Управлението на Борисов „е схващане на мъжествеността като това да не се съобразяваш с никакви правила“

Даниел Вълчев: Няма да съм служебен премиер. В следващия парламент няма да има забранени коалиции

9973 | 9 май 2021 | 12:29

ГЕРБ ще се опитат да покажат, че вотът е нелегитимен. Това винаги е от полза, ще се опитат да са по-кротки на тези избори. Трето - ще направят дълги списъци за това какво са направили за народа, който не ги разбира, коментира още Вълчев


Г-н Борисов нали казва колко милиона струвала работата всеки ден на Народното събрание? Ми те защо го мотаха този мандат и не го върнаха – 100 000 000 щяха да спестят. Така бившият образователен министър от НДСВ, но в Тройната коалиция, Даниел Вълчев коментира думите на Бойко Борисов за голямото харчене на излишни пари за на практика неработещо Народно събрание.

 

 Според Вълчев, ГЕРБ почнали първо със съблазняване – с номинацията на Даниел Митов, с гъделичкане за част от ЕНП, че така Путин няма да акостира във Варна. Видя се, че не проработи – дойдоха заплахите, как няма да има пари, няма да се оправят с пенсиите. Сега е третата фаза – смирени хора, които приемат тежката си съдба и ще се явят на избори. Не съм психолог, но така ги виждам нещата, описа политическата ситуация с ГЕРБ Даниел Вълчев.

 

По думите му управлението на Борисов „е схващане на мъжествеността като това да не се съобразяваш с никакви правила“.

 

На въпрос дали ще е следващият служебен премиер на България, Вълчев отвърна, че не е от хората, които си позволяват да коментират хипотетично. Не, аз не съм следващият премиер, заяви Вълчев пред bTV. Същевременно Вълчев определи за правилен отговора на Слави Трифонов какво ще се случи на предсрочните избори. Но Вълчев реши „да поспекулира” – според него, ГЕРБ ще загуби гласове, „колко точно не мога да кажа”, другите партии ще се възпроизведат. Ще има обаче голяма разлика – няма да има забранени коалиции, защото когато втори път хората казват приблизително същото, значи искат разбирателство.

 

Вероятно ГЕРБ ще опитат да изкарат изборите нелегитимни, ще гледат обаче да са по-кротки, и „ще правят едни дълги списъци за народа, който не ги разбира”.

 

„Какво ще се получи от всичко това, не мога да кажа – по-скоро работа на залез, провертяване на стаята”, заяви Вълчев. Казината са отворени, дискотеките са отворени, ресторантите са отворени – можем да направим конгрес, но не можем да учим студентите присъствено. Затворихме училищата, затворихме университета, но много е важно за българина да иде на тиймбилдинг, обобщи Вълчев как управляваме здравната криза – и по-точно как я управлява правителството в оставка на ГЕРБ.

 

Вълчев призова властите да пуснат студентите във ВУЗ-овете.


От категорията

Петдесетница е - рожденият ден на Христовата църква

Петдесетница е - рожденият ден на Христовата църква-1624168915.jpg

Този празник Църквата е установила заради величието на Пресветия и Животворящ ...

20 юни 2021 | 08:33

Днес максималните температури ще бъдат между 22° и 27°.

Днес максималните температури ще бъдат между 22° и 27°.-1624168104.jpg

В четвъртък ще е предимно слънчево. Вероятността за краткотрайни следобедни ...

20 юни 2021 | 08:46

Кирил Петков: Държавните пари трябва да са стимул, а не крайно финансиране

Кирил Петков: Държавните пари трябва да са стимул, а не крайно финансиране-1624193284.jpg

Привличайки Европейската инвестиционна банка като партньор в тези фишове, ...

20 юни 2021 | 15:46

Бойко Рашков: Платено е извънредно на службите, за да подслушват протестиращи

-1624003235.jpg

Прокуратурата е бездействала за тези 70-80 прокурори, съдии и политици, които ...

20 юни 2021 | 15:44