Деси Радева за филма със седем "Оскар"-а: Боза!

Тези в Холивуд съвсем са изтрещяли. Това е най-малоумният филм, пише във Фейсбук Любо Огнянов

Деси Радева за филма със 7 "Оскар"-а "Всичко навсякъде наведнъж": "Боза!" Мрежата ври от коментари

42959 | 14 март 2023 | 12:13

Мартин Карбовски пък добавя: По-скапан носител на Оскар, цели седем незаслужени Оскара никога не е имало. Американското кино е в упадък, Америка е в упадък. Направо да ти стане жал


Боза!

 

Така съпругата на президента Румен Радев Десислава определи спечелилия преди броени часове рекорден брой от седем награди "Оскар" филм "Всичко навсякъде наведнъж".

 

Десислава Радев изказва мнението си за лентата по типичния си шеговит, остроумен и леко завоалиран начин.

 

"бтв синема в момента ме подсети за тази стара, симпатична песничка на Графа", написа Радева в момента, в който телевизията излъчваше триумфиралия филм на режисьорите на Даниъл Шайнерт и Даниъл Куан. Към поста си първата дама, разбира се, добави и въпросната песен на Владимир Ампов-Графа от 2008 г.

 

dddd

 

Междувременно реакциите за спечелилия почти всички награди в основните категории и обявен за най-добър филм на годината "Всичко навсякъде наведнъж" са масово негативни. Потребителите в мрежата са скептични относно достойнствата на лентата, както и за преимуществото й над останалите номинирани.

 

Ето и някои от въпросните коментари:

 

„Всичко навсякъде наведнъж“ е трябвало да се казва "Нищо безподобно изведнъж". 2 часа само първа част. Тези в Холивуд съвсем са изтрещяли. Това е най-малоумният филм", пише във Фейсбук Любо Огнянов.

 

Мартин Карбовски пък пише: "По-скапан носител на Оскар, цели седем незаслужени Оскара никога не е имало. Американското кино е в упадък, Америка е в упадък. Направо да ти стане жал.

Филмът със заглавие “Всичко навсякъде наведнъж” (ВНН) е идеален за българското кино - просто защото е нищо, никъде и никога, казани неща без значение, гротеска на вечната величествена битка между добро и зло, позната ни от Холивуд, който предричаше живота.

ВНН е “Матрицата” за служителите в пералното, но и това е твърде интересно казано и предполага драматургия.

ВНН е битка на женски Нео с наистина данъчни агенти, цялата глупост на киното, като технология - тежко концентрирана в китайци без чар. Плюс космическо счетоводство."

 

И Нидал Алгафари споделя: "Приятели, с трепет потърсих и намерих в мрежата филма "Всичко, навсякъде, наведнъж". Изгледах го и единственото качество което открих в него бе, че актьорите - основните - са от азиатски /китайски/ произход. Награждаването на този филм ми показва за пореден път, че кино наградите се влияят от много фактори, като на последни места по критерии са сценарий, кинорежисура, операторско майсторство, че и главни роли. За пристрастен към седмото изкуство, гледал "Амадеус" на Милош Форман, неполучилият наградата "Стената" на Алън Паркър, ниско бюджетния "Чий е този живот" на Джон Бедъм, "Реймън" на Бари Левинсън и много други, този седемкратно награден филм е обида. Обида за зрителите. Обида паметта на с майстори като Чаплин, Хичкок, Форман, Паркър, Спилбърг, Лукас, Сержо Леоне, Ален Рене и още и още.

Китайската, индийската, иранската, японската и турската киноиндустрии са произвели много качествени филми заслужаващи наградата, но тогава не е имало истеричен вой в социалните мрежи, че са дискриминирани азиатците. Предполагам, че мнозина от вас ще се сетят за дисквалификацията от академията "Оскар" на китайския филм на Жан Жак Ано - "Последният вълк", защото не бил достатъчно китайски. Филм в който са участвали изцяло китайски актьори, финансиран от Китай - над 80% от бюджета и най-вече ФИЛМ".

 

"Пълна “0”!!! “НИЩО, НАНИКЪДЕ…НАВЕДНЪЖ!”Филм,който мога спокойно и да не гледам! Лошото е, че го гледах да му е…, коментира Иван Тенев, който в края на поста се самоопределя така: Иван Тенев-Агент кинолюбител.

 

Журналистката Кристина Патрашкова е категорична: "Току-що изгледах тоталния победител на „Оскар“-ите – „Всичко навсякъде наведнъж“ (няма грешка в правописа, запетаи не трябва да се пишат). Това е единственият филм, който ме е накарал да се почувствам тъпа. Тотален дебилизъм. Смътна идея за вариации в живота, спасението на света и майчината любов, които в случая се реализарат в различни вселени. Звучи психиарско, но това тече на екрана. Само едно не ми е ясно – какъв е замисълът на Холивуд да налага подобен потрес. Дори пропаганда е трудно да се открие. Нещо, което е голямо Нищо. Слава Богу, че има хубави филми, които не се наградени с „Оскар“.

 

Блогърът Митко Попов добавя: "Всичко на "Оскар"-ите бе в сянката на големия печеливш - "Всичко навсякъде и наведнъж" (филм, режисура, главна женска роля, поддържаща мъжка роля, поддържаща женска роля, сценарий и монтаж и рекорд за първи филм в историята, който печели в пет от основните категории) ... или казано другояче, точно толкова абсурдно, колкото е и самият филм.

Аз лично бих го определил като "пълен сюжетен хаос" (плюс значителна нотка политкоректност), но разни хора, разни идеали".

 

И шефката на една от най-големите модни агенции Ирина Папазова пише: "Гледам от 10 минути и не вярвам на очите си ???? напъвам се да изгледам поне края, ама доста се напъвам ????"

 

"Не си причиних този ужас и след половин час превключих канала!Смисъл не намерих, смътни асициации за идея... Едно голямоо НИЩО!", отговаря й Катя Близнакова.

 

"Наложих си да го изгледам. По-скоро да го изтърпя, защото за гледане не ставаше... И въпросите, които възникват, са много и тежки... Ако това е "най-добрия филм" с "най-добрия сценарий", може би наистина живеем в различни "реалности"..., смята Атанас Семов.

 

И Оля-Ал Ахмед добавя: "Цяла нощ сънувах пръсти - кремвирши????Пих валериан???? Едно не мога да разбера - за какво 7 Оскара?"

 

Андрей Балахуров коментира: "Всичко навсякъде наведнъж"......може би всички, навсякъде и наведнъж са изчаткали. С толкова мъка и насила не съм гледал филм, понеже се притеснявах да няма някакъв скрит смисъл, който да пропускам. По едно време като пуснаха финалните надписи си поотдъхнах, че всичко свърши, но както при повечето китайски продукти се оказа измама.

 

Искам си обратно изгубеното време! Най-вероятно е добре някой режисьор да ми го обясни, ама то нали ако ти обясняват виц или филм - заеби. До сега никога не съм вярвал в конспирации, но не мога да повярвам, че това нещо може да бъде номин..........или просто аз живея в някоя много, много далечна паралелна или по-скоро перпендикулярна вселена. Всъщност най-много ми хареса, че филмът свърши в един момент, което заслужава поне един Оскар.

 

P.S. Пожелавам на "Академията" след 50 години да гледа пак същия филм с удоволствие, така, както сега бих гледал "Кръстникът" след 50 години от както е създаден и спечелил Оскар".

 

Мнението на Lubomir Stefanov също е категорично: „Всичко навсякъде наведнъж” е стресиращо тъп филм. Бездарен, безсмислен и безсилен да завладее вниманието на нещастния зрител.Гръмките фанфари за 7 те оскара не можаха да приковат вниманието ми !Зспивах и с огромно усилие на волята го изгледах до края ! Дори си мисля ,че за този филм дори не си струва кислорода да се коментира !
Крайно време е Холивуд да спре да бълва посредственост и безвкусица, или филмовата академия на САЩ трябва да спре да раздава идеологизирани и политизирани награди, за да не разочарова и отвращава нормалните зрители .Това е предположението ми и за "българския" Оскар,който ще изгледам, когато има възможност !

А Nikolai Todorov Stoianov пита: "Само аз ли имам усещането, че филмът със 7 Оскар-а е правен от психично болен човек?"

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм и Туитър!  


От категорията

Хасково за Лили Иванова: Тя е Планета! Запее ли, пренася публиката в свят от светлина!

Лили Иванова в Хасково-Lili-Ivanova-v-Haskovo_1695288156.png

Поп примата вдигна на крака публиката в спортната зала "Дружба", ...

21 септ. 2023 | 12:08

Валерия Велева: За Лили Иванова ... за фалшивите и истинските неща

Валерия Велева: За Лили Иванова.. за фалшивите и истинските неща-1638786584.jpg

Лили усети това специално отношение към нея. Тя е особено чувствителна, когато ...

16 септ. 2023 | 01:12

Жерар Депардийо разпродава колекцията си от произведения на изкуството

Жерар Депардийо разпродава колекцията си от произведения на изкуството  -1598858266.jpg

Участниците в търга ще могат да наддават за скулптури на Огюст Роден - ...

26 септ. 2023 | 13:32

Арт Галерия Vejdi представя изложба живопис на Васил Стоев

Арт Галерия Vejdi представя изложба живопис на Васил Стоев-Art-Galeriya-Vejdi-predstavya-izlozhba-zhivopis-na-Vasil-Stoev_1695296734.png

Именно това ни събра с Васил Стоев – неговият цвят, неговата философия за ...

21 септ. 2023 | 14:42

Най-важното

За нас е извършено престъпление с нотариалния акт за руската църква, категоричен е той

Пеевски: Няма опасност за националната сигурност след решението за допълнителна помощ за Украйна
(Видео)

Делян Пеевски Снимка: ДПС-Delyan-Peevski-Snimka--DPS_1695833786.jpg

Това са повредени комплекси, които не са нужни на България. Създават една ...

27 септ. 2023 | 19:55

Той призна, че последната техника, влязла в Сухопътните войски, е на 30 години

Ген.-майор Деян Дешков: От въоръжението на Сухопътните войски нищо не е предоставяно на Украйна

Ген.-майор Деян Дешков Кадър: БНТ-Gen-mayor-Deyan-Deshkov-Kadar--BNT_1695835481.jpg

Закупуването на бойни машини "Страйкър" за момента е в ...

27 септ. 2023 | 20:24

Проектът бе внесен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС

Депутатите решиха с таен вот: Пращаме ракети за C-300 и патрони на Украйна

Депутатите дадоха зелена светлина за изпращане на зенитни ракети и патрони на Украйна-S-90-glasa-i-bez-debati-promenite-v-Zakona-za-sadebnata-vlast-minaha-na-parvo-chetene-Snimka-BTA_1695044227.jpg

"Всичко е прието и е приключена темата. БСП напуснаха, ...

27 септ. 2023 | 14:38

Русия призовава София да преразгледа решението си

Москва: България ще наруши международното право, ако даде ракети за ЗРК С-300 на Киев

Зенитно-ракетни комплекси С-300-V-spisaka-na-Zelenski-veroyatno-sa-raketnite-kompleksi-S-300--kakto-i-kompleksat-S-200_1688754464.jpg

Това ще доведе до ескалация на конфликта и невинни човешки жертви, ...

27 септ. 2023 | 14:34

Темата за националния празник ще остане, но няма да бъде решена в Конституцията, каза Денков

Премиерът: Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международните договори
(Видео)

Денков: Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международните договори-Snimka--Pravitelstvena-informatsionna-sluzhba_1695724287.jpg

Тези ракети или части от тях, ако бъдат използвани в Украйна, ще бъдат за ...

27 септ. 2023 | 19:11

Прави се пореден опит да се обезкърви Българската армия, категорични са от БСП

Нинова: Решението да дадем ракетите си на Украйна е предателство и гавра с националната сигурност

Нинова: Решението за ракетите е грандиозен скандал, предателство и гавра с националната сигурност-Ninova--Reshenieto-za-raketite-e-grandiozen-skandal--predatelstvo-i-gavra-s-natsionalnata-sigurnost_1695815119.jpg

Вносителите Бойко Борисов, Христо Иванов, Делян Пеевски, Ивайло Мирчев и Кирил ...

27 септ. 2023 | 14:44

ГЕРБ с призив да се удължи живота на въглищните централи: Чака ни енергиен погром!

Добрев: 1 млрд. 760 млн. евро са дадени на мними фирми, спонсори на ПП. Това е международен скандал!

ГЕРБ с извънреден брифинг
-GERB-s-izvanreden-brifing-_1695825840.jpg

Жечо Станков допълни, че над 49 000 души разчитат на този сектор и също призова ...

27 септ. 2023 | 17:32

Промените в Конституцията няма да касаят националния празник, както поискаха от ПП

Борисов удържа на думата си: ГЕРБ няма да подкрепи промяната на националния празник

Борисов: ГЕРБ няма да подкрепи промяната на националния празник. Няма да го има в Конституцията-Borisov--Shte-igraem-s-nash-kmet-v-Sofiya--no-sam-gotov-na-razgovori-za-dyasnotsentristki-blok_1689165499.jpg

И не затова, че не сме за 24 май, а не трябва да се бият празниците в България, ...

27 септ. 2023 | 09:30

Да пускаш доноси в НАП срещу конкурентите си е рекет и не подобряване на условията за бизнес, категоричен е той

Хекимян: Идеята да се плаща на всеки, разкрил укрит данък, е доносничество! Това ли е "промяната"?

Хекимян: Идеята да се плаща 10% на всеки, разкрил укрит данък, е доносничество! Това ли е "промяната"-Hekimyan--Ideyata-da-se-plashta-10--na-vseki--razkril-ukrit-danak--e-donosnichestvo--Tova-li-e--promyanata-_1695820756.jpg

Кандидатът за кмет от ГЕРБ/СДС разговаря с бизнеса. Пое ангажимент да облекчи ...

27 септ. 2023 | 16:09