Трябва да изберем президент обединител на нацията. Рашков унижава български граждани

Карадайъ към Радев и Рашков:С най-мракобесните комунистически прийоми не е почтено да печелиш избори

22353 | 24 септ. 2021 | 11:06

В тези кризи в България има нужда от ускорено икономическо развитие, обединение и стабилност, заяви председателят на ДПС

-1632472016.png-1632470947.png

С изключително остро изказване се обърна днес лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ към президента Радев и вътрешния министър Бойко Рашков.

 

"Към Радев и Рашков се обръщам, че с най-мракобесните комунистически прийоми не е почтено, не е достойно да печелиш избори и да се отнасяш към своите политически опоненти", заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти, след като Движението се регистрира пред ЦИК за предстоящите избори за президент и парламент..

„От тук искам да заявя, че независимо Радев дали ще го има или няма да го има, независимо дали Рашков ще го има или няма да го има,  независимо дали Карадайъ ще го има или няма да го има – България ще има 47-мо, и 48-мо, и 49-то и 50-то, и т.н.- Народно събрание. И в 47-то, 48-то, 49-то и 50-то и т.н. Народни събрание ДПС ще участва. И с парламентарните и конституционните инструменти всеки произвол и полицейщина ще бъдат проверявани и длъжностните лица ще си понесат своята отговорност за своите закононарушения", заяви Карадайъ.

"Ние трябва да изберем президент обединител на нацията. Президент, който може да обединява около каузи, а не президент, който разединява и противопоставя политически сили, включително вътре в Народното събрание това, което видяхме вече на два пъти. Напротив философията залегнала в Конституцията на институцията президент е да бъде полето за консенсус, а не да бъде инструмент за противопоставяне", каза председателят на ДПС.


Той обясни, че днес ДПС ще има онлайн заседание на Централния съвет. „Ще приемем критерии и процедури за номинации със съответните срокове. След като минат процедурите, ние ще вземам съответните решения и в законоустановените срокове ще регистрираме кандидатите ни за народни представители и кандидатите ни за президент и вицепрезидент, ако има издигнати такива“, каза още Карадайъ.

Председателят на ДПС коментира, че в тези условия на кризи за трети път отиваме на избори тази година. "За това призивът ми към всички български граждани е да се отнесем много сериозно към тези избори, които предстоят", каза още Карадайъ.

 

"Още един важен избор има да правим на 14 ноември. Да изберем програми за ускорено икономическо развитие на България. Някои от нашите съседни държави членове на ЕС вече изхарчиха половината средства от Плановете си за устойчивост и развитие, ние още не сме си пуснали фиша. Ние от ДПС сме представяли нашата програма за ускорено икономическо развитие на страната. В тези кризи в България има нужда от ускорено икономическо развитие. България има нужда от обединение. България има нужда от стабилност", коментира още Карадайъ.

По думите му България няма нужда от допълнително напрежение в страната с противоконституционни и противозаконни комунистически прийоми, каквито са се видели на изборите през юли.


"Другата седмица имам посещение в Брюксел. Това са ни сигнали за полицейски произвол в страната през месец юли и вие медиите мисля, че мълчахте. Не сме дали много гласност тогава. Сега в момента призивът ни към всички български граждани е да дават гласност на всяко закононарушение и на всеки полицейски произвол от органите на реда, които действат по заповед на вътрешния министър, назначен от президента Радев", призова Карадайъ.

 

"Президентът Радев няма как да не знае, а може да участва в указанията към служебния министър Рашков, който абсолютно съзнателно и целенасочено погазва конституционни права на български граждани, ограничавайки ги включително да могат да гласуват с органите на реда и органите на полицията, а от друга страна нарушава човешки права на български граждани. Унизява български граждани. Има достатъчно факти“, каза Карадайъ.

 

По думите му става въпрос за следене, унижение, събличане на хора, хора на земята, обиски по улицата. Той отчете, че това са членове на ДПС, младежки лидери на ДПС и кметове на движението.

 

"Ние от ДПС сме категорично против купуването на гласове и борба трябва да се води, но не с противозаконни методи и средства. Не органите на реда и държавният апарат като цяло да се ползва в услуга на едни партии и против други партии", заяви още председателят на ДПС.

 

Накрая Карадайъ сравни политиката на Радев с тази на бившите управляващи от ГЕРБ: „Говорихме, че 12 години ГЕРБ ползва държавния апарат в лична угода и производство на изборен резултат за управляващите. Сега в момента Радев го прилага със своите служебни министри.”

 

Движението за права и свободи се регистрира днес в ЦИК за предстоящите избори на 14 ноември 2021 г. Партията регистрира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заместник-председателя та ДПС Ахмед Ахмедов, Хамид Хамид и др.

 

Крайният срок за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на партиите и коалициите е до 17.00 часа на 29 септември 2021 г.В тези кризи в България има нужда от ускорено икономическо развитие, обединение и стабилност, заяви председателят на ДПС

ДПС се регистрира в ЦИК за предстоящите избори на 14 ноември

В тези кризи в България има нужда от ускорено икономическо развитие, обединение и стабилност, заяви председателят на ДПС
Еврохолд

От категорията

Главчев назначи двама заместник-министри в Министерството на външните работи

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев за заместник-министри в МВнР са назначени Мария Ангелиева и полковник Невяна Митева-Glavchev--Dlazhni-sme-da-ostanem-hladnokravni-ot-parviya-do-posledniya-den-na-tova-pravitelstvo_1712833618.jpg

Новите заместник-министри са Мария Ангелиева и полковник Невяна Митева

12 апр. 2024 | 17:52

МС се отказа да изкупува от "Булгаргаз" и БЕХ дълговете на "Топлофикация София" за 1,6 млрд лева

Предложението за отмяна на решенията на предишния кабинет е на Владимир Малинов-1651039672.jpg

По предложение на министъра на енергетиката Владимир Малинов служебното ...

12 апр. 2024 | 18:06

Проф. Георги Фотев: Кризата е дълбока, страшна, отиваме в пропаст

Проф. Георги Фотев Кадър: БНТ-Prof--Georgi-Fotev-Kadar--BNT_1712950078.jpg

В живота на човека и обществото поставянето на действителния проблем много пъти ...

12 апр. 2024 | 22:27

Димитър Ганев: ГЕРБ и ПП-ДБ влязоха в спирала на надцакване и не могат да излязат от нея

Димитър Ганев и Георги Киряков в "Панорама"-Dimitar-Ganev-i-Georgi-Kiryakov-v--Panorama-_1712948814.png

Не смятам, че ще има срив на ПП-ДБ, но тенденцията е те да се затворят в своята ...

12 апр. 2024 | 22:03

Най-важното

Освободени са Тихомир Стойчев и Елена Шекерлетова

Главчев назначи двама заместник-министри в Министерството на външните работи

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев за заместник-министри в МВнР са назначени Мария Ангелиева и полковник Невяна Митева-Glavchev--Dlazhni-sme-da-ostanem-hladnokravni-ot-parviya-do-posledniya-den-na-tova-pravitelstvo_1712833618.jpg

Новите заместник-министри са Мария Ангелиева и полковник Невяна Митева

12 апр. 2024 | 17:52

Европейската комисия е трябвало да бъде уведомена, но това не е направено

МС се отказа да изкупува от "Булгаргаз" и БЕХ дълговете на "Топлофикация София" за 1,6 млрд лева

Предложението за отмяна на решенията на предишния кабинет е на Владимир Малинов-1651039672.jpg

По предложение на министъра на енергетиката Владимир Малинов служебното ...

12 апр. 2024 | 18:06

Спецов да даде всичко от себе си, за да навакса изоставането в приходите

Борисов: Ще приветствам Гвоздейков да оглави щаба за изборите. Той е честен човек

Борисов: Всички българи ще си платим за трите години експеримент-Borisov--Denkov-i-Gabriel-ako-ne-se-razberat--nyama-da-ima-rotatsiya-_1707896269.jpg

Всички българи ще си платим тези три години с огромните заеми и дългове, които ...

12 апр. 2024 | 09:29

Целта на ДПС е да разшири представителството си в ЕП и националния парламент

ЦС на ДПС реши: Отиваме на избори с млади и подготвени хора, за ново начало в името на хората

ЦС на ДПС реши: Отиваме на избори с млади и подготвени хора, за ново начало в името на хората-TsS-na-DPS-reshi--Otivame-na-izbori-s-mladi-i-podgotveni-hora--za-novo-nachalo-v-imeto-na-horata_1712923649.jpg

Централният съвет взе решение партията да се яви самостоятелно на предстоящия ...

12 апр. 2024 | 14:52

Никой не е скачал така срещу пенсионерите, разгневи се депутатът от „Възраждане“

Цончо Ганев към ПП-ДБ: Бюджетни мошеници! ГЕРБ нека ви изкарат всичко - пуделите, пачките и дефицита

Цончо Ганев към ПП-ДБ: Бюджетни мошеници! ГЕРБ нека ви изкарат всичко - пуделите, пачките и дефицита-1641988869.jpg

Вие сте безумци и трябва да изчезнете, късно е когато и да стане това, отсече ...

12 апр. 2024 | 15:11

Очаква се да бъдат приети критериите и процедурите за номинация

БСП свиква Националния съвет, обсъждат явяването на изборите

-Korneliya-Ninova--V-energetikata-e-palen-haos--Vnasyame-zakon-za-otlagane-za-liberalizatsiyata-na-toka_1711017183.jpg

Корнелия Нинова ще направи отчет за работата на Парламентарната група и ...

12 апр. 2024 | 11:24

В събитието участваха председатели и делегати на девет европейски държави, както и над 500 гости от цялата страна

“Възраждане” проведе в София международна конференция “Новите лидери на Европа”

“Възраждане” проведе в София международна конференция  “Новите лидери на Европа”--Vazrazhdane--provede-v-Sofiya-mezhdunarodna-konferentsiya--Novite-lideri-na-Evropa-_1712946734.jpg

Трябва да бъде спряна войната в Европа – чрез мирни преговори. В основата на ...

12 апр. 2024 | 21:31

Декларативната сигурност на гласуване е ниска - 37,4%

"Галъп": 10% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ, ако изборите бяха сега. ДПС са трети

-Borisov--Petkov-i-Peevski-predlagat-parlamentat-da-raboti-izvanredo-drugata-sedmitsa_1702569772.jpg

При подадените гласове за НС резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС биха ...

11 апр. 2024 | 19:14

Социалистическата партия събира подкрепата на 8,7 на сто

„Маркет ЛИНКС“: ГЕРБ-СДС водят на ПП-ДБ с 8%, ДПС са трети, следвани от "Възраждане"
(Видео)

Снимки: бТВ-Snimki--bTV_1712856083.jpg

Според проучването, „Има такъв народ“ е под прага за влизане - с 3,9 процента ...

11 апр. 2024 | 20:20