Даниела Дариткова се срещна с жители на с. Смилян Снимки: ГЕРБ

Министърът на младежта и спорта откри игрище за мини футбол в с. Цонево

Дариткова в Смилян: През последните години тук бяха инвестирани около 5 млн. лева

1007 | 31 март 2021 | 11:43

Красен Кралев даде старт на строителството на физкултурен салон в VII СУ „Найден Геров" – Варна

Даниела Дариткова се срещна с жители на с. Смилян Снимки: ГЕРБ-1617180407.jpgКрасен Кралев даде старт на строителството на физкултурен салон в VII СУ „Найден Геров" – Варна-1617180510.jpgМинистърът на младежта и спорта откри игрище за мини футбол в с. Цонево-1617180485.jpg

_izbori_2021_v1

 

Нашият девиз е "Работа, работа, работа". Затова смятам, че ще подкрепите най-работливата кандидат-депутатска листа, сформирана от добре сработен във времето екип. Всички са професионалисти в своята област, всеки е с експертиза в определени направления. Това ни дава възможност да решаваме различни проблеми и да отговаряме на различни предизвикателства, заяви пред жители на село Смилян водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Даниела Дариткова, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Тя припомни, че в Смилян през последните години са инвестирани около 5 млн. лева. Асфалтирани са множество улици. Селото наскоро получи от правителството 1 млн. лева за улици, по които се работи. Наскоро е ремонтирана здравната служба. Обновено и санирано е училището, физкултурният салон. Изградена е нова спортна площадка. Изпълняват се малки проекти по ПУДООС. Сега се подготвя проект за водопровод, където не е полаган нов асфалт.

В срещата с жители на Смилян участваха и кандидат-депутатите Недялко Славов, д-р Красимир Събев, Екатерина Гаджева, Мария Семерджиева, Денислав Костов и Иван Кънев.
По думите на Недялко Славов – втори в листата на ГЕРБ-СДС, за тях кампанията е лесна, защото никой не е късал контактите си с хората и им е познат. Славов изтъкна, че в тези бурни времена единствено ГЕРБ-СДС могат да гарантират стабилност - устойчив растеж, устойчиво икономическо и социално развитие, справяне с пандемията.

„Това предизвикателство подчини нашите усилия в последната година. Имаме конкретни ангажименти във всяка сфера. Ключови за нас остават образованието и здравеопазването, където ще продължим да инвестираме с ясното съзнание, че те дават сериозен принос в качеството на живот. За нашия регион е особено важно да се ангажираме с инвестиции и в инфраструктурата. Имаме ясен план върху какво ще работим следващите 4 години“, каза Славов. Той съобщи, че се предвижда цялостно проектиране и ремонт на пътя Смилян-Арда.

„Образованието е национален приоритет през последните 4 години, но е факт, че то е основен приоритет за всички вас - родители и учители в Смилян. Всички вие полагате толкова много усилия децата ви да получат качествено образование, да израснат достойни личности. Над 20 милиона лева са инвестирани в нашата област. От тях 1,2 млн. лв. са инвестирани в училището на Смилян. Всичко това е благодарение на държавната политика към защитените училища, каквото е в Смилян“, каза Мария Семерджиева. По думите й след като учителските заплати са увеличени със 100%, възнагражденията им ще продължат да се вдигат и в следващия мандат.

„Ще работим за подобряване на материалната база, макар че в училището тук остана много малко да се прави. Предстоят инвестиции в детската градина. Ако вие ни подкрепите с №28 на 4-ти април, ще работим заедно и занапред“, подчерта Семерджиева.

Красен Кралев даде старт на строителството на физкултурен салон в VII
СУ „Найден Геров" – Варна

Министърът на младежта и спорта и кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС Красен Кралев и кметът на Община Варна Иван Портних направиха първа копка на физкултурен салон в VII СУ „Найден Геров". Проектът е част от програмата за изграждане на подобни съоръжения в училищата, за която правителството отпусна 25 млн. лева.

Средствата за строителството на физкултурния салон са в размер на 1 млн. 191 хил. лева. Той ще бъде с размер от 750 кв. м. Големината на игралното поле от 32/16 метра позволява да се практикуват мини футбол, баскетбол, волейбол и тенис на маса. В съоръжението ще има по две съблекални за мъже и жени, които ще разполагат с по 20 броя шкафчета, четири душа, две тоалетни и две мивки. Ще бъдат обособени кабинети за съдии и треньори със собствени санитарни помещения с душ, както и кабинет за учители и кабинет за административна и методическа дейност.

„Много е важно да се осигури спортна инфраструктура в училищата. Стартираме първите копки на салоните и интензивно започват да се строят. През следващия управленски мандат един от приоритетите ни ще бъде изграждането на още 100 подобни съоръжения в училища, които не разполагат с подходяща инфраструктура за провеждане на часовете по физическо възпитание", заяви Кралев.

Директорът на VII СУ „Найден Геров" Мария Нестерова и учители споделиха пред министър Кралев, че с реализирането на проекта за строителство на физкултурен салон ще се сбъдне мечтата на поколения ученици. "Очакваме подобно съоръжение от 1966 година. Скоро нашите ученици ще могат да практикуват любимите си спортове в перфектни условия", заявиха учителите.

Министърът на младежта и спорта откри игрище за мини футбол в с. Цонево

Министърът на младежта и спорта и кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС във Варна Красен Кралев и кметът на Община Дългопол Георги Георгиев откриха ново игрище за мини футбол в село Цонево. Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта със 152 909 лева. Футболното игрище разполага с изкуствена настилка, осветление и трибуни и може да се използва от всички жители на селото.

"За мен е удоволствие да съм сред вас. Това е поредният завършен проект във Варненска област. Винаги когато откриваме ново спортно съоръжение е празник. Игрището е с много високо качество. Поддържайте го и го ползвайте със здраве", заяви Красен Кралев. Той зарадва отборите на Цонево и Дългопол със спортни екипи, футболни топки, флагчета и мрежи. След официалното откриване двата тима изиграха демонстративен двубой на новото игрище.

Кметът на Дългопол Георги Георгиев благодари на Кралев за подкрепата, която оказва на спорта в региона. „Преди малко повече от месец министър Красен Кралев отново беше тук и сподели с нас, че в края на март Цонево ще разполага с модерно игрище за мини футбол. Днес това е факт, благодарение на него", заяви Георгиев.

В края на декември миналата година с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 1 млн. 788 хил. лева към бюджета на Община Дългопол. От тях 318 000 лв. са предназначени за ремонт на спортната зала в Цонево, която ще се използва за физкултурен салон, а 600 000 лв. ще послужат за изграждането на нов физкултурен салон в с. Медовец.

 


От категорията

Министър Асен Василев предупреди: Започват сериозни проверки от НАП

Министър Асен Василев: Започват сериодни проверки от НАП-1620985440.jpg

Фокус ще има и върху фирми, които употребяват държавен ресурс, било от ...

14 май 2021 | 12:43

Треньор по културизъм с диплома от Свищов поема НАП, задачата му е да увеличи приходите
(Видео)

Румен Спецов-1620989408.png

Румен Спецов е назначен за директор на Национална агенция по приходите. Павел ...

14 май 2021 | 09:56

Плевнелиев: След изборите на 11 юли ще бъде направено всичко възможно за съставяне на правителство
(Видео)

-1619034305.jpg

Хората не искаха да ходят на избори, но ще има такива. Ако обаче след изборите ...

14 май 2021 | 18:53

По предложение на правителството Радев уволни главния секретар на МВР
(Видео)

Правителството маха и главния секретар на МВР, чака се указ на президента-1621007248.jpg

Министерският съвет прие Решение, с което предлага на президента да издаде Указ ...

14 май 2021 | 18:43