Деси Радева за филма със седем "Оскар"-а: Боза!

Тези в Холивуд съвсем са изтрещяли. Това е най-малоумният филм, пише във Фейсбук Любо Огнянов

Деси Радева за филма със 7 "Оскар"-а "Всичко навсякъде наведнъж": "Боза!" Мрежата ври от коментари

55576 | 14 март 2023 | 12:13

Мартин Карбовски пък добавя: По-скапан носител на Оскар, цели седем незаслужени Оскара никога не е имало. Американското кино е в упадък, Америка е в упадък. Направо да ти стане жал


Боза!

 

Така съпругата на президента Румен Радев Десислава определи спечелилия преди броени часове рекорден брой от седем награди "Оскар" филм "Всичко навсякъде наведнъж".

 

Десислава Радев изказва мнението си за лентата по типичния си шеговит, остроумен и леко завоалиран начин.

 

"бтв синема в момента ме подсети за тази стара, симпатична песничка на Графа", написа Радева в момента, в който телевизията излъчваше триумфиралия филм на режисьорите на Даниъл Шайнерт и Даниъл Куан. Към поста си първата дама, разбира се, добави и въпросната песен на Владимир Ампов-Графа от 2008 г.

 

dddd

 

Междувременно реакциите за спечелилия почти всички награди в основните категории и обявен за най-добър филм на годината "Всичко навсякъде наведнъж" са масово негативни. Потребителите в мрежата са скептични относно достойнствата на лентата, както и за преимуществото й над останалите номинирани.

 

Ето и някои от въпросните коментари:

 

„Всичко навсякъде наведнъж“ е трябвало да се казва "Нищо безподобно изведнъж". 2 часа само първа част. Тези в Холивуд съвсем са изтрещяли. Това е най-малоумният филм", пише във Фейсбук Любо Огнянов.

 

Мартин Карбовски пък пише: "По-скапан носител на Оскар, цели седем незаслужени Оскара никога не е имало. Американското кино е в упадък, Америка е в упадък. Направо да ти стане жал.

Филмът със заглавие “Всичко навсякъде наведнъж” (ВНН) е идеален за българското кино - просто защото е нищо, никъде и никога, казани неща без значение, гротеска на вечната величествена битка между добро и зло, позната ни от Холивуд, който предричаше живота.

ВНН е “Матрицата” за служителите в пералното, но и това е твърде интересно казано и предполага драматургия.

ВНН е битка на женски Нео с наистина данъчни агенти, цялата глупост на киното, като технология - тежко концентрирана в китайци без чар. Плюс космическо счетоводство."

 

И Нидал Алгафари споделя: "Приятели, с трепет потърсих и намерих в мрежата филма "Всичко, навсякъде, наведнъж". Изгледах го и единственото качество което открих в него бе, че актьорите - основните - са от азиатски /китайски/ произход. Награждаването на този филм ми показва за пореден път, че кино наградите се влияят от много фактори, като на последни места по критерии са сценарий, кинорежисура, операторско майсторство, че и главни роли. За пристрастен към седмото изкуство, гледал "Амадеус" на Милош Форман, неполучилият наградата "Стената" на Алън Паркър, ниско бюджетния "Чий е този живот" на Джон Бедъм, "Реймън" на Бари Левинсън и много други, този седемкратно награден филм е обида. Обида за зрителите. Обида паметта на с майстори като Чаплин, Хичкок, Форман, Паркър, Спилбърг, Лукас, Сержо Леоне, Ален Рене и още и още.

Китайската, индийската, иранската, японската и турската киноиндустрии са произвели много качествени филми заслужаващи наградата, но тогава не е имало истеричен вой в социалните мрежи, че са дискриминирани азиатците. Предполагам, че мнозина от вас ще се сетят за дисквалификацията от академията "Оскар" на китайския филм на Жан Жак Ано - "Последният вълк", защото не бил достатъчно китайски. Филм в който са участвали изцяло китайски актьори, финансиран от Китай - над 80% от бюджета и най-вече ФИЛМ".

 

"Пълна “0”!!! “НИЩО, НАНИКЪДЕ…НАВЕДНЪЖ!”Филм,който мога спокойно и да не гледам! Лошото е, че го гледах да му е…, коментира Иван Тенев, който в края на поста се самоопределя така: Иван Тенев-Агент кинолюбител.

 

Журналистката Кристина Патрашкова е категорична: "Току-що изгледах тоталния победител на „Оскар“-ите – „Всичко навсякъде наведнъж“ (няма грешка в правописа, запетаи не трябва да се пишат). Това е единственият филм, който ме е накарал да се почувствам тъпа. Тотален дебилизъм. Смътна идея за вариации в живота, спасението на света и майчината любов, които в случая се реализарат в различни вселени. Звучи психиарско, но това тече на екрана. Само едно не ми е ясно – какъв е замисълът на Холивуд да налага подобен потрес. Дори пропаганда е трудно да се открие. Нещо, което е голямо Нищо. Слава Богу, че има хубави филми, които не се наградени с „Оскар“.

 

Блогърът Митко Попов добавя: "Всичко на "Оскар"-ите бе в сянката на големия печеливш - "Всичко навсякъде и наведнъж" (филм, режисура, главна женска роля, поддържаща мъжка роля, поддържаща женска роля, сценарий и монтаж и рекорд за първи филм в историята, който печели в пет от основните категории) ... или казано другояче, точно толкова абсурдно, колкото е и самият филм.

Аз лично бих го определил като "пълен сюжетен хаос" (плюс значителна нотка политкоректност), но разни хора, разни идеали".

 

И шефката на една от най-големите модни агенции Ирина Папазова пише: "Гледам от 10 минути и не вярвам на очите си ???? напъвам се да изгледам поне края, ама доста се напъвам ????"

 

"Не си причиних този ужас и след половин час превключих канала!Смисъл не намерих, смътни асициации за идея... Едно голямоо НИЩО!", отговаря й Катя Близнакова.

 

"Наложих си да го изгледам. По-скоро да го изтърпя, защото за гледане не ставаше... И въпросите, които възникват, са много и тежки... Ако това е "най-добрия филм" с "най-добрия сценарий", може би наистина живеем в различни "реалности"..., смята Атанас Семов.

 

И Оля-Ал Ахмед добавя: "Цяла нощ сънувах пръсти - кремвирши????Пих валериан???? Едно не мога да разбера - за какво 7 Оскара?"

 

Андрей Балахуров коментира: "Всичко навсякъде наведнъж"......може би всички, навсякъде и наведнъж са изчаткали. С толкова мъка и насила не съм гледал филм, понеже се притеснявах да няма някакъв скрит смисъл, който да пропускам. По едно време като пуснаха финалните надписи си поотдъхнах, че всичко свърши, но както при повечето китайски продукти се оказа измама.

 

Искам си обратно изгубеното време! Най-вероятно е добре някой режисьор да ми го обясни, ама то нали ако ти обясняват виц или филм - заеби. До сега никога не съм вярвал в конспирации, но не мога да повярвам, че това нещо може да бъде номин..........или просто аз живея в някоя много, много далечна паралелна или по-скоро перпендикулярна вселена. Всъщност най-много ми хареса, че филмът свърши в един момент, което заслужава поне един Оскар.

 

P.S. Пожелавам на "Академията" след 50 години да гледа пак същия филм с удоволствие, така, както сега бих гледал "Кръстникът" след 50 години от както е създаден и спечелил Оскар".

 

Мнението на Lubomir Stefanov също е категорично: „Всичко навсякъде наведнъж” е стресиращо тъп филм. Бездарен, безсмислен и безсилен да завладее вниманието на нещастния зрител.Гръмките фанфари за 7 те оскара не можаха да приковат вниманието ми !Зспивах и с огромно усилие на волята го изгледах до края ! Дори си мисля ,че за този филм дори не си струва кислорода да се коментира !
Крайно време е Холивуд да спре да бълва посредственост и безвкусица, или филмовата академия на САЩ трябва да спре да раздава идеологизирани и политизирани награди, за да не разочарова и отвращава нормалните зрители .Това е предположението ми и за "българския" Оскар,който ще изгледам, когато има възможност !

А Nikolai Todorov Stoianov пита: "Само аз ли имам усещането, че филмът със 7 Оскар-а е правен от психично болен човек?"

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм и Туитър!  


От категорията

Вежди Рашидов събира „Майсторите на живописта“

Вежди Рашидов в своята галерия, открита през 2021 г.-Vezhdi-Rashidov-v-svoyata-galeriya--otkrita-prez-2021-g-_1718389839.jpg

В кспозицията ще бъдат показани творби на Атанас Яранов, Генко Генков, Димитър ...

14 юни 2024 | 21:30

1300 пяха с Лили в Хасково: Ти си запазената марка на българската музика!

1300 пяха с Лили в Хасково-1300-pyaha-s-Lili-v-Haskovo_1718285597.png

С плакат с надпис: "Лили, ти си най-добрата певица!", изрисуван с ...

13 юни 2024 | 21:00

Комисарят на българското участие на Биеналето във Венеция с лекция на фестивала Процес-пространство

Комисарят на българското участие на Биеналето във Венеция с лекция на фестивала Процес-пространство-Komisaryat-na-balgarskoto-uchastie-na-Bienaleto-vav-Venetsiya-s-lektsiya-na-festivala-Protses-prostranstvo_1718562029.jpg

Инсталацията „Съседите“ с куратор Васил Владимиров и автори ...

16 юни 2024 | 21:19

Проф. Маргарита Пешева: "Малкият принц" на шоуто. Маги Халваджиян

Проф. Маргарита Пешева: "Малкият принц" на шоуто. Маги Харваджиян-Prof--Margarita-Pesheva---Malkiyat-prints--na-shouto--Magi-Harvadzhiyan_1718194003.jpg

Професионалната философия на Маги Халваджиян стъпва върху тезата, че:”тайната ...

12 юни 2024 | 15:04

Най-важното

Необходимо е да видим кабинет с ясна политическа отговорност, коментират анализатори

Ключова политическа седмица. Борисов инициира преговори за кабинет: Време е за мъдри мъже и жени!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов инициира  преговори за кабинет-Liderat-na-GERB-Boyko-Borisov-initsiira-pregovori-za-kabinet_1718595312.jpg

"Държавата трябва да се управлява от легитимно избраните от българските ...

17 юни 2024 | 06:14

Вижте текста на документа, Камала Харис и Олаф Шолц, напуснаха събитието по-рано

Десетки страни, сред които тези от БРИКС и Ватикана, отказаха да подпишат декларацията в Швейцария

Десетки страни, сред които тези от БРИКС и Ватикана, отказаха да подпишат декларацията в Швейцария-Desetki-strani--sred-koito-tezi-ot-BRIKS-i-Vatikana--otkazaha-da-podpishat-deklaratsiyata-v-Shveytsariya_1718546453.png

Прави впечатление, че в комюникето няма искания за изтегляне на руските войски ...

16 юни 2024 | 16:59

Не трябва да позволяваме ядрените технологии да се използват за изнудване и агресия

Главчев: Трябва да защитим ядрената безопасност и сигурност на Украйна, Европа и света

Главчев: Трябва да защитим ядрената безопасност и сигурност на Украйна, Европа и света. Снимка Правителствена пресслужба-Glavchev--Tryabva-da-zashtitim-yadrenata-bezopasnost-i-sigurnost-na-Ukrayna--Evropa-i-sveta--Snimka-Plavitelstvena-pressluzhba_1718528517.jpg

Премиерът акцентира върху постигнатия от България съществен напредък в ...

16 юни 2024 | 12:00

Причина за изборния резултат е и суетата на ПП-ДБ с 60 депутата да поиска цялата власт

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид, ние сме на пързалкята надолу

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид-Radan-Kanev--PP-DB-nyama-politichesko-badeshte-v-segashniya-si-vid_1718529359.jpg

Идеята, че защото сме в опозиция и някакви избиратели ще започнат да се връщат ...

16 юни 2024 | 12:15

ЕС с неговите политика в момента е заплаха за европейската цивилизация, заяви лидерът на "Възраждане"

Костадинов: ПП-ДБ трябва да си "изкопаят една дупка и да се скрият, "Величие" е американски проект

Костадин Костадинов: Ще работим за своя група в ЕП-Kostadin-Kostadinov--Opitvat-da-unishtozhat-nezavisimata-balgarska-tsarkva_1717307986.jpg

Според лидера на „Възраждане“, "когато народът не вярва в държавата, ...

16 юни 2024 | 09:43

Вината за тежките резултати на изборите не може да бъде вменявана на един човек, смята той

Атанас Зафиров: Преврат в БСП няма, предстои сериозен разговор защо загубихме 800 000 избиратели

Атанас Зафиров: Преврат в БСП няма, предстои сериозен разговор защо загубихме 800 000 избиратели-Atanas-Zafirov--Prevrat-v-BSP-nyama--predstoi-seriozen-razgovor-zashto-zagubihme-800-000-izbirateli_1718523576.jpg

"Надявам се традиционният събор на Бузлуджа да се превърне в събор на ...

16 юни 2024 | 10:32

Заявките за реванш са опит да се създаде някакво самочувствие в условия на електорална катастрофа, смята тя

Проф. Румяна Коларова: "Продължаваме промяната" няма никакви перспективи за участие във властта

Проф. Румяна Коларова-1533017967.jpg

Според политолога присъствието на ПП в политическото пространство ще бъде ...

16 юни 2024 | 13:16

Проблем е, че не само компетентните са отстранени от властта, но е отстранен и естественият духовен елит на нацията

Иван Стамболов-Сула: Идея за облагородяване на изборния процес

Иван Стамболов-Сула: Идея за облагородяване на изборния процес-Ivan-Stambolov--Sula---Dyasnoto--obedinenie-na--dobrite--sili_1675154655.jpg

С намаляването на легитимността изчезва уважението към институциите, а омразата ...

16 юни 2024 | 17:05

Мирослав Мурджов: Има много голяма вероятност част от ПП-ДБ също да се включат в ново правителство

Анализатори: Правителство ще има, ключът е в малките партии

Анализатори: Правителство ще има, ключът е в малките партии-Analizatori--Pravitelstvo-shte-ima--klyuchat-e-v-malkite-partii_1718527377.jpg

Доц. Стойчо Стойчев: По-малките формации са заинтересовани да няма предсрочни ...

16 юни 2024 | 11:35