, премиерът пое твърд ангажимент да бъде прието предложеното от ДПС законодателство за пълна забрана и проверка на всички издадени т.нар. “златни паспорти”

От категорията

Бившият министър на енергетиката отговори на наследника си: Да не се окаже, че няма да усеете...

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в Булгаргаз… отново са по-добри от тези, които ще “реализирате” през “търговата” процедура?!", пише още Александър Николов.
-1659007397.jpg

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в ...

12 авг. 2022 | 01:34

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"-1660198900.png

Недостигът на газ е около 30% от планираното отопление. Ако не осигурим газ и ...

11 авг. 2022 | 08:49

Димитър Стоянов: Враг съм на безхаберието в българската армия, не на F-16
(Видео)

Димитър Стоянов Кадър: бТВ-1660236378.jpg

"Ако не вземем втората осмица изтребители, няма да имаме даже състав на ...

11 авг. 2022 | 19:44

Директорът на Центъра за радиационна защита: Няма място за паника, следим ежедневно радиационния фон
(Видео)

-1435938485.jpg

"Фоновите стойности са в границите на естествения фон и са под минимално ...

11 авг. 2022 | 22:19